Начало / Екскурзии / Екскурзии - Йоханесбург

Южна Африка, Ботсвана, Зимбабве с водопада Виктория + сафари парк Крюгер

Номер на оферта

/

227438

Дати & цени

24 октомври 2024 г. - Цена от 6940 лв.

Цената включва

самолетен билет на TURKISH AIRLINES за международен полет София – Истанбул – Йоханесбург - Кейптаун – Истанбул – София с включени летищни такси+1 брой чекиран багаж до 30 кг + 1 брой ръчен багаж до 7 кг с размери 55х40х23 см
самолетен билет Йоханесбург - Victoria Falls (Зимбабве) – Йоханесбург с включени 1 брой чекиран багаж до 20 кг и 1 брой ръчен до 7 кг
10 нощувки със закуски, от които 3 – в Йоханесбург в хотел 4****, 2 – в района на Водопада Виктория в хотел 4****, 2 – на територията на Национален Парк Крюгер в лодж 4****, 3 – в Кейптаун в хотел 4****
2 вечери
1 обяд по време на круиза и джип сафари из Национален парк Чобе/ Ботсвана
транспорт с луксозен, климатизиран автобус/джип
всички трансфери, посочени в програмата
туристическа програма: обиколка на Йоханесбург с включени входна такса за музея на Апартейда
круиз по р. Замбези с включени разядки
входна такса за Природния резерват в района на Водопада Виктория + полудневно посещение
еднодневна екскурзия до Ботсвана с круиз и джип сафари из Национален парк Чобе/ Ботсвана
панорамен тур на Претория
целодневно пътуване по панорамния път през Драконовите планини на ЮАР с крайна спирка при „Прозореца на Господ“
еднодневно сафари в Парка Крюгер с включена такса за опазване на парка
екскурзия до нос Добра Надежда и нос Кейп Пойнт
изкачване със зъбчата железница „Летящият холандец“ до нос Кейп Пойнт и круиз из залива Хънт бей
винарски тур до Стеленбош с дегустация на избрани марки вина във Франчук
изкачване с лифт до Тейбъл Маунт (Плоската планина).
местни екскурзоводи с превод на български език
водач-преводач от агенцията
медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR

Цената не включва

виза за ЮАР – 65 лв. /заплаща се с основния пакет/ задължително лично кандидатстване за виза и явяване в Консулство на ЮАР в София
виза за Зимбабве – 45 USD /заплаща се с основния пакет/
такса обработка на документи и подаване на визи за ЮАР и Зимбабве - 40 лв.
бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 45 EUR /заплащат се с основния пакет/.

Програма на пътуването

ЮЖНА АФРИКА с Национален парк Крюгер – ЗИМБАБВЕ с водопада Виктория – БОТСВАНА с Национален парк Чобе

РЕВ НА ДИВИ ЖИВОТНИ И ГРОХОТ НА ВОДОПАДИ

СофияИстанбулЙоханесбург - Водопадът Виктория/ЗимбабвеБотсвана /Национален парк Чобе/ - ЙоханесбургПретория – Дракановите планини - Национален парк Крюгер – Кейптаун – нос Добра Надежда – Кейп Пойнт - Стеленбош – КейптаунИстанбулСофия

13 дни/ 10 нощувки/ 10 закуски/ 1 обяд/ 2 вечери

ДАТА: 24.10.2024

ЦЕНА на човек: 6940 лв.

========================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден СофияИстанбулЙоханесбург
Излитане в 21.10 ч. от летище София с полет на авиокомпания TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в Истанбул в 22.40 ч. Излитане в 01.35 ч. за Йоханесбург.

2 ден Йоханесбург
Кацане в Йоханесбург в 09.50 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Свободно време за кратка почивка. Въпреки че градът не е столица на страната, той е най – големият и вероятно най- богатият град на ЮАР. Възникнал едва през XIX в., Йоханесбург се разраства бързо, благодарение на минното дело и богатите златни находища. Днес той е важен индустриален и икономически център на страната, като тук се намира и седалището на Върховния конституционен съд. Въпреки липсата на забележителни паметници на културата, Йоханесбург заради своята близост до административната столица Претория, както и до Националния Парк Крюгер, е и един от най- често посещаваните градове в Южна Африка. Следва панорамна туристическа обиколка на града, която включва минаване покрай Стария форт, който в началото е използван като затвор, отиване до мината Кулинан, покрай която ще се разходим и разгледаме отвън, за да разберем историята на най - големия диамант в света, Националната банка, старата Поща и старото Кметство. Разглеждане на музея на Апартейда, разказващ жестоката история за отношенията между различните етноси, които съставляват населението на ЮАР. Нощувка.

