Следете най-изгодните оферти за пътуване тук!

Виетнам, Камбоджа и Тайланд 2017 - 14 дни - Полети от Варна и София!

Виетнам, Камбоджа и Тайланд 2017 - 14 дни - Полети от Варна и София!
от 4496 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
-Самолетен билет София/ Варна – Истанбул – Бангкок/ Ханой – Истанбул – София/ Врана с Турски авиолинии

-Летищни такси в размер на 357 евро/ 698 лв. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.

-Вътрешен полет във Виетнам от Сайгон до Да Нанг

-Вътрешен полет Сиам Рип – Сайгон

-9 нощувки със закуски в много добри хотели Superior 4*/3*+

-1 нощувка със закуска и вечеря на круизно корабче в залива Халонг

-1 нощувка в спален вагон с климатик, 4 легла в купе от Ханой до Хюе

-6 обяда

-6 вечери по програма

-Обиколка на Бангкок, включваща Кралския дворец и Храма на Изумрудения Буда

-Разходка с лодка по каналите на Тонбури

-Посещение на най-красивите храмове в Ангкор, Ангкор Ват, както и храмовия комплекс Байон

-Посещение на тунелите Ку Ши

-Обиколка на историческия храд Хой Ан

-Посещение на занаятчийско село и Мраморната планина

-Плаване по Парфюмената река и разглеждане на пагодата Тиен Му в Хюе

-Сити тур на Хюе

-Урок по Тай-Чи

-Посещение на пещерата Сърпрайз в залива Ха Лонг

-Посещение на традиционно вечерно водно куклено шоу Танг Лонг

-Обиколка на виетнамската столица Ханой

-Входни такси на обектите, упоменати в програмата

-Климатизиран транспорт

-Екскурзоводско обслужване на английски-руски/български език по време на цялата програма

-Всички трансфери по програмата

-2 малки бутилки минерална вода на човек на ден

-Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК "Евроинс"

-Водач-преводач на групата при минимум 10 туристи
Цената не включва
-еднодневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнерн Садуак” с обяд – 80 евро/ 160 лв. (при минимум 10 човека, заявява се и се заплаща предварително)

-вечерен круиз по р. Чао Прая с включена вечеря – 65 евро/ 130 лв. (при минимум 10 човека, заявява се и се заплаща предварително)

-еднодневна допълнителна екскурзия на Ангкор - 65 евро/ 130 лв. (при минимум 10 човека, заявява се и се заплаща предварително)

-еднодневна екскурзия круиз по делтата на р. Меконг в Сайгон – 50 евро/ 100 лв. (при минимум 10 човека, заявява се и се заплаща предварително)

-доплащане за единична стая – 300 евро/ 587 лв.

-бакшиши за местните екскурзоводи, за пренасяне на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите – около 40 - 50 евро (около 78 – 98 лв.)

-лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)

-неупоменати в програмата услуги

-туристическа виза за Тайланд – 35 евро/ 70 лв.

-туристическа виза за Виетнам – 80 USD/ около 144 лв.

-туристическа виза за Камбоджа – 20 USD/ около 36 лв., издава се на летище в Сием Рип или онлайн предварително
Новото лице на Индокитай с полети от София и Варна
Виетнам, Камбоджа и Тайланд

Маршрут: София/ Варна - Истанбул - Бангкок - Сиам Рип - Сайгон - тунелите Ку Ши - делтата на р. Меконг - Хой Ан - Ханой - залива Ха Лонг - Истанбул - София/ Варна

ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА


ДАТИ: 01.05.2017 - 14.05.2017 г.

14 дни/ 11 нощувки

LAST MINUTE пакетна ЦЕНА: 2299 евро/4496 лв.
до изчерпване на местата с включени летищни такси.

Стандартна цена: 2399 евро/4692 лв. с включени летищни такси.

Виетнам е нова дестинация за българските туристи. За по-старото поколение споменът за тази страна се изчерпва с виетнамските студенти в София и дълго продължилата война със САЩ. Днес Виетнам има коренно различен имидж, икономиката на страната се развива изключително динамично, а природните й красоти и древна култура са вече атракция за туристи от целия свят.
Обиколката на Виетнам обхваща двете части на страната - северна и южна. Включили сме и няколко дни в съседна Камбоджа, където ще разгледаме най-големия храмов комплекс в света, поразяващ не само с огромните си размери, но най-вече с архитектурния си стил – съчетание на изящество на детайлите и монументалност на формите. А началото на това пътуване из Индокитай поставяме в Бангкок – градът на ангелите в страната на усмивките Тайланд.

