Оферта номер: 142537

Наваратри в Индия: Златният триъгълник + 10 нощувки в ашрам в Бангалор

Наваратри в Индия: Златният триъгълник + 10 нощувки в ашрам в Бангалор
от 3360 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
Двупосочен самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София с Турски Авиолинии;

Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро;

1 нощувка със закуска и вечеря в Hotel Amar 3* или подобен в Агра;

2 нощувки със закуска и вечеря в Hotel Bissau Palace 3* или подобен в Джайпур;

1 нощувки със закуска и вечеря в Hotel Meridien Plaza 3* или подобен в Делхи;

Изкуството на тишината – 10 нощувки в Ашрама, Наваратри, 5 дневен курс на тишината, Пуджа и Хома

Всички трансфери по програмата;

Всички входни такси по турситически забележителности;

Изкачване със слон или джип на крепостта Амбър в Джайпур;

Целодневна екскурзия на Истанбул свключен обяд и трансфери на връщане / организира се безплатно от авиокомпанията/;

Екскурзовод на руски език;

Представител на фондация „Изкуството да Живееш“ при мин. 15 човека.
Цената не включва
Виза за Индия - 105 лв.;

Вътрешен полет Делхи – Бангалор – Делхи: цена от 300 лева /подлежи на препотвърждение при резервация/;
Наваратри в Индия - Златният триъгълник и Бангалор

Маршрут: София - Истанбул - Делхи - Агра - Джайпур - Бангалор

ДАТА: 15.09.2017 - 01.10.2017 г.

=================================================

17 дни/14 нощувки:
- 1 нощувка в Агра
- 2 нощувки в Джайпур
- 1 нощувка в Делхи
- 10 нощувки в Международния Ашрам на Фондация „Изкуството да живееш“ в Багалор


=================================================

ЦЕНИ*:
Възрастен в двойна стая: 3360 лв.

* Пакетната цена НЕ включва престой в Ашрама в Бангалор: Изкуството на тишината – 1370 лева /10 нощувки в Ашрама, Наваратри, 5-дневен курс на тишината, Пуджа и Хома/.

------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================

ПРОГРАМА:

Първи ден 15.09.2017 / СофияИстанбулДелхи
Заминаване от Летище София Т2, с редовен полет на Турски Авиолинии София - Истанбул - Делхи. Багажът се чекира директно до Делхи.

Втори ден 16.09.2017 / Делхи
Посрещане от представител на фирмата – партньор. Трансфер до хотела, настаняване след 14.00ч. /по възможност веднага/. Обиколка на старата част на Делхи. Посещава се Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последната архитектурна забележителност на Мугълския Император Шах Жахан. Построена е през 1658г. с помощта на 5000 занаятчии. Размерите й са 65м. на 35м., а дворът е с площ от 100кв.м. Има капацитет от 25 000 поклонници. Минава се покрай Червената крепост, построена през XVIII век. Посещава се паметника на Махатма Ганди. Слевда обзорна обиколка на новата част на Делхи. Посещават се Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали през Втората Световна война), сградата на Парламента и Резиденцията на президент, гробницата на Хумаюн - една от първите сгради в типичния стил за Мугълската династия. Следва посещение на Кутуб Минар, най-високата каменна кула в Индия.
Вечеря и нощувка.

Трети ден 17.09.2017 / Делхи - Агра
Закуска в хотела.
Трансфер до Агра (210км., 5-6 часа)
Посещение на Тадж Махал (затворен в петък). В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е посторен в средата на XVIII век от Мумтаз Махал. Тадж Махал e едно от чудесата на света. Ще имате достатъчно време, за да разгледате отблизо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър.
Следва посещение на Агра Форт, изключителен пример за Мугълската архитектура. Тук се е помещавала и управлявала Мугълската империя поколения наред. Седалището и администрацията на Мугълския владетел Акбар също са били в крепостта. Той издига първите стени, порти и сгради по източния бряг на река Ямуна. Шах Джехан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления.
Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден 18.09.2017 / Агра - Джайпур
Трансфер до Джайпур (около 265км., 6-7 часа). По пътя се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, постоен от Мугълския император Акбал Велики, като негова столица и дворец, в края на XVI век. Той е изоставен скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. Днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както преди 300 години. Този град е едно изключително място, което удивява хората с добре запазените си сгради.
Пристигане в Джайпур и настаняване в хотел.
Вечеря и нощувка.

