Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

Интригуващ и цветен, толерантен и свободен АМСТЕРДАМ

Номер на оферта

/

218720

Дати & цени

Цената включва

ПРОЛЕТ В АМСТЕРДАМ - ЦВЕТЕН И ВДЪХНОВЯВАЩ
самолетна екскурзия с обслужване на български език
ПОТВЪРДЕНА!

Интригуващ и цветен, толерантен и свободен, град на културата и вдъхновението.
с посещение на приказно красивия парк Keukenhof
Дата: 19.04.–22.04.2018

________________________________________________________________________________________
Hotel2Stay 3* (www.hotel2stay.nl)
Хотел "Hotel2Stay" е нов луксозен хотел, разположен на пешеходно разстояние от Amsterdam Sloterdijk (с удобен и лесен достъп до центъра на града - за по-малко от 15 минути - с трамвай 12, автобус 22 и други). Хотелът предоставя комфортен престой за гостите си с настаняване в светли студия с елегантен дизайн и пастелни тонове с напълно оборудвана кухня, телевизор и самостоятелна баня с душ. В целия хотел е осигурен безплатен Wi-Fi за гостите.
В близост до хотела: голям супермаркет, заведения за бързо хранене.
________________________________________________________________________________________

Редовна цена: 1089 лв
________________________________________________________________________________________

Пакетната цена включва:

Самолетен билет София – Амстердам – София с директен полет
Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг. и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг. на човек
3 нощувки в хотел "Hotel2Stay" 3* в Амстердам
Трансфер летище- хотел – летище
Пешеходен тур на Амстердам с местен лицензиран екскурзовод на български език
Посещение на фабрика за диаманти
Mедицинска застраховка с покритие 5 000 евро, с асистанс
Водач от агенцията по време на пътуването и престоя
Градска такса за престоя

Цената не включва

Цената не включва:

---"Цветята на Keukenhof и очарованието на Зансе Сханс" с екскурзовод на български език (продължителност: около 8 часа): 85 €/ 166 лв на човек при мин. 20 записани*.
Цената включва транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език, входна такса с предварителна резервация за парка Keukenhof; посещение на работилница за дървени обувки и мандра за кашкавал с възможност за дегустация в Зансе Сханс; Маршрут: Амстердам-Койкенхоф (46 км); Койкенхоф-Зансе Сханс (49 км); Зансе Сханс-Амстердам (21 км)
Приказно красивият парк Койкенхоф - "Цветната градина на Европа" се простира на площ от 320 000 кв.м. и е отворен само два месеца през годината - от средата на март до средата на май. Именно в този период разцъфват милионите луковици, посадени ръчно още през есента. Над 800 вида цветя, сред които и редки видове лалета и орхидеи, японски вишни, живописни езера, специални тематични павилиони, прекрасни водопади, фонтани и канали превръщат парка в море от преливащи вълшебни цветове, а разходката - в незабравимо вдъхновяващо приключение...
Заансе Сханс е очарователно селце, което се намира северозападно от Амстердам и представлява своеобразен музей на открито, създаден с цел да пресъздаде селския бит в стара Холандия с типичните селски къщи, вятърни мелници и характерни за страната занаяти.

---Круиз по каналите на Амстердам - 25 лв на човек (продължителност: 1 час)
Цената включва разходка с панорамно корабче по каналите на Амстердам, асистенция на място от водача на групата. Цената не включва: транспорт до круизното пристанище, което се намира в центъра на града

---"Шопинг в Харлем - бижуто на Северна Холандия" (продължителност: около 5-6 часа): 65 €/ 127 лв на човек при мин. 10 записани;
Цената включва двупосочен билет за влак (пътуването с влак е около 30 минути, екскурзоводско обслужване на български език, пешеходна разходка в сърцето на Харлем: най-старата жп гара в Холандия, площад Grote Markt, сградата на общината, готическата църква Св. Баво от 14-ти век с невероятния орган, на който са свирили Моцарт и Хендел; очарователните вътрешни дворчета с много зеленина и специална атмосфера. Харлем е и единственият град в Холандия, който има свой собствен уникален стил бира, датиращ от 16-ти век – Haarlems Jopenbier и е обявен за "Най-добър град за пазаруване в Холандия" - от малки, странни концептуални бутици до големи холандски универсални магазини и популярни вериги са разположени в компактния център на града с обособена комфортна пешеходна зона. Ако не сте любители на пазаруването, през свободното време можете да посетите най-стария музей на Холандия - музеят Тайлър от края на 18-ти век (освен природо-научни колекции, в музея са представени и ценни произведения от Рембранд, Рафаело, Микеланджело и много други световни имена) или да посетите музея на Франс Халс, посветен на Златния Век на Холандия с най-голямата колекция от портрети на прочутия художник.
---Разходи за градски транспорт: карта - 17 € на човек, валидна 72 часа след първата валидация или билети за еднократно ползване - 2,90 €

Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България!
*При по-малко от 20 записани за екскурзията "Цветята на Keukenhof и очарованието на Зансе Сханс", тя може да се осъществи с предложено доплащане към цената.



Доплащания по желание:

---Доплащане за закуска на блок маса с включени напитки (на място): 15 € на човек на ден*.
*Поради ранното отпътуване в последния ден, закуска може да се ползва само за първия и втория ден от престоя. Доплащането не е задължително. Всички стаи в хотела разполагат с оборудвана кухня.
---Застраховка „Отмяна на пътуването“. Може да се сключи до 3 работни дни след направена резервация с внесен аванс.

Програма на пътуването

Описание на програмата по дни:

Първи ден - 19.04.2018 (четвъртък))
Среща на летище София, Терминал 2 и отпътуване за Амстердам в 07.10 ч. с редовен полет на България Ер. Кацане на летище Схипхол в 9.00 ч. Трансфер до хотела. Информационна среща.
ПЕШЕХОДЕН ТУР НА АМСТЕРДАМ с местен лицензиран екскурзовод на български език (Необходимо е ползване на градски транспорт; Продължителност: около 3 часа) – площад Дам - Кралския дворец, музея на мадам Тюсо, Новата църква; Квартала на червените фенери и разположената в центъра му църква Ауде Керк - "Старата църква", Новия пазар, бившия еврейския квартал, къщата-музей на Рембранд; колоритния плаващ пазар за цветя Блуменмаркт с прекрасните цветни павилиони, река Амстел и улица Рокин.
Ще посетим една от най-старите фабрики за диаманти в Амстердам, където ще научите интересни факти за добива на скъпоценните камъни и как да оценявате стойността им.

По желание (с доплащане): Круиз по каналите на Амстердам.
Нощувка.

Втори ден - 20.04.2018 (петък)
По желание (с доплащане): ЦЕЛОДНЕВНА АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ с посещение на парк Keukenhof и музея на открито Zaanse Schans с екскурзовод на български език:
Приказно красивият парк Койкенхоф - "Цветната градина на Европа" се простира на площ от 320 000 кв.м. и е отворен само два месеца през годината - от средата на март до края на май. Именно в този период разцъфват милионите луковици, посадени ръчно още през есента. Над 800 вида цветя, сред които и редки видове лалета и орхидеи, японски вишни, живописни езера, специални тематични павилиони, прекрасни водопади, фонтани и канали превръщат парка в море от преливащи вълшебни цветове, а разходката - в незабравимо вдъхновяващо приключение... Освен да се наслаждавате на красивите цветни орнаменти в продължение на часове, тук можете да си купите и различни семена, луковици, книги за цветя и енциклопедии, както и да получите най-добрите съвети за градинарство от холандски експерти.
Заансе Сханс е очарователно селце, което се намира северозападно от Амстердам и представлява своеобразен музей на открито, създаден с цел да пресъздаде селския бит в стара Холандия с типичните селски къщи, вятърни мелници и характерни за страната занаяти. В боядисаните в зелено, изрядно подредени къщички работят занаятчии, занимаващи се с производство на холандско сирене и “кломпи” – типичните холандски дървени обувки - от дървен материал в суров вид само за няколко минути пред очите ви ще се оформят оригинални кломпи, които след това се доукрасяват, боядисват, резбоват и лакират, за да съответстват на най-новите модни тенденции сред обувките. В магазинчета, запазили духа и атмосферата на XVII-XVIII в., може да се посетят още работилници за порцеланови изделия, керамика, лъжици, накити, монети и др. Петте работещи вятърни мелници, емблематични за цяла Холандия, са друг акцент в градчето - те се използват за извличане на бои в различни цветове от дървесина, за дървообработка на трупи, за производство на електричество и за смилане на житни култури, както и за традиционно обезводняване на блатистите местности.
Свободно време.
Нощувка.

