Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

ИСТАНБУЛ от ВАРНА, ДОБРИЧ и БУРГАС, дневен преход. Потвърдена 26.04.2018

Номер на оферта

/

222448

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт Добрич-Варна-Бургас-Истанбул и обратно;
- 3 нощувки със закуски в съответния хотел в старата част на Истанбул;
- Посещение на българската църква „Св. Стефан“ и музея в Метоха;
- Посещение на парка Емирган (EMIRGAN);
- Пешеходна туристическа обиколка на площад “Султанахмет” и най-големия в света килим от лалета;
- Лицензиран турски екскурзовод на български език;
- Карта на Истанбул;
- Групова медицинска застраховка към ЗК „Уника” с лимит 10000 евро;
- Изненади и подаръци по време на екскурзията – малки жестове към гостите ни, допринасящи за незабравимото преживяване с нас;
- Водач-екскурзовод от агенцията. По време на пътуването гостите се запознават с историята на Турция, Истанбул и много любопитни подробности.

Цената не включва

„Великите стени на Костантинопол” - 15 евро на човек – транспорт по маршрута, входни такси за посещаваните обекти, двупосочен билет за лифт до хълма „Пиер Лоти”, екскурзоводски беседи.
Целодневен Круиз по Босфора от Мраморно до Черно море - 30 евро на човек – (наем кораб, слизане на Румели Каваъ, екскурзоводски беседи)
„Латинския Истанбул” - 15 евро на човек – транспорт, входна такса за Музея на дервишите, беседи.
„Птичи поглед” от Кулата Галата - 30 турски лири на човек- качване до върха с асансьор.
„Истанбул на два континента” - 25 евро на човек - трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибот до Принцовите острови, екскурзоводски беседи.
Екскурзия „Турция на длан и музея на техниката”: 20 евро
Вечеря в рибен ресторант на брега на Босфора - 22 евро на човек – транспорт, екскурзовод, вечеря.

Програма на пътуването

УИКЕНД В ИСТАНБУЛ
автобус от Варна, Добрич и Бургас

дневен преход

3 нощувки със закуски в хотел Хотел Grand Asiyan Hotel 4*

Дата: 26.04.2018 - потвърдена

Цена на човек в двойна стая: 255 лв.


ПРОГРАМА
Първи ден - 26.04.2018
04.00 Тръгване от Добрич; 05.00 Отпътуване от Варна, ул. Антим I. 07.30 Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя.
Пристигане в Истанбул.
Екскурзия „Великите стени на Костантинопол”
Панорамна обиколка край стените на Античния град с впечатляващи истории за неговото величие, за многобройните обсади, победи, възхос и упадък. Посещение на музея „Панорама 1453”, пресъздаващ по въздействащ начин превземането на Константинопол от османците на 29 май 1453г. начело със султан Мехмет II, приел прозвището Фатих (Завоевател). Реалистични 3D картини, покриващи купол с диаметър 38 м. на площ от 2350 кв.м., разказват история под звука на тътени и викове. Следва беседа и разглеждане на най-известните порти на Античния град – Златната порта (Йедикуле), Силиври капъ, Топкапъ. Спиране за снимки и влизане пеша през втората по значимост - Портата на Хариус (Едирнекапъ), през която султан Мехмет II влиза триумфално в Константинопол след превземането му. В близост се намира джамията на Михримах, единствената дъщеря на султан Сюлейман Великолепни. Разглеждане на джамията.
Поглед към крепостните стени и Златния рог дава Изкачването с кабинков лифт до историческото кафене „Пиер Лоти” . Кацнало на висок хълм, за да разкрие поетична гледка към Истанбул, вдъхновявала в миналото известен френски автор, а днес нас, то е едновременно модерно, но съхранило дъха на 19 век и предлага наргиле, игра на табла, ароматен чай, турско кафе ... и този запомнящ се изглед.
Екскурзията завършва с посещение на църквата с аязмо "Св. Богородица Влахерна". До превземането на Константинопол от османците черквата е съхранявала чудотворната икона, одеждата и пояса на света Богородица от Йерусалим. С тези реликви са свързани големите християнски празници „Полагане пояса на света Богородица” (31 август) и „Покров на Пресвета Богородица” (1 октомври). Днес посетителите могат да вземат вода от аязмото в църквата.
Цена: 15 евро на човек – транспорт по маршрута, входни такси за посещаваните обекти, двупосочен билет за кабинков лифт до кафене „Пиер Лоти”, екскурзоводски беседи.
Следва настаняване в съответния хотел. Време за почивка.
20.00-22.30 Вечеря в рибен ресторант на брега на Босфора:
Цена: 22 евро на човек – транспорт, екскурзовод, вечеря (мезета, предястие, лаврак или ципура, десерт, вода, хляб).

