Начало / Екскурзии / Екскурзии - Токио

ЯПОНИЯ

Номер на оферта

/

196091

Дати & цени

Цената включва

Цената е в евро/лева на човек и включва:
• Самолетен билет София-Мюнхен-Токио-Осака-Франкфурт-София с включени летищни такси на авиокомпания Lufthansa, багаж до 23кг и ръчен до 8кг;
• Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата;
• 5 нощувки в Токио в Candeo Hotels Ueno Park Hotel 3* (или подобен);
• 3 нощувки в хотел в Осака в Osaka Tokyu REI Hotel 3* (или подобен);
• 8 закуски в хотелите в Токио и Осака;
• 7 обяда по програмата;
• Целодневна панорамна обиколка на Токио с автобус;
• Целодневна екскурзия до планината Фуджи и природния парк Хаконе с автобус;
• Целодневна екскурзия до Нико с автобус;
• Целодневна обиколка на Камакура и Йокохама с автобус;
• Полудневна обиколка на Осака с атобус;
• Целодневна екскурзия до Киото с автобус;
• Целодневна екскурзия до Нара с автобус;
• Билет за влака стрела от Токио до Осака (Nozomi);
• Екскурзоводско обслужване на английски и превод на български от водача на групата;
• Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Армеец;
• Водач на групата от туроператора при минимум 15 човека;

Програма на пътуването

ОБИКОЛКА НА ЯПОНИЯ –
мистиката на самураите в модерния свят на технологиите
Маршрут: ТОКИО - ПЛАНИНАТА ФУДЖИ – НИКО - КАМАКУРА –ЙОКОХАМА – ОСАКА – КИОТО - НАРА
03.11 – 12.11.2017
8 нощувки, 10 дни
Цена с всички такси: 2907 евро/ 5686 лв



ДЕН 1 – 03.11.2017 / СофияМюнхен - Токио
Излитане от София в 12:50 ч. с АК Lufthansa. Кацане в Мюнхен в 13:35ч. Свързващ полет за Токио в 15:25ч.

ДЕН 2 – 04.11.2017 / Мюнхен - Токио
Кацане на летището в Токио в 11:00 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотел в центъра на Токио (около 1,50ч). Настаняване в хотел Candeo Hotels Ueno Park Hotel 3* (или подобен). Нощувка

ДЕН 3 - 05.11.2017 / Токио
Закуска. Днес предстои целодневна панорамна обиколка на Токио. Ще започнем обиколката с посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на храма. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства.
След това се отправяме към търговската улица Гинза, известна като най-луксозната търговска улица за пазаруване, хранене и развлечения в Токио с множество магазини, бутици, художествени галерии, ресторанти, кафенета и нощни клубове.
Обяд в местен ресторант (включен в цената).
Следобед посещение на парадната площадка пред Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на бившият замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени.
След това ще се качим на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е и една от най-високите телевизионни кули в света.
Ще преминем през района Шинжуку - един от 23-те района на Токио, чието име се свързва главно с бизнес и търговия.
Обиколката на Токио ще завърши с посещение на района Шибуя - един от най-колоритните и оживени квартали на Токио, наситен с места за пазаруване, хранене и забавления. Пеш ще стигнем до статуята на кучето Хачико, издигната пред гара Шибуя.
Около 18:30 ч. - връщане в хотела. Нощувка.


ДЕН 4 – 06.11.2017 – Токио – Фуджи – Хаконе – Токио (около 110км, около 1,3ч трансфер с автобус)
Закуска. Днес ще посветим деня на свещената планина Фуджи.
Отпряваме се към планината Фуджи, където ни предстои изкачване с автобуса до нейната пета станция (ако позволяват климатичните условия, при лошо време, ще се посетим информационната станция в подножието й). Високата 3776 метра планина Фуджи е най-високата планина в Япония и действащ вулкан, изригвал последно през 1708 г.
Обяд в местен ресторант (включен в цената).
Отпътуване за Хаконе и разходка с корабче по езерото Аши (около 15 мин). Следва изкачване с лифта Комагатаке, с който само за 7 минути се стига до станция Лейк Сайд, от където се откриват великолепни гледки към планината и природния парк Хаконе (ако позволяват климатичните условия).
Връщане в хотела в Токио. Нощувка.


