Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рейкявик

Исландия - страната на елфите и северното сияние ГАРАНТИРАНА ГРУПА!

Номер на оферта

/

197813

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет с авиокомпания Air Berlin и Bulgaria Air с включени: летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж;
- Пет нощувки в упоменатите хотели на база нощувка и закуска;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10000 евро със ЗК ”Армеец”
- Транспорт с автобус по описаната програма;
- Водач – преводач от страна на туроператора;
- Екскурзоводски услуги по описаната програма;
- Входен билет за Синята лагуна с включени хавлии.

Цената не включва

- Лични разходи
- Екскурзия наблюдение на китове – 218 лв. за възрастни и 106 лв. за деца до 11 г.;
- Бакшиш;
- Медицинска застраховка за лица над 70 години – доплащане 28лв.

Програма на пътуването

Исландия - страната на елфите и северното сияние

СофияРейкявик – Златният кръг – Южният бряг – Националния парк Вахтнайокутъл - Синята лагуна – София

7 дни/ 5 нощи

Обгърната в мистиката на северните народи, Исландия е една от най-интересните страни в Европа. Ако някъде на Стария континент все още има запазена относително девствена природа, то това е именно тук. На територията на острова в пълна хармония си съжителстват ледници и горещи извори, мощни вулкани и водопади, заснежени планини и зелени долини, замрежени от фина мъгла или озарени от ярка дъга. Когато и да посетите Исландия, Вие ще откриете един нов свят, изпълнен с невероятни гледки, форми и впечатления. Неслучайно през последните години това е една от най-търсените туристически дестинации в света, а и климатичните условия позволяват посещение на острова през цялата година. Есенните и зимните месеци тук разкриват невероятно ярко полярно сияние. Най-подходящ период за наблюдение на Северното сияние в Исландия е септември – април. Цветовете на „Северната зора“, смесени с митологията на исландския народ, кристално чистия въздух и необичайните природни пейзажи ще Ви потопят в различно и вълнуващо приключение. Една истинска сага, своеобразно съчетание от предания и истории, фантастика и реалност, митове и достоверни описания.

Програма:

1 ДЕН- 08.10.2017г. - СофияБерлинРейкявик
Среща на летище София, Терминал 2 в 15ч. Полет за Рейкявик през Берлин в 17:05 ч. Кацане в Берлин в 18:20 ч., кратък престой на летището, след което полет за Рейкявик в 22:35 ч. Пристигане на летището в Рейкявик 00:10 ч.. Трансфер до хотел Foss Hotel Reykjavik - 4*. Нощувка.


2 ДЕН- 09.10.2017г. - Рейкявик
Закуска. Туристическа обиколка на Рейкявик, Градът напомня лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век. По време на обиколката ще видите църквата „Хатлгримскиркя”, университетския квартал, културния център Nordic Hоuse, Националния музей, Кметството, езерото Тьорнин, Лутеранската катедрала, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата), забележителна със своя стъклен купол и невероятната гледка, която се открива от нейната тераса. Следобед, възможност за наблюдение на китове (екскурзия с допълнително заплащане, 218 лв. за възрастен и 106 лв. за деца до 11 г). Ще се качите на едно от най-големите корабчета за наблюдение на китове с кафене и магазин за сувенири на борда. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела. Нощувка.


3 ДЕН- 10.10.2017г. - Златният кръг
Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” – панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия - националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намират уникалния водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Обиколката продължава през Скаулхолт – най-важният духовен и образователен център на Исландия. Завръщане в хотела в Рейкявик. Нощувка.


4 ДЕН- 11.10.2017г. Национален парк Вахтнайокутъл- Национален парк Скафтафел
Закуска. Сутринта – отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Около обяд – пристигане в Националния парк Скафтафел. Оттам се открива великолепен планински пейзаж, а при ясно време и гледка към най-високия връх в Исландия – Кванадалсхнюкюр (2110 м). Нощувка в хотел Foss Hotel Nupar. Вечерта, ако метеорологичните условия позволяват, ще имате възможност за наблюдение на Северното сияние. Това забележително природно явление често се описва като поразително красив танц на разноцветни светлини в небето. „Северната зора“ е особено изразителна в Исландия през есенните и зимни месеци. Честа практика в столицата на Исландия е общината да загася уличното осветление, а хората – осветлението в домовете си, за да може красивият природен феномен да бъде наблюдаван възможно най-ясно. В тази част на Исландия, където няма улични светлини, насладата от цветовете му би била още по-пълна.


5 ДЕН- 12.10.2017г. - Южна Исландия
Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия - Рейнисфяра - петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай – малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната – Скогафос и Селяландсфос. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми. В далечината ще изплува и силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване е през 2010 г. Нощувка в Рейкявик.


6 ДЕН- 13.10.2017г. - Рейкянес– Синята Лагуна
Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до полуостров Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Следобед – двучасов престой в най-известната атракция в Исландия - Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Вечерта - трансфер до летището.


7 ДЕН- 14.10.2017г. - РейкявикБерлинСофия
Полет за София през Берлин в 01:00 ч. Кацане на летището в Берлин в 06:25 ч., кратък престой, след което полет за София в 09:15 ч. Пристигане на летище София в 12:25 ч.


Хотели използвани по програмата (или подобни):

1. Рейкявик - Foss Hotel Reykjavik - 4* - най- големият хотел в Исландия. Разположен е в централната част на Рейкявик. Стаите са обзаведени с телевизор, телефон, безплатен безжичен интернет, мини-бар, сейф, уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.
2. Калфафетл - Foss Hotel Nupar - разположен е на тихо и спокойно място в югоизточната част на Исландия. Заобиколен е от красива природа с невероятна гледка към глетчера Вахтнайокутъл. Стаите са обзаведени с уреди за приготвяне на чай и кафе, баня, сешоар.

Пакетна цена след 02.06.2017:
На човек в двойна стая- 3700 лева
Единична стая- 4605 лева
Дете до 11 г. с двама възрастни- 2543 лева
Дете до 11 г. с 1 възрастен- 3600 лева

Полетно разписание:
08.10.2017г. - София 17:05h- Берлин 18:20h
08.10.2017г. - Берлин 22:35h- Рейкявик 00:10h (на 09.10.2017г.)
14.10.17г. - Рейкявик 01:00h- Берлин 06:25h
14.10.17г. - Берлин 09:15h- София 12:25h

Срокове за анулации и неустойки:
- при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 45-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1655013150000550232 на ЗАД „Армеец”.

Условия за записване:
- При записване се внася 50% депозит, доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване
- Офертата важи при минимум 20 записани туристи
- Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди датата на тръгване.
- Няма медицински изисквания за пътуването.
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
- Застраховка "Отмяна от пътуване": Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.


Необходими документи:
- Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
- За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

Тагове

Оферти - Исландия |  Оферти - Рейкявик |  Екскурзии - Исландия |  Екскурзии - Рейкявик |  Екзотична почивка 2024 - Исландия |  Екзотична почивка 2024 - Рейкявик

Избрани оферти