Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бангалор

Наваратри в Индия с Изкуството да Живееш

Номер на оферта

/

142537

Дати & цени

Цената включва

-Самолетен билет София – Бангалор – София с включени летищни такси и багаж;
-Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;
-2 нощувки със закуски и вечери в хотел Royal Orchid 4* или подобен в Хампи;
-1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Clarks Inn 3* или подобен в Шимога;
-2 нощувки със закуски и вечери в хотел Royal Orchid Central 4* или подобен в Майсор;
-Всички упоменати посещения по програмата и входни такси;
-Екскурзоводско обслужване;
-Представители на туроператора по време на пътуването;
-Представител на фирмата - партньор в Индия;
-Обработка на документи за индийска виза.

Цената не включва

-Виза за Индия – 60 лева;
-8 дневен пакет с курс по избор в Международния Ашрам на Фондация „Изкуството да живееш“ при четворно или тройно настаняване и изхранване на пълен пансион;
-Доплащане при тройно настаняване в Ашрама;
-Доплащане за 7 дневен курс на Тишината – част II;
-Доплащане за 5 дневен курс на Тишината – част II + нощувки в ашрама;
-Доплащане за 7 дневен курс за Благословии;
-Доплащане за курс Интуиция за деца;
-Доплащане на курс Саням;
-Екскурзия до Бангалор – 80 лева;
-Бакшиши;
-Обеди и напитки;
-Разходи от личен характер;
-Застраховка „отмяна на пътуване“ - препоръчителна.

Програма на пътуването

Маршрут: София – Бангалор – Хампи – Шимога – Мейсур – Бангалор – София

14 дни / 13 нощувки

ДАТИ на отпътуване:
12.10.2023г.


==========================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



==========================================================


РАННО ЗАПИСВАНЕ до 30.06.2023 г.

ЦЕНИ НА ЧОВЕК НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ:

Възрастен в двойна стая: 2980 лв.
Възрастен в единична стая: 3280 лв.
Възрастен на доп. легло: 2980 лв.

Международният център на Изкуството да живееш в Бенгалуру е място, където животът расте. Това е не само кампус, който предлага възможности да подобриш душевното си състояние, но тук е дом на различни видове птици, пеперуди, разнообразие от растения и дървета.
Гурудев Шри Шри Рави Шанкар е световно известен хуманитарен и духовен водач, посланик на мира и човешките ценности. Чрез живота и работата си Гурудев е вдъхновил милиони хора по света с визията за свят без стрес и насилие. Програмите, разработени от Art of Living, предоставят техники и инструменти за по-задълбочен и по-щастлив живот.

-ПРОГРАМА:

-ПЪРВИ ДЕН 12.10.2023 – ВТОРИ ДЕН 13.10.2023 / София – Бангалор - Майсур
Заминаване от летище София, Терминал 2 за Бангалор. Пристигане на следващата сутрин, уреждане на визови и митнически формалности. Посрещане от представител на фирмата – партньор с гирлянди и отпътуване за Майсор (140км – около 2 часа и 30 мин). Настаняване в хотела и почивка. Разглеждане на забележителностите на Майсор - трети по големина град в щата Карнатака, Южна Индия. Бил е столица на Майсурското кралство почти шест столетия, от 1399 до 1947 г. Посещават се Дворецът на Майсур (седалището на Махараджата на Майсур), зоологическите градини и църквата Св. Филомена, една от най-големите църкви в страната, построена във викториански готически стил.
Вечеря и нощувка.

-ТРЕТИ ДЕН 14.10.2023 /Мaйсур - Бангалор
Закуска и освобождаване на хотела. Посещение на Градините Бриндаван, храмовете Соманатапура и Чамундешвари, Шука Вана, центърът за изкуства и занаяти в Майсур, известен със своите фина изработка от дърво, слонова кост, сандалово дърво и коприна. По възможност посещение на Ашрама на Изкуството да Живееш в Майсур.
Отпътуване за Бангалор (145км – 2,5 часа).
Настаняване в Международния Ашрам на Фондация „Изкуството да Живееш“ в Бангалор, където ще се докоснете до магията и спокойствието на индийската култура. Организирано опознаване на Ашрама: Гошала - дома на древен вид крави, които дават мляко с А2 протейн; красивия амфитеатър Сумеру Мантап (стария ашрам), Рада Кунч (градина/парк с открити и закрити зали, езеро); Ведическото училище за пандити, Аюрведична болница и астрологична градина; Аюрведичен ресторант и още.
Вечеря и нощувка.

