Оферта номер: 131846

Индия от ВАРНА: Златният триъгълник и мистичните свещени градове на Ганг

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Делхи и Екскурзии в Индия.

Индия от ВАРНА: Златният триъгълник и мистичните свещени градове на Ганг
от 2736 лв.
Виж галерия
Дати и цена
17 октомври 2019 г. - Цена от 2736 лв.
Цената включва
• Самолетен билет Варна – Истанбул – Делхи – Истанбул– Варна с Турски авиолинии
• Летищни такси – 250 евро/ 489 лв. (към 15.05.2018) Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3/4* в Делхи
• 2 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3/4* в Ришикеш
• 2 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3/4* в Агра
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3/4* в Джайпур
• Сити тур на Делхи и посещение на храма Акшардам
• Сити тур на Ришикеш
• Посещение на Агра и Тадж Махал
• Сити тур на Джайпур
• Входни такси на обектите, упоменати в програмата
• Климатизиран транспорт в Индия - автобус и влак
• Екскурзоводско обслужване на английски/ руски език по време на цялата програма
• Всички трансфери, упоменати в програмата
• Разходка на слон до форт Амбер в Джайпур
• Разходка с рикша в Джайпур
• Медицинска застраховка с асистанс на ЗК "МОНДИАЛ" с покритие 10 000 евро на човек
• Водач на групата при минимум 10 туристи
Цената не включва
• Бакшиши за местните екскурзоводи, за пренасяне на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите – около 60 USD/107 лв.
• Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
• Напитки по време на храненията
• Обеди
• Неупоменати в програмата услуги
• Туристическа виза за Индия 105 лв - заплащат се в офисите на агенцията
• Доплащане за настаняване в единична стая - 260 евро/ 509 лв.
Индия от ВАРНА - Златният триъгълник и мистичните свещени градове на Ганг

Маршрут: Варна - Истанбул - Делхи - Рантамбор - Джайпур - Агра - Джанси - Каджураху - Делхи - Истанбул - Варна

10 дни/8 нощувки

ДАТИ: 17.10. - 26.10.2019 г.

----------------------------------------------------------------

ЦЕНА на човек в двойна стая, с включени летищни такси:

При записване до 31.08.2019: 1399 евро/2736 лв.
Стандартна цена: 1699 евро/3323 лв.

========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!========================================================

Когато Христофор Колумб слага началото на знаменитото си морско пътешествие на запад в края на XV век, едва ли е очаквал да стъпи на земите, които по-късно очертаха контурите на Новия свят. Великите географски открития станаха възможни заради бляна по една приказна страна, примамваща европейските империи със своите несметни богатства. Индия – древна и модерна, екзотична и изкусителна. Предлагаме ви пътешествие из тази уникална страна, което ще ви отведе в древните градове на Индия, образуващи т. нар. Златен триъгълник. Ще видите едно от новите седем чудеса на света – Тадж Махал. Ще се потопите в мистиката на свещените за индусите градове Харидвар и Ришикеш край бреговете на знаменитата река Ганг, където всяка година се стичат милиони поклонници и туристи от цял свят.

Предимства в програмата:

• Полети с една от най-добрите авиокомпании
• Настаняване в добри и проверени 3/ 4-звездни хотели
• Изключително разнообразие на туристически дестинации, представящи древна и съвременна Индия, включително световноизвестни обекти на ЮНЕСКО – забележителностите в Делхи; Акшардам-един от най-големите хиндуиски храмове в Азия, Джайпур – розовият град, Тадж Махал – едно от новите 7 чудеса на света; свещенните места на индусите – Харидвар и Ришикеш; посещение на традиционно селище Чоки Дани!
Езда на слонове
• Възможност за йога-занимания
• Разумно съотношение между качество и цена на туристическия продукт
• Водач-преводач по време на цялото пътуване

====================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: ВАРНА – ИСТАНБУЛ
Полет от Варна в 15:45 ч. Кацане в Истанбул в 17:45 ч.
Излитане за Индия в 20:55 ч.

