Оферта номер: 160170

ЮАР и Зимбабве - Южноафриканско Приключение - 12.03.2018 г.

ЮАР и Зимбабве - Южноафриканско Приключение - 12.03.2018 г.
от 6745 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
• Самолетни билети на British Airways София – Лондон – Кейптаун; Кейптаун – Йоханесбург; Йоханесбург – Водопади Виктория – Йоханесбург и Йоханесбург – Лондон – София с включени летищни такси;
• 3 нощувки в хотел Southern Sun Cape Sun 4*. или подобен в Кейптаун;
• 2 нощувки в хотел Kwa Maritane Bush Lodge 4* в Пиланесберг;
• 1 нощувка в хотел Premier Hotel Or Tambo 4* или подобен в Йоханесбург;
• 2 нощувки в хотел Kingdom at Victoria Falls 4* или подобен на Водопади Виктория, Зимбабве;
• Всички закуски в хотелите по програма;
• 7 вечери по програма;
• Виза за ЮАР - 65 лв на човек, издава се предварително от посолството на ЮАР в София, за получаването на която се попълва визов формуляр и се предоставят лично в посолството валиден задграничен паспорт, две снимки и набор документи, съгласно изискванията на посолството. Туроператорът оказва съдействие при попълването на формуляра. При записване ще получите подробна информация за всички документи и процедурата за получаване на туристическа виза за ЮАР;
• Всички трансфери, турове и сафарита, описани в програмата;
• Входни такси за резерватите и за разглежданите обекти;
• Местно екскурзоводско обслужване;
• Подробна туристическа информация за Южна Африка и Зимбабве;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
• Водач - преводач;
* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (11.09.2017) са в размер на 800лв на човек и се фиксират към датата на доплащане – 12.01.2018, поради честата им променливост!
Цената не включва
• Виза за Зимбабве – 30 USD на човек, кандидатства се предварително електронно и се заплаща и издава на място на летище Victoria Falls (Zimbabwe);
• Доплащане за единична стая: при запитване;
• Полет с хеликоптер над водопада Виктория: 150 USD на човек;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 30 лева на човек;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
• Застраховка Кражба, загуба, забавяне на личен багаж по време на пътуването по вина на превозвача – по желание и сключване към датата на записване;
• Напитки по време на хранене и лични разходи.
Кейптаун – Нос Добра Надежда – Стеленбош – Резерват Пиланесберг – Йоханесбург – Совето - Претория – Водопади Виктория

ДАТИ: 12.03 - 22.03.2018 г. - ГАРАНТИРАНА ГРУПА!

--------------------------------------------------------------

ЦЕНА на човек в двойна стая:
За резервации до 16.02.2018 г.: 6745 лв.
Стандартен пакет при група 15 – 20 туристи: 6945 лв.

200 лв. ОТСТЪПКА ЗА ДВАМА ЗАПИСАНИ В ДВОЙНА СТАЯ ДО 16.02.2018!

50% НАМАЛЕНИЕ ОТ ЦЕНАТА ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ ДО 16.02.2018!

--------------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=================================================================

Предимства на програмата:

-Перфектно съчетание на цена с качество и професионално изготвен маршрут с най-интересните туристически места в Южна Африка и ЗимбабвеКейптаун и Нос Добра Надежда, сафари в африканския буш, Совето, Йоханесбург, Претория и Водопадите Виктория!
-Посещение на най-известния винопроизводителен район в Южна Африка и дегустация на изискани вина в специално избрана винарна!
-Среща с пет от големите на Африка - лъв, слон, хипопотам, африкански бивол и жираф - сутрешно и следобедно сафари в националния парк Пиланесберг!
-Включен круиз по залез слънце с корабче по река Замбези!
-Гарантиран хотелски комфорт – настаняване в подбрани 4* хотели!
-Включени 7 вечери по програма.
-Опит и традиция при организиране на групови пътувания до Южна Африка! Тази програма се предлага за осма поредна година.