Предимствата в тази програма:
• Удобни полети с една от най-добрите авиокомпании в света
• Настаняване в добри 3 и 4-звездни хотели
• Екскурзия в Бангкок – Кралския дворец, Изумрудения Буда, резиденцията на кралете на Сиам; Сиям Рип и Ангкор – обект на ЮНЕСКО, храма на бога Вишну; шоу програма „Апсара” – традиционни танци от Камбоджа; тунелите Ку Ши – близо 200 километрова мрежа от тунели, убежища, болнични отделения, оръжейни и др.; обиколка на Сайгон; Хой Ан с покрития японски мост, виетнамска търговска къща-музей, местния пазар; залива Халонг; Ханой – дворцовия комплекс, музея на изящтните изкуства, пагодата с единия стълб, централния площад, храма на литературата и разходка в стария квартал с „цикло” – велорикша;
• Възможност за посещение на плаващ пазар и най-високата пагода в Североизточна Азия, Розовата долина и круиз по река Чао Прая в Бангкок; круиз по великата река Меконг и многобройните й канали, плаващия пазар Кай Би в Сайгон;
• Разумно съотношение качество – цена
• Персонално отношение към всеки клиент
• Водачът пътува от летище София по целия маршрут заедно с групата.

====================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1: /01.05/ София/ Варна - Истанбул
Полет от София в 21:40 ч. с Турски авиолинии. Кацане в Истанбул в 23:05 ч.
Полет от Варна в 19:40 ч. и кацане в Истанбул в 20:45 ч.

ДЕН 2: /02.05/ Бангкок
Полет в 01:35 ч. и кацане в Бангкок в 14:50 ч.
Трансфер и настаняване в хотел Magestic Grande Hotel 4* или подобен (http://www.majesticgrande.com/). Kратка почивка. Следобяд обиколка на Бангкок и посещение на Кралския дворец и Храма на Изумрудения Буда, поразяващи със своето величие, загадъчност и майсторство на тайските художници и скулптори. Комплексът на Кралския дворец беше в списъка на номинираните културно-исторически обекти за новите седем чудеса на света. Близо до двореца се намира официалната резиденция на кралете на Сиам, построена в традиционен тайски стил. След това предстои едночасова разходка с моторна лодка по един от каналите на Тонбури – съседният град на Бангкок. Завръщане в хотела и нощувка.

ДЕН 3: /03.05/ Плаващия пазар
Закуска.
Свободно време или възможност за еднодневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнерн Садуак”, който се намира недалеч от Бангкок. Ще пътуваме до кея с автобус, а след това ще се качим на дълги моторни лодки, за да стигнем пазара. В този ден ще видим и най-високата будистка пагода в цяла Североизточна Азия – Пра Патом Чеди (121 м височина). Обяд. Следва посещение на Розовата градина, която представлява истински рай на орхидеи, тайландска растителност и многообразие от розови масиви. Предстои посещение на тайландско село, където ще видите тайски традиционни танци, шоу на слонове и други забавления. Завръщане в хотела около 17.00.
Възмoжност за вечерен круиз по река Чао Прая. Ще можем да се полюбуваме на красивата панорама на нощен Бангкок. Ще минем покрай замъка Ват Арун, Кралския дворец. Вечерятa ще е с подбрано меню от тайски специалитети.

ДЕН 4: /04.05/ БАНГКОК – СИЯМ РИП
Закуска.
Отпътуване към Камбоджа - страната на кхмерите. Преминаване на границата в Пойпет. Пристигане в Сиям Рип следобед - градът е изходна база за посещение на знаменитите храмове в Ангкор - обект на ЮНЕСКО. Това е един от най-важните археологични обекти в Югоизточна Азия. Простира се на близо 400 кв.км гориста местност, тук се намират величествени останки от няколко столици на империите на кхмерите, датиращи от ІХ до ХV век. Настаняване в хотел Angkor Holiday 3*+ или подобен (http://www.angkorholidayhotel.com/). Свободно време. Вечеря и нощувка.

