Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сеул

Япония и Южна Корея ! Мистиката на самураите и цъфналите вишни

Номер на оферта

/

155636

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Доха-Сеул - Токио-Доха-София с летищни такси
Самолетен билет Пусан- Осака с летищни такси
Всички трансфери по програмата с лицензиран автобус;
12 нощувки със закуска, както са описани в програмата
10 обяди по програмата
6 вечери по програмата, включително вечеря Майко в Киото.
Чаена церемония в Каназава
Всички туристически обиколки по програмата.
Билет за високоскоростния влак от Сеул до Кенджу
Билет за високоскоростния влак от Киото до Каназава
Билет за влака стрела от Каназава до Канагава
Екскурзоводско обслужване на английски от местни екскурзоводи и превод на български от водача на групата;
Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро ;
Водач преводач

Цената не включва

разходи от личен характер
бакшиши за екскурзовод, шофьор и обслужващия персонал
допълнителни мероприятия, които не са описани в програмата
напитки по време на храненията

Програма на пътуването

Маршрут: Сеул – Кенджу - Пусан - Осака – Нара - Киото - Каназава – Хакобе и Вулкана Фуджи – Токио

15 дни/ 12 нощувки

ДАТА: 18.03.2024 - 01.04.2024

ЦЕНА на човек в двойна стая: 9790 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

1 ДЕН
18.03.24 Отпътуване от София
Отпътуване от България за Южна Корея с полет на Катарските авиолинии през Доха в 12.40. Пристигане в Доха в 18:15.

2 ДЕН
19.03.24 Пристигане в Сеул
Излитане от Доха в 02.20 и пристигане в Сеул в 16.55. Посрещане и трансфер от летището до хотела. Настаняване в централно разположен хотел Amid Hotel 4* или подобен. Нощувка в Сеул.
С население, надхвърлящо 10 милиона души, Сеул, столицата на Южна Корея е сред най-големите градове в световен мащаб, а сеулският национален столичен район с население от почти 24,5 милиона души, е вторият най-голям метрополен регион в света. Районът на Сеул е населен от повече от две хиляди години, а самият град е създаден през 18 г. пр.Хр. като столица на Пекче, една от трите корейски държави. Южнокорейската столица се счита за един от водещите глобални градове, нареждащ се сред най-важните финансови и търговски центрове в световен мащаб и също така се явява дом на множество
компании, сред които Samsung, LG и Hyundai-Kia. През 2008 г. Сеул е обявен за шестия икономически най-силен град според списание „Форбс”.

3 ДЕН
20. 03.24 / Обиколка на Сеул (закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Следва туристическа обиколка на столицата на Южна Корея, Сеул. Автобусната обиколка ще започне с разглеждане на площад „Гуангуамун” и статуята на адмирал Ли Сънсин, който е участвал в 23 морски битки срещу японците и е постигнал победа във всяка от тях, по време на Японската инвазия срещу Корея през 1592-1598 г. Статуята на крал Седжонг, който разпространил корейската азбука през 15 век, е друга забележителност на този площад.
Ще разглеждаме кралския дворец Кионгбок, построен през 1394 г., това е главният и най-голям от „Петте големи двореца”, построени по време на династията Чосон; в превод името му гласи „Дворецът на греещото щастие”. Тук са инсталирани първите електрически лампи в страната, също в този дворец се е разиграла една от най-трагичните драми в корейската история през 1895 г., когато императрица Меонгсеонг била екзекутирана от японците.
Ще се разходим по улиците на Insa-dong, където е представена традиционната култура на Корея. По време на династията Чосон тук е било кралското ателие за художници, а през 30-те години на миналия век магазините започват да продават хартия, стари книги, инструменти за писане, четки, бутилки за вода, каменни тежести и др. Към днешна дата има приблизително 70 магазина в района на Insa-dong, които продават ръчно изработени предмети и антични произведения на изкуството от порцелан, дърво и метал, а посетителите могат дори да намерят редки и ценни антични продукти от фаянс или бял порцелан. По време на разходката ще видите Чонггейчон – 5,8 километров приток, който приточа под 22 мостчета в центъра на града; и стария пазар Намдаемун с над 11 000 магазинчета.
Вечеря в традиционен ресторант и нощувка в хотела.

