Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кейптаун

ЮЖНА АФРИКА- КАНЬОНА БЛАЙД, КРЮГЕР ПАРК, СВАЗИЛЕНД И ВОДОПАДИТЕ ВИКТОРИЯ

Номер на оферта

/

226759

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Дърбън//Кейп Таун – София
Летищни такси
Всички екскурзии описани по програмата
Всички трансфери с автобус или минибус според броя на записаните туристи
8 нощувки със закуски в посочените хотели
1 нощувка със закуска в Свазиленд
3 нощувки със закуски във Зимбабве
3 обяда и 4 вечери
Сафарита с джипове 4х4 с опитни рейнджъри
Входни такси за парковете
Входни такси на посещаваните обекти
Самолетен билет Йоханесбург – Виктория фолс
Самолетен билет Виктория фолс – Кейп Таун
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Водач на групата
Цената е валидна при 14 записани туриста

Цената не включва

Визи за ЮАР, Зимбабве, Замбия и Свазиленд ( около 170 USD + куриерските разходи)
Бакшиши и разходи от личен характер
Допълнителни екскурзии
Хранения не упоменати в програмата
Доплащане за единично настаняване 490 евро ( 960 лева)
Доплащане при група от 10 до 14 човека 270 евро ( 530 лева)

Програма на пътуването

ДАТА:
16.09.2018 – 30.09.2018 г.
15 дни/ 13 нощувки

ЦЕНИ:

Цена на човек в двойна стая: 7600 лв.
Цена на човек в единична стая: 8557 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

ПРОГРАМА:



ДЕН 1 /16.09.2018 г. СОФИЯ – ДЪРБЪН
Сборен пункт на летище София и отправяне за Южна Африка.

ДЕН 2 /17.09.2018 г. ДЪРБЪН – СЕЙНТ ЛУША ( закуска, пакетиран обяд)
След като закусим в днешния ден се отправяме през Mokhotlong, известно още от Британската империя, ще спрем за разходка през него, където ще видите едно изключително рядко растение – спираловидно алое растение. Ще посетим и Мисията Сейнт Джеймс известен с красивия купол на църквата.. Стигайки до Ъндерберг ще спрем за 15- минутна почивка, ще вземем пакетирания обяд и ще потеглим за Сейнт Луша. Привечер настаняване в хотела и свободно време.
Нощувка в Amazulu Lodge

ДЕН 3 /18.09.2018 г. - СЕЙНТ ЛУША - АМАКОСИ ( закуска, вечеря)
Закуска и се отправяме рано сутринта за разходка в резервата, за да наблюдаваме множество птици, крокодили и хипопотами. По-късно през деня продължаваме за Амакоси – едно чудесно място, разположено на бреговете на река Мкузе, в сърцето на земите на Зулусите. Трансфера ще продължи около 3,5 часа, а по пътя ще може да се насладите на красиви пейзажи. Определено няма да съжалявате, а и тук се надяваме да видим Големите 5 – лъв, леопард, слон, бивол и носорог. Мястото е изпълнено и с множество зебри, чити, жирафи и др. Настаняване, вечеря и нощувка.

ДЕН 4 /19.09.2018 г. АМАКОСИ ( закуска, обяд и вечеря)
Ранно ставане и отправяне за сутрешното сафари по изгрев слънце. Около 09:30 се прибираме за закуска. Следва почивка докато не дойде време за следобедното сафари.
Вечерта вечеря и нощувка.

ДЕН 5 /20.09.2018 г. АМАКОСИ – СВАЗИЛЕНД ( закуска)
Закуска и отправяне за Кралство Свазиленд – една от най-малките държави в Африка, но това не означава, че няма какво да видите и научите. В предвид древната култура, традиции и гостоприемство на Свазите, тук ще се почувствате като у дома си. А природата е изключително разнообразна и красива. Първата ни спирка ще е в Ngwenya Glass Factory, където ще видите истинско изкуство от стъкло. По-късно тръгваме към Мантенга и селището, където ще видим фолклорна програма, както и ще се запознаем с живота на местното население. Тук се намират и изключително красивите и най-големи водопади в страната, където водата пада от 95 метра височина. По-късно настаняване в ложите ни и нощувка.
Нощувка в Happy Valley Hotel

ДЕН 6 /21.09.2018 г. СВАЗИЛЕНД – КРЮГЕР ПАРК ( закуска)
Закуска отпътуване за Фабриката за свещи Свази – историята им започва някъде 1982г., първоначално като малка работилничка. Производството на уникални пъстроцветни свещи – сувенири толкова бързо се разраства и популяризира, че днес това е и един от символите на Свазиленд.
Нощувка в Hippo Hollow Country Estate

ДЕН 7 /22.09.2018 г. КРЮГЕР ПАРК И ЦЯЛ ДЕН В ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ДИВИТЕ ЖИВОТНИ ( закуска и вечеря)
Закуска и потегляме, за да се насладим на живописната африканска природа, както и на две сафарита и множеството животни обитаващи парка. Националният парк Крюгер е един от най-големите резервати в света. Инициатор за създаването му е президента на република Трансваал Паул Крюгер през 1898 г. Разположен в североизточната гранична част на Република Южна Африка, резервата първоначално е наричан „Резерват Сабие“, а след присъединяването към него на резервата „Шингведзи“ носи името на създателя си „Крюгер“. Отворен е за посещения от 1927 г.
По обяд ще спрем за обяд ( не включен в цената) и за кратка почивка и ароматно кафе, а на вечерта ще се насладим на специална вечеря с традиционни танци.
Нощувка в Hippo Hollow Country Estate

