Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кейптаун

Южна Африка, Водопадите Виктория в Зимбабве и Чобе в Ботсвана

Номер на оферта

/

228596

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с Турски авиолинии
Летищни такси и чекиран багаж
1 нощувка със закуска в Misty Mountain Misty Mountain
Входни такси на посещаваните обекти по Панорамния път
2 нощувки в Skukuza Camp в Крюгер парк
Входните такси в Крюгер парк
Сафаритата в парка с джип с отворен покрив
Полет от Йоханесбург до Водопадите Виктория в Зимбабве
3 нощувки със закуски в Shearwater Explorers Village
Круиз по река Замбези
1 вечеря The Boma в Зимбабве
Полет от Водопадите Виктория до Кейп Таун
1 нощувка със закуска в Spier Estate
Винен тур с дегустация на вино
2 нощувки със закуски в City Lodge Waterfront
Екскурзия до Тейбъл Маунтин
Целодневна екскурзия до нос Добра надежда, градините Кирстенборш и колониите с пингвини
Всички входни, държавни и пътни такси
Медицинска застраховка
Съдействие на място от местните партньори
Водач на групата при 10 записани

Цената не включва

Виза за ЮАР на стойност 65 лева ( подава се лично в посолството в София)
Виза за Зимбабве ( 30 щ.д. за еднократно влизане и 50 щ.д. за двукратно влизане)
Виза за Замбия ( 35 щ.д. – издава се на място)
Такса подготовка документи за виза – 50 лева
Еднодневна екскурзия до Ботсвана и сафари в Чобе - 190 щ.д.
Допълнителни екскурзии в ЮАР, Замбия и Зимбабве
Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори ( около 70щ.д.)
Напитки по време на включените изхранвания
Хранения не упоменати в програмата
Разходи от личен характер

Програма на пътуването

ДЕН 1 /24.04.2019/ СОФИЯ – ЙОХАНЕСБУРГ
Сборен пункт на летище София и отправяне за Южна Африка.

ДЕН 2 /25.04.2019/ ЙОХАНЕСБУРГ ( вечеря)
Пристигане в Йоханесбург, посрещане и отпътуване за Misty Mountain Lodge. Настаняване и свободно време за почивка. Вечеря и нощувка.
Нощувка в Misty Mountain Lodge

ДЕН 3 /26.04.2019/ ПАНОРАМНИЯ ПЪТ И КАНЙОНА БЛАЙД ( закуска)
Закуска и отправяне за Каньона Блайд, като ще преминем по тъй наречения панорамен път, където ще имаме възможност да видим един от феномените на Южна Африка – каньона Блайд. Името му означава радост, а резервата се простира по дължината на река Блайд, дълъг около 30 км. От площадката за наблюдение ще се насладим на Трите Рондавели - три огромни спираловидни скали. Наподобяват конусовидни сламени покриви на африкански колиби. Връх Манджаненг носи името си от великия вожд на племето мапулана, и цялата тази конфигурация местните наричат „Вождът и неговите три жени“. Друга забележителност е „Щастливите понори на Бурки“ - цилиндрични скални вдлъбнатини, скулптурирани от водовъртежите на речните води. Кулата пък представлява издигаща се 33-метрова кварцова игла. След като се насладите през целия ден на тия изумителни гледки вечерта ще пристигнем в Крюгер парк. Настаняване и нощувка.
Нощувка в Skukuza camp

ДЕН 4 /27.04.2019/ КРЮГЕР ПАРК ( без изхранване)
Закуска и потегляме, за да се насладим на живописната африканска природа, както и на две сафарита и множеството животни обитаващи парка. Националният парк Крюгер е един от най-големите резервати в света. Инициатор за създаването му е президента на република Трансваал Паул Крюгер през 1898 г. Разположен в североизточната гранична част на Република Южна Африка, резервата първоначално е наричан „Резерват Сабие“, а след присъединяването към него на резервата „Шингведзи“ носи името на създателя си „Крюгер“. Отворен е за посещения от 1927 г.
Нощувка в Skukuza camp

ДЕН 5 /28.04.2019/ КРЮГЕР ПАРК – ЙОХАНЕСБУРГ ( без изхранване)
Закуска и се отправяме за сутрешно сафари. По обяд отпътуване за Йоханесбург. Настаняване в хотел в района на летище и свободно време. Нощувка
Нощувка в Overnight City Lodge OR Tambo

ДЕН 6 /29.04.2019/ ЙОХАНЕСБУРГ – ВОДОПАДИТЕ ВИКТОРИЯ ( закуска)
Закуска и се отправяме с полет за Зимбабве. Пристигане по обяд, настаняване и свободно време след което ще се отправим за приятен круиз по залез слънце по река Замбези.
Нощувка в Shearwater Camp