4 ДЕН
21. 03.24 / Сеул – Кенджу - Пусан със скоростен влак (закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Трансфер до гарата и отпътуване със скоростен влак (2ч20м) за Кенджу (ЮНЕСКО), наричан музей без стени. Тук са запазени много археологически останки от периода, когато градът е бил столица на древното кралство Шила, управлявало Корейския полуостров в течение на 992 години - от 57 г. пр.н.е до 935 г. Посещение на пещерата Сукгурам (ЮНЕСКО), в която се намират едни от най-красивите скални будистки храмове в Азия, образец на корейската храмова архитектура. Храмът е разположен в планината Тохамсан и е построен от гранит за 24 год. Разглеждане на храма Булгукса (ЮНЕСКО), считан за шедьовър на будисткото изкуство от златната епоха на кралство Шила. В него се пазят едни от най-ранните дървени плочки с будистки сутри от 704-751 г., отпечатани върху черничеви свитъци. В превод името му означава „земята на Буда“. На територията на комплекса има 7 национални съкровища: 2-те каменни пагоди – Сеокгатап и Даботаб, изобразена върху монетата от 10 вона, 2-та моста – Мостът на лотоса и Мостът на сините облаци, 2-те позлатени бронзови статуи на Буда – Просветеният Буда и Състрадателният Буда и една 2-метрова ступа във формата на каменен фенер. Целият комплекс въздейства с красотата, спокойствието и усещането за святост. Ще се разходим в Тумули парк, където се намират 23 от близо 160-те открити в Кенджу гробници на владетели и аристократи от периода Шила. Трансфер до Пусан и настаняване в хотел Ramada Encore Haeundae Hotel 4* или подобен . Вечеря и нощувка.

5 ДЕН
22. 03.24 / Пусан (закуска, обяд и вечеря)
Пусан е най-големият пристанищен град в страната и втори по големина след Сеул. По време на нашата туристическа обиколка ще посетим храма Хедонг Йонгунг, построен от будисткия учител Наонг през 1376 г. По време на японските нашествия в Корея (1592-98) храмът е разрушен, но по-късно е възстановен. Комплексът е уникален. За разлика от останалите храмове в Корея, които се намират в планините, този е живописно разположен върху скала на брега на морето и гледа към яркосините води.
Посещение на рибния пазар Чагалчи – най-големият рибен пазар в Корея с огромно разнообразие от прясно уловени морски продукти, и пазара Гуке. Името му означава „международен“ на корейски. Създаден е след Корейската война от избягали в Пусан бежанци, които започват да търгуват, за да си изкарват прехраната. Гуке е един от най-големите пазари в Корея – всяка уличка е препълнена със сергии и се свързва с други по-малки пазари. Тук има такова голямо разнообразие от стоки, че може да намерите всичко, за което се сетите. Следва посещение на Гамчеон - едно от емблематичните места за Пусан. Гамчеон се появява през 1950 г. вследствие на Корейската война, когато близо 600 хиляди души напускат домовете си в цялата страна и се заселват в крайбрежния град, останал единственият пощаден от войната. Тук намират убежище и надежда за ново начало, построявайки селище върху хълмовете в предградието на Пусан. Днес Гамчеон е своеобразна галерия на открито и средище на културата с 10 000 жители, отличаващо се с яркооцветени сгради, произведения на съвременни художници и скулптори, артистични кафенета, работилници и магазини, удостоен през 2012 г. с наградата за градско развитие на ООН. После продължаваме с разходка по крайбрежието към плажа Хаеундае, един от най-известните в страната.Вечеря и нощувка в хотела.

6 ДЕН
23.03.24 Пусан/ Осака (закуска)
Закуска. Полет Пусан - Осака 09:35 – 11:20. Пристигане в Япония
Япония – страната на изгряващото слънце, е земя на чародейни планини, живописни езера и горещи гейзери. Тя е несравнима, защото прилича само на себе си. Тук поразяват толкова много неща – редът, чистотата, дисциплината, усмивките, поклоните, обичта към децата, почитта към възрастните. Страна, издигнала в култ трудолюбието, опазването на околната среда и преклонението пред красотата на природата.
Цъфтенето на японската вишна „сакура“ е всенароден празник и предизвиква възхищение у японците още от древни времена, когато самураите са обвързвали мисията в живота си с преходността на цъфтящата вишна. Те намирали достойнство в нещо мимолетно, което се е родило само за да е красиво и да умре, подобно на тяхната съдба. През вековете магията на вишневия цвят се превръща в символ на оптимизма, надеждата, завладява цяла Япония, а когато сакура цъфнат, настава всеобща радост. Днес, в модерното и забързано общество, този обичай не е изгубил своята значимост. Той онагледява отношението на японската нация към живота и света.
Обиколката на град Осака започва с посетищение на бизнес центъра “ Umeda Sky Building”. Той е известен със своята обсерватория, наречена „Небесната градина“, откъдето ще можем да се възхитим на красива панорамна гледка към града. Обяд, след който ще продължим към квартала Шинсайбаши, където ще имате свободно време на най-известната търговски район на града - „ Дотонбори“. Настаняване и нощувка в хотел Hiyori Hotel Osaka Namba Station 4* или подобен.