ДЕН 5 – 07.11.2017 – Токио – Нико - Токио (около 150км, около 2ч трансфер с автобус)
Закуска. Целодневна екскурзия до Нико.
Град Нико е известен с най-красиво декорираният храм в Япония - Тошуго, в който се намира и грабницата на шогун Токугава Иеясу. Той е основател на шогуната Токугава през 1615г, който управлява страната до 1867г.
Обиколката на място ще започне с посещение на разположения сред гората храм Тошогу и гробница на шогун Токугава Иеясу. Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Обяд в местен ресторант (включен в цената).
Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (разстоянието от Нико до Чузенджи е 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади в Япония - водопада Кегон. Свободно време за снимки.
Връщане в хотела в Токио. Нощувка.

ДЕН 6 – 08.11.2017 – Токио – Камакура – Йокохама – Токио (67км, около 0,50ч трансфер с автобус)
Закуска. Целодневна екскурзия до Камакура и Йокохама.
Камакура - град, който се намира югозападно от Токио , в чийто район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода 1185-1333 г от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония.
Ще посетим храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара.
Обяд в местен ресторант (включен в цената).
Опътуване за Йокохама е вторият по големина град в Япония и най-голямо пристанище, което е и първото, което се отваря за търговия след като страната излиза от своята междунадорна изолация през 1859г.
Пристигане в Йокохама и посещение на Китайския квартал - основна атракция на града, център на различни събития и фестивали. Основната атракция на квартала се състои в многобройните ресторанти и хранителни щандове. Популярни храни са задушените кифли (манджу), ястия с оризови продукти и широк спектър от други китайски традиционни специалитети. В центъра на квартала ще видите най-големия храм Kaneibyo посветен на бога на просперитета и добрия бизнес.
Следва разходка в крайбрежния парк Йамашита, построен след голямото земетресение в Канто през 1923 г. В парка, освен откритите зелени площи с места за почивка и фонтани, ще видите и кораб-музей със запазен интериор от 30-те години на XIX век, сред чиито редовни пътници били членовете на императорското семейство.
Последно за днес е посещението на Червеното хранилище – център на множество културни и търговски събития. Центърът се състои от две сгради, изградени от червени тухли, в които се помещават множество кафенета, ресторанти и магазини, а всички сезонни събития и постановки се провеждат на площада между двете сгради.
Връщане в хотела в Токио. Нощувка.

ДЕН 7 – 09.11.2017 Токио – Осака (около 500км, около 2,50ч пътуване с влака стрела)
Закуска в хотела в Токио. Трансфер до гарата за пътуване с влака стрела Nozomi до Осака (09:00 – 11:33ч).
(Багажът (по един куфар на човек) се трансферира отделно от хотела в Токио до хотела в Осака и пристига в рамките на следващия ден, поради което е необходимо да се подготви ръчен багаж за първата нощувка в Осака. Моля, имайте предвид, че във влака – стрела няма място за голям багаж).
Пристигане на гарата в Осака. Посрещане от нашия екскурзовод на място.
Полудневна обиколка на Осака (12:00 – 18:00ч) с включен обяд в местен ресторант.
Обиколката на Осака започва след обяда с посещение на замъка Осака – един от най-известните японски замъци. От последния етаж на замъка се открива страхотна гледка към града и парка на замъка.
Последната ни спирка днес е най-известният пазар в града – Kuromon Market, от който може да си купите всичко от плодове до дрехи и обувки. Това е най-оживеното място в града, където можете да видите хора от всички социални групи на населението. Тук е и най-вкусната и прясна риба.
В края на разходката се придвижваме към хотел Osaka Tokyu REI Hotel 3* (или подобен) в Осака – настаняване и свободно време. Нощувка.

ДЕН 8 - 10.11.2017 / Осака - Киото – Осака (57км, около 0,50ч трансфер)
Закуска. Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото (09:00 – 19:00ч).
Започваме с посещение на храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО.
Ще продължим с разглеждане на намиращия се в близост храм Рьоан-джи (Ryoan-ji), известен с уникалната си каменна градина и вписан в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Обяд в местен ресторант (включен в цената).
Следва посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към последния храм за днес е Kiyomizu (в превод – Храмът на чистата вода) , който е известен като един от най-посещаваните и чествани храмове в Япония. Най-известна е дървената му тараса, която се извисява на 13м височина над хълм с прекрасна панорамна гледка към града. Част от храмовия комплекс е шиноисктото светилище Jishu, което е посветено на Бога покровител на любовта. Там има два свещени камъка, за които се смята, че ако прекосите разстоянието от единия до другия със затворени очи без проблем, тогава ще намерите и истинската любов. В комплекса ще видите и водопада Otowa, около който се заражда храма през 780г. Водопадът е разделен на три отделни струи, които се смята, че допринасят, сътоветно, за дълъг живот, успех в училище и сполука в любовта. Пиенето и от трите, обаче се смята за признак на алчност.
В края на деня ще се разходим в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички.
Връщане в хотела в Осака. Нощувка.

