Начало / Екскурзии / Екскурзии - Истанбул

Истанбул (от Варна и Бургас) 31.10.2019 - 2 нощувки

Номер на оферта

/

229006

Дати & цени

Цената включва

*транспорт с лицензиран автобус
*2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на историческия център на Истанбул
*Пешеходна обиколка в историческият център с местен екскурзовод на български език с посещение на Църквата на първото число и Сюлеймание джамия
*Представител на ТО по време на цялото пътуване
*Посещение на гр. Къркларели
*Посещение на българската църква „Св. Стефан“
*посещение на МОЛ „Форум Истанбул“ с възможност за разглеждане на аквариум „SEALIFE”/вх.такса за аквариумът се заплаща допълнително/
*медицинска застраховка.

Цената не включва

*Допълнителни екскурзии;
*Разходи от личен характер;
*Входни такси за посещаваните обекти;
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 6лв
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)

Програма на пътуването

Истанбул между Европа и Ориента (от Варна и Бургас) 31.10.2019 - 2 нощувки

Цена на човек в двойна стая:
31.10 - 03.11.2019 - 179 лв. STOP SALE

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Програма:

1-ви ден
Отпътуване от Варна в 22:00ч.;от Бургас- в 00:00ч., по маршрут ВарнаБургасМалко ТърновоИстанбул.

2-ри ден
Ще посрещнем изгрева на път за магнетичният Истанбул, а сутринта ще си кажем „Добро утро“ и ще се разсъним из забързания сутрешен трафик на града. И за да не се претоварваме излишно още от първият ден, сме предвидили по-разтоварена програма. След пристигане в хотелът, намиращ се на пешеходно разстояние от основните забележителности на града, предлагаме на тези от вас, които са нетърпеливи да опитат от невероятно вкусната турска кухня, да се присъединят към закуската в ресторанта на хотела. При възможност – ще бъдете настанени по стаите/ако няма възможност –настаняването е след 14:00 ч./. Предвидили сме достатъчно свободно време за освежаване в лобито на хотела с глътка прочут турски чай или турско кафенце.
За нетърпеливите да се потопят в забележителностите и историята на Истанбул, предлагаме една изключително приятна и свежа сутрешна пешеходна обиколка в историческия център с местен екскурзовод на български език /включена в цената/. Екскурзоводът и увлекателната му беседа ще ви преведат през вековете и ще ви разкрият най-интересните подробности за построяването, експлоатацията и оцеляването на Капалъ Чарши, Синята Джамия, Света София, за площад Хиподрума и трофеите: Колоната на Константин, Змиевидната колона, Египетският обелиск. Ще имате възможност за фотопауза пред фонтана на Вилхелм II и прекрасно оформените градини с фонтан пред базиликата „Св. София“. Ще имате възможност да опитате турски геврек или печени кестени от отрупаните колички на находчивите търговци.
Следобеда е посветен на свободно време за почивка, самостоятелно разглеждане на града или:
*Посещение с беседа от местен екскурзовод на уникалната базилика „Св. София“ и/или на разглеждане и разходка из градините на емблематичния дворец „Топ Капъ“, станал свидетел на исторически решения и задкулисни политически игри през вековете на разрастването на Османската империя.
Вечерта тези от вас, които имат сили и желание да се повеселят, могат да изберат между:
*Вечеря в местен ресторант с шоу програма ИЛИ
*Вечеря на кораб по Босфора с шоу програма
Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Третият ден е посветен на самостоятелно разглеждане на града или възможност да се включите към някое от организираните мероприятия по желание:
*Сутринта ще имате възможност да се разсъните по време на освежаваща разходка с корабче по пролива Босфора и да направите забележителна фотосесия на красивите дворци и къщи по Европейския и Азиатския бряг на Истанбул. Разходката е съпроводена от интересна беседа на местният екскурзовод.
*Около обяд за тези от вас, които имат желание да се запознаят с османският лукс и разточителство, е предвидено организирано посещение до най-забележителния от османските дворци в града – дворецът „Долмабахче“. Често сравняван с дворецът във Версай, за построяването на „Долмабахче“ са използвани 14 тона злато и 40 тона сребро, както и висококачествен кристал. Посещението е с беседа от местен екскурзовод на български език, която ще ви запознае с интересни факти около построяването на сградата.
*Следобедът сме предвидили за посещение на небостъргачът „Истанбул Сапфир”, който се намира в съвременната европейска част отвъд Златния рог, в район, осеян със съревноваващи се помежду си по височина и екстравагантна архитектура небостъргачи, известен като икономическото сърце на града. От обзорната тераса, която се намира на 252 м. височина, се открива живописна гледка към Азиатската и Европейската част, към Босфора, простиращ се от Черно до Мраморно море. За любителите на киното е предвидена възможност да „полетят с хеликоптер над Истанбул“ в 4D кино залата, разположена на обзорната тераса.
*Вечерта тези от Вас, които желаят, ще имат възможност да се потопят в светлините на нощен Истанбул, както и на гвоздея в програмата: невероятно шоу от вода, светлина и музика в един от най-новите развлекателни и шопинг центрове отвъд Босфора – Watergarden Istanbul.
Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Следва освобождаване на хотела и отпътуване за България. По пътя, преди да се разделим с невероятния Истанбул, задължително ще спрем за да посетим и запалим свещичка в обновената българска църква „Св. Стефан“. Ще имате възможност за последни покупки от магазините с най-много намаления, намиращи се в небезизвестния МОЛ „ФОРУМ Истанбул“ или пък да се потопите в подводния свят на разположения в МОЛ-а аквариум „SEA LIFE”. Непосредствено преди да минем граница ще спрем в гр. Къркларели за кратък престой с възможност да опитате от кулинарните изкушения в местните ресторанти и да се разходите из централната част на града. Късно вечерта пристигане в Бургас и Варна.

