Оферта номер: 154769

Япония в сезона на цъфналите вишни 2019 - Най-доброто време за пътешествие!

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Токио и Екскурзии в Япония.

Япония в сезона на цъфналите вишни 2019 - Най-доброто време за пътешествие!
от 6744 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
Самолетен билет София-Истанбул-Токио-Истанбул-София с включени летищни такси и багаж до 40 кг на авиокомпания Turkish airlines;
Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата;
4 нощувки в Токио в Monterey Hanzomon 3* (или подобен);
1 нощувка в риокан Такаяма в Okuhida Garden Hotel Yakedake 3*(или подобен);
1 нощувки в Киото в хотел Gimmond Kyoto 3* (или подобен);
2 нощувка в Осака в хотел Osaka Tokyu REI Hotel 3* (или подобен);
8 закуски в хотелите Токио, Такаяма, Киото и Осака;
2 обеда в Такаяма и Осака (японска кухня);
1 вечеря в хотела в Такаяма (японска кухня);
Участие в чаена церемония в Киото;
Панорамна полудневна обиколка на Токио;
Целодневна екскурзия до Камакура с автобус;
Целодневна екскурзия до Нико с автобус;
Посещение на сутрешния пазар на Такаяма (с включен обяд);
Полудневна обиколка на област Shirakawa-go с градчето - Ogimachi с автобус;
Целодневна обиколка на Киото;
Полудневна екскурзия до Нара с автобус;
Полудневна обиколка на Осака (с включен обяд);
Билет за влака стрела от Одавара до Нагоя (линия Nozomi);
Билет за високоскоростния влак от Нагоя до Такаяма (линия Hida);
Билет за влака стрела от Осака до Токио (линия Nozomi);
Екскурзоводско обслужване и превод на български от водача на групата;
Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Армеец;
Водач на групата от туроператора при минимум 18 човека
Цената не включва
Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;

Лични разходи и напитки по време на храненията;
-------------------

Обиколка на Япония за цъфтежа на вишните - Пролет 2019

Програмата ни за Япония традиционно включва посещение на страната в ПИК СЕЗОНА НА ЦЪФНАЛИТЕ ВИШНИ, затова не го пропускайте като възможност.

Маршрут: София - Истанбул - Токио – Камакура – Нико – Такаяма - Ширакава Го – Киото – Нара – Осака - Токио - Истанбул - София

11 дни / 8 нощувки

ДАТА: 31.03. - 10.04.2019 г. - Потвърдена, последни 4 места


ЦЕНИ:
- Възрастен в двойна стая: 3448 евро/6744 лв
- Единично настаняване: 3769 евро/7371 лв

========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


========================================================

ЗАЩО ДА ПОСЕТИТЕ ЯПОНИЯ ТОЧНО ПРЕЗ АПРИЛ:

Япония – страната на изгряващото слънце, е земя на чародейни планини, живописни езера и горещи гейзери. Тя е несравнима, защото прилича само на себе си. Тук поразяват толкова много неща – редът, чистотата, дисциплината, усмивките, поклоните, обичта към децата, почитта към възрастните. Страна, издигнала в култ трудолюбието, опазването на околната среда и преклонението пред красотата на природата.

Цъфтенето на японската вишна „сакура“ е всенароден празник и предизвиква възхищение у японците още от древни времена, когато самураите са обвързвали мисията в живота си с преходността на цъфтящата вишна. Те намирали достойнство в нещо мимолетно, което се е родило само за да е красиво и да умре, подобно на тяхната съдба. През вековете магията на вишневия цвят се превръща в символ на оптимизма, надеждата, завладява цяла Япония, а когато сакура цъфнат, настава всеобща радост. Днес, в модерното и забързано общество, този обичай не е изгубил своята значимост. Той онагледява отношението на японската нация към живота и света.

Да посетим и опознаем Япония по време на Ханами – мимолетният триумф на цъфналата вишна, за да опознаем чрез нея себе си!


========================================================

ПРОГРАМА:

1 ДЕН

31.03.2019 / София - Истанбул

Излитане от София в 21:40 ч. с Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летището.


2 ДЕН

01.04.2019 / Истанбул - Токио

Излитане за Токио в 01:40 ч. Кацане на летище Narita, Токио в 19:10 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до центъра на Токио (около 1.3-2ч в зависимост от трафика). Настаняване в хотел Monterey Hanzomon 3* или подобен. Нощувка /1/.3 ДЕН

02.04.2019 / Токио Токио – Камакура - Токио (67км, около 0,50 ч трансфер с автобус)


Закуска. Днес ни предстои целодневна екскурзия до Камакура (включена в цената).

