Оферта номер: 229959

ЯПОНИЯ В СЕЗОНА НА ЦЪФТЕЖА НА ВИШНИТЕ

ЯПОНИЯ В СЕЗОНА НА ЦЪФТЕЖА НА ВИШНИТЕ
от 5824 лв.
Виж галерия
Дати и цена
23 март 2020 - 02 април 2020 г. - Цена от 5824 лв.
Цената включва
Цената включва
- самолетни билети София – Токио и Осака – София с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг;
- летищни такси;
- 2 нощувки със закуски в хотел 3 везди в Токио, 1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в Кавагушико, 1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в Мацумото, 1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в Каназава, 2 нощувки със закуски в хотел 3 везди в Киото и 2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Осака;
- 8 обяда в местни ресторанти;
- всички трансфери по маршрута;
- екскурзоводско обслужване на английски със симултанен превод на български език от водача на групата;
- входни такси за посещаваните туристически обекти - храма Асакуса, Императорския дворец, Токио Тауър – основната панорамна площадка, храма Котокуин, градината Санкей-ен, Центъра на Световното наследство на Фуджи, храма Котокуин, замъка Мацумото, Номура-ке, замъка Ниджо, храмовия комплекс Кийомидзу,храма Санджусанген-до, чайна церемония в храма Кодаиджи, храма Кинкаку-джи, храма Рьоан-джи, замъка Осака, будисткия храм Тодайджи;
- водач – придружител от туроператора.
Цената не включва
Цената не включва
- Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати в програмата;
- Напитки при обедите;
- Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден;
- Разходи от личен характер
Токио – Йокохама – Камакура – Фуджи – Мацумото – Такаяма – Ширакава-го/Огимаши – Каназава – Киото – Нара - Осака

Екскурзията е единадесетдневна и включва 9 нощувки със закуски в Япония: 2 в Токио, 1 в Кавагушико, 1 в Мацумото, 1 в Каназава, 2 в Киото и 2 в Осака, 8 обяда и богата екскурзоводска програма в Токио, Камакура, Йокохама, Фуджи, Мацумото, Такаяма, Ширакава-го и Огимаши, Каназава, Киото, Нара и Осака. Настаняването е в хотели 3 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Лети се с авиокомпания „Луфтханза“ през Мюнхен. Вътрешните трансфери в Япония се извършват с автобус. Групата е с водач - придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач - екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - 23.03.2020 – 13.45 ч. - отпътуване от летище София с полет на авиокомпания „Луфтханза” за Мюнхен. 14.50 ч. - кацане в Мюнхен. 15.35 ч. - излитане за Токио. Нощен полет.

ВТОРИ ДЕН - 24.03.2020 – 10.55 ч. - кацане на летището в Токио. Посрещане от местния екскурзовод. Посещение на Одайба – един от най-модерните райони в Токио,известен с прекрасния Мост на Дъгата и Статуята на свободата. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3* или 4*. Нощувка в Токио.

ТРЕТИ ДЕН - 25.03.2020 – Закуска. Панорамна обиколка на Токио. Посещение на храма Асакуса Сенсои – един от най-популярните будистки храмове в Токио, считан за на най–старият храм в града. Разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на града. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. Разглеждане на търговска улица „Гинза“, известна като най-луксозната търговска улица за пазаруване, хранене и развлечения в Токио с множество магазини, бутици, художествени галерии, ресторанти, кафенета и нощни клубове. Обяд в местен ресторант. Посещение на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е най-високата телевизионна кула в света. Следобед посещение на отворената за туристи част на Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на бившият замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени. Кратка фото пауза. Обиколката на Токио продължава с посещение на квартала „Шибуйа” - един от най-колоритните и оживени квартали на Токио (пред гара Шибуя ще можете да видите статуята на вярното куче Хачико, очакващо своя господар); pазглеждане на квартала „Шинжуку“, чието име се свързва главно с бизнес, търговия и нощен живот. Нощувка в Токио.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 26.03.2020 – Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Йокохама (45 km). Посещение на традиционната японска градина Санкей-ен. Разходка в китайския квартал. Обяд. Отпътуване за крайбрежния град Камакура (Йокохама– Камакура 30 км), избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода Камакура (1185-1333 г) от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония. Посещение на храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара. Обяд. Продължаване към Кавагушико (115 км) – прекрасено градче на едноименното езеро, от което се откриват прекрасни гледки към върха на планината Фуджи. Настаняване в хотела и свободно време за спа. Нощувка в спа хотел в Кавагушико или околности.

