Оферта номер: 228769

Индия - Библиотеката на палмовите листа в Бангалор и Златния триъгълник

Индия - Библиотеката на палмовите листа в Бангалор и Златния триъгълник
от 3511 лв.
Виж галерия
Дати и цена
01 ноември 2019 г. - Цена от 3511 лв.
Цената включва
Самолетен билет София - Доха - Делхи с Qatar airways с включени летищни такси
Самолетен билет Делхи - Бангалор - Доха - София с включени летищни такси
Трансфери летище - хотел - летище с местен гид
9 + 1/2 нощувки със закуски и вечери
DELHI HOLIDAY INN 4+* / VIVANTA BY TAJ 5*
JAIPUR CROWNE PLAZA 5*
RANTHAMBHORE TIGER DEN RESORT 3*
AGRA CLARKS SHIRAZ 5* / CRYSTAL SAROVAR 5*
BANGALORE WELCOM HOTEL 5* / ST. MARK’S 4*
Транспорт с луксозен автобус по време на екскурзиите описани в програмата
Пътни такси, такси за паркинг и други местни такси
Входни такси за всички посещавани обекти
Посещение на Библиотеката на Палмовите листа
Обслужване от местен екскурзовод на английски език по целия маршрут
Представител на Александър Тур
Медицинска застраховка с покритие 10 000 Евро
Цената не включва
Виза за Индия - около 160 лв
Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – по 5-10 $ на ден на човек
Бакшиши за носачите на багаж, такси за фотоапарати за снимани в някои от обектите
Напитки по време на храненията
Обяди – ориентировъчна цена за обяд около 4 $ на човек.
Неупоменати в програмата услуги
Лица на възраст 70-80 г. доплащат за медицинска застраховка 25 лв
По желание застраховка „Отмяна на пътуване“ - от 1,5% до 2,5% от пакетната цена в зависимост от деня на сключване на застраховката
Екскурзия ИНДИЯ - Златният триъгълник с тур в Бангалор и Библиотеката на палмовите листа

София - Доха - Делхи - Джайпур - Рантамбор - Фатехпур Сикри - Агра - Делхи - Бангалор - Доха - София

==========================================================

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 01.11.2019 г.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 11 дни / 10 нощувки


==========================================================

ПАКЕТНИ ЦЕНИ* (РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.01.2019 г.):
Възрастен в двойна стая: 1 795 евро / 3 511 лева
Възрастен в единична стая: 2 245 евро / 4 391 лева

* ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ.

===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

ПЪРВИ ДЕН: 01.11.2019 г.: София - Делхи
Среща и отпътуване от летище София с Qatar Airways в 12:25 ч.,каца в Доха 18:15,излита в 19:45 ч., пристигане в Делхи 02:05 ч.

ВТОРИ ДЕН: 02.11.2019 г.: Делхи
Посрещане от местния партньор и трансфер до хотела, настаняване. Закуска. Екскурзия в Делхи с местен екскурзовод - посещение на Стария Делхи – 300 годишен град, построен от Император Шах Джахан през 1648 година, като негова столица и е наименувана на него. Преминаване през Червената крепост – построена от червен камък и е характерен пример на Монголската архитектура. В древността тя е била наричана ‘благословената крепост’. Продължаваме към джамията Джама Масджид, най-голямата джамия в Индия и една от най-големите в цяла Азия, разположена на главната улица в Стария Делхи. Преминаване през крепостта Котла Фирозе Шах от 14 век и стълбовете на Ашока, след което се посещава Радж Гат (мемориал на Махатма Ганди). Преминаване през Чандни Чоук (Лунния площад). Този пазар се счита за едно от най-автентичните места в старата част на Делхи. Следобед разглеждане на забележителности в Ню Делхи – новата столица, проектирана от Едуард Лутиенс. Преминаване през Президентския дворец, Ращрапати Бхаван и секретариатите сгради – център на всички правителствени дейности, Сградата на Върховния съд, главният булевард Раджпат и мемориала Индия Гейт – портал в стила на Триумфалната арка в памет на индийските войници, загубили живота си през Първата световна война. Посещаване на Кутб Минар – величествена, 73 метрова кула построена през 1193 г. от Куит-уд-дин Айбак, след поражението на последното индуско царство.Вечеря и нощувка в хотела.

ТРЕТИ ДЕН: 03.11.2019 г.: Делхи - Джайпур (около 264 км, 5-6 часа)
Закуска в хотела. Отпътуване за Джайпур от Делхи и настаняване в хотела при пристигане. Останалата част от деня е оставена за свободни дейности. Джайпур е столицата на щата Раджастан, основан през 1727 г. от Раджа Джай Синг II. Градът е известен още като Розовия град, най-вече заради боядисаните в розово градски стени.
Вечеря и нощувка в хотела.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 04.11.2019 г.: Джайпур
Закуска в хотела. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната крепост Амбър Форт, изяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали. Изкачването до върха на крепостта е възможно със слонове или джипове. Миниатюрите, изрисувани на стените изобразяват ловни и военни сцени. Великолепни камъни и огледала са вградени в гипса. Други забележителности вътре в крепостта са Джаг Мандир или Стената на победата. Дворецът Джаг Мандир е известен със стая: четири стени и таван, напълно въплатени с блестящи огледални частици, които са специално внесени от Белгия. По пътя за крепостта Амбер ще имате фото пауза на Хава Махал – Дворецът на ветровете.
Следобед, сити тур - с посещение на Градският дворец на Махараджата, бивша кралска резиденция, част от която е превърната в музей. Малка част още се използва от кралското семейство в Джайпур. Дворецът покрива почти една седма от града. Една от главните атракции в музея е частта, известна като Музей на оръжията с набор от великолепни пистолети, мечове и ками. Посещаване на Джантар Мантар, една от най-големите каменни и мраморни обсерватории в света. След това можете да се насладите на возене на Рикша в града! Вечеря и нощувка в хотела.

