Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банкок

Южен Тайланд – приключение, духовност и природа…

Номер на оферта

/

227958

Дати & цени

Цената включва

- Самолетни билети София–Доха-Банкок / Пукет-Доха-София с Катарски Авиолинии;
- Всички летищни такси;
- Трансфер летище – хотел в Банкок;
- 2 нощувки със закуски в Банкок;
- 4 нощувки на пълен пансион по време на обиколката на южен Тайланд;
- Трансфер хотел-летище в Пукет;
- 3 нощувки със закуски в хотел ***/* в Пукет;
- Всички описани в програмата екскурзии с туристи от други националности;
- Професионално екскурзоводско обслужване на английски език;
- Застраховка медицински разноски с покритие 10 000 евро.

Цената не включва

- Тайландска Виза (издава се в България) € 30
- Допълнителни екскурзии
- Лични разходи
- Услуги неупоменати в програмата

Програма на пътуването

Индивидуално пътуване по Ваши дати БЕЗ група и водач от България. За конкретна дата и цена, моля, изпратете запитване.

*****************************************************

ПРОГРАМА
11 дни/ 9 нощувки


Ден 1 Полет София – Доха – Банкок

Полетот София за Доха и от там връзка със следващ полет за Банкок.

Ден 2 Банкок

Посрещане на летище от наш представител и трансфер до хотел ***/* в центъра. Насатняване и свободен ден за аклиматизиране и самостоятелно разглеждане. Нощувка.

Ден 3 Банкок – Храмовете и Гранд Палас (Закуска)

Сутринта днес е посветена на храмовете на Банкок. Духовната трансформация изисква време, но понякога е нужна една единствена гледка, за да усетим мир в душата си. Когато очите Ви срещнат за пръв път храмовете в Банкок, ще останете без дъх. Особено, ако чуете и сутрешните песнопения на монасите. Стъпка по стъпка ще обиколите прочутата 45-метрова статуя на Буда, ще Ви заслепят отразените в очите Ви златни цветове и със сигурност дълго време ще съзерцавате очите на Буда. Нирвана, постигната с бавен ход в храма Ват По, известен не само с тази статуя, но и с това, че е бил първото училище по традиционна медицина и тайландски масаж в страната. След това се отправяте към кралският дворец в Банкок, приютил най-почитаната статуя в Тайланд – Изумруденият Буда. Извисен и завършен, той е задължителна духовна точка за местните хора и атракция, която смайва и най-опитното око. Няма да останете безразлични пред тази цветна картина, нашепваща за отминали епохи и вярвания, населяващи градът на ангелите, ширнал се под безкрайно синьо небе. Почувствайте силното благоговение пред великолепието и величието на сградата, тронните й зали и статуята на Буда. Връщане в хотела и свободно време до края на деня. Нощувка.

Ден 4 Банкок – Ампава – Печбури – Хуа Хин (Закуска / Обяд / Вечеря)

След закуска рано сутринта отпътуваме към железопътния пазар на Мае Клонг, където можете да видите сергии с пресни стоки, разположени от двете страни на железопътната линия. Станете свидетели на уникална гледка, когато влакът приближава плътно до изложените стоки на пазара и продавачите демонтират скорострелно сергиите си, докато влакът отмине, след което отново ги разпъват покрай релсите. Продължаваме с кола до приказния пазар Ампава, където имате възможност да видите вероятно най-популярния уикенд пазар сред всички в Банкок и да се полюбувате на вековните дървени къщи. След това ще отплаваме по канала на вълнуваща разходка с типична моторизирана тайландска лодка, за да видите традиционния живот на брега на канала. Слизаме от лодката на храма Банг Кунг, рядко срещан и удивителен храм обгърнато от огромно дърво баниан. След това ще продължим към храма Pumarin Kudi Thong известен със своя параклис от тиково дърво, който служи като храм-музей. Отправяме се към Печабури като по път спираме за обяд в местен ресторант. Ще посетим и пещерата Khao Luang с множество й много почитани статуи на Буда. Следващия стоп е в Летния дворец на крал Монгут, който е разположен на 92-метров зелен хълм. Целият комплекс се състои от царски зали, дворци, храмове и други сгради, които са елегантно изработени в една добре балансиран тайландски, неокласически западен и китайски архитектурни стилове. Влизаме в Хуа Хин. Настаняване в The Imperial Hua Hin Beach Resort ****. Вечеря и Нощувка. По желание: възможност за посещение на нощния пазар в Хуа Хин.

Ден 5 Хуа Хин – Сам Рой Йот – Чумпон (Закуска / Обяд / Вечеря)

Днес отпътуваме към национален парк Сам Рой Йот, където ще направим кратка разходка с лодка и след това ще се изкачим доо пещерата Прая Након с красивата малка беседка. Пещерата се състои главно от варовик с отвори горе нависоко и, когато слънцето грее, лъчите му проникват мистично в пещерата. Връщане с лодката обратно и обяд в местен ресторант. Продължаваме по път на юг към Чумпон, за да посетим красивия и величествен будистки храм на върха на планината Тонгчай посветен на краля и кралицата на Тайланд. Продължаваме към плажа в Чумпон и се настаняваме в Novotel Chumphon Beach Resort ****. Вечеря. По желание: Нощен лов за калмари (19:00-22:00 ч. потвърждава се на място и не се провежда по време на дъждовния сезон). Доплащане 4000 бата на лодка / 10 човека. Изживейте автентичния стил на рибарския живот. Уловете сами вечерята си по традиционен начин като залагате капани, придружени от рибари. Насладете се на късна вечеря на барбекю на лодката с вашия нощен улов.