Ден 2: ДЕЛХИ
Кацане в индийската столица в 05:15 ч. – град на истински контрасти и многообразие. Трансфер и настаняване в хотел “Lemon tree” 4* /https://www.lemontreehotels.com/lemon-tree-premier/delhi/delhi-international-airport.aspx/ или подобен.
Oбзорна екскурзия из космополитната пъстроцветна столица, в която ярко се открояват двете й основни части: старият град и изграденият по проекти на британски архитекти Ню Делхи. Ще се запознаем с уникалното творение на човешката мисъл Кутуб Минар – най-голямото минаре в света, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Целият комплекс очарова със своята архитектурна палитра от руини от древността до Средновековието. По-нататък ще посетим един от най-забележителните храмове на бахайската религия – храма Лотус, разположен сред разкошен парк. Той впечатлява със своята архитектура във формата на лотусов цвят с прекрасни бели листа от мрамор - символ на мир, чистота, любов и разбирателство. В Ню Делхи се пригответе да видите емблематичната арка “Портата на Индия”, главния булевард Радж Баван, където се провежда колосалния по мащабите си военен парад за Деня на Републиката (26 януари), Двореца на президента, построен във викториански стил по времето на колониалната епоха, и овалната сграда на Парламента. След кратка почивка за обяд ще се насочим към стария град Делхи, за да зърнем най-голямата джамия в Азия Джама Масджид, Червения форт, построен през ХVІІ век от мугълския император Шах Джахан. Точно срещу Червения форт се намира един от най-известните пазари в Делхи - Чандни Чоук. Посещение на храма Акшардам - най-големият храмов комплекс в Индия. Грандиозно творение на човешката ръка, построено за 5 години с участието на 11 000 доброволци! Само скулптурите на садуси/просветени йоги/, поклонници, учители и божествени персонажи наброяват 20 000! Вечеря и нощувка.

Ден 3: ДЕЛХИ - ХАРИДВАР - РИШИКЕШ
Закуска. Отпътуване за свещените градове Харидвар и Ришикеш – първо с влак от Делхи до Харидвар, а после с автобус до Ришикеш. Пристигане в Ришикеш след обяд. Пешеходна разходка из града. Днешният ден е отреден за Ришикеш – свещен хиндуистки град, наричан «Световна столица на йога». Названието му всъщност е интерпретация на името на хиндуисткия бог Вишну и означава «господар на сетивата». Вечеря и нощувка в хотел “Vasundhara” 3* http://www.hotelvasundharapalace.com/ или подобен.

Ден 4: РИШИКЕШ
Закуска. Възможност за йога занимания. По време на обзорната екскурзия из града ще посетите свещени за индусите духовни центрове, познати под името ашрам: Шивананда, Йога Никетан, Барат Мандир, Лаксман Йоола и Рам Йоола с гигантския въжен мост през р. Ганг. Това са уединени сред природата места, в които още от древността мъдреци са проповядвали своите учения, извършвали са духовно обучение и медитация, привличали са местните жители да упражняват различни видове йога или бойни изкуства.Типичната хиндуистка мистична атмосфера продължава с посещението на Висишха Гуфа – място край река Ганг, където е медитирал един от седемте велики мъдреци, синове на бога Брахма. По време на религиозния празник Аарти Гат ще се представят някои съхранени през вековете традиционни стародавни ритуали. Вечеря и нощувка.

Ден 5: РИШИКЕШ – ХАРИДВАР - ДЕЛХИ - АГРА
Ранно отпътуване за гарата. Влак в 06:30 ч. за Делхи, а след това с автобус към Агра. Вечерта пристигане. Вечеря и нощувка в хотел “Man Singh” 4* / http://www.mansinghhotels.com/virtual-tower-hotel-mansingh-palace-agra.php/ или подобен.

