Начало / Екскурзии / Екскурзии - Флоренция

ИТАЛИЯ през Хърватска и Словения - обиколна екскурзия

Номер на оферта

/

209428

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
транспорт с автобус, 7 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Загреб, 1 – в района на Опатия/Риека, 2 – в Римини, 2 – в Монтекатини Терме, 1 – в Словения, водач от агенцията, 5 вечери, туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута, медицинска застраховка на ЗД „Евроинс“ с покритие 10 000 EUR.

Цената не включва

Цената не включва:
входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата и за тематичен парк „Италия в миниатюра“.
Други:
Доплащане за: единична стая – 215 лв.
градска такса в хотелите в Италия (заплаща се директно в хотела) – от 1-3 EUR на турист на ден
За информация предоставяме следните музейни такси: Болоня – Базилика Сан Петроний – 3.00 EUR, Флоренция - слушалки за пешеходната обиколка на Флоренция – 3.00 EUR; тематичен парк „Италия в миниатюра“– 16.00 ЕUR при група от мин. 20 ученици; Сан Марино - Палацо Публико – 3.00 EUR, за групи – 1.50 EUR, Плитвички езера - билет за възрастен - 110 HRK, за група възрастни – 100 HRK, за студенти – 110 HRK, за деца до 7 г. – безплатно, за деца от 7-18 г. – 60.00 HRK, билет при група деца (от 7 – 18 г.) - 55 HRK; Пещерата Постойна, включваща посещението с електрическо, подземно влакче – 23.90 EUR, за студенти и ученици от 16-25 г.- 19.10 EUR, за деца до 15 г.- 14.30 EUR.

Програма на пътуването

Програма
1 ден СофияЗагреб
Отпътуване от София в 07.00 часа от пл. “Св. Ал. Невски”. Транзитно пътуване през Сърбия. Пристигане в късния следобед. Разходка из Старата част. Настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.
2 ден Плитвички езера - Опатия
Закуска. Отпътуване за Плитвички езера. Този хърватски национален парк и един от най - красивите паркове в света и представлява комплекс от 16 красиви, малки и големи кристални синьо-зелени езера, които преливат едно в друго чрез пенести водоскоци и водопади ... Наред с езерата, в непосредствена близост до каскадите, са направени малки горски пътеки и дървени мостове, а с лодка гостите могат да прекосят най - голямото езеро Koзяk. Националният парк Плитвички езера се посещава от около един милион посетители годишно, а благодарение на своята красота, е вписан в регистъра на ЮНЕСКО за световно природно наследство. След разглеждане на забележителностите маршрутът продължава към полуостров Истрия и към Опатия – най - модерният морски курорт на Австро-Унгарската империя. Нейната крайбрежна алея предоставя зашеметяваща гледка към бреговата линия. В продължение на повече от 160 години красивите паркове на Опатия, австрийските вили, морската алея и примамливите плажове, са привличали посетители от всички краища на света. Свободно време за разходка покрай брега, наслаждавайки се на пейзажа от всички страни. Настаняване в хотел в района. Вечеря. Нощувка.
3 ден Пещерата Постойна - Римини
Закуска. Отпътуване за пещерата Постойна в Словения. Разходка с електрическо влакче из мистериозния свят на “Постойнска яма”, както я наричат местните, сътворена милиони години капка по капка, година след година. Продължаване за Италия и настаняване в хотел в Римини, курорт разположен на Адриатическо море. Вечеря. Нощувка.
4 ден Сан Марино – тематичен парк „Италия в миниатюра“
Закуска. Oтпътуване за Сан Марино – малката и древна република в света, кацнала на върха на Монте Титано. Време за разходка по крепостните стени с впечатляваща гледка към Апенините, Римини, долината и чак до Адриатическия бряг. Ден, в който можете да изживеете незабравимо приключение в тематичния парк „Италия в миниатюра“. Италия е от тези държави в света, които могат да се похвалят със свой тематичен парк в миниатюри близо до Римини – място е оформено във формата на ботуш, по който са разположени 272 забележителности в Италия, представящи всички региони в страната – Наклонената кула в Пиза, Колизеумът в Рим, Ватикана с църквата Свети Петър, Миланската катедрала, подножието на Везувий и още мн. др. Освен това ще можете да се „разходите с лодка“ в миниатюрна Венеция, както и да се позаблявате на някои от многото атракции. Връщане в хотела в Римини. Вечеря. Нощувка.
5 ден Болоня – Монтекатини Терме
Закуска. Отпътуване за Болоня. Разходка из красивия център, оформен от Площад Маджоре с базиликата Сан Петроний, посветена на светеца – покровител на града, площад Нептун и фонтана Нептун. Фотопауза на фона на „Целуващите се” кули. Свободно време за обяд и разходка. Продължаване за областта Тоскана. Настаняване в хотел в Монтекатини Терме, известен курорт с лечебните си термални води. Вечеря. Нощувка.
6 ден Флоренция
Закуска. Отпътуване за Флоренция – люлката на Ренесанса. Начало на пешеходната обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на бълг. език из историческия център (UNESCO): площад Дуомо и Катедралата Санта Мария дел Фиоре, Камбанарията - творба на Джото, Баптистерията (духовният център на града), площада на Синьорията (сърцето на градския живот), Палацо Векио, Галерия Уфици /отвън/, Понте Векио, най – старият и известен мост в града и църквата Санта Кроче. Свободно време. Връщане в Монтекатини Терме, известен курорт с лечебните си термални води. Вечеря. Нощувка.
7 ден Пиза - Постойна
Закуска. Отпътуване за Пиза - туристическа програма - площадът на Чудесата с комплекса от известната наклонена кула, Катедралата, Баптистерията и Кампосанто. Продължаване за Словения. Настаняване в хотел в Постойна. Нощувка.
8 ден Постойна - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София след 22.00 ч. и в навечерието на ВЕЛИКДЕН.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Флоренция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Флоренция |  Великден 2024 - Италия |  Великден 2024 - Флоренция

Избрани оферти