Начало / Екскурзии / Екскурзии - Токио

ЯПОНИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ - ЕСЕН 2023

Номер на оферта

/

230049

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ – СЕУЛ – ТОКИО – СОФИЯ С „КАТАРСКИ АВИОЛИНИИ”;
САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СЕУЛ - ОСАКА;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 30 КГ И МАЛЪК САЛОНЕН БАГАЖ;
3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 4* В СЕУЛ;
3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 4* В ОСАКА;
3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 4* В ТОКИО;
9 ОБЯДА;
БИЛЕТ ЗА БЪРЗ ВЛАК ОСАКА – ТОКИО;
ТРАНСПОРТ НА 1 КУФАР НА ЧОВЕК ОТ ТОКИО ДО ОСАКА;
ТРАНСФЕРИ;
ТРАНСПОРТ С МИНИБУС/АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
КСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
ВХОДНИ ТАКСИ В ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ;
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С ПОКРИТИЕ 10 000 ЕВРО – 2 ЛВ.. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ”;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е дванадесетдневна и включва 3 нощувки в Сеул, 3 нощувки в Осака, 3 нощувки в Токио в хотели 4 звезди на база закуска, 9 обяда, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Сеул, Осака, Нара, Киото, Фуджи, Никко, Токио. Пакетната цена на екскурзията включва билети за полета Сеул – Осака с местна авиокомпания, билети за влака стрела Осака – Токио и таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Групата е с водач - придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач - екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Япония и Корея се извършват с автобус.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================



ДАТИ И ЦЕНИ:
16.10.2023 – 27.10.2023

цена на възрастен в двойна стая - 6935 лв.
цена на човек в индивидуална стая - 7838 лв.
цена на трети възрастен в стая - 6885 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни - 6685 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 6735 лв.

===========================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН: Полет София – Доха.

ВТОРИ ДЕН: Отпътуване от Доха за Сеул. Кацане на летището в Сеул. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Сеул.

ТРЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Паджу и посещение на Демилитаризираната зона /DMZ/ - границата между Северна и Южна Корея. Посещение на парка Имджамак с Моста на свободата, изграден при разделянето на Южна и Северна Корея. Посещение на един от тунелите, прокопани от севернокорейците за навлизане на тяхната армия в Южна Корея, обсерваторията Дора, от която се вижда т.нар. „Пропагандно селище“ в Северна Корея и гарата Дорсан. Обяд. Завръщане в Сеул и посещение на улица „Итаеуон“. Нощувка в Сеул.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Сууон и посещение на крепостта Хуасеонг (ЮНЕСКО). Завръщане в Сеул и посещение на традиционното селище Букчон Ханок. Обяд. Посещение на Сеулската телевизионна кула N. Разходка по улица „Мьонгдонг“. Нощувка в Сеул.

ПЕТИ ДЕН: Закуска. Освобождаване на хотела. Полудневна обиколка на Сеул – посещение на двореца Кьонбоккун, улица „Инсадонг“ с множество арт магазини и традиционния пазар Намдаемун. Обяд. Трансфер до летището. Полет до Осака. Кацане и трансфер до хотела в Осака. Нощувка в Осака или околности.

ШЕСТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за Киото (55 км) - в миналото столица на императорска Япония, сега важен културен и административен център на страната. Разглеждане на храмовия комплекс Кийомидзу – един от най-древните храмови комплекси в страната, издигнат недалеч от водопада и кристално чистата вода в планината Отова. Посещение на замъка Ниджо, укрепена дворцова резиденция на шогуните от рода Токугава. Обяд. Разглеждане на Кинакуджи (Златният павилион). Разходка в квартала „Гион“ – най-известният гейша-квартал на Киото, пълен с магазини, ресторанти, чайни и любими на туристите места за развлечение. Свободно време. Завръщане в хотела в Осака. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за старата столица Нара (Осака – Нара 30 км). Посещение на будисткия храм Тодайджи – един от седемте най-големи в Япония. Основната сграда е призната за най-голямата дървена конструкция в света и помещава колосалната бронзова статуя на Буда с височина 15 м. Разглеждане на шинтоитското светилище Касуга Таиша, използвано и като семейна гробница на фамилията Фудживара, дала на Япония много регенти и императори през периода Нара. Паметник на ЮНЕСКО, гробницата впечатлява с украсата от многобройни бронзови и каменни фенери. В храмовия комплекс са разпръснати множество по-малки спомагателни светилища, разположени по протежение на пътя покрай главния храм и посветени на дванайсетте бога на късмета. Комплексът e известен и със своя парк с елени, където животните се разхождат на свобода и могат да бъдат наблюдавани. Обяд. Посещение на старата част на Нара. Завръщане в Осака. Разходка из Пазара Куромон – един от централните и добре познати на местните граждани пазари в Осака, където могат да бъдат намерени всички видове хранителни продукти и стоки. Разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти. Разходката продължава по успоредната улица „Шинсайбаши”, където са съсредоточени бутиците и магазините на най-известните марки. Завръщане в хотела. Нощувка в Осака.