Трети ден- 21.04.2018 (събота)
По желание (с доплащане): "Шопинг в Харлем - бижуто на Северна Холандия" с влак и екскурзоводско обслужване на български език - пешеходна разходка в сърцето на Харлем: най-старата жп гара в Холандия, площад Grote Markt, сградата на общината, готическата църква Св. Баво от 14-ти век с невероятния орган, на който са свирили Моцарт и Хендел; очарователните вътрешни дворчета с много зеленина и специална атмосфера. Харлем е и единственият град в Холандия, който има свой собствен уникален стил бира, датиращ от 16-ти век – Haarlems Jopenbier и е обявен за "Най-добър град за пазаруване в Холандия" - от малки, странни концептуални бутици до обичайните големи холандски универсални магазини и популярни вериги са разположени в компактния център на града с обособена комфортна пешеходна зона. Ако не сте любители на пазаруването, през свободното време можете да посетите най-стария музей на Холандия - музеят Тайлър от края на 18-ти век (освен богата природо-научна колекция, в музея са представени и ценни произведения от Рембранд, Рафаело, Микеланджело и много други световни имена) или да посетите музея на Франс Халс, посветен на Златния Век на Холандия с най-голямата колекция от портрети на прочутия художник.
Свободно време.
Нощувка.

Четвърти ден - 22.04.2018 (неделя)
Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Полет за София в 10.15 ч. и пристигане в 13.55ч



Идеи за самостоятелно посещение и за разходки в свободното време:
МУЗЕЯТ ВАН ГОГ, в който се съхранява най-голямата колекция творби на гениалния художник - 200 картини, 500 рисунки, 700 писма. Картините са на първия етаж, а на горните етажи са разположени рисунките, картини от колекцията на брат му Тео, рисувани от съмишленици на художника като Тулуз-Лотрек, Гоген и Моне, а също и гостуващи временни изложби. Към експозицията са прикачени библиотека, посветена на Ван Гог, и магазин, който продава качествени репродукции на много от платната му. (Ако искате да посетите самостоятелно музея, е препоръчително да си направите предварителна онлайн резервация; В ден петък музеят работи с удължено работно време - до 22 ч.)

Символичният надпис в червено и бяло "I AMSTERDAM", разположен на ПЛОЩАДА НА МУЗЕИТЕ, както и внушителната сграда на РАЙКСМУЗЕУМ са само въведение към впечатляващите галерии, съхраняващи оригинали на Рембранд, Вермеер, Ян Стен и Франс Халс. Най-голямата гордост на музея е платното "Нощна стража" на Рембранд. Дори да не сте запален любител на изобразителното изкуство, този музей ще Ви остави без дъх. Срещу 5 евро можете да наемете аудиогид на руски или английски език, който ще Ви даде информация за най-важните експонати за 45 или 90 мин. /по избор/. (Ако искате да посетите самостоятелно музея, е препоръчително да направите предварителна онлайн резервация).
Разходката из малките улички на Амстердам е задължително преживяване и ще ви потопи в неповторимата атмосфера на града - можете да опитате свежи рибни деликатеси, традиционните картофки със сос в книжна кесийка или ябълкови палачинки и да се любувате с часове на осветените канали и живописни мостове над тях.
КВАРТАЛ DE JORDAAN - Йордан е известен с кокетните си и цветни бутици, магазинчета, ресторанти на открито и галерии за модерно изкуство (намира се само на 10 мин. пеша от централния площад Дам по улица Raadhuisstraat). В живописния квартал - до канала Принсенхрахт е разположена протестантската Westerkerk (Западната църква), където е погребан Рембранд. Уникалните камбани на църквата звънят на всеки час от 1631 г., изпълнявайки различни мелодии. В непосредствена близост се намира и домът на Ане Франк, която в продължение на 2 години (1942-1944) се укрива там заедно със семейството си. Дневникът на момичето, писан през тези години, е преведен днес на повече от 60 езика, а къщата-музей привлича над 1 млн. посетители годишно (Ако искате да посетите самостоятелно музея, е препоръчително да направите предварителна онлайн резервация).
МУЗЕЯТ HEINEKEN EXPERIENCE е разположен недалеч от площада на музеите, в бивша пивоварна на Хайнекен и предлага забавно интерактивно пътуване през процеса на създаване на международната марка бира, разбира се - с дегустация!

Линк към сайта на туроператора:
https://goo.gl/8yaNFM

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  Пролет 2024 - Холандия |  Пролет 2024 - Амстердам

Избрани оферти