Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

Италия, Испания, Португалия, Френска ривиера от Варна, Бургас и София

Номер на оферта

/

200993

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
- транспорт с автобус 3*;
- обявените 12 нощувки+12 закуски + 7 вечери по програмата в хотели 2/3* - 1 нощувка + закуска в Словения; 1 нощувка + закуска на Лигурската ривиера; 1 нощувка+закуска по път за Барселона; 1 нощувка + закуска + вечеря на Испанската ривиера; 2 нощувки + закуски в района на Мадрид , 6 нощувки на база закуска+вечеря в хотел 4* на крайбрежието на Лисабон
- полудневна туристическа обиколка на Лисабон;
- полудневна туристическа обиколка на Мадрид;
- водач- представител на агенцията;

Цената не включва

Цената не включва:
- гранични и пътни такси – 40,00 евро
- допълнителни екскурзии на място;
- допълнителен багаж 58,00 лв
- входните такси за посещаваните обекти – от 3 до 10 EUR всеки
- разходите от личен характер
- отпътуване от Варна 15 лв.

Допълнителни екскурзии, невключени в пакетната цена:
• еднодневна екскурзия до Евора – 38 EUR
• еднодневна екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош – 58 EUR
• еднодневна екскурзия до Кейлуж - Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра - 38 EUR
• еднодневна екскурзия до Порто – 58 EUR

Програма на пътуването

ГенуаКанНицаБарселонаМадридЛисабонПорто - Ещорил – Кашкаиш –
Кабо да Рока – Синтра и Кейлуж – Порто-Фатима – Баталя – Назаре – Обидош-Евора

Програма
1 ден –Отпътуване от Бургас в 00,30 часа.Транзитно пътуване по маршрут София-ГКПП Калотина-Ниш-Белград-Загреб-Любляна.Нощувка в Словения.
2 ден-Закуска.Пътуване през Италия.Кратка спирка в Генуа Пешеходната разходка – около 2 ч до Старото пристанище; катедралата "Сан Лоренцо", в която се съхраняват мощите на Йоан Кръстител - покровителят на Генуа; Дворецът на дожите - в миналото седалище на управлението на Републиката и резиденция на дожите, в наши дни е център на социалния и културния живот в града; площад "Ферари" - сърцето на града, обграден от обществени сгради, банки и офиси на най-големите корабни компании. Къщата на Христофор Колумб. Нощувка на Лигурската Ривиера.след Генуа
3 ден-Закуска. Пристигане в столицата на Лазурния бряг-Ница – пешеходна разходка по булевард Промнад де-з-Англе, площад Масена, Пазара на цветята /на антиките/, катедралата Сент Репарат. Програма в Кан - разглеждане на хълма Сюке, църквата Нотр Дам дьо л’Есперанс, Фестивалния комплекс, Пристанището, булевард Кроазет.Нощувка в Испания
4 ден-Закуска.Програма в столицата на Испанската област Каталуня-Барселона. Обзорна обиколка –кметството, катедралата «Саграда Фамилия»,парка Гюел,площад Испания,къщите на Гауди, паметника на Колумб, Аквариума. и др. Вечеря.Нощувка на Испанската Ривиера.
5.ден- Закуска. Свободно време в Барселона. Отпътуване по обяд за испанската столица. Нощувка по път за Мадрид.
6.ден- Закуска.Отпътуване с автобус за Португалия. Настаняване в хотел на крайбрежието на Лисабон. Вечеря. Нощувка.
7.ден- Закуска. Туристическа обиколка на Лисабон с разглеждане на: булевард Либердаде, площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама и средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош, Музея на каляските. Свободно време Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8.ден- Закуска. По желание еднодневна екскурзия до Порто – туристическа програма във вторият по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Посещение на катедралата, построена през 12 век, двореца Болса и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на създателят на Айфеловата кула Густав Айфел.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
9.ден/- Закуска. По желание екскурзия Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра и Кейлуж. Отпътуване в 09.00ч. Първо ще разгледаме Националния дворец в Кейлуж от 18в, който е един от най-внушителните дворци в стил Рококо, построен от крал Педро де Браганса и ползван за лятна кралска резиденция. Следва отпътуване за Синтра /UNESCO/, възможност за посещение на величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Разглеждане на Кабо да Рока – най – западната континентална точка на Европа, Бока до Инферно, Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие предпочитано от аристократите, и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия, разглеждане на яхтеното пристанище /панорамно от автобуса/, казино Ещорил и неговите градини /панорамно от автобуса/. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
10.ден/- Закуска. По желание екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош. Отпътуване в 07.00ч. Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници, посещение на манастира от 14в. в Баталя /UNESCO/, разглеждане и свободно време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 7 в от н.е., разглеждане на замъка в Обидош. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря.. Нощувка.
11.ден/- Закуска. По желание екскурзия до Евора. Евора UNESCO е един от най-античните градове в Португалия с над 2000-годишна история и е отличен пример за архитектурата на португалския златен век. Градът е истински музей на открито с огромен брой добре запазени забележителности, които напомнят за мавърското, испанското, античното и средновековно минало през вековете. От периода на влияние на Римската империя са съхранени акведукта „Агуа де Прата” и римският императорски храм, който е най-запазеният подобен паметник на територията на страната. Храмът е издигнат в чест на богинята на лова Диана, като днес от него могат да се видят впечатляващите 14 коринтски колони, както и част от антаблемана. Интерес представляват и готическата катедрала, централния площад Праса до Жиралдо, крепостните стени и още над 500 ренесансови сгради. Връщане в хотела. Нощувка.
12.ден - Закуска. Отпътуване за Мадрид и туристическа обиколка на Мадрид.Настаняване в хотел. Нощувка.
13 ден-Закуска.Полет за София.

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  Есен 2023 - Португалия |  Есен 2023 - Лисабон

Избрани оферти