3 ден Йоханесбург - Водопадът Виктория
Закуска. Трансфер до летището на Йоханесбург и полет за Зимбабве. Кацане на летище Victoria Falls. Трансфер и настаняване в хотел в района на Водопада Виктория, намиращ се на границата между двете държави. Кратка почивка и в следобедните часове начало на круиз по водите на р. Замбези с включени разядки сред едни от най - живописните гледки в най – романтичния момент от денонощието, а именно този на залеза на слънцето. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден Водопадът Виктория
Закуска. Начало на ден с благовейни гледки, посветен на едно от най – величествените творения на природата – водопада Виктория. Дейвид Ливингстън - първият европеец, който вижда с очите си водопада, казва за него, че несъмнено небесните ангели летят над водопада, възхищавайки се на неговото великолепие. Красотата на Виктория и чувствата, които завладяват посетителите на величествения водопад, не могат да се опишат с думи. Всеки трябва лично да усети мощта и да чуе тътена на падащата от около 108 мeтра вода. Връщане в хотела. По желание и срещу допълнително заплащане полет с хеликоптер над водопада Виктория – незабравим спомен за цял живот и за незабравима снимка. Нощувка.

5 ден Водопадът Виктория – Ботсвана /Национален парк Чобе/ - Виктория Фолс
Закуска. Днес е предвиден круиз и сафари в съседна Ботсвана. Трансфер с микробус до Национален парк Чобе, откъдето започва сафари с джипове. Денят продължава с вкусен обяд в местен ресторант. Следва най- живописното пътешествие с корабче през делтата на реката Чобе, където под съпровода на ритмичната африканска музика групата ще има възможност да се наслади на едни от най – величествените африкански пейзажи. Връщане в хотела. Вечерта по желание Бома-вечеря с шоу програма, местни специалитети, музика и танци. Нощувка.

6 ден Водопадът Виктория – Претория - Йоханесбург
Закуска. Трансфер до летището на Водопадите Виктория. Следва полет за Йоханесбург. Кацане на летище О.Р.Тамбо. Отпътуване за Претория. Кратък вечерен панорамен тур на града. Трансфер до Йоханесбург и настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден Йоханесбург - Панорамният път през Драконовите планини – парк Крюгер
Ранна закуска. Предстои целодневно пътуване през едни от най – красивите природни гледки на ЮАР. Маршрутът минава през така наречения Панорамен път, който прекосява северните склонове на Драконовите планини, преминаващи през провинция Мпумаланга. Смайващите пейзажи, несравнимата природа в съчетание със спокойния живот на живописно разположените населени места по планините ще оставят незабравими спомени. Предвидени са кратки панорамни спирки, при които ще имате възможност да се насладите на изумително красивата природа на Драконовите планини. Крайна спирка при „Прозореца на Господ“, където от 1000 м височина, сякаш от Небесата ще се докоснете до поразителната разломна долина Лоувелд, след която някъде там в безбрежната шир е границата с Мозамбик и планината Лебомбо. Пристигане вечерта в Крюгер - най – големия национален парк в ЮАР. Името му идва от неговия основател Паул Крюгер. Отворен е за посетители от 1927 г. и един от най – богатите паркове на животински видове в света. Настаняване в лодж. Вечеря. Нощувка.

8 ден парк Крюгер
Закуска. Джип сафари 4х4! Тук несъмнено ще започне една от най – запомнящите се части на пътуването в Южна Африка в световноизвестния и един от най – посещаваните Национални паркове в цяла Африка. Славата му се носи сред природолюбителите от цял свят като място, където могат да се видят представителите на т.нар. „голяма петорка“ на Африка – слон, бивол, носорог, лъв и леопард. За любителите на животни в парка има над 2000 км асфалтирани пътища. Където и да попаднете ще станете свидетели на едни от най – красивите животински видове. Във водните басейни ще се любувате и на носорози, хипопотами и крокодили. Също ще имате възможност да се докоснете до дивата природа, за да се радвате на антилопи, зебри и жирафи. По бреговете на река Мапуто, снасят яйца най – големите кожести костенурки в света с тегло над 900 кг. Убедете се сами! Вечеря. Нощувка.

9 ден парк Крюгер - Кейптаун
Закуска. Трансфер до летище Скукуза и полет за Кейптаун. Кацане, трансфер и настаняване в хотел. Кратка почивка. Придружени от водача на групата, се предвижда пешеходна разходка за първи впечатления до колоритния африкански квартал Бо-каап. Нощувка.