Ден 6: АГРА
Закуска и посещение на едно от новите седем чудеса на света – Тадж Махал. Ето ни пред перлата на Индия – гробницата Тадж Махал - храм на вечната и силна любов. Бялата, грациозна, внушителна и уникална по рода си гробница е изградена от мрамор и скъпоценни камъни от великия мугълски владетел Шах Джахан в памет на любовта на неговия живот – съпругата му Мумтаз Махал (възвишената в двореца), която го е придружавала при всички негови военни походи.
По-късно посещение на Агра форт.
Посещение на спектакъла шоу "Сагата на любовта - Калакрити", в който ще проследите «на живо» цялата вълнуваща история на Тадж Махал. Музиката, танците, сценографията, актьорската игра доставят огромно естетическо удоволствие и се радват на изключителен интерес.
Вечеря и нощувка.

Ден 7: АГРА – ФАТЕХПУР СИКРИ - ДЖАЙПУР
След закуска отпътуване за Джайпур. Първата ни спирка по пътя е древният Фатерпурх Сикри – столица на великата мугълска империя, основана от могъщия владетел Акбар Велики през ХVІ век. Просъществувала само 15 години, въпреки разкошния си облик, столицата отива в небитието и оттогава носи и името Мъртвия град. Пристигане в Джайпур, наричан «Розовият град» заради оцветените в розово фасади. Градът ще ни пренесе в дворците и разкоша на могъщи владетели от преди няколко столетия. Настаняване в хотел „Man Singh” 4* http://www.mansinghhotels.com/ или подобен. Този ден ще завърши с вечерно посещение на етно селото Чоки Дани, където танцьорки в раджастански костюми ще омагьосат въображението ви, гадатели ще предричат на ръка съдбата ви, изкусни майсторки на хена /древна индийска татуировка/ ще рисуват по ръцете ви…. Завръщане в Джайпур. Вечеря и нощувка.

Ден 8: ДЖАЙПУР
След закуска екзотична разходка на слонове до приказния форт Амбер, известен и като «Малката китайска стена». Това е първата столица на държавата Раджастан, основана през ХVІІІ век от династията Джай Сингх. Покрай дворцовите ритуали в крепостта ще надникнем и в тайния живот на харема на махараджата.
След това ще посетим Градския дворец, където ще видим богатата колекция от тъкани и облекла на махараджата и семейството му, както и най-големия в света сребърен съд за вода с вместимост почти 400 литра! Махараджата Савай Джай Сингх ІІ създава и знаменитата Слънчева обсерватория, която и до днес, 300 години по-късно, отчита времето перфектно! Тя носи името Джантар Мантар и има общо 5 такива съоръжения на различни места, включително и в Делхи. Обсерваторията в Джайпур е най-голямото от тях. Водният дворец, известен още като Джал Махал, е разположен също в Джайпур. Името на този забележителен замък идва от факта, че той е красиво разположен сред водата. Водният дворец се отличава със сложната си архитектура. Хава Махал или в буквален превод „Двореца на ветровете” е една от основните забележителности на Джайпур. Впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно аранжирани и изграждащи пищната, но хармонична фасада. Хава Махал е бил предназначен за „женски дворец”. Построен е за улесняване на жените на кралското семейство - дискретно да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията на града. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света.
Вечеря. Нощувка.

Ден 9: ДЖАЙПУР – ДЕЛХИ
След късна закуска отпътуване обратно за Делхи с почивки за кафе и чай по път. Вечерта пристигане в индийската столица. Настаняване. Вечеря и нощувка.

Ден 10: КЪМ ЕВРОПА
Ранен трансфер до летището. Отпътуване за България с Турски авиолинии в 06:15 ч. сутринта. Кацане в Истанбул в 10:30 ч.
Полет в 12:45 ч. от Истанбул и пристигане във Варна в 13:45 ч.

====================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Минимален брой участници: 10 човека

Условия за записване и начин на плащане:
Депозит: 600 евро/1200 лв. при подписване на договор.
Доплащане до 15.01.2018 г.

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Необходима ваксина: Да

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


========================================================
ИНДИЯ - ФЕСТИВАЛЪТ НА ЦВЕТОВЕТЕ
от 2143 лв.
ИНДИЯ - ФЕСТИВАЛЪТ НА ЦВЕТОВЕТЕ
6 нощувки
Самолет
Делхи
Клаксони, принцове и множество емоции – това е Индия
6 причини да си в Индия за фестивала на цветовете Холи
7 чудесни причини да посетите Индия