Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кейптаун

Южна Африка - Страната на Дъгата

Номер на оферта

/

229051

Дати & цени

Цената включва

*Самолетни билети на АК Търкиш Еърлайнс: София - Истанбул - Кейптаун и Йоханесбург - Истанбул - София, с включени летищни такси и багаж (до 8 кг салонен и до 20кг. чекиран багаж)
*Всички вътрешни полети (Кейптаун - Йоханесбург, Йоханесбург – Виктория Фолс (Зимбабве) и Виктория Фолс - Йоханесбург) с вкл. летищни такси и багаж
*Трансфери летище - хотел – летище
*Транспорт с климатизиран, комфортен автобус, и местен екскурзовод по време на цялата програма.
*Всички входни такси за посещаваните обекти, описани в програмата
*8 нощувки, 8 закуски и 5 вечери в следните хотели:
*Кейптаун, 3 нощувки със закуски и 1 вечеря в хотел Harbour Bridge Hotel & Suites 4*
*Национален парк Крюгер, Мпумаланга, 2 нощувки със закуски и вечери в Nkambeni Safari Camp
*Йоханесбург, 1 нощувка със закуска в Peermont Metcourt Hotel at Emperors Palace 3*
*Виктория Фолс, 2 нощувки със закуски в Cresta Sprayview Hotel 3*
*Вечеря в традиционен ресторант – The Boma restaurant, Victoria Falls;
*Полудневна екскурзия до планината Тейбъл, с включен билет за лифт;
*Целодневна екскурзия до нос Добра надежда, Саймънстаун, Хаут Бей, Тюленовият остров (с включено пътуване с лодка), Болдърс Бийч;
*Целодневен винен тур в градовете Стеленбош, Паарл, Франчук, с включено посещение на винарни и две дегустации на местни вина;
*Целодневно сафари, със специализирани джипове 4х4, квалифицирани рейнджъри;
*Целодневна екскурзия по Панорамния маршрут с включени посещения на God’s window, Brouke’s Luck potholes, Three Rondavels;
*Вечерен круиз по р. Замбези с включени снакс и напитки
*Полудневна екскурзия до водопада Виктория, с местен професионален гид
*Посещение на Дъждовната гора, Виктория Фолс, с беседа (вкл, входен билет и осигурен превод на български език)
*Представител на фирмата партньор по време на целия тур;
*Водач - преводач от фирмата организатор;
*Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро към ЗД „Евроинс“ АД

Цената не включва

*Виза за ЮАР – 65 лева, попълнен предварително формуляр се представя лично в посолството на Република ЮА;
*Виза за Зимбабве – формуляра се попълва предварително, но полагането й и заплащането става на място, на летището. Такса за еднократно влизане в страната - 30 USD, Двукратно влизане – 50 USD (за желаещите да посетят НП Чобе, Ботсвана)
*Полет с хеликоптер над водопадите Виктория (12/13 мин) – 160 USD, на човек
*Скок с бънджи от стената на водопада - 150 USD, (заявява се и се заплаща от България)
*Целодневна екскурзия до национален парк Чобе, Ботсвана – 230 USD при минимум 6 записани (включена виза и административни такси, транспорт), заявява се и за заплаща в България.
*Такса за попълване и подаване на формуляри за визи – 50 лева
*Храни и напитки извън упоменатите в програмата
*Лични разходи
*Посещения на обекти извън описаните в програмата и входните такси за тях
*Бакшиши (около 60 USD, заплащат се в България)
*Застраховка „Отмяна на пътуването“
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 22лв
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)

Програма на пътуването

Южна Африка - Страната на Дъгата

Цена на човек в двойна стая:
07.10 - 17.10.2019 - 6445 лв.

Ранно записване до 28.02.2019г.

===========================================================

Информация за хотелите:

Harbour Bridge Hotel & Suites 4* Разположен между живописната планина и океана, този арт хотел предлага невероятни 360-градусови гледки, особено по залез. На разположение са всички удобства за пълноценен престой: 40 комфортни, модерно обзаведени стаи, 19 луксозни суита, с напълно оборудвани кухни. Модерен ресторант, предлагащ отлична храна и зони за релакс. В близост са Международния конгресен център, пристанището и красив канал, който минава покрай хотела. Топлото гостоприемство и отлично обслужване поставят хотела, като едно от най-предпочитаните места за настаняване в Кейптаун.