ПЕТИ ДЕН - 27.03.2020 - Закуска. Отпътуване за планината Фуджи с туристически автобус (55 км). Посещение на планината Фуджи (ЮНЕСКО) и на Центъра на Световното наследство на Фуджи. Високата 3776 метра планина Фуджи, почитана от местните като свещена, е най-високата планина в Япония и действащ вулкан, избухвал последно през 1708 г. Отпътуване за Мацумото (145 км) – прекрасен град, разположен на кръстопът в обрастта Чубу, заобиколен от снежните върхове на Японските Алпи. Градът неслучайно е наричан „Вратата към Японските Алпи“. Пристигане. Обяд. Посещение на замъка Мацумото – една от най-добре запазените равнинни крепости в страната, където посетителят все още сякаш може да усети миризмата на барут и да чуе виковете на войните. Замъкът е разположен в равнината и, живописно заобиколен от върховете на околните планини, предоставя възможност да направите едни от най-типичните и най-красивите кадри във вашата екскурзия. Посещение на квартала „Накамаши“ – сградите, представляващи стари складове от епохата Едо, днес са превърнати в кафенета, ресторанти, галерии и шикозни магазинчета, в които се продават изделия на местните занаятчии. Нощувка в Мацумото или околности.

ШЕСТИ ДЕН - 28.03.2020 - Закуска. Отпътуване за Такаяма (85 км) – един от най-забележителните градове на Япония, наричан „малкият алпийски Киото“, заобиколен от планински върхове, високи над 3000 м. Благодарение на кварталите си от епохата Едо, градът съхранява една наистина неповторима атмосфера със старите си дървени къщи, с кръчмичките, в които сакето не само се продава, но се и произвежда, със своите антикварни магазини и, разбира се, със своите храмове, застинали в сянката на гъста зеленина. Пристигане в Такаяма. Посещение на Сутрешния пазар, където вече двеста години селяните от околността идват ежедневно, за да продават пресните си продукти, и на стария град. Отпътуване за Ширакава-го - 50 km (ЮНЕСКО) – един изумителен район, който някога е бил откъснат от света през цялата зима заради снеговете и, поради тази своя изолираност, е запазил днес една наистина изумително автентична картина на японското село. Пристигане. Обяд. Посещение на селцето Огимаши (ЮНЕСКО), запазило около 60 типични къщи, наречени гасьо-дзукури, половината от които са обитавани все още. Всяка къща е заобиколена с оризова нива, обилно напоена, и с овощна градина. Отпътуване за Каназава (75 км). Пристигане. Настаняване в хотел. Нощувка в Каназава.

СЕДМИ ДЕН - 29.03.2020 - Закуска. Посещение на „Нагамаши“ – старият самурайски квартал на Канаваза, съхранил павираните си улички, виещи се между канали, по които са накацали зидани от кал къщи, но и величествени дворци, връщащи посетителя във времето на самураите. Посещение на Номура-ке – бляскавата резиденция на един от най-известните самураи в областта, живял през XVI век. Посещение на квартала „Хигаши Чая“ – кварталът на удоволствията. Основан през 1820 г., тукашният „развлекателен“ квартал до днес остава известен със своя рафиниран лукс. Полузатворените дървени щори на къщите на гейшите, напомнящи на квартала „Гион“ в Киото, създават атмосфера на загадъчност и носталгия. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за Киото (265 км). Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела. Нощувка в Киото.