ПЕТИ ДЕН: 05.11.2019 г.: Джайпур - Рантамбор (около 160 км, 4 часа)
Закуска в хотела. Сутринта отпътуване за Рантамбор и настаняване в хотела при пристигане. В града се намира Националният парк Рантамбор, където можете да се насладите на сафари с тигри. Рантамбор е един от най-големите национални паркове в Северна Индия. Паркът е разположен на високо плато, заобиколено от двете страни от реки, а на територията му има няколко езера. Основан е през 1955 г., а през 1973 г. е обявен за един от резерватите по „Проект Тигър”, целящ опазването на тези великолепни животни. Тигрите в парка лесно могат да бъдат видени дори и през деня. Освен тигри тук живеят леопарди, антилопа нилгау, азиатско диво куче, индийски елен, глигани, хиени, ленивци, както и многобройни птици и влечуги. В парка се намира и едно от най-големите бананови дървета в Индия. Вечеря и нощувка в хотела.

ШЕСТИ ДЕН: 06.11.2019 г.: Рантамбор – Фатехпур Сикри - Агра (около 215 км, 4-5 часа)
Закуска в хотела. Отпътуване за Фатехпур Сикри. Фатехпур Сикри (или в буквален превод – Град на победата) е старинен архитектурен комплекс построен от Император Акбар през 1569 г., който свидетелства за културата на индийската цивилизация през 16 век. След това отпътуване за Агра и настаняване в хотела.
Вечеря и нощувка в хотела.

СЕДМИ ДЕН: 07.11.2019 г.: Агра
Закуска в хотела. Сутринта посещение на световноизвестния Тадж Махал, построен от Шах Джахан през 1560 година в памет на съпругата му Мумтаз Махал. Този архитектурен паметник е шедьовър от бял мрамор, който свидетелства за уменията на 20 000 занаятчии, доведени от Персия, Турция и Италия. Построяването на тази “Любовна поема в мрамор ” отнема 22 години. През 1983 г. Тадж Махал е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Със спиращата дъха гледка, Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов.
Следобед посещаване на Крепостта в Агра, позната като червената крепост, също обявена за Световно наследство на Юнеско. Тя е обградена със 70 метрова стена и е една от най-дългата крепост в Индия. Вечеря и нощувка в хотела.

ОСМИ ДЕН: 08.11.2019 г.: Агра – Делхи - Бенгалор (около 205 км, 4,30 часа)
Закуска в хотела. Пътуване до Делхи и пристигане на летището за свързващ полет с Бангалор. Кацане на международното летище в Бенгалор и трансфер до хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕВЕТИ ДЕН: 09.11.2019 г.: Бангалор
Закуска в хотела. Бангалор е столица на Карнатака. Градът е процъфтяващ индустриален център. Тук са главните hi-tech части на Индия, центровете на научно-технологичните и изследователските органи. Градът също е известен със своите паркове и нощен живот. В градът се намира уникалната Библиотеката с палмовите листа, материалният аналог на Акашовите записи. Палмовите листа разказват за миналото и надникват в бъдещето. Съхраняват се записки с живота на всички хора. Понякога дори по време на разчитането й, информацията се променя. Библиотеката е създадена преди 5000 г.Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕСЕТИ ДЕН: 10.11.2019 г.: Бангалор
Закуска в хотела. Посещение на Библиотеката с палмовите листа. Четците ще се постараят да намерят Вашето листо. Тази астрология е още известна като „Нади Астрология“. За всеки човек има 16 свитъка или „Кандами“ /на хинди/. Намирането на листото отнема време и е възможно на определен човек, то да не бъде открито. Свободно време. Вечеря и нощувка в хотела.

ЕДИДЕСЕТИ ДЕН: 11.11.2019 г.: Бангалор - Доха - София
Трансфер до летището в Бангалор за полет 03:45 ч. каца в Доха 06:10 ч. Възможност за разходка в Доха. Следващия полет от Доха е в 16:45 ч.,каца в София 21:15 ч. Отпътуване към летището за свързващ полет.

===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================
Намаления
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.01.2019 г.
Изпрати запитване
Индия - Златният триъгълник - 26.03.2019 г.
от 2289 лв.
Индия - Златният триъгълник - 26.03.2019 г.
6 нощувки
Самолет
Делхи
Клаксони, принцове и множество емоции – това е Индия
6 причини да си в Индия за фестивала на цветовете Холи
7 чудесни причини да посетите Индия