Втори ден - 27.04.2018
07.00-08.30 Закуска на шведска маса. Програма по желание:
За ПЪРВИ ПЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР!
09.00-14.30 „Величието на Босфора: от Мраморно до Черно море и третия мост“ – Целодневен круиз с кораб по цялото протежение на протока.
За първи път на българския пазар се предлага разходка с кораб по цялото протежение на Босфора! Тръгване от пристанище Еминьоню и навлизане в Босфора, плаване покрай джамията на Сюлейман Великолепни, двореци Топкапъ и Долмабахче, кварталите Каракьой, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой, Бебек, Преминаване под втория междуконтинентален мост. Продължаване към Черно море покрай едни от най-луксозните днес квартали, които крият все още много истории и легенди - Истинийе, Саръйер, Бейкоз. Стигане пред най-новия и най-големия от трите междуконтинентални моста – „Явуз Селим Султан“! Зад него е Черно море…
Следва слизане в квартала Румели Каваъ, който е запазил своята уникална атмосфера. Тесните улички, уединените дворове, малките площадчета и рибните ресторанти на брега на морето пренасят посетителите в отминали времена. Свободно време за разходка.
Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга...
Цена: 30 евро на човек – транспорт с автобус до пристанището; наем самостоятелен двупалубен кораб с микрофонна уредба, такса пристан, екскурзовод.
14.30-18.00 Екскурзия „Латинския Истанбул
От средата на 16в. на картата на Истанбул, в района на днешната нова европейска част се появява място, наречено - "Пера", в превод от гръцки "намиращ се отзад". Много скоро тези градски покрайнини се превръщат в процъфтяващ, стремително развиващ се, престижен район, населяван предимно от чужденци. Главната улица получава името Гранд-рю-де-Пера, електрическо осветление, железница и трамвай и става предпочитано място за разходки на граждани и пътешественици. Днес с ново име „Истикял”, тя отново е пешеходна зона. Тук освен красиви сгради присъстват атрактивни заведения, богати книжарници и много магазини. На това място се събира младият Истанбул, който се разхожда, хапва, пийва и забавлява, старото и новото хармонично си съжителстват, редом стоят кафенетата „Старбъкс“ и продавачите на дондурма /сладолед/, облечени с османски носии.
Обиколката започва от величествения паметник на Ататюрк на Таксим – най-известния изцяло пешеходен площад в Истанбул, продължава по „Истиклял” за среща с основните забележителности - гръцката църква „Св. Троица”, Френския културен институт, колежа Галатасарай, рибния пазар Галатасарай, Цветния пасаж, следва посещение на катедрала „Св. Антонио” – най-значимата католическа сграда в града и завършва с посещение на Музея на танцуващите дервиши Галата. Антична сграда от 1491г., построена от внука на създателя на дервишкото учение Мевляна Руми, съхранява история, предмети, дрехи. Дервишите са определяни като странстващи мистици, хора на любовта, на сърцето. Танцът им „сема” представлява общуване с Бога, а всяка част от него и дрехата на дервиша носи символика.
Цена: 15 евро на човек – транспорт, влизане в катедралата „Св. Антонио“, входна такса и беседа в Музея на дервишите, екскурзоводски беседи по целия пешеходен маршрут.
Спускане по стръмните улици на квартала Чукурджума - пълни с музикални магазини, арт-ателиета и антиквариати.
„Птичи поглед” от Кулата Галата
Изградена като част от военно укрепление през средновековието, превърната в наблюдателница по време на Османската империя, каменната кула с конусовиден купол е една от най-забележителните сгради в Истанбул. През 17в. учен и изобретател Хезарфен Ахмет Челеби полита от върха и със саморъчно изработени крила, за да прелети разстояние близо 6 километра над Босфора до Азиатската част. Тук през 19в., първият френски панорамен пейзажист Пиер Превост, рисува шедьовъра „Панорама на Константинопол”.
Цена: 30 турски лири на човек - качване до върха с асансьор
20.00 Нощна Пешеходна обиколка на aнтичния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език - Хиподрума и най-старите паметници в Истанбул - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Фонтанът на Вилхем, Синята джамия „Султан Ахмет” (отвън).
Цена: включена в екскурзията.
Разглеждане на най-големия в света килим от лалета.
По време на Фестивала на лалето, пред църквата „Света София”, над 560 хиляди лалета са подредени в пъстроцветен килим. С площта си от 730 кв.м., той е най-големият килим в света.
Цена: включена в екскурзията.