Нкамбени Сафари Камп е построен в съотвествие с изискванията да не нарушава или въздейства негативно на околната среда, и въпреки това да предоставя лукс и комфорт за максимална наслада от природата наоколо. Строителството на лагера отговаря на най- високите стандарти и екологични критерии за ниско въздействие върху природата. Комплексът се състои от 150 красиво обзаведени дървени бунгала и платнени палатки. На територията на лагера и за комфорт на гостите, на разположение са: открит плувен басейн, зона за хранене на открито, зона за релакс, бар и други.

Peermont Metcourt Hotel at Emperors Palace 3* е с удобно местоположение, всеотдаен персонал и прекрасни условия за почивка, което го превръща в любимо място за посетителите на града. Той е чудесна отправна точка към всички градски забележителности. На разположение на гостите са вътрешен двор с прекрасна градина, открит басейн, модерно оборудвана фитнес зала, конферентна зала и прекрасения Olympus Sky-bar, предоставящ красива гледка от покрива на хотела.

Cresta Sprayview Hotel 3* е ситуиран на 1.4 км от водопадите и на пешеходно разстояние до всички забележителности, заведения и магазини в града. В сезоните, когато водопадите са най-пълноводни пръските са толкова гъсти, че приличат на колона гъст дим. Местните го наричат “Mosi-oa-Tunya” и може да се наблюдава и от хотела, което е дало и името му “Sprayveiw”. Хотелският комплекс е разположен върху отлично поддържан терен от 8 акра и на територията му се намират: голям открит плувен басейн, ресторант и всички съвременни удобства в стаите като сателитна телевизия, рум-сървиз, конферентна зала и WiFi.

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Програма:

1-ви ден София - Истанбул
Пътуването ще започне от летище София в 18:30ч. за полета на Търкиш Еърлайнс в 21:20ч. Следва полет до Истанбул, с кратък престой (1 час, 15 мин), след който ще продължим към Кейптаун с нощен полет.

2-ри ден Кейптаун - Стеленбош - Франчук - Паарл - Кейптаун
В този ден: Ще пристигнем в Кейптаун около обяд. По време на трансфера до хотела ще направим и нашата първа обзорна обиколка, а също (ако времето позволява) ще се изкачим до емблемата на града – Планината Тейбъл. Следва настаняване в хотел Harbour Bridge Hotel & Suites 4*. След настаняването и кратката отмора следва вечеря за „Добре дошли“, по време на която нашите любезни домакини ще дадат повече подробности за това, което ни очаква в следващите вълнуващи дни. Нощувка.
Кейптаун – градът, който лежи в подножието на емблематичната планина Тейбъл, гален от сапфирените води на два океана – Индийски и Атлантически. Много градове се гордеят със своите култура и космополитност, разнообразен нощен живот, други пък изтъкват уникални природни пейзажи и чудеса или изключителна историческа архитектура и атмосфера... Кейптаун е благословен с всичко това, но и още повече. Гордее се с приказните си бели плажове, чудесни пристанища, вина на световно ниво, планини, огромно разнообразие от животински и растителни видове, а гостоприемството на местните жители е добре известно на всички, които вече са били гости на този уникален град.
Планината Тейбъл (Table Mountain) Издигаща се на 1000 метра над мосрското равнище, без съмнение това е символът, който прави Кейптаун толкова уникален град. Ще се качим до най-високата й точка с лифт. Тук ще имаме възможност да направим едни от най- прекрасните снимки от престоя си, защото мястото предлага 360 -градусова гледка към града и океанското крайбрежие. На върха има ресторант, където можете да похапвате, докато се любувате на прекрасните околности. Според местните, престоят в града не би бил пълноценен без посещение на върха на Тейбъл Маунтин.
В този ден са включени: Посрещане на летището и трансфер с климатизиран автобус и местен екскурзовод; Обзорна обиколка на града; Посещение на планината Тейбъл (при подходящи атмосферни условия); Еднопосочен билет за лифт; Вечеря в ресторанта на хотел Harbour Bridge Hotel & Suites 4*; Нощувка в хотел Harbour Bridge Hotel & Suites 4*