Камакура - град, който се намира югозападно от Токио, в чийто район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода 1185-1333г от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония.

Ще посетим храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара.

В центъра на града се намира най-големия храм в Камакура
– Tsurugaoka Hachimangu, известен като едно от най-важните места за поклонение в Япония след новогодишните празници. Храмът е основан през 1063г от минамото Йорийоши и е преместен на мястото, на което се намира и днес през 1180г от Минамото Йоритомо – основателя и първия шогун на шогуната Камакура.

Свободно време за обяд в някой от ресторантите на пешеходната улица на града (невключен в цената).

Следва посещение на храма Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието. Храмът е разположен на върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към целия град, плажовете и океана. На върха в една от сградите на храмовия комплекс се намира и Библиотеката, която носи цялото знание на света в себе си. Смята се, че този, които успее да я завърти, ще го придобие..Връщане в Токио. Нощувка /2/.


4 ДЕН

03.04.2019 Токио – Нико - Токио (около 150км, около 2 ч трансфер с автобус)

Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (включена в цената).

Град Нико е известен с най-красиво декорираният храм в Япония - Тошуго, в който се намира и грабницата на шогун Токугава Иеясу. Той е основател на шогуната Токугава през 1615г, който управлява страната до 1867г.
Обиколката на място ще започне с посещение на разположения сред гората храм Тошогу, където се намира и гробница на шогун Токугава Иеясу (тя не се посещава). Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще видим и пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората.

Свободно време за обяд (срещу допълнително заплащане).

Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (разстоянието от Нико до Чузенджи е 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади в Япония - водопада Кегон. Връщане в хотела в Токио. Нощувка /3/.5 ДЕН

04.04.2019 – Токио – Такаяма (около 530 км, обща продължителност на пътуването около 5,40 ч)

(Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Киото, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30ч. Моля да подготвите ръчен багаж за 1 нощувка в Такаяма).
Закуска.

Днес до обяд ще направим полудневен тур на старата част на Токио (включен в цената) преди да заминем с влак до Такаяма.
Първата ни спирка е парадната площадка пред Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на стария замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени.

Ще започнем обиколката с посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на храма. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства.

По пътя към гарата на Токио ще минем покрай най-богатия квартал Гинза с най-луксозните магазини и хотели в града.

Отпътуване от гарата на Токио за Такаяма с прехвърляне в Нагоя. Качване на влака Стрела до Нагоя. От Нагоя продължаваме към Такаяма с редовен влак.
Пристигане на ж.п. гарата в Такаяма късния следобед.
Трансфер до хотела в Такаяма. Вечеря в хотела (включена в цената)

Настаняване и нощувка /4/ в риокан (ще спим в японски
тип стая - tatami) Okuhida Garden Hotel Yakedake 3* или подобен.

6 ДЕН

05.04.2019 Такаяма – Ширакава-го – Киото (около 325 км, около 5 ч с автобус)

Закуска. Днес денят ни ще започне с посещение на сутрешния пазар (включено в цената)и свободно време за пазаруване и разходка по една от най-старите улици в града Kamisannomachi.

Ще обядваме в местен ресторант (включен в цената) и продължаваме деня с пътуване с автобус (около 50км) до типичното японско планинско градче - Ogimachi, част от световното наследство на ЮНЕСКО в местността Shirakawa-go, което ще посетим. Намира се високо в планината Хаку.

В района има около 200 къщи, които са с над 250 годишна история. Характерната за тях архитектура - Gassho-zukuri са стръмните стигащи до земята покриви на къщите. Gassho-zukuri означава „посторени като ръце за молитва“) – т.е. имитират начина, по който будистките монаси са събирали ръцете си, за да произнесат молитва. Всъщност, тяхното предназначение е да издържат големите и силни снеговалежи през зимата.

Трансфер с автобус до Киото (около 4ч).

Пристигане и настаняване в хотел Gimmond Kyoto 3* или подобен в Киото. Нощувка /5/.


7 ДЕН

06.04.2019 Киото – Осака (57 км, около 0,50 ч трансфер)

Закуска. Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото (включена в цената).

