Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Италия с Неаполитански залив

Номер на оферта

/

211260

Дати & цени

Цената не включва

Цената не включва:

- медицинска застраховка (около 10 лв на човек при 5000 ЕВРО покритие на Застрахователна компания ГРУПАМА ЕАД, за клиенти над 65 год. има оскъпяване)- заплаща се предварително в офиса;
- доплащане за самостоятелна стая 30 % от пакетната цена - заплаща се предварително в офиса;
- Венеция: корабче от Пунта Сибионе 25 евро включва: двупосочен билет, паркинг, вход Венеция - заплаща се предварително в офиса;
- екскурзия до Амалфи и Позитано - 38 Евро - заплаща се предварително в офиса;
- вечерна панорамна обиколка в Рим с местен екскурзовод с автобус по желание -7 евро - заплаща се предварително в офиса;
- вечеря по желание срешу доплашане в Рим - заплаща се предварително в офиса;
- билет за градски транспорт във Флоренция - 4 евро - заплаща се на място;
- сити такси за хотелите около 1 евро на нощувка, заплаща се на място;
- застраховка "Отмяна на пътуване" на фирма Групама ЕАД- повече информация може да намерите ТУК;
- музейни такси (по желание) - за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.
Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.

Програма на пътуването

Цена от: 850лв.
Маршрут: София - Загреб - Венеция - Падуа - Болония - Рим - Неаполи - Амалфи - Позитано - остров Капри - Пиза - Флоренция - София
Продължителност: 9 дни / 7 нощувки
Транспорт: автобус
Дати:

27.04.2018-05.05.2018
16.06.2018-24.06.2018
21.07.2018-29.07.2018
05.09.2018-09.09.2018
20.09.2018-24.09.2018



Отстъпки за ранни записвания:
- 5 месеца преди датата на отпътуване - 8 %
- 4 месеца преди датата на отпътуване - 6 %
- 3 месеца преди датата на отпътуване - 4 %
- 2 месеца преди датата на отпътуване - 2 %


Цената включва:
- 7 нощувки в хотели 2* и 3 * в околностите, а някои и в центровете на градовете (1 - Загреб, 1 - в района на Венеция, 1 - Монтекатини; 3 - до Рим; 1 - до Неапол);
- 7 закуски в ресторантите на хотелите;
- транспорт и транспортни разходи с автобус 3 * ;
- екскурзоводско обслужване;
- представител от фирма „АЛЕГРА ВИ ТУР”;


ОТСТЪПКИ:
- деца до 11.99 г. => 10%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат =>2% отстъпка от пакетната цена
Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!