==============================================================

Допълнителни екскурзии:
Закуска при пристигане
*Цена: 10 евро
*Цената включва: закуска на блок маса в ресторанта на хотела

Организирано посещение на византийската базилика „Св. София“ /мин. 10 човека/.
*Цена: 23 евро за възрастен/ 12 евро за дете до 12 год.
*Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, вх. такса за базиликата Св. София
*Цената не включва: задължително доплащане за слушалки при група над 15 човека: 6 т.л.

Организирано посещение на стария султански дворец „Топ Капъ“ /мин. 10 човека/.
*Цена: 23 евро за възрастен/ 12 евро за дете до 12 год.
*Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език; входна такса за двореца/ без Харема/

*Забележка:
При комбиниране на посещението на „Св. София“ и „Топ Капъ“:
*Цена при мин. 10 човека: 35 евро за възрастен/ 17 евро за дете до 12 год.

Вечеря в рибен ресторант под моста „Галата“ /мин.10 човека/.
*Цена: 30 евро с включена консумация на алкохолни напитки;
*Цената включва: трансфер хотел-ресторант-хотел; вечеря;
*Меню на вечерята: ордьовър със 7 вида предястия, салата, топло предястие/калмар/, риба на грил/ ципура или лаврак по избор/, сезонни плодове, 2 напитки/ алкохолни и/или безалкохолни/ по избор.

Вечеря на кораб по Босфора /мин. 10 човека/.
*Цена: 39 евро с включена неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки;18 евро за деца до 11,99 г. с включена консумация на безалкохолни напитки;
*Цената включва: трансфер хотел-пристанище-хотел; вечеря, шоу-програма
*Меню на вечерята: плато със студени предястия; топло предястие; сезонна салата; основно ястие по избор- риба на грил с гарнитура рукола, лук и лимон, или печено пилешко филе с гарнитура ориз и картофи, или печени кюфтенца с гарнитура ориз и картофи, възможност за вегетарианско меню/ зеленчукова паста; вегетарианска пица или плато със зеленчуци; десерт баклава и сезонни плодове; неограничено количество местни алкохолни/ вино, бира, ракия, водка, джин/ и/или безалкохолни напитки
*Шоу програмата включва: посрещане, танц на дервиш, турски цигански танц, кавказки танц, бели денс група, турски фолклорни танци, DJ програма

Разходка с корабче по Босфора /мин. 20 човека/.
*Цена: 20 евро
*Цената включва: трансфер хотел-пристанище-хотел; беседа от местен екскурзовод на български език;

Посещение на новият султански дворец „Долмабахче“ /мин. 15 човека/.
*Цена: 28 евро
*Цената включва: трансфер; входна такса/без харема/; беседа от местен екскурзовод на български език

Посещение на небостъргача “ИСТАНБУЛ САПФИР“ /мин. 20 човека/.
*Цена: 12 евро
Истанбул Сапфир” е най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична на Турция. Намира се в Европейската част на Истанбул в района „Левент 4”. След завършването й през 2009 година, тя се извисява на 64 етажа на 236 м. височина/ с антената – 271 м./, със 74 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м..Освен жилищни имоти, обектът съдържа и търговски център от 34 хил. Кв.м., голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино – симулация на полет с хеликоптер над Истанбул, филм от 12 мин., който ще Ви пренесе на едно друго ниво на усещанията и възприятията за многомилионният град.
*Цената включва: трансфер;местен екскурзовод на български език;
*Цената не включва: вх.такса за обзорната тераса: 30 т.л.; вх.такса за обзорната тераса и 4D кино: 42 т.л.

Посещение на местен ресторант с шоу програма /мин. 10 човека/.
*Цена: 30 евро
*Цената включва: вечеря по меню; шоу програма
*Меню на вечерята: плато със студени предястия, топло предястие, салата, основно ястие, десерт сезонни плодове, 2 напитки/ алкохолна и/или безалкохолна/ по избор

Екскурзия Нощен Истанбул с посещение на МОЛ „WATERGARDEN ISTANBUL” /мин. 20 човека/.
*Цена: 15 евро
*Цената включва: трансфер с автобус; беседа от местен екскурзовод на български език
МОЛ „WATERGARDEN ISTANBUL” се намира в азиатската част на града, квартал ATASEHIR и е един от най-големите развлекателни и шопинг центрове в Истанбул.
Вдъхновена от световноизвестните дубайски пеещи фонтани, архитектурата на молът представлява басейн с фонтани, разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра, около който са разположени магазини и ресторанти. Подобно на фонтаните в Дубай и тук може да се насладите на магията на водата и светлината, преплетени в едно магнетично шоу и да си доставите незабравимо удоволствие.

Посещение на Принцови острови /при мин. 15 чов./
*Цена:
*Цената включва: трансфер до/от пристанище; фериботни такси; придружаване от местен екскурзовод на български език.

Забележка:
*Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 35
*Срок за уведомяване за ненабран минимум: 7 дни преди датата на отпътуване

Условия за записване и начин на плащане:
*Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
*Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
*Валиден международен паспорт;
*за деца до 18г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
*Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*при наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
*между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 30% от стойността на екскурзията;
*между 14-ия и 7-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
*между 6-ия и 3-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
*при по-малко от 3 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Допълнителна информация:
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001805/20.12.2018 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Истанбул |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Истанбул |  Есен 2023 - Турция |  Есен 2023 - Истанбул

Избрани оферти