Започваме с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО.

Следва посещение на храма Sanju-san-gen-do или известен още като Храма на 1001 статуи на Буда, където ще видим в центъра статуя на богинята Канон – Богинята на милосърдието, а от двете й страни в редици по десет, дървени статуи в човешки размер на същата богиня, всички те разположени в дълга 120м храмова постойка.

Ще вземем участие в чаена церемония в Киото.

Свободно време за обяд (не е включен в цената).
Следобеда – свободно време и разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички.

Трансфер до Осака. Настаняване в хотел Osaka Tokyu REI Hotel 3* или подобен. Нощувка /6/.8 ДЕН

07.04.2019 Осака - Нара - Осака (30 км, около 0,40 ч трансфер)

Закуска. Отпътуване за Осака, като по пътя ще спрем за разглеждане в Нара и ще направим разгледаме храма Todaiji, разположен в парка с елените (включено в цената).

Нара е първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото.

Ще посетим храма Todaiji, разположен в Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дрожелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях.

Храмът Todaiji е построен през 752г и става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храма толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784г се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Ще посетим основната сграда на храма, където се вижда 15 метрова бронзова статуя на Буда. Важна атракция в храма е колоната в основата, на която има дупка – ако успеете да минете през нея, ще получите просветление в слеващия си живот.

Около обяд се придвижваме към Осака.
Ще обядваме един от най-вкусните местни специалитети okonomiyaki (зелев омлет с морски дарове) в местен ресторант (включен в цената).

Следва посещение на замъка Осака – един от най-известните японски замъци. От последния етаж на замъка се открива страхотна гледка към града и парка на замъка.
Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building.
Връщане в хотела и свободно време. Нощувка /7/.9 ДЕН

08.04.2019 Осака – Токио (около 500 км, около 2,30 ч)

(Багажът ще бъде транспортиран отделно в същото време, направо до хотела в Токио, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30ч.).
Закуска.
Свободно време в Осака преди отпътуване за Токио с Влака Стрела Nozomi.

Ще имате възможност да се разходите за последно по улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти.
Отпътуване за Токио с Влака стрела (включено в цената), пристигане в Токио и трансфер до хотел хотел Monterey Hanzomon 3* или подобен. Нощувка /8/.10 ДЕН

09.04.2019 ТокиоИстанбул

Закуска. Свободно време в японската столица до трансфера за летището за полет до Истанбул в 21:25ч.

Ето няколко идеи как да прекарате този последен ден в столицата: може да отидете до изкуствения остров Одайба, от където се открива прекрасна панорамна гледка към централната част на Токио, да пазарувате в района на Шинджуко и главната му улица осеяна с магазини - Harajuku, да се качите на кулата Tokyo tower, за да погледнете града от нейните 333м, да посетите „електронния квартал“ Акихабара с многобройните Anime кафенета, или да отидете до едно от най-натоварените кръстовища – Shibuya, където можете да видите статуята на кучето Хачико.


11 ДЕН

10.04.2019 ИстанбулСофия

Кацане в 03:35 ч в Истанбул. Прехвърляне на полет до София в 07:45ч и кацане в България в 09:05 ч.


========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Цената е валидна при група от минимум 18 туриста.
Пътуването до Япония е безвизово и не са необходими специални ваксини.
Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 21 дни преди заминаването.
Доплащането става в срок до: 15.02.2019г.
Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване и депозит в размер на 1000 евро/ 2000 лева.
Плащането се извършва в брой или по банков път.
Цените са изготвени при курс 100?=0,76 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

Анулации:
при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
между 45-ия и 20-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП;
при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.


31.03 СОФИЯ 21:40 ИСТАНБУЛ 23:05
01.04 ИСТАНБУЛ 01:40 ТОКИО 19:10
09.04 ТОКИО 21:25 ИСТАНБУЛ 03:35 + 1 (кацане на 10.04)
10.04 ИСТАНБУЛ 07:45 СОФИЯ 09:05

========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


========================================================
Япония - пътуване във времето!
от 5995 лв.
Япония - пътуване във времето!
9 нощувки
Самолет
Япония - Корея - Китай
от 3773 лв.
Япония - Корея - Китай
14 нощувки
Кораб
Токио
Хотели - Токио
Икигай - как да практикуваш японската тайна за щастие
Кои са най-безопасните градове в света?
Световен пътеводител на любителя на храната