ПРОГРАМА:
1 ден Тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Пловдив, Пазарджик, (срешу доплашане).Отпътуване в 10:00 ч от международна автогара Сердика- София. Нощувка в Загреб.
2 ден Закуска. Разглеждане на Венеция - един от най-красивите градове на Европа. Качване на корабче от Пунта Сибионе (25 евро включва: двупосочен билет, паркинг, вход Венеция + островите Мурано и Бурано) и слизане след 40 мин. на най-прекрасният площад във Венеция - Сан Марко, около който е възникнал целия великолепен архитектурен ансамбъл. С местен екскурзовод ще видите неповторимия храм Сан Марко - някогашен център на духовния, религиозния, исторически живот на венецианци. До него ще видите Часовниковата кула и оформящите площада представителни сгради на новата и старата Прокурации. Срещу храма е 98.6 метровата камбанария, където Галилео Галилей е показал за пръв път изобретения от него телескоп. До камбанарията се намира забележителното творение на Сан Сорино - Библиотеката. Срещу Библиотеката ще видите и двореца на Дожите - най-представителното здание във Венеция, героична поема създадена от камък и багри, свързан с Моста на Въздишките. В края на малкия площад Пиацета ,оформящ се между Библиотеката и двореца на Дожите, ще видите двете колони донесени от Сирия или “последен акорд от каменната симфония обкръжаваща най-прекрасния площад на Венеция”. Разходката ще продължи по малките улички, старинните малки мостове и безброй канали, които ще Ви заведат до друг символ на Венеция - моста Риалто, един от най-живописните мостове в света. Тук завършва пешеходната разходка и започва Вашето свободно време. По желание можете да се качите на корабче наречено “вапoрето” по Канале Гранде. Нощувка в района на Венеция.
3 ден Закуска. Отпътуване за Рим с отбиване в Падуа. Кратка разходка. Продължаване за Болония, кратка разходка. Пристигане късния следобeд в Рим. Нощувка до Рим.
4 ден Закуска Туристическа програма в Рим с местен екскурзовод - разходка с разглеждане на Палатинския хълм, където преди 3000 години се поставят основите на Рим; Колизеума - амфитеатър и място за гладиаторски борби и зрелища в древността; Форума - център на градския живот на древния Рим; Арката на Константин; Капитолийския хълм - най-важния от седемте хълма седалище на древното римско правителство и стълбата на Микеланджело. Свободно време. Вечерна панорамна обиколка с местен екскурзовод с автобус по желание (7 евро). Възможност за вечеря по желание срешу доплашане. Нощувка до Рим.
5 ден Закуска. Разглеждане на площад Венеция с неокласическия паметник на Виктор Емануил ІІ и някогашната резиденция на Мусолини; Колоната на Траян; побирал 1600 човека; базиликата Санта Мария де Анджели - проектирана от Микеланджело; пл. Испания с прочутите стъпала; красивият пл. Навона с шедьовъра на Бернини - фонтанът на реките; Пантеонът - най-добре запазената постройка от древен Рим, където са погребани Виктор Емануил ІІ и Рафаел; фонтана ди Треви; пл. Република; пл. Дел Пополо. Свободно време в Рим. Нощувка до Рим.
6 ден Закуска. Разглеждане с местен екскурзовод на държавата Ватикана в град Рим и невероятната колекция от художествени съкровища във Ватиканските музеи до обяд. Разглеждане на базиликата “Св. Петър” - най-известната църква в християнският свят с възхитителната си архитектура, дължаща най-много на Микеланджело. Разходката Ви завършва на най-величествения шедьовър на Бернини – пл. Св Петър. Отпътуване за Неапол. Посещение на Помпей /по желание, срещу доплащане -12 евро вход +2 евро слушалки/. Нощувка в района на Неапол.
7 ден Закуска. Екскурзия до Амалфи и Позитано или остров Капри./по желание, срещу доплащане - 38 евро/, който не желае разполага със свободно време в Неапол за разходка и шопинг. Следобeд отпътуване за Монтекатини. Нощувка в Монтекатини.
8 ден Закуска. Посещение на някогашната морска сила съперничила с Генуа и Венеция - Пиза. Разглеждане на Площада на чудесата с прочутата наклонена кула, Катедралата и Баптистерията. Отпътуване за люлката на Ренесанса - артистичната с богато културно наследство, един от най-привлекателните градове в Италия и света – Флоренция (100км). Влизане с градски автобус (4 евро). Разходка с местен екскурзовод и разглеждане на пантеона на великите флорентинци - църквата Санта Кроче; архитектурния бисер на Брунелески – параклиса Паци; камбанарията на Джото; Баптистерията с прочутите златни Райски врати; Пиаца дел Фиоре с четвъртата в света по големина катедрала „Санта Мария дел Фиоре” в преобладаващ готически стил; сърцето на Флоренция - пиаца Дел Синьория със скулптурата копие на Давид и фонтана на Нептун, Уфици с приказна колекция от произведения на изкуството отвън; масивното подобно на укрепление здание - Палацио Векио; понте Векио – най-старият и най-красив закрит мост над река Арно от ІV век; екстравагантния дворец Пити; Базиликата Сан Лоренцо и Капела Медичи. Възможност за посещение на Уфици. Вечерта отпътуване за България.
9 ден Пристигане в България около обяд.
ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР”.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможност за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и препотвърждение при събран минимум 10 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години не придружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- В някои от държавите е задължително да се плаща сити такса в хотелите между 1 и 5 Евро на вечер при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция от клиентите или предварително събрана от водача преди настаняване.
- Не обявените хотели в програмите, ще бъдат обявени 7 дни преди отпътуването.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носният в себе си от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на ниско тарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в WIZZ air и RYAIAN air
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500170000193 / с валидност от 00:00 часа на 15.03.2017 до 24:00 часа на 14.03.2018 на ”ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ” ЕАД. Адрес: гр.София 1124 бул. Цариградско шосе № 47А,Блок В ет.3(вход от ул. Николай Ракитин) тел. +359 2 915 88 88, За щети: 0700 123 32; е-маил: office@groupama.bg

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Рим

Избрани оферти