ДЕН 8 /23.09.2018 г. КАНЬОНА БЛАЙД – ПРЕТОРИЯ ( закуска)
Закуска и отправяне за Каньона Блайд. Първо ще направим обзорен тур на Претория, след което продължаваме по тъй наречения панорамен път, където ще имаме възможност да видим един от феномените на Южна Африка – каньона Блайд. Името му означава радост, а резервата се простира по дължината на река Блайд, дълъг около 30 км. От площадката за наблюдение на Трите Рондавели на три огромни спираловидни скали. Наподобяват конусовидни сламени покриви на африкански колиби. Връх Манджаненг носи името си от великия вожд на племето мапулана, и цялата тази конфигурация местните наричат „Вождът и неговите три жени“. Друга забележителност е „Щастливите понори на Бурки“ - цилиндрични скални вдлъбнатини, скулптурирани от водовъртежите на речните води.
Кулата пък представлява издигаща се 33-метрова кварцова игла. След като се насладите през целия ден на тия изумителни гледки вечерта ще пристигнем в Претория. Настаняване, за да отпочинем и да сме готови за следващото приключение на следващия ден – Зимбабве и известните водопади Виктория!
Нощувка в City Lodge Hatfield

ДЕН 9 /24.09.2018 г. ПРЕТОРИЯ – ВОДОПАДИТЕ ВИКТОРИЯ В ЗИМБАБВЕ ( закуска)
Закуска и трансфер за летището, откъдето ще се отправим за Зимбабве. По обяд кацане и посрещане и трансфер за хотела. Свободно време.
Нощувка в лоджа 3+*

ДЕН 10/25.09.2018 г. ВИКТОРИЯ ФОЛС ( закуска)
Закуска и отправяне за сутрешен тур до Водопадите. В началото на 20-ти век местното племе кололо, което живеело в района, описва водопадите като Маси-оа-Туня – в превод Пушекът, който гърми, или , най-голямата завеса от падаща вода. И действително огромните стълбове падаща вода могат да се видят от 64км разстояние. В разгара на дъждовния период повече от 546 милиона кубични метра вода на минута се изливат с гръм в широката близо 2км базалтова клисура. Първият европеец посетил това място е д-р Дейвид Ливингстън и нарича тази природна забележителност на името на кралица Виктория.
По-късно следва вечерен круиз на залез слънце по река Замбези.
Нощувка в лоджа 3+*

ДЕН 11 /26.09.2018 г. ВИКТОРИЯ ФОЛС С ОПЦИЯ ЗА БОТСВАНА И РЕЗЕРВАТА ЧОБЕ ( закуска)
Закуска и свободен ден. В днешния ден може да се разходите из местни селца и пазари или просто да си почивате и да се отдадете на красиви гледки, но ако решите, че искате да видите и направите едно последно сафари, то имате възможност да посетите Националния парк Чобе в Ботсвана. Чобе е известна със своята красива природа и красивите си залези. Националният парк има една от най-големите концентрации на дивеч в Африка. Ботсвана е мястото, където река Чобе се влива в река Замбези, двете реки формират границите между Намибия, Ботсвана, Замбия и Зимбабве. ( срещу допълнително заплащане - 160USD на човек)
Нощувка в лоджа 3+*

ДЕН 12 /27.09.2018 г. ВИКТОРИЯ ФОЛС – КЕЙП ТАУН ( закуска)
Закуска и освобождаване на хотела за трансфер за летището и отпътуване за Кейп таун. Кацане и директно отпътуваме за едно от най-значимите места на града – Тейбъл Маунтин. Това е най-характерния елемент от пейзажа на Кейп Таун и една от най-големите забележителности на града. По най-различни живописни пътеки, човек лесно може да се изкачи до билото високо 1086 метра, но въпреки всичко повечето предпочитат въжената линия. Гледките от високо са възхитителни, особено при ясно време, но имайте в предвид, че като от нищото може да се появи и мъгла. Тук могат да се видят и над 2200 вида растения, както и да се наблюдават сиви южноафрикански антилопи, които приличат на кръстоска от гигантски морски свинчета и зайци.
Нощувка в Stay Easy City Bowl

ДЕН 13 /28.09.2018 г. КЕЙП ТАУН И НОС ДОБРА НАДЕЖДА, ПИНГВИНИТЕ И ВИНЕНИ ПОЛЕТА ( закуска)
Закуска и отправяне за целодневен тур до нос Добра Надежда. През 1488г. португалския мореплавател Бартоломео Диаш, пръв успява да мине покрай Кейп Пойнт. При особено бурно море по време на неговото плаване той слиза и нарича това място Кабо Торменотозо ( нос на бурите), а по-късно е преименуван на Нос добра надежда. Полюбувайте се на гледките, за да продължим към плажа Болдерс известен с колониите от пингвини, а след тях ще посетим и плантация за вино.
Привечер завръщане в хотела.
Нощувка в Stay Easy City Bowl

ДЕН 14 /29.09.2018 г. КЕЙП ТАУН – СОФИЯ
Закуска и малко свободно време, докато дойде време за трансфера и полета за София.

ДЕН 15 /30.09.2018 г. СОФИЯ
Кацане в София по обяд. Добре дошли у дома!

Тагове

Оферти - ЮАР |  Оферти - Кейптаун |  Екскурзии - ЮАР |  Екскурзии - Кейптаун |  Екзотична почивка 2024 - ЮАР |  Екзотична почивка 2024 - Кейптаун

Избрани оферти