-ЧЕТВЪРТИ ДЕН 15.10.2023 - ДЕСЕТИ ДЕН 21.10.2022 / Бангалор
Престой в Ашрама на пълен пансион – закуска, обяд, вечеря с вкусна и питателна прясно сготвена вегетарианска аюрведична храна. Честване на празника Наваратри и курс по избор (срещу допълнително заплащане):

-Курс Изкуството на Тишината (5 дни или 7 дни).
Почивката, от която винаги си имал нужда, но дори не си подозирал, че съществува. Изкуството на тишината е почивка в истинския смисъл на думата, защото ти дава възможност да си починеш от всички дейности и ангажименти. Това е цялостен курс за потапяне в медитация, тишина и празнуване, от който човек се връща като нов - изпълнен с енергия и подмладен./необходимо е да си изкарал част 1 – Програма за щастие/

-Възможност за други курсове за напреднали – Саням, Упанаям, Благословии и други – при запитване.
-Възможност за курс Интуиция за деца и младежи до 18ч.

21.10.2023 - възможност за екскурзия до Бангалор – срещу допълнително заплащане (цената от 20 до 40 щ.д. в зависимост от брой записани хора, ще се уточни на място)
След закуска отпътуване за Бангалор – „градът-градина“ на Индия. Като столица на щата Карнатака, Бангалор е удувителна комбинация от традиционно и модерно. Съхранява много завладяващи наследства от храмове, внушителни джамии и декори от кралското минало. Бангалор днес е основен индустриален и търговски център и също така е добре известен като „Силиконовата долина“ на Индия поради концентрацията на големи ИТ компании тук. Обиколката започва с посещение на двореца Бангалор, построен от владетелите на Водейер на Майсор преди повече от 100 години. Необичайна структура от гранит, дворецът е конструиран по модел на Уиндзорския дворец в Обединеното кралство. Крепостта и дворецът на султана Типу, които са част от този комплекс, съхраняват колекция от сувенири от 18-ти век. Следва посещение на Правителствения музей и художествената галерия Венкатапа - една от най-старите в страната, създадена през 1886 г., която е надарена с реликви от праисторическия период на Мохенджодаро. Обиколката завършва с разглеждане на Видана Соудха, Върховния съд и храма на бика Нанди.

През останалото време почивка и свободно време за разглеждане/разходки на територията на ашрама. Възможност за Аюрведични терапии/масажи в Панчакарма центъра;

Закуска, обяд и вечеря включени по време на престоя.

-ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН 22.10.2023 / Бангалор – Шимога
Закуска и освобождаване на Ашрама.
Отпътуване за Шимога – мястото, където Гурудев е медитирал и е измислил техниката Сударшанкрия.
По пътя се посещават Храм ISKCON - Обширен, модерен кампус на храма Харе Кришна, включващ светилища, сергии за храна и магазини за сувенири и и Джамиа Масаджид.
Пристигане в Шимога. Настаняване в хотела и почивка. Вечеря. Нощувка

-ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН 23.10.2023 / Шимога - Хампи
Закуска. Посещение на Шимога – родното място на Сударшанкрия.
Сударшан Крия възниква през 1982 г. в Шимога, Индия, когато Шри Шри Рави Шанкар, преминава в десетдневен период на мълчание.
„Вече бях обиколил света. Преподавах йога и медитация. Но все пак бях загрижен как да помогна на хората да живеят щастлив живот. Чувствах, че има нещо, което липсва. Въпреки че хората практикуват своите практики, животът им е разделен на две – духовен и реален, когато излязат от практиките, те стават много различни хора. И така, мислех си как можем да преодолеем тази пропаст между вътрешната тишина и външния израз на живота.
По време на десетдневен период на мълчание, Сударшан Крия дойде като вдъхновение. Природата знае какво и кога да даде. След като излязох от тишината, започнах да преподавам всичко, което знаех и хората имаха страхотни преживявания.“
-Шри Шри Рави Шанкар
Оттогава SudarshanKriya - мощната, ритмична дихателна техника е крайъгълният камък на всички курсове по Изкуството да живееш. Първият курс е преподаван от Шри Шри Рави Шанкар в Шимога. Шри Шри Рави Шанкар направи древната мъдрост много практична за съвремието и въведе йога, пранаями и медитация в ежедневието на милиони през последните четири десетилетия.