ДЕН 5: /05.05/ АНГКОР
След закуска ще започне нашият много специален и по-натоварен ден, който включва най-красивите храмове в Ангкор. Ще минем през западната порта на храма Ангкор Том, която е далеч от масовите туристи. Продължаваме през Южните порти на Ангкор. Предстои ни среща с прочутия храмов комплекс Байон със своите 54 кули, на които са изобразени известните 200 усмихнати загадъчни лица на Авалокитешвара - събирателен образ на Буда и един от най-големите кхмерски пълководци. Другите уникални храмове и места са терасата на слоновете, терасата на краля и др.
След обяд идва истинската тръпка - величественият Ангкор Ват. Този храм е посветен на индуския бог Вишну. Строен е в рамките на 30 години и е един от най-добрите образци на кхмерското и индуското изкуство. Ангкор Ват бе номиниран за едно от новите седем чудеса на света. Последната спирка от света на кхмерите за днешния ден е по залез слънце от най-хубавото място за наблюдение – хълма Бакхенг с едноименния храм. Завръщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 6: /06.05/ АНГКОР - САЙГОН
Закуска.
Свободно време или възможност за еднодневна екскурзия в Ангкор с разглеждане на други известни забележителности. Посещение на храма Бантеай Срей (един от любимите храмове на туристите), Бентеай Самре (един от най-запазените), Та Пром (известен със своите гигантски дървета, вплели корените си в стените на храма – един от най-впечатляващите декори на филма „Томб Райдър”), Пре Руп (датиращ от X в.).
Tрансфер до летището и полет до Сайгон.
Трансфер и настаняване в хотел Le Duy Hotel 4* или подобен (http://www.leduyhotel.com.vn/ ).
Вечеря и нощувка.

ДЕН 7: /07.05/ САЙГОН
Закуска.
Свободно време или възможност за целодневна екскурзия по делтата на р. Меконг.
През целия ден ще се наслаждаваме на водния свят на река Меконг. От пристанището Мито ще се качим на лодка за круиз из делтата на тази велика река и многобройните й канали, далеч от шума и блъсканицата по улиците на големия град. Гледката от екзотични пейзажи ще допълним с дегустация на вкусни плодове от овощните градини край реката. Ще посетим плаващия пазар Кай Би, а обядът ще бъде в домашна обстановка в местно семейство на фона на традиционна фолклорна музика. Завръщане в хотела в Сайгон в късния следобед. Нощувка.

ДЕН 8: /08.05/ В ТУНЕЛ ПОД БОМБИТЕ – ДАНАНГ – ХОЙ АН
Закуска.
Този ден сме посветили на посещение на тунелите Ку Ши, които се намират на около 70 км. от Сайгон. По пътя ще можем да видим местни работилнички за оризова хартия и оризово вино. Ку Ши се слави с близо 200- километровата мрежа от тунели, изградени по време на войната със САЩ през 60-те години на миналия век. Ще видим тази уникална защитна система от убежища за живеене, болнични отделения, кухненски части, оръжейни и т.н. Връщане в Сайгон. Обяд в местен ресторант. Предстои обиколка на града с посещение на катедралата Св. Богородица, сградата на Централната поща, Площада на повторното обединение. Трансфер до летището и кратък полет до Дананг.
Пристигане в Хой Ан и настаняване в хотел Vinh Hung Emerald Resort 3*+ или подобен (http://www.vinhhungemeraldresort.com/en/).
Вечеря и нощувка.

ДЕН 9: /09.05/ ХОЙ АН - ХЮЕ
След закуска предстои пешеходна обиколка на очарователния исторически град Хой Ан - още един обект на ЮНЕСКО. Ще посетим покрития японски мост, типична виетнамска търговска къща-музей, местния пазар и др. Посещение на някои от многобройните малки галерии. Обяд. Кратко посещение на занаятчийско село и Мраморната планина. В късния следобед пристигане в Хюе - старата имперска столица на Виетнам и обект на ЮНЕСКО. С корабче ще плаваме из Парфюмената река и по път ще спрем да разгледаме пагодата Тиен Му, един от най-старите архитектурни паметници в страната Настаняване, вечеря и нощувка в хотел Mondial Hue Hotel 4* или подобен (http://www.mondialhotel.com.vn/ ).

