Оферта номер: 35082

ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА Бергамо-Лаго ди Комо-Лаго

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Лаго ди Гарда и Екскурзии в Италия.

Дати и цена
Цената включва
- Еднопосочен самолетен билет София-Милано /Бергамо/ с включени летищни такси, чекиран багаж на самолета Милано-София 1 брой, не надвишаващ 32 кг / ръчен без чекиране до 10 кг/
- транспорт с автобус по посочения маршрут
- 5 нощувки със закуски, при настаняване в двойни и тройни стаи, както следва: 2 в хотел *** в района на езерото Комо/Бергамо; 1 в хотел *** в района на Милано; 1 в хотел *** в района езерото Лаго ди Гарда; 1 в хотел *** в района на Загреб
- Екскурзоводско обслужване по посочената програма
Цената не включва
- Входните такси за посещаваните обекти
- Медицинска застраховка за периода на пътуване
- Разходка с корабче до Боромеовите острови, корабче на Лаго ди Комо
1 ден: 9.00 ч.среща на групата на летище София, Терминал 1 за полет за Италия и отпътуване в 11.00 часа . Пристигане на летището на Бергамо в 12.05, екскурзоводът ще ви посрещне и отпътуваме с автобус за разглеждане на Бергамо: средновековния площад Пиаца Векия с една от най-старите обществени сгради в Италия - Съдебната Палата, градската Кула от XII век и Пиаца дел Дуомо с параклиса Колеони, Баптистерията и романската базилика Санта Мария Маджоре. Настаняване в хотел в района на Лаго ди Комо/Бергамо. Нощувка.
2 ден: Закуска. Разглеждане на Лаго ди Комо - третото по големина езеро в Италия. Най красивото селище е Беладжо, живописно разположено на малък полуостров между двата водни ръкава на езерото. Разходка по улиците на градчето и възможност за посещение на вила Мелци, построена през 1810 г., с красив английски парк. Разглеждане на историческия градски център на Комо: площадът Пиаца дел Дуомо с катедралата от XIV век, Бролето, Кметството от XIII век. Възможност за изкачване с фуникульор до Брунате, където е починал Пенчо Славейков през 1912 г. Нощувка.
3 ден: Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре и посещение на Боромеовите острови: Изола Белла с един от най-красивите дворци в Италия, Изола Мадре и Изола дей Пескатори. Свободно време за разходка в Стреза, перлата на Лаго Маджоре. Нощувка в района на Милано.
4 ден: Закуска. Разглеждане на Милано: родовият замък на Сфорца, площад Дуомо с конната статуя и галерията на Виктор Емануил I, грандиозната Миланска Катедрала, операта Ла Скала с паметника на Леонардо да Винчи. Продължаване за Лаго ди Гарда - най-голямото италианско езеро, в подножието на Алпите. Спирка в Сирмионе - старинно селище, разположено на малък полуостров, където се намира крепостта на аристократичната фамилия Скалиджери, владетели на Верона. Продължаване за Бардолино, известно с производството на вино и своите забележителни романски църкви от 9 век: Сан Северо, Сан Зено и Сан Коломбано. Настаняване в хотел в околностите на Лаго ди Гарда. Нощувка.
5 ден: Закуска. Разглеждане на Верона: площад Ербе и площад Бра, Арената, къщата на Жулиета, гробниците на Скалигери, Катедралата Санта Мария Матриколата. Свободно време. Отпътуване за Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка
6 ден: Закуска. Разглеждане на хърватската столица: Долни град и Горни град: площад Йелачич, Катедралата, Църквата Свети Марк, Каменита врата, площада Света Катерина с едноименната църква. Разходка из романтичните улички на стария град. Пристигане в София привечер /възможност за директен трансфер до Велико Търново, Шумен и Варна.

Цена за записване до 16.05 : 655 лв
Дете до 12 г., настанено с двама възрастни: 610 лв

Цена за записване след 16.05 : 689 лв
Дете до 12 г., настанено с двама възрастни: 640 лв
На стоп в Сицилия – две момичета и лимоновъдите
Cantine Aperte: Уикендът на отворените винарни в Италия
Виж Ватиканските музеи след залез