Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Испания, Франция, Швейцария -самолет и автобус

Номер на оферта

/

186440

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с включени такси от София до Мадрид с АК „България Еър“
един брой чекиран багаж на самолета не надвишаващ 23 кг, както и ръчен до 8 кг
транспорт с лицензиран за международни превози автобус
2 нощувки със закуски в в хотел 2*/3* или хотел туристическа класа в Мадрид
1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* или хотел туристическа класа в района на Валенсия
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 2*/3* или хотел туристическа класа в Коста Брава
1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* или хотел туристическа класа в Авиньон
1 нощувка в хотел 2*/3* или хотел туристическа класа в района на Лозана
екскурзовод по време на цялото пътуване
1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* или хотел туристическа класа в района на Цюрих или Базел
1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* или хотел туристическа класа в района на Инсбрук
1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* или хотел туристическа класа в района на Залцбург

Цената не включва

Входни такси за посещаваните обекти
Корабче по Женевското езеро – около 30 лв
Входна такса за кристалният свят на Сваровски – 19 евро
билетът за влакче във Вадуц – около 18 лв.
Разходи от личен характер

Начин на плащане – в брой или по банков път:

депозит – 350 лева, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

a. от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – глоба в размер на 100 лв на турист.
b. от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
c. от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
d. под 14 дни календарни - 100% от общата цена на организираното пътуване;

Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в ЕС.
Офертата важи при минимум 40 плащащи туристи. Отстъпките за деца са валидни при настаняване с двама възрастни.
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.



Уведомление за ненабран минимален брой туристи до 30 дни преди датата на отпътуване.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 35.
Депозит: 350 лв..

Програма на пътуването

Мадрид - ТоледоВаленсияБарселонаАвиньонЖеневаЛозана- Веве– Монтрьо - замъка Шийон – Цюрих - ЛихтенщайнИнсбрук - кристалният свят на Сваровски - Залцбург
Дати на отпътуване:
18.06.2017 г.
10 дни / 9 нощувки

1 ден СофияМадрид
Сборно време в 05.00ч на Аерогара София, терминал 2. Отпътуване в 07.00ч сутринта. Пристигане на летището в Мадрид в 09.45ч. Туристическата програма в Мадрид. Разглеждане на площад Испания /с паметника на Сервантес и Дон Кихот със Санчо Панса/, Кралския дворец, Нуестра Сеньора де Алмодена, площад Майор, Пласа Реал, Пуерта дел Сол. Свободно време за посещение на Кралския дворец и Музея Прадо. Нощувка.

2 ден Толедо
Закуска в 07.30ч. Екскурзия в Толедо – старата столица на Испания. Туристическа обиколка с разглеждане на средновековната Катедрала, църквата „Санто Томе” с шедьовъра на Ел Греко „Погребението на граф де Оргаз”, къщата на художника, Синагогата, архитектурни паметници от средновековната епоха, живописните мостове на река Тахо. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден Мадрид - Валенсия
Закуска. Отпътуване за Валенсия. Туристическа програма във Валенсия - Катедралата, Паласио де ла Хенералитат, ла Лонха и др. Настаняване в хотел в района на Валенсия. Нощувка.

4 ден ВаленсияБарселона
Закуска. Отпътуване за Барселона. Автобусна обиколка на града: запознаване с шедьоврите на архитекта Гауди: Катедралата Саграда Фамилия. Пешеходен тур: площад Каталуния, Катедралата Санта Евлалия, Готическия квартал, Двореца на музиката. Кратко свободно време за разходка по Лас Рамблас. Кратко свободно време. Вечерта пристигане в Коста дел Маресме. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ден Барселона - Авиньон
Закуска. Отпътуване за Авиньон. Туристическа програма в града - моста на Авиньон, Папския дворец, който е бил седалище на Папската институция през 14в и др. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден Авиньон - Женева
Закуска. Отпътуване за Швейцария. Туристическа програма в Женева с разглеждане на стария град, Катедралата, парка около езерото с фонтана и цветния часовник, по желание разходка с корабче по Женевското езеро. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден Лозана - Веве – Монтрьо – замъка „Шийон”
Закуска. Отпътуване за Лозана. Пешеходна обиколка в централната част на града - Катедралата, музеите за естествена история и за изящно изкуство. Кратко свободно време. Отпътуване и разходка в малкото градче Веве – ""дома на шоколада"", разположено на Женевското езеро, в подножието на Савойските Алпи. Фото-пауза при статуята на великия артист Чарли Чаплин, който е живял в Корсие-сюр-Веве от 1952 г. до смъртта си през 1977 г. Престой в аристократичния курорт Монтрьо, известен с красивия си парк и статуята на Фреди Меркюри, както и прекрасните дворци, вили и хотели, строени в периода на Бел Епок. Посещение на средновековния „Шато ди Шийон” - най-значимата историческа забележителност на брега на езерото, построен върху скалист остров, отразяващ силуета си в огледалните води на езерото. Отпътуване и нощувка в хотел в района на Цюрих.

8 ден ЦюрихЛихтенщайн / Вадуц - Инсбрук
Закуска. Туристическа програма в Цюрих - разглеждане на църквите "Св. Петър" и "Фраумюнстер", Катедралата, търговската улица "Банховщрасе". Фотопауза на брега на Цюрихското езеро. Отпътуване за Лихтенщайн. Разходка във Вадуц - столицата на Княжество Лихтейнщайн – съвършенството на миниатюрите, царството на банките и пощенските марки. По желание панорамна разходка с влакче. Отпътуване за Австрия, областта Тирол и нейната столица Инсбрук. Нощувка в района на Инсбрук.

9 ден Инсбрук – кристалният свят на Сваровски - Залцбург
Закуска Пешеходна разходка в Инсбрук – любимият град на императрица Мария Терезия. Разглеждане на Стария град, кулата „Щадтурм”, която е част от сградата на старото Кметство, „Голденес Дахл” - двореца със златният покрив, катедралата „Свети Якоб”. Посещение на "Кристалните светове на Сваровски" - изцяло преработения и новооформен комплекс на "Сваровски" в гр. Ватенс до Инсбрук, открит на 30 април 2015 година във връзка с 120 годишнината на Фирмата. Комплексът разполага с обща площ от 75 декара с красива градина и атракции. Наред с досега познатия великан на входа в парка може да се види и новият "Кристален облак" с площ от 1400 кв.м., изграден с повече от 600 хиляди планински кристала. Разбира се, голямата атракция - "Подземните кристални светове", е допълнена с нови още по-красиви и приказни зали. В края на разходката имате възможност за покупка на произведенията на Сваровски на фабрични цени в представителния магазин, както и да се подкрепите с напитка или храна в заведението към комплекса. Входът за Кристалните светове не е включен в цената на екскурзията - 19 евро, който не желае да посети атракционната част, може да изчака групата в магазина или заведението към него. Настаняване в хотел в района на Залцбург. Нощувка.

10 ден Залцбург-София
Закуска. Разглеждане на забележителностите на града: градините на замъка Мирабел, “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата “Св.Петър”, гробището „Св.Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденплац”, “Моцартплац”. Отпътуване за България. Пристигане в София късно през нощта.


Възрастен в двойна стая - 1098 лв.

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Лято в чужбина - Испания |  Лято в чужбина - Барселона

Избрани оферти