ДЕН 10: /10.05/ ХЮЕ - ХАНОЙ
Закуска. През този ден ще посетим Кралската цитадела и Забранения град на последната виетнамска феодална династия Нгухцен. След обяда посещение на кралската гробница Ту Дюк. Обяд в местен ресторант. Следобяд трансфер до Ж.П. гарата. Около 16:47 ч. отпътуване с влак за Ханой. Настаняване в спални вагони с климатик (4 легла).

ДЕН 11: /11.05/ ХАНОЙ - ЗАЛИВЪТ ХА ЛОНГ
Пристигане на ЖП гарата в Ханой в 04.00 сутринта.
Закуска.
Отпътуване за залива Ха Лонг - обект на ЮНЕСКО, в който са струпани около 3000 малки необитаеми островчета.
Според местната легенда заливът е издълбан като легло от опашката на огромен дракон, докато той се потапял в морето. Мястото е невероятно красиво и магнетично. Настаняване на корабчето V’spirit cruise 3*+ в Deluxe кабина или подобно (http://www.vspiritcruises.com/). Напитка за добре дошли. Докато минаваме покрай спиращите дъха отвесни брегове, кацналите в залива скали и множеството пещери, ще можем да се насладим и на нашия обяд от морски дарове. След обяд с по-малки лодки ще посетим едно от плаващите села, където ще се срещнем с местните жители и техния бит. След като се върнем обратно на корабчето, ще имаме свободно време за плуване, гмуркане и слънчеви бани на палубата. Вечерта, след като акостира корабът на тихо и приятно място, предстои вечеря с местна виетнамска кухня.
Нощувка на корабчето.

ДЕН 12: /12.05/ ХА ЛОНГ - ХАНОЙ
За ранобудните има възможност за урок по Тай-Чи (вид китайска йога) на борда на корабчето.
Време за чай и кафе.
Посещение на една от най-красивите пещери в района – пещерата Съпрайз. Късна закуска. Напускане на корабчето около 10.30 сутринта и отпътуване обратно към Ханой (продължителност около 4 ч). Отправяме се към живописното езеро Хоан Кием със своя очарователен храм в центъра. Свободно време в градините до езерото, където ще можете да се полюбувате на очарователния залез. Денят ще завърши с традиционното вечерно водно куклено шоу Танг Лонг. Настаняване в хотел La Dolce Vita 3*+ или подобен (http://ladolcevita-hotel.com/).
Вечеря и нощувка в Ханой.

ДЕН 13: /13.05/ ХА ЛОНГ - ХАНОЙ
След закуска предстои разходка из виетнамската столица, която според американското списание "Travel and Leisure" е включена сред 10-те най-привлекателни за туриста градове в Азия. Ще видим дворцовия комплекс, който включва Мавзолея на Хо Ши Мин, президентската резиденция, Музея на изящните изкуства, Пагодата с единия стълб, централния площад Ба Дин. След това ще се отправим към Храма на литературата - една от най-значимите културни атракции на град Ханой, построен в чест на великия философ Конфуций. След това сме ви подготвили вълнуваща разходка из Стария квартал с 36-те специални "улички на вината". Тази разходка ще бъде с "цикло" - велорикша, най-разпространеният туристически транспорт във Виетнам.
Късен обяд в местен ресторант с традиционна местна и азиатска кухня.
рансфер до летището.
Полет в 21:25 ч.

ДЕН 14: /14.05/ Истанбул - София/ Варна
Кацене в Истанбул в 04:05 ч.
Излитане за София в 07:50 ч. и пристигане в 09:05 ч.
Излитане за Варна в 12:40 ч. и пристигане в 15:15 ч.

====================================================
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Минимален брой участници: 15 човека
Срок за набиране на групата: 28.02.2017 г.
Условия за записване и начин на плащане:
Депозит: 700 евро/ 1400 лв.
Доплащане до 01.03.2017 г.
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД” или Мондиал Асистанс.
Ханой
Хотели - Ханой
Сапа - eтнически празник във виетнамските Алпи
Френският квартал на Ханой - колониална атмосфера, напомняща за Индокитай
Заливът Халонг - митичният залив на драконите