Начало / Екскурзии / Екскурзии - Токио

Япония

Номер на оферта

/

224705

Дати & цени

Цената включва

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВКЛЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:
* Самолетни билети София–Токио; Осака–София през европейско летище или Доха с включени летищни такси; * Билет за високоскоростния влак “Шинкансен” Токио - Осака;
* Трансфер летище - хотел - ЖП гара в Токио и ЖП гара - хотел - летище в Осака;
* 4 нощувки+закуски в Токио в двойна стая в избраната категория хотел;
* 3 нощувки+закуски в Осака в двойна стая в избраната категория хотел;
* Еднодневeн тур от Осака до древните японски столици Киото и Нара;
* Туристическа обиколка с екскурзовод на Централно Токио, описана в програмата;
* Посещение на обсерваторията в сградата на токийското Кметство и финансовия център Шинджуку;
* Посещение на изкуствения остров Одайба в залива на Токио;
* Посещение на Рупонги - център на нощния живот и забавления в Токио;
* Еднодневен тур до планината Фуджи и национален парк Хаконе;
* Еднодневен тур до Камакура;
* Посещение на крепостта Осака;
* Полудневен тур до Кобе от Осака;
* Круиз по река Окава в Осака;
* Наземен транспорт в Япония с автобус специално нает за групата;
* Здравна застраховка с покритие 10 000 Евро;
* Преводач-придружител, който е бил многократно в Япония.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
Токио: Shinjuku Prince Hotel 4* / APA Hotel Higashi-Shinjuku-Ekimae 3* или подобни

Осака: Granvia 4*/ MyStays Shin-Osaka Conference Center 3* или подобни

Цената не включва

ЗАБЕЛЕЖКИ:
1. Пакетната цена не включва:
* Вечеря в сумо ресторант – 84 евро на човек при група от 14 човека.
* Допълнители услуги и хранения, неупоменати в програмата.
2. Цената е калкулирана на база група група от минимум 16 човека. При по-малък брой пътуващи е възможна актуализация на пакетната цена в порядъка на 120 – 180 евро на човек в зависимост от реалния брой на пътуващите.
3. Цената на пакета е валидна при заплащане на депозита по пътуването преди 30 май 2018 г. След тази дата цената на пакета може да се завиши.
4. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети към дата 30.04.2018 г. от 479 евро + 280 евро летищни такси. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на резервация.
5. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 7 нощувки, която е в размер на 443 Евро за хотели 4* и 361 евро за хотели 3*.
6. Калкулацията на пакетната цена е направена при обменни курсове на японската йена към EUR към 29.10.2017 г., които са както следва: EUR 0.76 = JPY 100. При промяна на курсовете на JPY спрямо EUR с повече от 3 %, съгласно Закона за Туризма, туроператорът има право да актуализира пакетната цена със същия процент.
7. Ако желаете, в деня на плащането на аванса по пътуването, можете да сключите застраховка "Отмяна на пътуването", която покрива рисковете от загуба на суми при невъзможност за пътуване, поради медицински или немедицински причини.

Програма на пътуването

09 Октомври
Полет София – европейско летище/Доха – Токио.

10 Октомври
Пристигане в Токио.
Трансфер и настаняване в хотела.
Вечерна туристическа програма в Токио: посещение на обсерваторията в сградата на Токийското Кметство разположена на 202 метра височина и откриваща панорамна гледка към финансовия център Шинджуку, известен със своята модерна архитектура. По желание посещение на Рупонги – център на нощния живот и забавления в Токио и Roppongi Hills – новата концепция в урбанистичното планиране – офиси, магазини, ресторанти, музеи, кино, както и обществени пространства с изкуство на открито.
Нощувка в Токио.

11 Октомври
Туристическа обиколка на Токио, включваща посещение на рибния пазар Цукиджи; Източната императорска градина, състояща се от Хонмару и Ниномару – замъка и красивите японски градини, където Едо Шогун е прекарал старините си със своя харем; храмa Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон (най-старият храм в града, построен през 645 г. и символ на традиционно Токио) и търговската улица Накамисе, дълга над 200 м, където малки сувенирни магазинчета ви пренасят в атмосферата на старо Токио.
Свободно време за разходка и обяд в района на централната търговска улица Гинза, известна с множеството бутикови магазини и неонови реклами, и станала известна като символ на града.
Обиколката продължава с посещение на шинтоисткия храм Мейджи, построен преди 100 години в чест на император Мейджи и императрица Шокени.
Нощувка в Токио.

