Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

Имперски тур на Санкт Петербург

Номер на оферта

/

230248

Дати & цени

Цената включва

Цена на човек в двойна стая за хотел 3*: 1810 лв.
Цена на човек в двойна стая за хотел 4*: 1960 лв.

- Самолетен билет на цена 750 лв София - Санкт Петербург - София с багаж до 23 кг към дата 05.07.19
- 4 нощувки със закуски в хотел 3* или 4* ;
- 3 обяда;
- Екскурзоводско обслужване на руски език;
- Входни такси за музеите и посещаваните обекти по програмата;
- Транспортно обслужване по програмата;
- Автобусна екскурзия в Санкт Петербург за историята на княз Сергей Александрович;
- Екскурзоводско обслужване на руски език;
- Автобусна екскурзия в Санкт Петербург за живота на няколко велики князе от фамилията Романови;
- Екскурзия на територията на острова Заячево;
- Екскурзия до Петропавловската крепост;
- Автобусна екскурзия до Царско село;
- Екскурзия до Екатерининския дворец;
- Екскурзия до Ратная палата - музей на Първата световна война;
- Трансфери от и до летището;
- Медицинска застраховка с покритие 30000 евро.

Цената не включва

- Виза за Русия 120 лв;
- Лични разходи;
- Допълнителни екскурзии;
- Възможно е доплащане на летищни такси към деня на издаване на билета.

Условия за записване:

30 % от програмата до 60 дни преди отпътуване, 100 % самолетния билет.

Програма на пътуването

Дати на отпътуване:
18.07 - 22.07.19; 08.08 - 12.08.19 и всеки четвъртък в следващите месеци

5 дни/ 4 нощувки

Програма

Ден 1 СофияСанкт Петербург

Полет за Санкт Петербург от София, Бургас или Варна. Кацане късно вечерта. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

Ден 2 Санкт Петербург

Закуска. Среща с екскурзовода на Московската гара при паметника на Петър I в 12.15 часа. Автобусна екскурзия в Санкт Петербург „ Истински благородник и християнин“(За великия княз Сергей Александрович и неговата съпруга преподобната мъченица Елизавета Фьодоровна) – разказ за живота им на фона на забележителностите в Санк Петербург. Манастира Александро-Невската лавра , Феодоровски събор в чест на 300 тата годишнина на Романови. При освещаването му е присъствала великата княгиня Елизавета Фьодоровна през 1913 г. Мемориалния площад, където е бил Барградския храм на императорското православно палестинско общество, Сергиевския, Аничковия, Юсуповския, Алексеевския и други дворци – петербургски домове на Великия княз Сергей, неговите роднини и приятели, храмове, Казанския събор.

Посещение на Троицкия събор с особено внимание и почитание към иконата на Пресвета Богородица – Невската скоропослушница. Великият княз Сергей Александрович се е молил пред нея. След неговата гибел са правили помени пред иконата. През 2015 г. Иконата е била в Москва на траурните мероприятия по случай 110 годишнина от смъртта на княза.

Обяд в кафе.

Екскурзия в двореца Белоселски-Белозерски(Сергиевски) – великият княз Сергей Александрович и принцеса Ела (впоследствие Елизавета Фьодоровна) са живяли тук 7 години до заминаването си в Москва през 1891 г. В черквата на двореца Елизавета е приела православието.

Свободно време

По желание посещение на музея Фаберже – историята на Русия през 19 – 20 век, пресъздадена чрез ювелирното изкуство Фаберже. В двореца се съхраняват императорски и велико-княжевски подаръци в това число табакери и кутии за цигари с портрети на император Николай II, великия княз Сергей Александрович, кутия с надпис „ Елизавета“ – подарък от жената на княза, медальон с портрета на Елизавета Фьодоровна и други. Ще видите и уникалната колекция от 9 императорски пасхални яйца с изображения на важни събития от последното царуване.

Нощувка.

Ден 3 Санкт Петербург

Закуска. Автобусна екскурзия в Санкт Петербург: „ На когото е дадено много, от него може да се иска много“ (за живота на няколко велики князе от фамилията Романови). Ще видите места и сдания, свързани с живота на велики князе: Михайловски дворец( руски музей) – негов господар е бил княз Георгий Михайлович – известен нумизмат, служил 22 години безвъзмездно. Ново-Михайловски дворец – с владетел Николай Михайлович брат на Георгий – виден историк, член на Императорското Руско географско и историческо общество. Храм-паметник Спас-на-крови, Мраморния дворец – дом на великия княз Константин Константинович, дворцовия площад и зимния дворец, Големия събор, в който са се кръщавали, венчали и опявали Романови.

Обяд в кафе.

Екскурзия на територията на острова Заячево, където по времето на червения терор са провеждани екзекуции и погребения.

Екскурзия в Петропавловския събор. Свободно време.

По желание посещение на театър – макет „Петровска акватория“. Петър I Велики,представител на династията Романови, последен цар и първи император на цяла Русия. За ролята на Петър I в историята на Русия, за победата над шведите в Северната война, създаването на военно-морски флот, неговите реформистки дейности в областта на науката, културата и образованието, принос към величието на Петербург и наследниците на династията на Романови. Нощувка.

Ден 4 Санкт Петербург

Закуска. Автобусна екскурзия до Царско Село „ Колко много сме преживели заедно!“ из писмото на Александра Фьодоровна до Николай II през 1914 г. Ще видите най-благоустроения град за 1913 г. Благоустройствто е свързано с преселението за постоянно жителство в Царско село на семейството на господаря Николай II. С мястото са свързани и дългите месеци домашен арест. Оттук семейството е било отведено в Сибир.

Екскурзия до Екатерининския дворец. Посещение на Феодоровски държавен събор с пещерния храм на Серафим Саровски и паметника на Николай II.

Обяд в кафе.

Екскурзия в Ратная палата – музей на Първата световна война. Посещение на църквата Св. Сергей Радонежки. Нощувка.

Ден 5 Санкт ПетербургСофия

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летишето.

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Есен 2023 - Русия |  Есен 2023 - Санкт Петербург

Избрани оферти