7 ДЕН
24.03.2024 / Осака – Нара – Осака (закуска, обяд
Закуска. Следва обиколка с разглеждане на замъка Осака, построен 1583 г. по време на управлението на император Тойотоми Хидейоши, а целта е била да го превърне в център на обединена Япония. Историческото значение и величието на този замък ще усетим на място. По желание, свободно време с възможност за разглеждане на музейните изложби в замъкът и изкачване до панорамната площадка на петия етаж * - (входът се заплаща на място).
Отпътуване за Нара (32 км) и разглеждане на парка с елени, където благородните животни се разхождат на свобода. Посещение на будисткия храм Тодайджи – един от седемте най-големи в Япония. Основната сграда е призната за най-голямата дървена конструкция в света и приютява колосалната бронзова статуя на Буда с височина 15 м.
Връщане в Осака и време в Umeda station department stores за пазаруване и свободно време за вечеря. Нощувка в Осака.

8 ДЕН
25.03.2024 / Осака – Киото (закуска, обяд и вечеря)
Закуска в хотела. Отпътуване за Киото.
Пристигаме в Киото - сърцето на Япония и повече от 1000 години нейна столица. Това е най-красивият град, събрал в себе си уникалната визия на японското изкуство и дизайн. През 60-те години на 19 век, всеки творец от Париж или Лондон мечтаел да посети Киото, където за света се открил един необичаен спектър от мотиви, чар и нетрадиционна асиметричност на архитектурната композиция.
След пристигането в Киото, ни предстои посещение на замъка Ниджо, укрепена дворцова резиденция на шогуните от рода Токугава.
Обяд и посещение на храма Fushimi – Inari. Сред няколкото хиляди шинтоистки храма в Япония „Фушими Инари” е най-посещаваният, защото е посветен на Инари – бога на плодородието, ориза и лисиците. Построен през 794 г., една от особеностите му са многобройните статуи на лисици, тъй като се вярва, че те са пратеници на Инари. Друга забележителност в него са уникалните пътеки, направени от многобройни наредени една след друга врати. За да се усети енергията, просто трябва да се види на живо. Не без значение е и фактът, че в този храм се е водила последната битка през 1867 г., която слага край на управлението на шогуните Токугава и военните са свалени от власт. Тогава започва периодът Мейджи.
Следва визита в храма Киомизу - храмът на „чистата вода”.* Това е древен храм на будиската секта „Хасо”, която според една от легендите е основана през 657 г. от китайския монах Дошо. Храмът е един от най-красивите в Киото, с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО.
Продължаваме с пешеходна разходка в квартала на гейшите „Гион”.* Днес Гион е запазил добре атмосферата на отминалите години. Малките ресторантчета, наречени „ичирики”, са онези места, където красивите японки – гейши забавляват туристите с традиционни японски песни, танци и изтънчени разговори.
Продължаваме със специална японска вечеря в присъствието на майко – млади момичета, обучаващи се да станат гейши, които ще ни демонстрират своите умения за забавление с танци и игри.
Нощувка в хотел Rihga Gran Kyoto 4* или подобен.