ДЕН 7 /30.04.2019/ ВОДОПАДИТЕ ВИКТОРИЯ ( закуска и вечеря)
Закуска и отправяне за сутрешен тур до Водопадите. В началото на 20-ти век местното племе кололо, което живеело в района, описва водопадите като Маси-оа-Туня – в превод Пушекът, който гърми, или , най-голямата завеса от падаща вода. И действително огромните стълбове падаща вода могат да се видят от 64км разстояние. В разгара на дъждовния период повече от 546 милиона кубични метра вода на минута се изливат с гръм в широката близо 2км базалтова клисура. Първият европеец посетил това място е д-р Дейвид Ливингстън и нарича тази природна забележителност на името на кралица Виктория. Късния следобяд завръщане в хотела и почивка. На вечерта ще се насладим на вечеря в The Boma.
Нощувка в Shearwater Camp

ДЕН 8 /01.05.2019/ ВОДОПАДИТЕ ВИКТОРИЯ С ОПЦИЯ ЗА БОТСВАНА И РЕЗЕРВАТА ЧОБЕ ( закуска)
Закуска и свободен ден. В днешния ден може да се разходите из местни селца и пазари или просто да си почивате и да се отдадете на красиви гледки, но ако решите, че искате да видите и направите едно последно сафари, то имате възможност да посетите Националния парк Чобе в Ботсвана. Чобе е известна със своята красива природа и красивите си залези. Националният парк има една от най-големите концентрации на дивеч в Африка. Ботсвана е мястото, където река Чобе се влива в река Замбези, двете реки формират границите между Намибия, Ботсвана, Замбия и Зимбабве. ( срещу допълнително заплащане - 190USD на човек)
Нощувка в Shearwater Camp

ДЕН 9 /02.05.2019/ ВОДОПАДИТЕ ВИКТОРИЯ – КЕЙП ТАУН ( закуска)
Закуска и следва трансфер за летището и полет за Кейп таун. Кацане и отпътуване за винените полета. Настаняване, свободно време и нощувка.
Нощувка в Spier Estate, bed and breakfast

ДЕН 10 /03.05.2019/ КЕЙП ТАУН И ТЕЙБЪЛ МАУНТИН ( закуска)
Закуска и ще направим тур из винените полета, както и ще опитаме няколко вида вина, а после ще отпътуваме за Кейп таун, където ще посетим едно от най-значимите места на града – Тейбъл Маунтин. Това е най-характерния елемент от пейзажа на Кейп Таун и една от най-големите забележителности на града. По най-различни живописни пътеки, човек лесно може да се изкачи до билото високо 1086 метра, но въпреки всичко повечето предпочитат въжената линия. Гледките от високо са възхитителни, особено при ясно време, но имайте в предвид, че като от нищото може да се появи и мъгла. Тук могат да се видят и над 2200 вида растения, както и да се наблюдават сиви южноафрикански антилопи, които приличат на кръстоска от гигантски морски свинчета и зайци.
Нощувка в City Lodge Waterfront или Sun Square

ДЕН 11 /04.05.2019/ КЕЙП ТАУН И НОС ДОБРА НАДЕЖДА ( закуска)
Закуска и отправяне за целодневен тур до нос Добра Надежда. През 1488г. португалския мореплавател Бартоломео Диаш, пръв успява да мине покрай Кейп Пойнт. При особено бурно море по време на неговото плаване той слиза и нарича това място Кабо Торменотозо ( нос на бурите), а по-късно е преименуван на Нос добра надежда. Полюбувайте се на гледките, за да продължим към плажа Болдерс известен с колониите от пингвини. Привечер завръщане в хотела.
Нощувка в City Lodge Waterfront или Sun Square

ДЕН 12 /05.05.2019/ КЕЙП ТАУН - ОТПЪТУВАНЕ( закуска)
Закуска и свободно време. По обяд освобождаване на хотела и следва трансфер за летището, откъдето с полет през Истанбул ще се отправим за София.

ДЕН 13 /06.05.2019/ СОФИЯ
Кацане в София по обяд. Добре дошли у дома!

Допълнителна информация

ОТСТЪПКА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ 150 ЕВРО ДО 20.12.2018г.

Тагове

Оферти - ЮАР |  Оферти - Кейптаун |  Екскурзии - ЮАР |  Екскурзии - Кейптаун |  Майски празници - ЮАР |  Майски празници - Кейптаун

Избрани оферти