ОСМИ ДЕН - 30.03.2020 – Закуска. Разглеждане на Киото (ЮНЕСКО) - в миналото столица на императорска Япония, сега важен културен и административен център на страната. Посещение на замъка Ниджо, укрепена дворцова резиденция на шогуните от рода Токугава. Разглеждане на храмовия комплекс Кийомидзу – един от най-древните храмови комплекси в страната, издигнат недалеч от водопада и кристално чистата вода в планината Отова. Обяд в местен ресторант. Разглеждане на храмовия комплекс Санджусанген-до – датиращ от 1266 г. и съхраняващ изумителните 1001 статуи на богинята Канон. Чайна церемония в храма Кодаиджи. Разходка в старата част на Които из квартала „Гион“ – най-известният гейша квартал на Киото, пълен с магазини, ресторанти, чайни и любими на туристите места за развлечение. Свободно време в квартала Гион. Нощувка в Киото.

ДЕВЕТИ ДЕН - 31.03.2020 – Закуска. Посещение на дзен будисткия храм Кинкаку-джи, остроен сред красив парк на брега на езеро, храмът впечатлява с олекотената си дървена конструкция и двуетажния позлатен покрив, заради който е известен също и като Златният павилион. Разглеждане на храма Рьоан-джи, известен с уникалната си каменна градина (ЮНЕСКО). Обяд в местен ресторант. Отпътуване за старата столица Нара (46 км). Пристигане в Нара и разглеждане на парка с елени, където благородните животни се разхождат на свобода. Посещение на будисткия храм Тодайджи – един от седемте най-големи в Япония. Основната сграда е призната за най-голямата дървена конструкция в света и приютява колосалната бронзова статуя на Буда с височина 15 м. Фото пауза пред шинтоиското светилище Касуга Таиша (отвън), използвано и като семейна гробница на фамилията Фудживара, дала на Япония много регенти и императори през периода Нара. Отпътуване за Осака (32 км). Нощувка в Осака.

ДЕСЕТИ ДЕН - 01.04.2020 - Закуска. Разглеждане на Осака: посещение на замъка на Осака – построен през XVI в. като център на нова обединена Япония. Разходка по улица „Шинсайбаши”, където са съсредоточени бутиците и магазините на най-известните марки. Обяд. Разходка из Пазара Куромон – един от централните и добре познати на местните граждани пазари в Осака, където могат да бъдат намерени всички видове хранителни продукти и стоки. Качване на терасата на небостъргача Умеда Скай Билдинг, откъдето, от 173 м височина, се открива една наистина незабравима гледка. Нощувка в Осака.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН - 02.04.2020 - Закуска. Трансфер до летище Кансай в Осака. 09.30 ч. – полет за :Мюнхен на авиокомпания „Луфтханза”. 14.20 ч. - кацане в Мюнхен. 20.05 ч. - полет за София. 22.55 ч. - кацане в София.

Цени на човек в лева според настаняването:
НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО
ЦЕНИ* ЦЕНИ
Цена на човек в двойна стая 5 824 лв. 5 994 лв.
Цена на човек в тройна стая 5 517 лв. 5 687 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни 5 295 лв. 5 594 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 5 717 лв. 5 887 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 6 829 лв. 6 999 лв.
*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 31.10.2019




Примерни хотели:
Токио – Sunshine City Prince Hotel 3* - http://www.princehotels.com/sunshine/
Кавагушико - Jiragon No Fuji no Yakata 3*, https://ryokan-hotels.com/yamanashi/kawaguchiko/jiragon_fuji
Мацумото -Alpico Plaza Hotel 3*- http://www.alpico-plaza-hotel.jp/
Каназава - Hotel Vista Kanazawa 3* - https://www.hotel-vista.jp/kanazawa/index_e.html
Киото - Kyoto Tower Hotel 3*, https://www.keihanhotels-resorts.co.jp/tower_hotel/en/
Осака – Hotel Sunroute Osaka Nanba 3* - https://www.hotelsunrouteosakanamba.jp/en-gb

Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.
При посещение на Япония, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Японски йени, от Българиия.

Местна валута – Японска йена.
Изпрати запитване
ЯПОНИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ
от 6465 лв.
ЯПОНИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ
9 нощувки
Самолет
Екскурзия до Япония
от 6890 лв.
Екскурзия до Япония
6 нощувки
Самолет
Токио
Хотели - Токио
Икигай - как да практикуваш японската тайна за щастие
Кои са най-безопасните градове в света?
Световен пътеводител на любителя на храната