Начало / Екскурзии / Екскурзии - Токио

ВЕЛИЧИЕТО НА ЯПОНИЯ С ПАРКА АШИКАГА - МАЙ 2024

Номер на оферта

/

229959

Дати & цени

04 май 2024 г. - Цена от 6749 лв.

Цената включва

САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ СОФИЯ – ТОКИО – СОФИЯ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
РЪЧЕН БАГАЖ ДО 8 КГ;
ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ;
2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3* В ТОКИО;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ 3* В КАВАГУШИКО;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ 3* В МАЦУМОТО;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ 3* В КАНАЗАВА;
2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3* В КИОТО;
2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3* В ОСАКА;
9 ОБЯДА В МЕСТНИ РЕСТОРАНТИ;
ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ ПО МАРШРУТА;
БИЛЕТ ЗА ВЛАК-СТРЕЛА ОТ ОСАКА ДО ТОКИО;
ТРАДИЦИОННА ЧАЙНА ЦЕРЕМОНИЯ;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ СЪС СИМУЛТАНЕН ПРЕВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ОТ ВОДАЧА НА ГРУПАТА;
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ ПО ПРОГРАМАТА, ОСВЕН АКО НЕ Е УПОМЕНАТО, ЧЕ СА С ДОПЛАЩАНЕ;
ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

БИЛЕТИ ЗА МЕТРО И ДРУГ ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ, ТАКСИ ЗА МУЗЕИ, НЕУПОМЕНАТИ В ПРОГРАМАТА;
НАПИТКИ ПРИ ОБЕДИТЕ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА;
ЗАСТРАХОВКА OТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Токио – Йокохама – Камакура – Фуджи – Мацумото – Такаяма – Ширакава-го/Огимачи – Каназава – Киото – Нара - Осака

Екскурзията е дванадесетдневна и включва 2 нощувки в Токио, 1 нощувка в Кавагушико, 1 нощувка в Мацумото, 1 нощувка в Каназава, 2 нощувки в Киото и 2 нощувки в Осака в хотели 3 звезди на база закуска, 9 обяда и богата екскурзоводска програма в Токио, Камакура, Йокохама, Фуджи, Мацумото, Такаяма, Ширакава-го и Огимачи, Каназава, Киото, Нара и Осака. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Групата е с водач - придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач - екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Япония се извършват с автобус/микробус. Лети се с полските авиолинии „LOT“ (с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж).

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - полет София-Варшава с „Полски авиолинии”. Нощен полет.