3-ти ден Кейптаун – Хаут бей – Нос Добра надежда – Саймънстаун – Боулдърс бийч – Кейптаун
В този ден: След закуска се отправяме на целодневна екскурзия из полуострова, по време на която ще посетим: Хаут бей – Първоначално възникнало като рибарско селце днес Хаут бей е популярно предградие на Кейптаун. Любимо място за отдих, както на местните, така и за туристите са прекрасния плаж, както и многото атракции тук: Света на птиците, живописният оживен център с много форми на изкуството, ръчно произведени изделия и сувенири, и множество невероятни малки ресторанти, предлагащи пресни морски специалитети на фона на прекрасните гледки наоколо. До Тюленовият остров ще стигнем с корабчето „Калипсо“, което е проектирано със специално стъклено дъно за наблюдение на подводния свят в тази част на океана. Продължителността на круиза е между 40 – 60 минути, като целта е маскимално доближаване но тюленовата колония, където само на метри от нас ще видим тюлените в тяхната естествена среда. Нос Добра надежда е следващата спирка по пътя ни днес. Част от Национален парк Тейбъл Маунтин и продължение на Сайнъл Хил, това НЕ е най- южната точка на континента, а най- югозападнатата. Всъщност, нос Агюлас, малко по на юг – на 150 км, където днес има стар морски фар е мястото, което се кичи с титлата най-южна точка. Нос Добра надежда обаче остава след планината Тейбъл край Кейптаун едната от двете най-значими и разпознаваеми атракции в тази част на страната. Следва още едно живописно градче – Саймънстаун. Свит като гнездо във Фолс Бей, само на 60 км от Кейптаун, този град е пълен с история, собствен характер и чар. Тук в чудесни междусъседски отношения с хората съжителстват китове, тюлени и пингвини. Богатия на видове птици животински свят тук е част от световното наследство. Тук е и небезивестния плаж Болдърс. В следобедните часове този плаж ще е мястото ни за почивка и плуване - защо не ? Плажът е идеално място за деца, тъй като многото пръснати скали във водата предпазва залива Фолс Бей от силните течения и големи вълни. Болдърс бийч е дом на забележителна колония пингвини от вида Jackass Penguins, наречени така, заради силния, оживен и особено любопитен начин на комуникация. Ще се позабавляваме, обещаваме! Това е едно наистина специално преживяване, пълно с емоции, най-вече с любов, което ще остави траен, незабравим спомен от престоя в ЮАР.
В този ден са включени: Закуска; Климатизиран транспорт и местен екскурзовод, водач-преводач на български език; Посещение на Тюленовия остров с кораба „Калипсо“; Посещение на нос Добра надежда; Еднопосочен билет за фуникуляр; Посещение на Болдърс бийч; Нощувка в хотел Harbour Bridge Hotel & Suites 4*

4-ти ден Кейптаун – Стеленбош - Франчук - Паарл - Кейптаун
В този ден: След кафето на закуска ще започнем с мисли за вино. Вина и то какви !!! се произвеждат тук – някои от най-добрите в света! Обиколката в този ден ще е във най- известния винопроизводителен район на Африка, където надлъж се простират необятни за очите лозови масиви, на фона на прекрасните планински пейзажи. Виното ще е основната атракция в района, като разбира се ще го опитаме в две местни винарни. Първи в днешното ни приключение е град Стеленбош. Тук се намират над 160 обществено достъпни винарски изби. Градът се оформя от заселници –хугеноти през 17в, които се установяват тук след дълго преследване в Европа. Донесли със себе си своята култура и традициии, френските заселници ги отразяват в архитектурата, но най- вече в засаждането и отглеждането на лозя. Градът е заобиколен от планината Кабо, а плодородната почва в района се оказва особено благоприятна за развиването на сортове за винопроизводство, с които южноафриканските вина се нареждат сред най-добрите в света. Стеленбош – Град, който съчетава историческо минало и съвременен студентски дух , смесица от култури и вкусове, заобиколени от дъбови гори и прекрасни планински пейзажи , но най-вече лозя – докъдето погледа може да стигне. Пешеходната обиколка из града ни предлага възможност да се потопим в атмосферата на красиви викториански сгради, в които се помещават малки галерии, магазинчета за ръчно произведени местни стоки, сувенири, бутици за дрехи, ресторантчета и бистра с чудесна храна и вино. Стеленбош е чудесно място където да се опитат едни от най-добрите марки вино, местно производство. Част от незабравимото ни преживяване ще е кратката спирка в магазинът на чичо Сами (Oom Samie se winkel“,афр.), в който можете да намерите буквално всичко, наредено по масичките и етажерките в него, дори и това, което не бихте помислили , че може да има там. Магазинът е в някаква част галерия, в която са изложени изкупувани в годините различни предмети с антикварна стойност от преминаващи през града търговци. Паарл е следващия град, който ще ни зарадва със своето гостоприемство. Намира се в самото сърце на полуострова и се гордее с редица културни и исторически забележителности, заобиколен от прекрасни природни паркове и резервати. Града е кръстен на огромната гранитна скала, заради която се оформя и селището през 1690г. Регионът се слави с производството на едни от най-добрите вина, някои от които ще можем да тестваме и ние. Ще посетим най-големия в света винарски комплекс, покриващ площ от 22 хектара и собственост на компанията KWV, където ще проследим пътя на виното – от лозето до бутилката. Ще се насочим на югоизток, където ни очаква още един очарователен град – Франчук (Франшхок). Идилично разположен в близост до Кейптаун, този град привлича със спокойствието и чудесните възможности за отдих. Името му се превежда като „френският ъгъл“, тъй като е основано от френските хугеноти, първите заселници по тези места. Плодородната долина около града се слави с богато културно наследство, което може да се види в музея „Хугонот“, а в централната част на града впечатлява с безбройните луксозни бутици, отлични ресторанти, галерии и кафенета на фона на викторианската архитектура.
В този ден са включени: Закуска; Транспорт с климатизиран автобус, местен екскурзовод и водач-преводач на български език; Посещение с дегустация в две винарни; Посещение на KWV Cellar Complex, с включени входна такса; Посещение на Taal Monument, с включени входна такса; Нощувка в Harbour Bridge Hotel & Suites 4*