Ще направим дълга Сударшан Крия.

Следва посещение на храмът Агорешвара, храм, посветен на бог Шива. Разположен на върха на хълм, оттук се разтваря божествената атмосфера и спиращи дъха гледки. Следва посещение на Кодачадри – красив планински връх с гъсти тревисти хълмове и високи възвишения, перлата в короната на Западните Гати, ако времето позволява, ще се насочим към водопада Джог, вторият по височина водопад в Индия – падаща каскада от извисяваща се височина от около 253 фута извиращи от потоците на река Шаравати. Водопадите Джог са едно от най-зашеметяващите туристически места в Шимога. Те се състоят от четири големи и отделни водопада – Раджа, Роарер, Рокет и Рани.

Отпътуване за Хампи (240км – около 4 часа). Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

-ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН 24.10.2023 / Хампи
Закуска в хотела. Посещение на Хампи - селище в щата Карнатака, Югозападна Индия. Разположено е сред развалините на древния град Виджаянагара, столица на империята Виджаянагара от XIV-XVII век. Запазени са множество архитектурни паметници, главно свързани с хиндуизма, част от които са обявени за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Тук е родното място на бог Хануман и мястото, където той за първи път срещна бог Рама. Посещават се главната емблема на Хампи, разположена в края на селския път, където в целия си блясък седи безръкият, осакатен, но все още неимоверно разярен човек – лъв „Нарасимха“, храмовете Хазара Рама, Вирупакша, Витала и Янтродарака Хануман, Двореца Лотус - комбинация от индуски и ислямски архитектурни стилове, Хампи Базар.

Вечеря в хотела. Нощувка.

-ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ 25.10.2023 - ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН 26.10.2023 / Хампи - Бангалор - София
Закуска и освобождаване на хотела.
Отпътуване за Бангалор. По път се разглеждат крепостта Читрадурга, Шиваганге, Комплексът Vishwaroopa Vijaya Vittala Devastana е известен с прекрасния храм, посветен на Бхагавад Гита. Масивният храм има всички стихове от Бхагавад Гита, изписани върху камък вътре в храма. Махимапура, който е наблизо, е малък хълм с прекрасен храм на бог Ранганатха. Следва посещение Храм Шри Паршва Лабдхи Дхам Джайн.
През деня се спира за обяд и вечеря.
Трансфер до летището в Бангалор за полет до София.

-ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ
Дата Номер на полет Летище Излита Каца Летище
12.10.2023 QR 228 София 13:40 18:15 Доха
12.10.2023 QR 572 Доха 19:35 02:25+1 Бангалор
26.10.2023 QR 573 Бангалор 03:55 05:35 Доха
26.10.2023 QR 227 Доха 07:40 12:40 София

-ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

-ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
-от ден, следващ записването до 60 дни преди започване на туристическия пакет - размера на първоначалната вноска;
-между 59 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително /неявяване / - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

-МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
-20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;
-7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
-48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

-НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
-Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
-Виза за Индия;
-Подписване на договор за организирано пътуване.

-НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ИНДИЙСКА ВИЗА:
-Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване;
-2 снимки 5.08 см х 5.08 см.
-Попълване на въпросник при кандидатстване за виза.

-ПЛАЩАНИЯ:
-Депозит в размер на 50%;
-Пълно плащане до 05.01.2023 г.
-Плащанията се извършват по банков път или в офиса на ЛЪКШЪРИ ХОЛИДЕЙС.

-ЗАБЕЛЕЖКИ:
*Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
*Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания;
*Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава;
*Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите;
*Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Индия е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане, както и входна виза. Необходими документи за издаване индийска виза - 2 снимки паспортен формат 5.08 см х 5.08 см, сканирано копие на международния паспорт и попълнена декларация по образец.;
*Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица;
*Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон;
*Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100004055 от 30.08.2022 г.
*Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор и минимум 10 дни преди началната дата на пътуването.;
*Местна валута: индийска рупия.


==========================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



==========================================================

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Бангалор |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Бангалор |  Есен 2023 - Индия |  Есен 2023 - Бангалор

Избрани оферти