10 ден Кейптаун – нос Добра Надежда и нос Кейп Пойнт – Болдърс Бийч
Закуска. Начало на целодневна екскурзия към намиращите се на юг от града нос Добра Надежда и нос Кейп Пойнт. Този тур не би оставил равнодушен дори и най - взискателния турист. Красиви заливи, скални отвеси и безбрежен океан ще направят пътешествието незабравимо. След изкачване със зъбчата железница, позната като „Летящият холандец“ на 250 метра височина до стария фар, стигаща до една от най – високите точки на нос Кейп Пойнт, ще останете с усещането, че сте стигнали до края на света. Продължаваме към известния нос Добра Надежда /Cape of Good Hope/. Спирка за фотопауза. След тази наситена с емоции и впечатления сутрин, следва круиз из залива Хънт бей. Денят продължава с попътна спирка за фото-пауза в подножието на връх Чапман. Най – вълнуващото в този ден е минаването по крайбрежната магистрала Чапис, строена от военнопленниците в началото на XX в. в продължение на 7 години. Изключително силно впечатление правят многобройните извивки, изваяни с голи ръце покрай заливите, около които се движи групата докато се стигне до Болдърс Бийч за спирка и приятелска среща с пингвините…Връщане към хотела в Кейптаун. Нощувка.

11 ден Кейптаун - Стеленбош – Франчук - Тейбъл Маунтийн
Закуска. Денят започва с незабравимо пътешествие до Тейбъл Маунт (Плоската планина). В този ден ще имаме възможност да се изкачим с лифт, стигащ до една от най – високите точки на Тейбъл Маунтин и откриващ панорамна гледка на 360°, с която ще се насладим на смайващите красоти на Кейптаун. Гледката е неповторима и като на длан се вижда простиращия се в ниското град, а отвъд златните плажове синее безкрайният океан. Отпътуване за град Стеленбош - един от най - значимите винопроизводителни райони на ЮАР. Преди пристигането е предвидена дегустация на прочутите южноафрикански избрани марки вина в известните изби Франчук. Корените на винопроизводството тук се свързват с първите френски заселници в страната - хугеноти, които, гонени от преследванията на католическата църква напускат Стария континент и се заселват в плодородните равнини около града в края на XVII в. Следва посещение на града на френските заселници и свободно време за разходка и шопинг. Връщане в Кейптаун. Нощувка.

12 ден КейптаунИстанбул
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за разходка и последни покупки. Трансфер до летището и полет в 18.00 ч. на TURKISH AIRLINES за Истанбул.

13 ден ИстанбулСофия
Кацане в 05.30 ч. Полет за София в 08.45 ч. Кацане в 09.00 ч.

===================================================================

ПРЕДВИДЕНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Sandton Hotel 4* или подобен в Йоханесбург, A’zambezi River Lodge 4* или подобен в района на водопада Виктория, Kruger Park Lodge 4* или подобен в района на Крюгер, Grande Kloof Boutique Hotel 4* или подобен в Кейптаун.

===================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Доплащане за: единична стая – 990 лв.
медицинска застраховка за лица над 70 г. до 85 г. – 40 лв.

Необходими документи: международен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуването.
Няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до ЮАР, Зимбабве и Ботсвана.

Визови изисквания за ЮАР и Зимбабве/ Документи необходими за виза за ЮАР: паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване и най-малко 4 свободни страници, като две от тях трябва да са съседни;
два броя актуални снимки в паспортен формат 3 см/4 см;
извлечение от лична банкова сметка за последните 3 месеца преди пътуването
служебна бележка от местоработата

Забележка: Всеки кандидат се явява лично в Посолство на ЮАР в София в ден и час, определен от Посолството. Агенцията оказва пълно съдействие при кандидатстването и явяването ви.

Документи необходими за виза за Зимбабве: Цветно копие на паспорт с валидност минимум 6 месеца след крайната дата на пътуването.
Актуална цветна снимка в паспортен формат.
Копие на предишно издадена виза за посещение на Зимбабве, ако има такава.

Забележка: Визата е електронна и се получава преди отпътуване. Агенцията съдейства за подаване на документи онлайн и получаване на готовия електронен документ.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.

Начин на плащане: депозит – 2200 лв., доплащане – до 45 дни преди отпътуване.

Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус • круизно корабче • зъбчата железница • лифт • джип 4х4

=================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ /изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет:

Бома-вечеря с традиционни специалитети / 4-степенно меню, което включва предястия асорти, супа, приготвена на огнище, разнообразие от салати, вегетариански ястия и барбекю на шведска маса, избор на десерти, шоу програма и включен трансфер – 110 EUR при мин. 10 туристи /заплаща се предварително с основния пакет/
полет с хеликоптер над Водопада Виктория (продълж. 15 минути) с включен трансфер, входна такса за Природния резерват и държавна такса – 330 EUR при мин. 4 туристи /заплаща се предварително с основния пакет/.

=================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=================================================================

Тагове

Оферти - ЮАР |  Оферти - Йоханесбург |  Екскурзии - ЮАР |  Екскурзии - Йоханесбург |  Екзотична почивка 2024 - ЮАР |  Екзотична почивка 2024 - Йоханесбург

Избрани оферти