Трети ден, 28.04
07.00-08.30 Закуска на шведска маса.
08.30 - Автобусна панорамна обиколка на Истанбул (продължение)
Цена: включена в екскурзията
09.30-12.00 Посещение на парка Емирган (EMIRGAN) – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и... лалета. В този парк са засети специално за фестивала над 4 000 000 лалета от 190 вида! В парка са устроени сцена за жива музика, сувенирни магазинчета, пазар за цветя. Паркът е любимо място за пикник на истанбулци, към които можете да се присъедините и вие! Той се простира до самия бряг на Босфора, където се намира и музея SAKIP SABANCI, който представя постоянни и гостуващи изложби на художници.
Цена: включена в екскурзията
12.30-18.30 „Истанбул на два континента”: Екскурзия до Азиатския бряг + панорамния хълм и парк с лалета Чамлъджа и остров Хейбелиада от Принцовите острови.
Пътуването започва с преминаване по моста над Босфора в посока Азиатски бряг и към най-високия хълм в Истанбул - Чамлъджа. Посещение на красивия парк с над 600 000 лалета, откъдето се открива и прекрасна панорама към Босфора, и Европейската част на града.
Продължаване към пристанището Бостанджъ, откъдето се отплава с ферибот до втория по големина остров Халки (Хейбелиада). Разходка и посещение на Манастира „Св.Троица” и Богословската школа. Свободно време. Тръгване обратно с ферибот към европейския бряг и придвижване с транспорт до хотелите.
Цена: 25 евро на човек - трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, пълно екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод.

Четвърти ден - 29.04.2018
07.00 – 08.30 Закуска на шведска маса. Освобождаване на хотела.
08.45 Качване в автобуса на всички туристи и отпътуване за „Св. Стефан и Метоха” и МОЛ с Увеселителен парк „Виаленд” – туристите освобождават стаите и се качват с багажа си.
09.00-10.00 – Българската църква „Св. Стефан“ и музея в Метоха.
Една от светините за всички българи – желязната църква отново грее в пълния си блясък на брега на Златния рог! Обявена за най-красивият немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както точно преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници. Разглеждане и на богатата музейна експозиция, посветена на българските възрожденци, тяхното дело и живот. Тя е устроена в реставрирания Метох срещу църквата.
10.30-14.00 Екскурзия „Турция на длан и музея на техниката "Рахми М. Коч”:
? Посещение на „Мини Турция” – в уникалния парк на миниатюрата ще разгледате всички исторически и културни забележителности, намиращи се в богатата в това отношение страна. Също така ще видите и грандиозните съоръжения, построени от султаните в Османско време, намиращи се днес в различни държави;
? Посещение на Музея на кристалите, където ще видите някои от известните сгради в Турция, лазерно гравирани в сърцевината на планински кристали;
? Посещение на Музея на бойната слава, където подобно на нашата Плевенска епопея, е пресъздадена битката при пролива Дарданелите на Чанаккале през Първата световна война.
? Музея на техниката - посветен на технологиите, историята на транспорта, промишлеността и съобщенията. Експонатите са реални самолети, антикварни влакове, подводници и стари марки автомобили-легенди, в които може дори да се влезе.
Цена: 20 евро на човек – трансфер, входна такса за всички обекти, екскурзоводска беседа на български език.
След това туристите се присъединяват към групата във Виаленд (от 14.30 до 15.45)
За желаещите да посетят Увеселителния парк Виаленд или пазаруват на воля:
11.00 – 15.45 Vialand - увеселителен парк и мол
Първият международен увеселителен парк в Истанбул работи на обща площ от 600,000 m2 и е по проект в който до момента са инвестирани около два милиарда турски лири.
Малките посетители могат да се забавляват в специално обособена зона, предлагаща множество атракциони - влакче с което обикалят умален вариант на целия свят, блъскащи се колички и въртележки, малчуганите дори могат да станат герои във филми в специалния симулатор.
Търсачите на силни усещания имат на разположението си влакчета виещи се в облаците, рафтинг, приключение в мрачен сафари тунел, тунел на ужасите и други изненади!
В парка има и историческа зона, която предлага разходка по улиците на стария Истанбул, както и пътешествие до 1453 г. в деня на покоряването на града!
Шопинг маниаците също няма да останат разочаровани, множество магазини удовлетворяващи и най-капризните вкусове ви очакват в шопинг центъра.
ВАЖНО: Желаещите да посетят само шопинг центъра, не е необходимо да заплащат вход за увеселителния парк.
Цена: включена в екскурзията (входът за увеселителния парк се заплаща отделно: 120 т.л. за възрастен и 89 т.л. за дете)
16.00 Тръгване за Къркларели (Лозенград).
18.30-19.30 Посещение на търговски център КИПА.
19.30 – 20.30 Спиране в градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и други.
Продължаване за България. Пристигане във Варна около 02.00 ч. на следващия ден.

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Уикенд почивка - Турция |  Уикенд почивка - Истанбул

Избрани оферти