Оферта номер: 221428

Япония – хармония и просветление: Пътешествие 12 дни от 26.09.2018 г.

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Токио и Екскурзии в Япония.

Япония – хармония и просветление: Пътешествие 12 дни от 26.09.2018 г.
от 6785 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
Самолетни билети с летищни такси.
Всички нощувки, закуски, обяди и вечери по време на престоя с изключение на първата и последната вечер преди излитане.
Входни такси за всички забележителности включени в програмата.
Влак стрела между Токио и Осака/ 2 часа и 40 минути/.
Всички трансфери между отделните места с автобус и влак-стрела.
Бакшиш от 5 долара на човек на ден за обслужващия песонал.
Японски гид по време на програмата.
Водач преводач от агенцията-организатор със сериозен опит в дестинацията.
Застраховка помощ при пътуване с покритие 20000 щатски долара.
Малки изненади по време на пътуването.
Цената не включва
Умеда скай билдинг, при желание за влизане

Лични разходи
Япония – хармония и просветление!

“In order to change the visible, first you
have to change the invisible”.


ДАТИ на пътешествието: 26.09. – 07.10.2018 г.

12 дни - 9 нощувки


Времето е само смяна на душевното ни състояние под въздействие на прекрасното!

================================================

ЦЕНИ:
Цена за човек в двойна стая – 6785 лева
Доплащане за единична стая - 1076 лева
Цена за дете без допълнително легло – 4498 лева


УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
- Записването за екскурзията става след сключване на договор и внасяне на депозит в размер на 1500 лева;
- Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
- Начин на плащане: депозит – 1500 лева, окончателно плащане – 60 дни преди тръгването.

-------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=====================================================

ПРЕИМУЩЕСТВА ПО ПРОГРАМАТА:

Удобен метеорологичен сезон, топло време;
Подбрани хотели с добра локация;
Включено изхранване по програмата – закуски, обяди и вечери по време на целия тур с изключение на първата и последната вечер;
Оптимална продължителност на тура;
Включени всички важни забележителности в локациите;
Прекрасно съотношение между качество и цена на тура;
Много добре подготвен български гид с опит в дестинация Япония;
Полети с Катарски авиолинии - ежегодни носители на престижни авиационни награди

===========================================================


ПРОГРАМА:

Уа - синоним на всичко свързано с Япония. Какво означава се пита човек?

Разбира се - Хармония. Според легендата, първият японски Император Джиму е бил син на Аматерасу – богинята на слънцето, което винаги е играло главна роля в историята и бита на тази страна. Въпреки всичко известно, дори днес Япония си остава една мистерия, с трудно различими очертания, размазани сякаш от утринната мъгла. Видимото там, е такова само на пръв поглед.

Времето, прекарано в съзерцание, е като будна медитация – усещаш подсъзнателно как те променя, към по-добро. И ако си целунат от Бог, с малко късмет, в един миг осъзнаваш нетленността на духа и фалшивата лъскавина на материята.

На изток твърдят, че светът е това в което вярваме. Най-силният пример в това отношение е Япония. Нека разгадаем тази енигма заедно и открием своето икигай!


Ден 1 (26.09.2018) София-Доха

Полет QR228 с Катарски авиолинии София 13:00 ч. – Доха 17:50 ч.


Ден 2 (27.09.2018) Доха - Токио

Полет QR806 Доха - Токио 02:20 ч. – 18:40 ч.
Трансфер до хотела.

Нощувка в хотел Grand Prince Hotel Takanawa или подобен.


Ден 3 (28.09.2018) Токио – Йокохама

След закуска посещаваме будисткия храм Сенсоджи (Senso-ji), известен още като Асакуса Канон (Asakusa Kannon) един от най-популярните в Токио, намиращ се в квартала Асакуса, посветен на богинята на милосърдието. От изхода на храма се вливаме в множеството хора по известната търговска улица Накамисе (Nakamise). Тук можем да си купим традиционни японски сувенири и произведения на местната хранителна занаятчийска камара.

Минаваме за фотостоп покрай Токийската кула (Tokyo Skytree) – 634 метра - най-висока в Япония и втора в света след Бурж Халифа. Продължаваме към Йокохама. Посещаваме Китайския квартал. Следва градината Санкейен (Sankei-en garden) - типична японска градина, разположена на 175 хиляди квадратни метра. По пътя към хотела минаваме покрай Минато Мирай (Minato Mirai – пристанище на бъдещето).

Нощувка в хотел Rose Hotel Yokohama или подобен.