Пети ден 19.09.2017 / Джайпур
След закуска се посещава крепостта Амбър. Махараджа Мансайн започва изграждането на крепостта през XVIII век. Тя е била седалището на властта преди построяването на Двореца в Джайпур.
Изкачване до крепостта на слон (или алтернативно с джип). След като се изкачите на върха, следва разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецa на ветровете", познат като Хава Махал.
Следва посещение на Розовия град - "Домът на раджите". Посещава се Двореца-музей, където се помещава колекция носии от щата Раджастан, както и арсенала на Мугълската династия и раджпутите, включващ мечове с различни размери и форми. Много антики, които са принадлежали на кралското семейство, също се намират тук. В галерията към музея има колекция от картини, килими, кралски принадлежности и редки астрономически творби на арабски, персийски, латински и санскрит. Вечерта се посещава Обсерваторията Джантар Мантар.
Вечеря. Нощувка.

Шести ден 20.09.2017 / Джайпур - Бангалор
Закуска в хотела. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет Делхи- Бангалор
Посрещане на летището е Бангалор и трансфер до Международния Ашрам на Фондация „Изкуството да живееш“. Настаняване и нощувка.

Седми ден 21.09.2017 – Петнадесети ден 29.09.2017/ Бангалор
Закуска, обяд и вечеря в Ашрама. Честване на празника Наваратри.
Пакет по избор:
Програма за щастие - Очаквайте оферта!
Изкуството на тишината – 1370 лева / 10 нощувки в Ашрама, Наваратри, 5 дневен курс на тишината, Пуджа и Хома/

Възможност за целодневна екскурзия до Майсур (пътуването трае около 4 часа в едната посока) – някогашно княжество, донесло забележителен принос за историята и културата на Индия. Посещение на Майсурският дворец и крепостта Сригангапатана, където през 1799г. се е състояла великата битка между индийския крал Типу Султан и британците.
Цена – 30 щ.д. на човек при мин. 15 човека /с включени входни такси/

Шестнадесети ден 30.09.2017 / Бангалор - Делхи
Закуска и обяд в Ашрама. Трансфер до летището на Бангалор. За полет Бангалор – Делхи.

Седемнадесети ден 01.10.2017/ Делхи- Истанбул- София
Полет от Делхи - ИстанбулСофия. Възможност за безплатна екскурзия на Истанбул, организирана от Турски Авиолинии.


====================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ АШРАМ НА ФОНДАЦИЯ „ИЗКУСТВОТО ДА ЖИВЕЕШ“ (снимки вижте в Галерията със снимки!):


Построен през 1986г., ашрамът е изискана смесица от старото и новото - докато се наслаждавате на медитативни разходки и разглеждате ашрама, можете да изберете да участвате в различни програми, предлагани всяка седмица.

Докато сте в ашрама, няма как да пропуснете сатсанг мероприятията, които се провеждат всяка вечер.

Това са събития, в които разпръснати умове се обединяват чрез музиката, медитацията и мъдростта, като това цели да изпитате по-висше състояние на вашето съзнание.

Сева (доброволческа служба) е неразделна част от дейностите в ашрама - човек може да изпита скромното удовлетворение, което самоотвержената работа му поднася - от поднасяне на храна в кухнята, до поддържане чистотата на помещенията.

Ашрамът е идеалното място за хора с различни професии, религии и среди, които да се обединят в едно цяло в това пречистващо приключение.


Местоположение:

Разположен е на върха Панчагири, 24 км югозападно от Бангалор, в района на село Удипаля, ашрама е идеалното място за размисъл и уединение.

Докато се наслаждавате на медитативни разходки и разглеждане на ашрама, може да изберете от различни жилищни програми, предлагани в ашрама всяка седмица.

Кампусът е пресечна точка на много проекти, като например проект за развитието на селските райони и образованието, органични земеделски инициативи, както и научни изследвания.


В хотела:

Кампусът се простира върху 65 декара, изобилстващи от цъфтяща зеленина, разпростряна по китни пътечки и около успокояващото езерце.


=======================================================

Условия за плащане и резервации:

Копие от задграничен пасорт с валидност 6 месеца от датата на напускане на Индия

Подписване на договор за организирано пътуване
30% депозит при резервация;
доплащане до 60 % до 30.05.2017 г.
доплащане до 100% до 10.08.2017 г.
Делхи
Клаксони, принцове и множество емоции – това е Индия
6 причини да си в Индия за фестивала на цветовете Холи
7 чудесни причини да посетите Индия