9 ДЕН
26.03.2024 Киото (закуска, обяд)
Закуска в хотела. Продължаваме нашата обиколка на Киото.
Ще се отправим към Арашияма - невероятна красива гориста област в западните покрайнини на Киото, Япония, която е най-привлекателна в началото на април, когато цъфтят вишните. Районът е популярна дестинация още от периода Хеян (794-1185 г.), когато благородниците са отивали там, за да си почиват сред невероятната природа. Мостът Тонескио е най-голямата забележителност на Арашияма. В близост до него се намират множество малки магазини, ресторанти, мостът Теноскио, храмът Тенюджи и известните бамбукови гори. Там човек може и да се спусне по реката с лодка.
Следва посещение на храма „Кинкаку-джи” (Златният павилион) - будистки храм, разположен в подножието на хълма Кинугасаи в Киото и част от храма „Рокуон-джи“. Градинският комплекс е отличен образец на градински дизайн от периода Муромачи, смятан за класическа епоха на японското градинско изкуство. През този период се обръща специално внимание на взаимовръзката между сгради и природа, като това се смята за артистичен начин на интегриране на постройката в пейзажа. Характерното за проектите за градина е намаленият мащаб, подчертаният основния замисъл и откроената природа. Минималистичният подход в градинския дизайн води до пресъздаването в малък мащаб на големи пейзажи около постройката. Трите етажа на храма „Кинкаку-джи“ са изградени в напълно различни стилове. Така първият етаж е издигнат в стил, следващ предписанията за жилищни постройки. Второто ниво се е използвало като резиденция на самураите и е направено в духа на военната японска архитектура. Третият етаж е изграден в традиционен китайски стил. Градината около храма е проектирана в стил муромачи, а пред постройката има малко изкуствено езеро, заобиколено от алеи и екзотична растителност. Във водата има четири големи камъка, които според японската митология символизират закотвени през нощта лодки, които пътуват към Острова на вечния живот. Храмът е национален исторически обект с особено значение и е едно от 17-те места, включени в комплекса „Древно Киото”, който е под закрилата на ЮНЕСКО.
Обяд. Продължаваме с разглеждане на намиращия се в близост храм Рьоан-джи (Ryoan-ji), известен с уникалната си каменна градина и вписан в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Свободно време за разходка в района на пазарът Нишики – цветна тясна уличка с безброй интересни храни, известна още като „Кухнята на Киото“.

10 ДЕН
27.03.2024 / КиотоКаназава (закуска, обяд и вечеря)
Ранна закуска в хотела. Напускане на хотела в Киото и отпътуване с влак за Каназава.
Ще пътуваме около 2 часа и половина до този старинен град, който се намира на западния бряг на остров Хоншу. Името му на японски означава „Тресавище от злато“. Ще започнем обиколката с разглеждане парка, където се намират руините на замъка Каназава, както и най-голямата слава на града - градините Кенроку ен – известни още като „великата градина на Япония“. Простират се на площ около 10 хектара и са засадени още през далечния 17век. Насладете им се слушайки и множеството щурчета сред цъфналите кайсиеви и вишневи дръвчета.
Един от най-добре запазените райони с типични самурайски къщи в страната, е следващата ни спирка. Разположен в район Nagamachi в близост до замъка на Каназава, Nomura е една от добре запазените самурайски къщи на просперираща самурайска фамилия от времето на периода Мейджи в Япония. Ще видите къде и как са живели самурайските семейства, ще се докоснете да тяхното ежедневие и бит.
Преди да се върнем в хотела, ще се насладим на традиционна чаена церемония.
Вечеря и нощувка в Каназава хотел Nikko Kanazawa 4* или подобен

11 ДЕН
28.03.2024 / Каназава - Хаконе (закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Ще разгледаме Higashi Chaya District, известен с чаените си къщи от Едо периода.
Трансфер до гарата в Каназава за пътуване с влакa-стрела Shinkansen до Канагава и трансфер до хотела в Хаконе. Настаняване и свободно време за посещение на спа центъра в хотел Hakone Sengokuhara Prince hotel 4* или подобен.
Град Хаконе е бил един от най-популярните японски балнео курорти в продължение на векове. Днес 17 вида горещи извори в област Хаконе осигуряват гореща изворна вода в региона. Онсен (горещи извори) се определя като естествена гореща вода или пара, която е геотермично загрятаа и трябва да съдържа най-малко един от 19 определени химични елементи. Onsen имат различни медицински ефекти. От древни времена японските хора вярват, че едно добро „накисване“ в Onsen предотвратява болести и ви помага да останете здрави. Може да се каже, че Onsen е дългосрочно лечение за хронични заболявания.
Горещата вода идва директно от вулкана Owakudani и има следните характеристики:
- съдържа минерали, включително сулфат, калций, магнезий, и хлорид и има много силно ниво на киселинност с рН 2,9., което кородира аксесоари, изработени от сребро и влияе на цвета на облеклото. Затова се препоръчва да премахнете всички бижута и дрехи, преди да влезете в горещ извор.
Вечеря в хотела и нощувка.