Ден 4 (29.09.2018) Камакура - Хаконе

След закуска отпътуваме към Камакура за посещение на храма Хаседера (Hase-dera)– известен с най-голямата дървена статуя на Канон – богинята на милосърдието. Следва посещение на бронзовата статуя на Буда – втората по големина в Япония. След това се отправяме към езерото Аши (Ashi), където ще направим кратка разходка с корабче.

Качваме се на лифта Овакудани (Owakudani Ropeway) – прекрасен панорамен лифт по долината до върха. Денят завършва в Хаконе. Настаняване в Tominoko hotel или подобен.


Ден 5 (30.09.2018) Фуджи – символът

След закуска се отправяме към свещената планина Фуджи /ако времето позволява/. Япония без Фуджи е като ястие без сол, казват посветените. Ще се качим до 2300 метра надморска височина – 5-та станция. Тя осигурява най-лесен достъп до върха на планината за неподготвения турист. Околността изобилства от интересни места.

Оттук има прерасна гледка към петте езера на Фуджи. На това място ще усетим магическата роля на тази планина в японската история.

Следва посещение на Ошино Хакай (Oshino Hakkai) – малко запазено село, сгушено между две от езерата. Неподправената атмосфера ще ни припомни човешката емоция, наречена „радост от живота“. Посещение на Замъка Мацумото (Matsumoto Castle) – счита се за един от най-съвършените и красиви в Япония.

Нощувка в хотел Buena Vista Matsumoto или подобен.


Ден 6 (01.10.2018) Такаяма – Ширакаваго

След закуска потегляме към Такаяма и посещаваме Саномачи (Sannomachi) - старинна улица с магазинчета и кафета. Посещение на Такаяма Джиния (Takayama Jinya) – правителствена сграда използвана от края на 17-ти век до 1969 г., сега музей.

Посещение на планинското селище Ширакава-го (Shirakawa-go), където са запазени характерните къщи в стил „гашо цукури“ (gassho-zukuri) – “конструирани като ръце в молитва“, тъй като острите им покриви приличат на притиснати за молитва ръце на Будистки монах.

Продължаваме към Каназава. Нощувка в Hotel Kanazawa или подобен.


Ден 7 (02.10.2018) Каназава

След закуска тръгваме към градината Кенроку ен (Kenroku en). Разположена на около 110 декара, тя се счита за една от най-красивите в Япония. Името й се превежда като „шестте фактора“. Именована е така, заради шестте неща които правят една градина перфектна: простор, спокойствие, хитрост, античност, водни площи и прекрасна гледка от нея. Наред е посещението на Хигаши Чая (Higashi Chaya). Това е комплекс от чайни ресторанти, където ще се докоснем и до това, доведено до съвършенство изкуство в Япония.

Ще научим повече за четирите японски принципа на чайната церемония – хармония УА, уважение – КЕЙ, чистота – СЕЙ, тишина – ДЖАКУ. Обикновено в тези места добре обучени гейши пеят и танцуват за публиката.

След това посещаваме Omi Cho market – пазар, на който се предлагат много прясна риба и всякакви продукти от първа необходимост. Отправяме се към Киото.

Нощувка в Hotel Monterey Kyoto или подобен.


Ден 8 (03.10.2018) Киото

След закуска се отправяме към Арашияма (Arashiyama) - изключително приятен туристически район в западните покрайнини на Киото. Там са разположени пешеходни пътеки, които преминават през гори от бамбукови стебла, полюляващи се от вятъра.

Продължаваме към моста Тогецуко (Togetsukyo Bridge), който е най-емблематичната забележителност на Арашияма. Той е построен по време на периода Хейан (794-1185 г.) и е реконструиран през 1930г. Мостът изглежда особено екзотичен на фона на близката планина.

Следва храмът Рьоан Джи (Ryoanji), където се намира най-известната скална градина в Япония, привличаща стотици посетители всеки ден. Не е ясна годината в която градината е основана и има много спекулации относно броя на нейните дизайнери. Дворът се състои от правоъгълен парцел от камъчета, заобиколени от ниски глинени стени и 15 скали. Интересна особеност на дизайна на градината е, че от всяка гледна точка най-малко една от скалите винаги е скрита за зрителя.

След скалната градина, посещаваме Кинкакуджи (Golden Pavilion), който представлява Дзен будистки храм в северната част на Киото, чийто два етажа са напълно покрити със злато.