ОСМИ ДЕН: Закуска. Напускане на хотела. Багажът (по един куфар на човек) се транспортира отделно от хотела в Осака до хотела в Токио и пристига в рамките на следващия ден, поради което е необходимо да се подготви ръчен багаж за първата нощувка в Токио. Посещение на замъка Осака – построен през XVI в. като център на нова обединена Япония и понастоящем най-големият замък на територията на страната, една от основните забележителности на града. Качване на терасата на небостъргача Умеда Скай Билдинг, откъдето, от 173 м височина, се открива една наистина незабравима гледка. Обяд. Трансфер до гара Шин и отпътуване към гара Шинагава, Токио. Пътуването се осъществява с бърз влак – стрела, с предварително резервирана стандартен клас седалка. Моля, имайте предвид, че във влака – стрела няма място за голям багаж. Пристигане и настаняване в хотела. Нощувка в Токио.

ДЕВЕТИ ДЕН: Закуска. Посещение на Музея Едо, където чрез макети е пресъздадено Старо Токио (преди 1869 г). Посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио, считан за на най–стария храм в града. Разходка по колоритната търговска улица „Накамисе“, тръгваща от храма и водеща до външната порта на града. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. Обяд. Посещение на „Одайба“ – един от най-модерните райони в Токио, известен с прекрасния Мост на Дъгата и Статуята на свободата. Разглеждане на търговска улица „Гинза“, известна като най-луксозната търговска улица за пазаруване, хранене и развлечения в Токио с множество магазини, бутици, художествени галерии, ресторанти, кафенета и нощни клубове. Посещение на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Нощувка в Токио.

ДЕСЕТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за планината Фуджи с туристически автобус (Токио – Фуджи 150 км). Пристигане в подножието на Фуджи и изкачване до нейната пета станция (ако метеорологичното време и условия не го позволяват – посещение на информационния център на Фуджи). Фуджи е действащ вулкан, избухвал последно през 1708 г. Той е най-високата планина в Япония, която местните смятат за свещена. Обяд. Отпътуване за Хаконе (Фуджи – Хаконе 60 км) и разходка с корабче по езерото Аши, откъдето се откриват великолепни гледки (при подходящи метеорологични условия) към планината Фуджи и национален парк Хаконе.Посещение на парка Онши. Завръщане в хотела в Токио. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на храма Мейджи и района Хараджуко с шикозната улица „Омоте – Сандо”. Посещение на квартала „Шибуя” - един от най-колоритните и оживени квартали на Токио, наситен с места за пазаруване, хранене и забавления (пред гара Шибуя ще можете да видите статуята на вярното Хачико, очакващо своя господар). Обяд. Посещение на Императорския дворец (отвън) – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на бившия замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени. Кратка фото пауза. Посещение на района Акихабара, известен още като „Електронният град“, поради многобройните магазини за електроника. Посещение на района Уено и търговската улица „Амейоко“. Трансфер до летището. Полет за Доха.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: Пристигане в Доха. Отпътуване за София. Пристигане в София.


======================================================================

Хотели, използвани по програмата:
Сеул: President Seoul**** или подобен;
Осака: Sheraton Miyako Hotel Osaka**** или подобен;
Токио: Shinagawa Prince Hotel**** или подобен.

Полетно разписание за датите 13.11.2023 - 24.11.2023:
София - Доха - 12:50 ч. – 18:30 ч.;
• Доха - Сеул - 02:15 ч. – 16:55 ч.;
Токио - Доха - 21:55 ч. – 05:00 ч. (+1);
• Доха - София - 07:45 – 11:50 ч.

Продължителност на полетите:
София – Доха и обратно: около 4 ч. и 45 мин;
Доха – Сеул: около 8 ч. и 45 мин;
Токио – Доха: около 11 ч. и 55 мин;

Местна Валута: Корейски Вон и Японска йена.

Информация и необходими документи за пътуване до Корея: задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на излизане от страната.

Информация и необходими документи за пътуване до Япония: задграничен паспорт валиден след датата на завръщане.

Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Токио |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Токио |  Екзотична почивка 2024 - Япония |  Екзотична почивка 2024 - Токио

Избрани оферти