Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рейкявик

ИСЛАНДИЯ – СТРАНАТА НА ЕЛФИТЕ И ТРОЛОВЕТЕ

Номер на оферта

/

219850

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с авиокомпания Lufthansa с включени: летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж;
5 нощувки в упоменатите хотели на база нощувка и закуска;
Трансфери летище – хотел – летище;
Транспорт с автобус по описаната програма;
Водач – придружител от страна на туроператора;
Екскурзоводски услуги по описаната програма;
Входен билет за Синята лагуна с включени хавлии.

Цената не включва

Екскурзия наблюдение на китове – 218 лв. за възрастни и 106 лв. за деца и младежи до 11 г.;
Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон - 90 лв. за възрастни и 35 лв. за деца и младежи до 11 г.’
Разходи от личен характер;
Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден.

Програма на пътуването

Обгърната в мистиката на северните народи, Исландия е една от най-интересните страни в Европа. Ако някъде на Стария континент все още има запазена относително девствена природа, то това е именно тук. На територията на острова в пълна хармония си съжителстват ледници и горещи извори, мощни вулкани и водопади, заснежени планини и зелени долини, замрежени от фина мъгла или озарени от ярка дъга. Когато и да посетите Исландия, вие ще откриете един нов свят, изпълнен с невероятни гледки, форми и впечатления. Неслучайно през последните години това е една от най-търсените туристически дестинации в света и сезонът за посещение на острова е целогодишен.

Екскурзията е седемдневна и включва 4 нощувки в Рейкявик, 1 нощувка в Южна Исландия, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма на български език. Настаняването е в хотели на база нощувка и закуска. Лети се с Lufthansa (в пакетната цена са включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж). Вътрешните трансфери в Исландия се извършват с автобус. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод.

ПЪРВИ ДЕН - 25.05.2018 - 14:10 ч. - полет от летище София, Терминал 2 за Рейкявик през Франкфурт. В 15:30 ч. - пристигане във Франкфурт. Следващ полет за Рейкявик в 21:50 ч. Пристигане на летището в Рейкявик в 23:30 ч. Трансфер до хотел Foss Hotel Reykjavik****. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 26.05.2018 - Закуска. Туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя”, Университетския квартал, културния център Nordic Hоuse, Националния музей, Кметството, езерото Тьорнин, Лутеранската катедрала, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата), забележителна със своя стъклен купол и невероятната гледка, която се открива от нейната тераса. Следобед – по желание – възможност за наблюдение на китове с доплащане 218 лв. за възрастни и 106 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От екипажа на кораба ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Свободно време. Завръщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 27.05.2018 - Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия - националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намират уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Обиколката продължава през Скаулхолт – най-важният духовен и образователен център на Исландия. Завръщане в хотела в Рейкявик. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 28.05.2018 - Закуска. Сутринта – отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Около обяд – пристигане в Националния парк Скафтафел. Оттам се открива великолепен планински пейзаж, а при ясно време и гледка към най-високия връх в Исландия – Кванадалсхнюкюр (2110 м). Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност – 30-40 мин.) с доплащане 90 лв. за възрастни и 35 лв. за деца и младежи до 11 г. Нощувка в хотел Foss Hotel Nupar.

ПЕТИ ДЕН - 29.05.2018 - Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия - Рейнисфяра - петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай – малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната – Скогафос и Селяландсфос. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми. В далечината ще изплува и силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010 г. Нощувка в Рейкявик.

ШЕСТИ ДЕН - 30.05.2018 – Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до п-в Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Следобед – двучасов престой в най-известната атракция в Исландия - Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Вечерта - трансфер до летището (включен в цената).

СЕДМИ ДЕН - 31.05.2018 - 01:20 ч. - полет за София през Мюнхен. Кацане на летището в Мюнхен в 07:15 ч. Следващ полет за София в 09:15 ч. Пристигане на летище София в 12:05 ч.

Цена на човек в двойна стая - 3739 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни - 2890 лв
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен - 3639 лв
Доплащане за настаняване в индивидуална стая - 402 лв

Хотелите по програмата не предлагат настаняване на трима възрастни в една стая.

Хотели използвани по програмата (или подобни):

Рейкявик - Foss Hotel Reykjavik**** - най- големият хотел в Исландия. Разположен е в централната част на Рейкявик. Стаите са комфортнообзаведени, разполагат с телевизор, телефон, безплатен безжичен интернет, мини-бар, сейф, уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.

Калфафетл - Foss Hotel Nupar ***- разположен е на тихо и спокойно място в югоизточната част на Исландия. Заобиколен е от красива природа с невероятна гледка към глетчера Вахтнайокутъл. Стаите са обзаведени с уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.

Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

Местна валута – Исландска крона (ISK) - 1 EUR = 127 ISK (към октомври’ 2017)

Необходими документи: За да влезете в Исландия, трябва да притежавате валиден паспорт и лична карта с валидност минимум шест месеца след датата на влизане в Исландия.


Продължителност на полетите:
СофияФранкфурт – около 2 часа и 20 мин.
ФранкфуртРейкявик – около 3 часа и 40 мин.
РейкявикМюнхен – около 3 часа и 55 мин.
МюнхенСофия – около 1 час и 50 мин.

Тагове

Оферти - Исландия |  Оферти - Рейкявик |  Екскурзии - Исландия |  Екскурзии - Рейкявик |  Майски празници - Исландия |  Майски празници - Рейкявик

Избрани оферти