По пътя ни е храмът Киомизу (Kiyomizu temple - буквално "Pure Water Temple"- „Храм на чистата вода“). Според легендата мястото за изграждане на храма е било намерено от будисткия свещеник от Нара - Енчин, който търсейки изворите на реката Йодо, попада на района в планината Отова, където е изграден по-късно и храмът. Чистата вода на водопада край изворите, намиращи се недалече от основната сграда, е дала и името Кийомидзу-дера (на японски кийомидзу - чиста вода). През 1994 г. храмът е добавен към списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Вечерта завършва с посещение на Гион (Gion) - най-известния район с гейши на Киото, разположен около Shijo Avenue. Мястото е пълно с магазини, ресторанти и ochaya (чайни), където Geiko (местен диалект за Гейша) и Maiko (девойки обучаващи се за Гейши), забавляват гостите.

Нощувка в Hotel Monterey Kyoto или подобен.


Ден 9 (04.10.2018) Нара - Осака

След закуска се отправяме към храма Фушими Инари (Fushimi Inari Shrine). Сред няколко хиляди Шинто храмове в Япония, Фушими е най-желан, защото е посветен на шинтоисткия бог на ориза – Инари. Построен през 794 г., една от особеностите му са многобройните статуи на лисици, тъй като се вярва, че те са пратеници на Инари.

Друга забележителност в него са уникалните пътеки, направени от многобройни наредени една след друга врати. За да се усети енергията, просто трябва да се види. Не без значение е и фактът, че в този храм се е водила последната битка през 1867 година, която слага край на периода Токугава и военните са свалени от власт. Тогава започва периода Мейджи.

Отправяме се към Нара. Там посещаваме Тодайджи (Todaiji temple) "Великият източен храм", който е един от най-известните и исторически значими в Япония храмове и забележителност на Нара. Храмът е построен през 752г. като главен храм на всички провинциални будистки храмове на Япония и се превръща в толкова значим, че столицата е преместена от Нара в Нагаока през 784г., за да се намали влиянието на храма върху държавните дела.

Основната зала Todaiji, на Daibutsuden (Big Buddha Hall), е най-голямата дървена сграда в света. В нея се помещава най-голямата японска бронзова статуя на седналия Буда (Daibutsu), с височина 15 метра.
Продължаваме към Нара парк в центъра на града, който е основан през 1880 г. и е една от основните забележителности, включително Todaiji, Kasuga, Kofukuji и Националния музей на Нара.

Паркът е дом на стотици елени, които се смятат за пратеници на боговете и са се превърнали в символ на старата столица, като дори са определени за природно богатство.

След това се отправяме към Касуга Тайша (Kasuga Taisha). Храмът е създаден по същото време като старата столица Нара и е посветен на божеството, отговарящо за защитата на града. Отпътуваме за Осака
Нощувка в Osaka Daiichi hotel или подобен.

* Тук е необходимо да предвидите принадлежности за 1 нощувка в ръчен багаж, тъй като основният багаж ще бъде транспортиран отделно от Осака до Токио.


Ден 10 (05.10.2018) Осака - Токио

След закуска се отправяме се към Умеда Скай Билдинг. Небостъргачът е изграден от две сгради, свързани чрез множество ескалатори. Именно поради това, нему принадлежи световния рекорд за най-дълъг ескалатор.

След това спираме за фото-пауза при Замъка на Осака, който е символ на града и има голямо историческо значение. От японците той е наречен Озакажо и е изиграл основна роля при обединението на Япония през 16 век. Разположен е на 60 000 кв. метра, разполагащ с 13 сгради. Понастоящем замъкът е музей.

Ще посетим и Шинсайбаши (Shinsaibashi) – аналогична на нашата улица Витошка, именувана на един от най-известните мостове на Осака.

След това се качваме на най-бързия японски влак стрела /bullet train/ и пристигаме в Токио.

Нощувка в Grand Prince Hotel Takanawa или подобен.


Ден 11 (06.10.2018) Токио

След закуска се отправяме към храма Мейджи (Meiji shrine) – построен в чест на първият император от съвременна Япония Мейджи, роден през 1852 година. По негово време страната изоставя постепенно феодалните порядки, като институцията на императора си връща своята божествена одежда в очите на всички японци. След това ще отделим време за шопинг по Хараджуку (Harajuku). Ще спрем пред Императорския дворец за снимки.

Следва разходка с корабче по река Сумида (Sumida). Привечер се отпраяме към летище Нарита за да излетим обратно към България.

Полет QR807 Токио - Доха в 22:20 ч.


Ден 12 (07.10.2018)

Кацаме в Доха в 04:00 ч. на 07.10.2018 г.

Полет QR227 Продължение за София в 06:50 ч.
Кацаме в София 12:00 ч.

=================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=================================================================
Токио
Хотели - Токио
Икигай - как да практикуваш японската тайна за щастие
Кои са най-безопасните градове в света?
Световен пътеводител на любителя на храната