ДЕН 9 - 11.11.2017 / Осака – Нара (30км, около 0,30ч трансфер)
Закуска в хотела в Осака.
Отпътуване към Нара и полудневна обиколка на града. Нара е първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото.
Ще посетим храмовете Todaiji и Kasuga, разположени в Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дрожелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях.
Храмът Todaiji е построен през 752г и става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храма толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784г се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Ще посетим основната сграда на храма, където се вижда 15 метрова бронзова статуя на Буда. Важна атракция в храма е колоната в основата, на която има дупка – ако успеете да минете през нея, ще получите просветление в слеващия си живот.
Следващата спирка е шинтоиския храм Kasuga Taisha. Kasuga Taisha е най-важния шинтоиск храм в Нара и е посветен на божеството, което е и закрилник на града, а също и години наред е служил за семейна гробница на една от най-влиятелните фамилии на града. Храмът е известен с това, че е бил посторяван наново на всеки 20 години до края на периода Едо, когато тази традиция е прекъсната. Храмът е известен и с типичната архитектура на покривите на отделните сгради, както и със стотиците бронзови фенери, които ще видите по стрехите на сградите – дарени от поклонници.
Ще направим обяд в местен ресторант (включен в цената).
Връщане в Осака. Предстои ни разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Разходката продължава по успоредната улица „Шинсайбаши”, където са съсредоточени бутиците и магазините на най-известните марки.
Свободно време. Нощувка.

Ден 10 - 12.11.2017 – Осака – Франкфурт - София
Закуска. Ранно напускане на хотела и трансфер до летище Кансай (около 1,30ч) за полет на авиокомпания „Луфтханза“ в 10:50 часа за Франкфурт. Кацане във Франкфурт в 14:50 ч. Полет за София в 17:00 ч. Кацане в София в 20:15 часа.

Край на програмата!




Човек в двойна стая Единично настаняване Трети възрастен в двойна стая Дете 0-11г с 2-ма възрастни в стая Дете 0-11г с 1 възрастен в стая
Пакет с включени летищни такси 2907 евро/ 5686 лв 3173 евро/ 6206 лв 2759 евро/ 5396 лв 2657 евро/ 5196 лв 2795 евро/ 5466 лв


Цената е в евро/лева на човек и включва:
• Самолетен билет София-Мюнхен-Токио-Осака-Франкфурт-София с включени летищни такси на авиокомпания Lufthansa, багаж до 23кг и ръчен до 8кг;
• Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата;
• 5 нощувки в Токио в Candeo Hotels Ueno Park Hotel 3* (или подобен);
• 3 нощувки в хотел в Осака в Osaka Tokyu REI Hotel 3* (или подобен);
• 8 закуски в хотелите в Токио и Осака;
• 7 обяда по програмата;
• Целодневна панорамна обиколка на Токио с автобус;
• Целодневна екскурзия до планината Фуджи и природния парк Хаконе с автобус;
• Целодневна екскурзия до Нико с автобус;
• Целодневна обиколка на Камакура и Йокохама с автобус;
• Полудневна обиколка на Осака с атобус;
• Целодневна екскурзия до Киото с автобус;
• Целодневна екскурзия до Нара с автобус;
• Билет за влака стрела от Токио до Осака (Nozomi);
• Екскурзоводско обслужване на английски и превод на български от водача на групата;
• Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Армеец;
• Водач на групата от туроператора при минимум 15 човека;

Цената не включва:
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;
• Лични разходи и напитки по време на храненията;

Анулации:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
? до 85 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;
? от 84 дни до 65 дни-70% от сумата на пътуването;
? от 64 дни до 35 дни – 30% от сумата на пътуването;
? от 34 до 0 дни: 100 % от целия договор.

Разписание на полетите:
03.11 СОФИЯ 12:50 МЮНХЕН 13:35
03.11 МЮНХЕН 15:25 ТОКИО 11:00 + 1 (кацане на 04.11)
12.11 ОСАКА 10:50 ФРАНКФУРТ 14:50
12.11 ФРАНКФУРТ 17:00 СОФИЯ 20:15

Важна информация:
• Цената е валидна при група от минимум 15 туриста.
• Пътуването до Япония е безвизово и не са необходими специални ваксини.
• Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването.
• Доплащането става в срок до: 29.09.2017г.
• Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване и депозит в размер на 50% от сумата на пакета.
• Плащането се извършва в брой или по банков път.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1655013150000550232 на ЗАД „Армеец”

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Токио |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Токио |  Есен 2023 - Япония |  Есен 2023 - Токио

Избрани оферти