12 Октомври
Еднодневен тур до планината Фуджи с включен обяд: посещение на свещената планина Фуджи - символът на Япония и най-високата планина в страната със своите 3776 м. надморска височина. Изкачване с автобус до 2-ра или 3-та станция на планината (ако метеорологичните условия позволяват). Програмата продължава с националния парк Хаконе и круиз с корабче из езерото Аши със спиращи дъха гледки към околните планини, формирани от ву묬ка¬нична дейност преди повече от 400 000 години и изкачване с въжена линия на връх Комагатаке, откъдето се открива красива панорама към парка Хаконе.
Нощувка в Токио.

?13 Октомври
Еднодневен тур до Камакура, една от известните туристически дестинации в Япония, разположена на юг от Токио на полуостров Муира, в залива Сагами и известен със своите храмове и исторически забележителности. Тук ще посетите символа на Камакура – „Великият Буда от Камакура”, брознова статуя на Амида Буда, разположена в храма Котокуин през 1252 г. с височина от 13.5м, тя е втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храма „Хазе Канон” на сектата Жодо, известен със статуята на Канон, богинята на милосърдието, известна със своите 11 глави и 1000 ръце. С височината си от 9.18 м, тази позлатената дървена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. След това ще разгледаме светилището „Дзурудаока Хашиман”- едно от най-известните японски светилища, посветено на 15-я японски император Ожин, обожествен в бога Хашиман, който според легендата е донесъл от небесата императора Ожин. Светилището представя 3 фигури: на императора Ожин, на неговата майка Чингу и неговата съпруга Химегами.
Вечерта по желание – посещение на сумо ресторант, предлагащ традиционната храна на сумистите – „Чанко”.
Нощувка в Токио.

14 Октомври
Закуска и освобождаване на хотела. Посещение на изкуствените острови в залива на Токио - Аоми, Дайба и Ариаке, на територията, на които се намират най-големия шоу рум на Тойота, Телеком Сентър, Токио Фешън Мол, модерните сгради на множество шопинг-центрове, “водния град”, „Форта на Венера”, „Моста на дъгата” и редица чаровни ресторантчета по крайбрежния булевард.Свободно време за обяд в “града на електрониката“ Акихабара, известна с многобройните си магазини за електроника, компютърни и видео игри.
Трансфер до гара Токио.
Отпътуване за Осака с известния влак-стрела “Шинкансен” - грандиозното инженерно решение на японската железница, движещо се с 270 км/ч.
Трансфер до хотела и нощувка в Осака.

15 Октомври
Туристическа обиколка на Осака, включваща посещение на крепостта Осака, построена 1583 г. по време на управлението на император Тойотоми Хидейоши, целта на който е била да превърне крепостта в център на обединена Япония. Следва круиз по река Окава, благодарение на който ще добиете представа за историята и развитието на града, както и архитектурните му особености.Полудневен тур до Кобе – столицата на областта Хього и един от десетте най-големи градове в Япония. Обиколката включва разходка из известния квартал Китано Иджинкан в подножието на планината Рокко, в който някогашните имения на чуждестранни търговци и дипломати са превърнати в музеи. Турът продължава с разходка в парка Мерикен, намиращ се на бреговата линия и известен с големите си тревни площи, осеяни с модерни фонтани.
Нощувка в Осака.

16 Октомври
Целодневен тур до древните столици Киото и Нара с посещение на будисткия храм Кийомидзу, основан през 798 г. и включен в списъска на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Следват Императорския дворец, Златния Павилион (така известния храм Кинкакуджи), строен през 1397 г. като резиденция на пенсиониралия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му превърнат в храма “Зен”, храма Тодайджи с най-голямата статуя на Великия Буда в цяла Япония, впечатляващия парк на сърните в Нара и квартала на гейшите Гион.
Нощувка в Осака.

17 Октомври
Напускане на хотела.
Трансфер до летище Кансай.
Полет Токио– европейско летище/Доха – София.

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Токио |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Токио |  Есен 2023 - Япония |  Есен 2023 - Токио

Избрани оферти