ВТОРИ ДЕН - Кацане на летището в Токио. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Токио.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на Токио. Посещение на храма Асакуса Сенсои – един от най-популярните будистки храмове в Токио, считан за най–стария храм в града. Разходка по колоритната търговска улица “Накамисе”, тръгваща от храма и водеща до външната порта на града. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. Разглеждане на търговска улица „Гинза“, известна като най-луксозната търговска улица за пазаруване, хранене и развлечения в Токио с множество магазини, бутици, художествени галерии, ресторанти, кафенета и нощни клубове. Обяд в местен ресторант. Посещение на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е най-високата телевизионна кула в света. Следобед посещение на отворената за туристи част на Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на бившият замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени. Кратка фото пауза. Обиколката на Токио продължава с посещение на квартала „Шибуя” - един от най-колоритните и оживени квартали на Токио (пред гара Шибуя ще можете да видите статуята на вярното куче Хачико, очакващо своя господар). Нощувка в Токио.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Йокохама (45 км). Посещение на традиционната японска градина Санкей-ен. Разходка в китайския квартал. Отпътуване за крайбрежния град Камакура (Йокохама – Камакура 30 км), избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода Камакура (1185-1333 г) от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония. Посещение на храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо-шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара. Обяд. Продължаване към Кавагушико (115 км) – прекрасено градче на едноименното езеро, от което се откриват прекрасни гледки към върха на планината Фуджи. Настаняване в хотела и свободно време за спа. Нощувка в спа хотел в Кавагушико или околности.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за планината Фуджи с туристически автобус (55 км). Посещение на планината Фуджи (ЮНЕСКО) и на Центъра на Световното наследство на Фуджи. Високата 3776 метра планина Фуджи, почитана от местните като свещена, е най-високата планина в Япония и действащ вулкан, избухвал последно през 1708 г. Отпътуване за Мацумото (145 км) – прекрасен град, разположен на кръстопът в областта Чубу, заобиколен от снежните върхове на Японските Алпи. Градът неслучайно е наричан „Вратата към Японските Алпи“. Пристигане. Обяд. Посещение на замъка Мацумото – една от най-добре запазените равнинни крепости в страната, където посетителят все още сякаш може да усети миризмата на барут и да чуе виковете на войните. Замъкът е разположен в равнината и, живописно заобиколен от върховете на околните планини, предоставя възможност да направите едни от най-типичните и най-красивите кадри във вашата екскурзия. Посещение на квартала „Накамачи“ – сградите, представляващи стари складове от епохата Едо, днес са превърнати в кафенета, ресторанти, галерии и шикозни магазинчета, в които се продават изделия на местните занаятчии. Нощувка в Мацумото или околности.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Такаяма (85 км) – един от най-забележителните градове на Япония, наричан „малкият алпийски Киото“, заобиколен от планински върхове, високи над 3000 м. Благодарение на кварталите си от епохата Едо, градът съхранява една наистина неповторима атмосфера със старите си дървени къщи, с кръчмичките, в които сакето не само се продава, но се и произвежда, със своите антикварни магазини и, разбира се, със своите храмове, застинали в сянката на гъста зеленина. Пристигане в Такаяма. Посещение на Сутрешния пазар, където вече двеста години селяните от околността идват ежедневно, за да продават пресните си продукти, и на стария град. Отпътуване за Ширакава-го - 50 км (ЮНЕСКО) – един изумителен район, който някога е бил откъснат от света през цялата зима заради снеговете и, поради тази своя изолираност, е запазил днес една наистина изумително автентична картина на японското село. Пристигане. Обяд. Посещение на селцето Огимачи (ЮНЕСКО), запазило около 60 типични къщи, наречени гашьо-дзукури, половината от които са обитавани все още. Всяка къща е заобиколена с оризова нива, обилно напоена, и с овощна градина. Отпътуване за Каназава (75 км). Пристигане. Настаняване в хотел. Нощувка в Каназава.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Посещение на „Накамачи“ – старият самурайски квартал на Каназава, съхранил павираните си улички, виещи се между канали, по които са накацали зидани от кал къщи, но и величествени дворци, връщащи посетителя във времето на самураите. Посещение на Номура-ке – бляскавата резиденция на един от най-известните самураи в областта, живял през XVI век. Посещение на квартала „Хигаши Чая“ – кварталът на удоволствията. Основан през 1820 г., тукашният „развлекателен“ квартал до днес остава известен със своя рафиниран лукс. Полузатворените дървени щори на къщите на гейшите, напомнящи на квартала „Гион“ в Киото, създават атмосфера на загадъчност и носталгия. Обяд в местен ресторант. Разходка в градината Кенроку-ен - една от трите най-красиви пейзажни градини в Страната на изгряващото слънце наравно с Кайраку-ен и Кораку-ен. Отпътуване за Киото (265 км). Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела. Нощувка в Киото.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Киото (ЮНЕСКО) - в миналото столица на императорска Япония, сега важен културен и административен център на страната. Посещение на дзен будисткия храм Кинкаку-джи, построен сред красив парк на брега на езеро, храмът впечатлява с олекотената си дървена конструкция и двуетажния позлатен покрив, заради който е известен също и като Златният павилион. Разглеждане на храма Рьоан-джи, известен с уникалната си каменна градина (ЮНЕСКО). Обяд в местен ресторант. Посещение на замъка Ниджо, укрепена дворцова резиденция на шогуните от рода Токугава. Чайна церемония в храма Кодаиджи. Разходка в старата част на Киото из квартала „Гион“ – най-известният гейша квартал на Киото, пълен с магазини, ресторанти, чайни и любими на туристите места за развлечение. Свободно време в квартала Гион. Нощувка в Киото.

ДЕВЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на храмовия комплекс Кийомидзу – един от най-древните храмови комплекси в страната, издигнат недалеч от водопада и кристално чистата вода в планината Отова. Разглеждане на храмовия комплекс Санджусанген-до – датиращ от 1266 г. и съхраняващ изумителните 1001 статуи на богинята Канон. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за старата столица Нара (46 км). Пристигане в Нара и разглеждане на парка с елени, където благородните животни се разхождат на свобода. Посещение на будисткия храм Тодайджи – един от седемте най-големи в Япония. Основната сграда е призната за най-голямата дървена конструкция в света и приютява колосалната бронзова статуя на Буда с височина 15 м. Разглеждане на шинтоисткото светилище Касуга Таиша, използвано и като семейна гробница на фамилията Фудживара, дала на Япония много регенти и императори през периода Нара. Паметник на ЮНЕСКО, гробницата впечатлява с украсата от многобройни бронзови и каменни фенери. В храмовия комплекс са разпръснати множество по-малки спомагателни светилища, разположени по протежение на пътя покрай главния храм и посветени на дванайсетте бога на късмета. Отпътуване за Осака (32 км). Нощувка в Осака.

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Осака: посещение на замъка на Осака – построен през XVI в. като център на нова обединена Япония. Разходка по улица „Шинсайбаши”, където са съсредоточени бутиците и магазините на най-известните марки. Обяд. Разходка из Пазара Куромон – един от централните и добре познати на местните граждани пазари в Осака, където могат да бъдат намерени всички видове хранителни продукти и стоки. Качване на терасата на небостъргача Умеда Скай Билдинг, откъдето, от 173 м височина, се открива една наистина незабравима гледка. Нощувка в Осака.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН - Трансфер до гарата в Осака. Багажът (по един куфар на човек) се транспортира отделно от хотела в Осака до Токио и пристига в рамките на същия ден. Отпътуване за Токио. (Осака – Токио 430 км, с продължителност около 140 минути). Пътуването се осъществява с бърз влак – стрела, с предварително резервирана стандартен клас седалка. Моля, имайте предвид, че във влака – стрела няма място за голям багаж. Пристигане в Токио. Обяд. Обяд. Отпътуване за паркът на цветята в Ашикага - едно от чудесата на Страната на изгряващото слънце. Намира се в едноименния град в провинция Точиги на о. Хонсю, на около един час път от Токио. Една от най-впечатляващите атракции на парка всяка година в началото на май е цъфтежът на японските глицинии, които в японската култура символизират любовта и дълголетието. В паркът ще откриете и стотици други декоративни растения, типични за Япония, аранжирани по живописен начин. Трансфер до летището за полет до Варшава.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН - Пристигане във Варшава. Полет до София. Пристигане в София.

ДАТИ И ЦЕНИ:

04.05.2024 - 15.05.2024 - ранно записване до 31.01.2024г.
Цени на човек в лева според настаняването:

ПРОМО ЦЕНИ – валидни при ранно записване.
Цена на човек в двойна стая - 6749 лв.
Цена на човек в тройна стая - 6699 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни - 6499 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен - 6549 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 7984 лв.

ЦЕНИ – валидни след изтичането сроковете за ранните записвания.
Цена на човек в двойна стая - 6999 лв.
Цена на човек в тройна стая - 6949 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни - 6749 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен - 6799 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 8234 лв.

Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

При посещение на Япония, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Японски йени, от Българиия.

Местна валута – Японска йена.

Полетно разписание при дата на тръгване 04.05.2024 г. с „Полски авиолинии”:

СофияВаршава - 14:40 ч. - 15:35 ч.;
Варшава - Токио - 22:50 ч. - 18:30 ч. (+1);
Токио - Варшава - 21:50 ч. - 05:40 ч. (+1);
ВаршаваСофия - 10:50 - 13:55 ч.

Продължителност на полетите при дата на тръгване 04.05.2024 г. с „Полски авиолинии”:

София - Варшава - 1 ч. и 55 мин.;
Варшава - Токио - около 12 ч.и 40 мин.;
Токио - Варшава - 14 ч. и 50 мин.;
Варшава - София - 2 ч. и 05 мин.

Информация и необходими документи за пътуване до Япония: задграничен паспорт валиден след датата на завръщане.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Токио |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Токио |  Екзотична почивка 2024 - Япония |  Екзотична почивка 2024 - Токио

Избрани оферти