12 ДЕН
29.03.2024 / Хаконе – вулкана Фуджи - Токио (закуска, обяд)
Закуска. Следва изкачване с лифт до връх Комагатаке за гледка към вечно снежната шапка на вулкана Фуджи (3776 метра надморска височина), последвано от приятна разходка с корабче из кристалните води на езерото Ашиноко - кратерно езеро, образувано от вулкана Хаконе по време на последното му изригване преди 3000 години.
Следващата ни спирка ще бъде Shinobi no Sato – тематична атракционно селище, където ще се запознаем с мистериозните японски бойци – нинджите. Посетителите могат да се трансформират в нинджи, докато се наслаждават на гледката към планината Фуджи на заден план.
Има много забавни атракции и дейности, като например предизвикателството да хвърляте Шурикен, да видите една от демонстрациите на нинджа бойците, както и да влезете в къщата на Каракури, която е пълна с капани, тайни стаи изненади, които са помагали на нинджите да се предпазят от нежелани посетители. След като обядваме, ще се отбием в съседното малко селце Oshino Hakkai, известно със своите осем красиви природни извора. Там ще се насладим на културни атракции и множество магазини за сувенири.
Отпътуване за Токио с автобус (около 2 часа).
Настаняване в хотел Montеrеy Hanzomon 3+* или подобен. Нощувка в Токио.

13 ДЕН
30.03.2024 / Токио (закуска, обяд)
Закуска в хотела. Целодневен панорамен тур на Токио (09:30 – 17:30ч)
Панорамна обиколка на Токио - град на героична самурайска история и най-новите технологии, променили живота на хората в целия свят, тук се преплитат съвременна и древна архитектура. Обиколката включва посещение на площада и градините пред Императорския дворец – оазис на спокойствие и тишина сред динамиката на многомилионния град. Императорският дворец, наречен Кокьо, е разположен в центъра на Токио на мястото на предишният замък Едо – седалище на шогуна Токугава, който управлявал страната от 1603 до 1867. Новият дворец е построен през 1888, а по време на
Втората световна война е почти напълно разрушен и след това отново е възстановен в същия си вид. Дворецът е заобиколен от огромен парк с езера и високи каменни стени.
Следва фотостоп при сградата на Парламента и Tokyo Tower – еквивалента на Айфеловата кула в Париж.
Обиколката ни продължава през един от най-оживените квартали на столицата – Шибуя – с прочутото кръстовище с диагонални пешеходни пътеки и статуята на кучето Хачико (познати ни от филми като „Изгубени в превода” и „Бързи и яростни”.
Следва спиране в Гинза – една от най-скъпите улици в света с магазините на всички модни фирми и море от неонови реклами, където ще обядваме в местен ресторант.
След обяд се оправяме към търговския район Накамисе с малки сувенирни магазинчета. Там е най-старата търговска улица в Япония от 17 век, когато е било необходимо специално разрешение да отвориш магазин, водещ към централния храм.
По желание и при наличие на достатъчно време е възможно качване в Tokyo Sky Tree – най-високата кула в Токио (634 м), от която можете да видите цяло Токио, а при ясно време - дори и вулкана Фуджи. (за билетите за качване в кулата и цената им ще ви уведомим допълнително).
Ще посетим будисткия храм Асакуса Канон – най-старият храм в Токио, посветен на богинята на милосърдието Канон. Храмът датира от VІІ в. от н. е. Легендата за храма Сенсьоджи разказва, че през 628 г. двама братя рибари извадили от водите на р. Сумида статуя на богинята на милосърдието Каннон. Всеки път, когато те хвърляли статуята обратно във водата, тя сама излизала на повърхността и се връщала при тях. Впоследствие на това място бил построен храмът Сенсьоджи. Входът му е типично японски с два огромни червени фенера, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце;
Завършваме обиколката с круиз с корабче към модерния район Одайба, наричан „Ново Токио”, построен върху изкуствено създаден остров, след който ще се приберем в хотела.

14 ДЕН
31.03.2024 / Токио – свободно време и трансфер за полет към България (закуска)
Закуска. Свободен ден за шопинг и самостоятелно посещение по интереси.
18.30 Трансфер до летище Нарита за полет с катарските авиолинии за Доха в 22.30

15 ДЕН
01.04.2024
Пристигане в Доха в 04.05. Излитане в 07.40 и кацане в София в 12.40

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Начин на плащане:
депозит – 3000 лева в срок до 5 работни дни от записването.
доплащане до пълната сума - до 15.02.2024.
Разплащането може да се направи в брой или по банков път.
Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Цената на пътуването е калкулирана при група от минимум 22 туристи, при курс 1 лев = 80 японски йени. При промяна на съотношението с повече от 0.03 лв. Туроператора си запазва правото да актуализира цената на пътуването.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Южна Корея |  Оферти - Сеул |  Екскурзии - Южна Корея |  Екскурзии - Сеул |  Екзотична почивка 2024 - Южна Корея |  Екзотична почивка 2024 - Сеул

Избрани оферти