5-ти ден Кейптаун – Национален парк Крюгер
Този ден започва рано, със закуска и отправяне към летището за полет до Йоханесбург. Оттам се насочваме с автобус към новите приключения в следващите два дни в Национален парк Крюгер. Крайната цел на днешния ден ще е източната провинция Мпумаланга (Mpumalanga) и Нкамбени Сафари Камп (Nkambeni Safari Camp), където ще ни очаква вечеря под африканското небе.
В този ден са включени: Закуска; Трансфер до летището в Кейптаун; Вътрешен полет КейптаунЙоханесбург; Трансфер с автобус до Мпумаланга; Вечеря в Nkambeni Safari Camp, Kruger National Park; Нощувка в Nkambeni Safari Camp, Kruger National Park

6-ти ден Национален парк Крюгер – Сафари
В този ден: Едно от най-вълнуващите приключения започва рано тази сутрин – целодневно сафари в търсене на Големите 5! Приключение, което ще промени живота на мнозина от вас. Рано, защото повечето животни са активни преди изгрев слънце и вероятността да ги видим ще е по-голяма. Модерни, специализирани и покриващи всички технически изиквания, джиповете 4х4 ще ни отведат в резервата. По време на сафарито опитните водачи ще ни разкажат повече за създаването и поддържането на парка, както и най-вече за навиците и живота на местните обитатели. Продължителността на сафарито е около 10 часа. Връщане в лагера ранния следобяд, заредени с емоции и с оставащо време за релакс край басейна, в очакване на вечерята. За желаещите допълнителни сафари емоции има възможност да се включат и в следобедно сафари (срещу допълнително заплащане).
Национален парк Крюгер обхваща повече от 2 млн. хектара площ и е един от най-големите резервати в света. Изследвайки огромната територия на парка, посетителите имат възможност да видят огромного разнообразие от различни екосистеми, внушителен брой животински и растителни видове. Резерватът е дом на повече от 130 вида бозайници (антилопи, зебри, диви свине, хиени) и над 500 вида птици. Тук посетителите могат да научат много за праисторическото минало, дивия свят на животните, сред които и популярната Голяма петорка (лъв, слон, носорог, хипопотам, ягуар), докато се наслаждават на чудесните възможности за настаняване в многото уютни, луксозни и обесопасени лагери.
В този ден са включени: Закуска (ще бъде опакована и раздадена преди тръгване от лагера); Целодневно сафари в Национален парк Крюгер, включени такси; Транспорт със специализирани сафари джипове 4х4; Бутилирана минерална вода, неограничено; Опитни местни водачи – рейнджъри, водач – преводач на български език; Вечеря в Nkambeni Safari Camp, Kruger National Park; Нощувка в Nkambeni Safari Camp, Kruger National Park