Ден 6 Чумпон – Као Сок (Закуска / Обяд / Вечеря)

Продължаваме към белия пясъчен плаж Хат Сай Ри и посещаваме храма на принца на Chumphon последвано от най-голямата плантация за робуста кафе в провинцията. Опитайте чаша прясно сварено кафе с домашно приготвени закуски. След това ще отидем до квартал Ланг Суан да проучим плодове на пазара. Продължаваме с кола до Суратани. По път ще спрем в Бан Пумрианг, малка занаятчийница, която се отличава с изработката на платове от коприна със златен и сребърен брокат. Посещение на Phra Borom That Chaiya, древен храм, който пази реликви на Буда, високо почитани от местните жители. Обяд в местен ресторант преди да стигнем Национален парк Као Сок, където се настаняваме в и настаняването в Elephant Hills ***** (www.elephanthills.com), сафари палатки с удобни легла, нощни лампи, мрежа против комари, одеяло, студена и топла вода и тоалетна. Вечеря и нощувка.

Ден 7 Као Сок (Закуска / Обяд / Вечеря)

Започваме деня с активностите в парка – трансфер до лагера на слоновете, където ще видим, докоснем и научим за живота на тайландския слон и проекта за опазването му. Участвайки в изживяването, ще се доближим до тези величествени животни и ще разберем тайните на техните водачи. Ще трябва сами да приготвите храната за поне едното им ядене и да ги нахраните, да им изтъркате гърба и изкъпете. Ще им дадете специалните хранителни добавки, които им помагат за храносмилането и ги поддържат в добра форма. Също ще можете да засадите тяхната храна, която ще е готова за реколтата догодина. Това уникално изживяване с най-голямото животно в този район ще ви остане за цял живот. Връщайки се в лагера с голям апетит ще ви очаква вкусен тайландски обяд (не прекалено лют) на блок маса. След като си хапнем вкусно, ще потеглим с кану надолу по река Сок. Канутата са много стабилни и безопасни, спасителни жилетки са на разположение, както и местен водач, който да гребе. Ще плаваме по течението заобиколени от варовикови планини и скали покрити с екзотична тропическа растителност. Ако имаме късмет, може да мернем високо в небето да прелита птица носорог (hornbill) или някое животно да се припича на слънце на брега. От кануто може да видим един свят, който почти не се е променил от хилядолетия.

Вечеря и нощувка.

Ден 8 Као Сок – Пукет или Као Лак или Краби (Закуска / Обяд)

След закуска отпътуваме към Такуапа минавайки през малки провинциални селца, каучукови и палмови плантации. Сени от живота в тропически южен Тайланд може да се видят през целия път. Може да направим една разходка с малка лодка по някоя от реките, които си прокарват път през мангровата гора. Тези от нас, които искат да влязат в по-тесните потоци на реката, за да се полюбуват на птичия свят и да се доближат още повече до природата, може да взямат свое кану и спасителна жилетка и да поемат на тихо пътешествие през този гъст зелен свят. Изплувайки отново на брега ще видим нашата традиционна бирманска лодка, на която ще ни бъде сервиран обяда. Плавайки така по реката ще се пренесем назад във времето, когато природата е била девствена и непокътната. Изпълнени с емоции и красота, продължаваме пътуването към някой от курортите на южен ТайландПукет (възможно е до Краби или Као Лак), където оставаме за още няколко дни да си починем в някой от приказните плажове на Андаманско море.

Ден 9-10 Као Сок – Пукет (или Као Лак / Краби) /Закуска/

Свободни дни за почивка.

Ден 11 Пукет – Доха – София

Рано сутринта трансфер до летището в Пукет за полет до Доха. Връзка със следващ полет до София.

**********************************************************************************************************

ЦЕНА на ЧОВЕК

Двойна стая.....................................€ 1699

Доплащане за единична стая......................€ 418

**********************************************************************************************************
Важно: Всички цени са за индивидуално пътуване от България с туристи от други националности на място и се потвърждават в момента на резервация.

За конкретна дата и цена, моля изпратете запитване!

Възможни са промени в програмата по Ваше желание.

**********************************************************************************************************
Необходими документи за пътуване:

- Международен паспорт валиден мин. 6 месеца след датата на връщане
- 1 снимка паспортен форма
- Попълнен формуляр за виза

**********************************************************************************************************
Забележки:
- Мин. брой хора за реализиране на програмата - 2
- Цени за деца и други типове стаи - на запитване
- Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

**********************************************************************************************************
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
ИЗ

Допълнителна информация

При 6 и повече човека - 50 евро отстъпка на човек!

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Банкок |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Банкок

Избрани оферти