7-ми ден Национален парк Крюгер – Йоханесбург
В този ден: След закуската в лагера ще се отправим обратно към Йоханесбург по изкючително живописен панорамен маршрут. По време на това приятно пътуване ще направим няколко спирки, като God’s Window и Bourke’s Luck potholes са само някои от забалежителностите, които ще видим. Привечер ще се настаним в близък до летището хотел за нощувка. Йоханесбург е един от най-големите и най- оживени градове в Южна Африка. Това е иконимическото сърце на страната, в близост до политическото – столицата Претория. Старият град е мултикултурна смесица от ултрамодерни небостъргачи, множество музеи, магазини и представителства на различни компании, китайски ресторанти, художествени галерии и сгради с особена архитектурно- историческа стойност. Космополитен, модерен и жив град, той е притегателна сила за младите хора, търсещи възможности за реализация.
В този ден са включени: Закуска; Транспорт с климатизиран автобус, местен екскурзовод и водач-преводач на български език; Посещение на God’s window; Посещение на Brouke’s Luck Potholes; Посещение на Three Rondavels; Настаняване в хотел Peermont Metcourt Hotel at Emperors Palace 3*; Нощувка в Peermont Metcourt Hotel at Emperors Palace 3*

8-ми ден Йоханесбург - Виктория Фолс
В този ден: Закуска и трансфер до летище OR Tambo International Airport за полет до Виктория Фолс, Зимбабве. Продължителността на полета е приблизително 2 часа. Ще ни посрещне местен гид, който ще ни съпроводи до нашия временен дом за следващите два вълнуващи дни – Cresta Sprayview Hotel 3*. В следобедните часове ще започне и първото ни красиво приключение – вечерен круиз по река Замбези, по време на който ще можем да наблюдаваме някои особено популярни речни обитатели – хипопотами и крокодили, като в същото време се наслаждаваме на лека вечеря и напитки на фона на уникалния залез в тази част на континента. Ще се върнем в хотела вечерта за нощувка. Виктория Фолс почиващ на южния бряг на р. Замбези, в западния край на едноимения водопад, този популярен за туристите град е достатъчно компактен за самостоятелни разходки и е идеална база за пътешествениците, които посещават „седмото чудо на света“ – необятните водопади Виктория. От страната на Зимбабве се наблюдават 2/3 от водопадите. Въпреки,че това е основната атракция, района предлага голямо разнообразие от активности: скокове с бънджи, полет с хеликоптери над водопадите, рафтинг и еднодневни екскурзии до национален парк Чобе. Градът предлага отлични условия за настаняване и прекрасни ресторанти, а гостоприемството на усмихнатите местни жители е неустоимо и неподправено.
В този ден са включени: Закуска; Трансфер до летището в Йоханесбург за полета до Виктория Фолс; Посрещане и трансфер до хотела във Виктория Фолс; Вечерен круиз по р. Зимбабве, с включена лека вечеря и напитки (хапки, бира, вино и безалкохолни напитки); Нощувка в хотел Cresta Sprayview Hotel 3*

9-ти ден Водопад Виктория
В този ден: След закуска ще се отправим към едно „мокро“ приключение, изследвайки едно от седемте чудеса на света. Да, ще се понамокрим, затова не забравяйте да вземете със себе си дъждобран и бъдете готови да попиете от пръските на водопада Виктория. По време на този тур, местен гид ще ни съпроводи, за да ни разкаже повече за историите, свързани с водопадите, за представителите на животинския и растителния свят в района. Водопад Виктория празнува своята 150 милионна година! Всяка година през Май достига своя зенит – това е едно наистина вдъхновяващо преживяване – гледката, звукът, миризмата предизвикват смущаващото усещане, че това е най-върховният шедьовър на Природата. Няма снимка или картина, които да могат да пресъздадат действителността тук на място и нищо не може да ви подготви за тази среща, за първия поглед.
-В този ден има възможност за мероприятия, срещу допълнително заплащане:
*Полет с хеликоптер над водопадите (12/13 мин) – 160 USD, на човек
*Скок с бънджи от стената на водопада- 150 USD, (заявява се и се заплаща от България)
*Целодневна екскурзия до национален парк Чобе, Ботсвана – 230 USD (включена виза и административни такси, транспорт, местен водач), заявява се и за заплаща в България.
Тази вечер ще е последната вечеря в програмата, затова сме се постарали да е впечатляваща и незабравима. Ще се състои в популярния ресторант Бома – едно автентично етнографско съкровище, чиято популярност се дължи на богатата кулинарно-музикално- танцувална програма, организирана от домакините и собственици на този прекрасен ресторант. В уникалното шоу ще може да се включи всеки, който иска да си отнесе някои африкански тацови стъпки у дома. Ще се върнем в хотела късно вечерта за нощувка.
В този ден са включени: Закуска; Трансфер до входа на водопадите с местен водач и водач-преводач на български език; Полудневен тур около водопадите Виктория; Посещение на Дъждовната гора (Rainforest Park), с включени входни такси; Вечеря в ресторант Бома; Нощувка в хотел Cresta Sprayview Hotel 3*

10-ти ден Виктория Фолс - Йоханесбург - Истанбул
В този ден: Днес, след закуска ще се сбогуваме с това уникално кътче от Африка, което ще остане завинаги в сърцата и спомените ни. Ще имаме време за последни снимки, преди трансфера до летището за полета до Йоханесбург. В същия ден е и полета до София, през Истанбул, в 19:15ч.

11-ти ден Истанбул - София
В ранните часове се прехвърляме на полета към София. Пристигане на летище София в 08:55ч.

=============================================================

Забележка:
*Минимален брой туристи за провеждане на пътуването: 15
*При несъбран минимум записани туристи има доплащане в размер на 255 лева.
*Уведомяване за несъбран минимален брой туристи – 30 дни преди заминаване.

Условия за записване и начин на плащане:
*Депозит при сключване на договора: 40%
*Доплащане: 40 дни преди дата на отпътуване

Допълнителна информация за изискванията за виза за ЮАР:
*Международен паспорт валиден минимум шест месеца от датата на заминаване;
*Паспортът трябва да има най-малко две свободни страници за визи;
*Два броя снимки в паспортен формат
*Надлежно попълнен визов формуляр на английски език;
*Банково извлечение за период от 3 месеца назад, удостоверяващо финансови средства или извлечение от заплата, стипендии, кредитни карти или пътнически чекове, които да могат да обезпечат разноските по време на планираното пребиваване на територията на ЮАР, издадено на английски език;
*Служебна бележка от учреждението, в което работи – заемана длъжност, отпуск за периода на пребиваване в ЮАР, написна на английски език с подпис и печат;
*Хотелска резервация или копие от такава. В случаите, когато се пътува за посещение при роднини или по рабта, приемащата страна задължително трябва да има южноафриканско гражданство и да са изпратени на кандидатстващия копие от докментите за самоличност, заверен с с оригинала и официална покана на името на пътуващия/те, където ясно да е означен адресът на пребиваване, причината за посещението, а също така, че разноските по престоя в ЮАР са за сметка на канещата страна. Поканата трябва да е подписана, подпечатана и заверена, където канещия е регистриран или работи.
*Самолетен билет – копие;
*Виза за ЮАР – 65 лв + 50 лв такса за обработка на документи и съдействие за издаване;
*Непълнолетни, пътуващи само с единия родител трябва да притежават нотариално заверена декларация за съгласие от другия родител, преведена и легализирана на английски език.

Стандартни такси за прекратяване на договор:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартна такса за прекратяване:
*От деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване – такса в размер 100 лева на турист.
*От 59 дни до 31 календарни дни преди датата на отпътуване – 100 % от внесения депозит
*Под 30 календарни дни преди датата на отпътуване – 100 % от общата цена на туристическия пакет.

Допълнителна информация:
*Пътуването е свързано с дълги пешеходни обиколки, поради което НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
*Реда и последователността на провеждане на някои от мероприятията може да бъде променен с цел оптимизиране на програмата.
*Посещението на някои от споменатите природни обекти зависят от атмосферните условия. При неподходящи такива е възможно да отпаднат от програмата.
*Цената е формирана на база възрастен в двойна стая.
*Доплащане за единична стая – 940 лева
*Цените са калкулирани при курс на щ.д 1,76 лв. и 1.95583 за 1 евро. При промяна на курса на долара с повече от 5%, фирмата си запазва правото да актуализира цените.
*При влизане от Зимбабве в Република Южна Африка се изисква сертификат за ваксинация против жълта треска. Той трябва да бъде издаден минимум 10 дни преди пътуването. Сертификатът трябва да е одобрен от Световната здравна организация и да е на английски език.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001805/20.12.2018 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - ЮАР |  Оферти - Кейптаун |  Екскурзии - ЮАР |  Екскурзии - Кейптаун |  Екзотична почивка 2024 - ЮАР |  Екзотична почивка 2024 - Кейптаун

Избрани оферти