Черна Африка! Дива Африка! Земя, богата на природни феномени, невероятна фауна, екзотични растения и спиращи дъха пейзажи.

===============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1 /12.03.2018, понеделник/ СофияЛондон

Събиране на групата на летище София за полет на British Airlines в 14:05 за Лондон. Кацане в Лондон в 15:40. Продължение за Кейптаун в 18:10 ч. Нощувка в самолета.

Ден 2 /13.03.2018, вторник / Кейптаун

Пристигане в Кейптаун в 07:45. Посрещане, трансфер и при наличие на свободни стаи ранно настаняване в хотел Southern Sun Cape Sun 4*. или подобен. Панорамна обиколка на Кейптаун, включваща пъстрия квартал Бо-Каап, сградата на Парламента, заседаващ тук от януари до юни, Градините на бившата Холандска Източноиндийска компания и Пазарния площад. Пешеходна разходка по крайбрежната променада Victoria & Alfred Waterfront, предлагаща както вкусни морски деликатеси в множеството рибни ресторанти, така и възможност да се чуе на живо негърски диксиленд или да се посети аквариума, събрал морски видове и от двата океана. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 3 /14.03.2018, сряда/ Кейптаун - Нос Добра Надежда
Нa връщане обратно към Кейптаун - посещение на ботаническата градина Кирстенбош, разположена на площ от 528 хектара, от които около 40 хектара са култивирани и съхраняват около 9 000 вида от общо 22 000 растителни вида южноафрикански растения. Връщане в Кейптаун. Вечерта – по желание вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 4 /15.03.2018, четвъртък/ Тейбъл Маунтийн – Стеленбош

След закуска ни предстои да се качим с кабинковия лифт до Тейбъл Маунтин (в зависимост от метереологичните условия тази екскурзия ще се изпълни в деня с най-добра видимост) и да видим една от най-хубавите гледки в света -планината ту се скрива в облаци, ту се облива в ярка светлина. Горе могат да се видят уникални цветя, типични само за това кътче на планетата. Красиви пътеки отвеждат до козирки, сякаш нарочно изваяни от природата, откъдето се откриват невероятни гледки към атлантическото крайбрежие и града. Програмата ни продължава с пътуване до Стеленбош - най-известният винопроизводителен район в Южна Африка. Заселен през ХVІІ в. от хугеноти, търсещи спасение от преследването им в Европа, Стеленбош е съхранил не само архитектурния стил на първите френски заселници, но и техните традиции в отглеждането на лозя. Пешеходна разходка из красивия град с посещение на местния етнографски музей. Свободно време за обяд. Следва дегустация на изискани вина в специално препоръчана винарна. Връщане в Кейптаун, вечеря в хотела и нощувка.

Ден 5 /16.03.2018, петък/ КейптаунЙоханесбург – Пиланесберг

Закуска и трансфер до летище Кейптаун за полет до Йоханесбург в 09:10. Кацане в Йоханесбург в 11:10, посрещане и трансфер до националния парк Пиланесберг – третия по големина в страната (230 км, 3 ч. от Йоханесбург). Пристигане и настаняване в хотел Kwa Maritane Bush Lodge 4*. Следобед джип сафари из резервата с местен рейнджър и първа среща с представители на Голямата петорка. Връщане в лоджа, вечеря и нощувка.

Ден 6 /17.03.2018, събота/ Пиланесбърг

Рано сутринта – вълнуващо джип сафари и нови срещи с представителите с животните. Връщане в резервата за късна закуска . Свободно време за почивка в Bakubung Bush Lodge или по желание посещение на бляскавия „Sun City“ в близост до резервата. Построен като реплика на Лас Вегас, този голям център на хазарта и удоволствията в Южна Африка, поразява с фантазията и замисъла на своите архитекти. Комплексът от 4 хотела е разположен в кратера на отдавна угаснал вулкан, превърнат в красив тропически парк с плавателно езеро, огромни басейни, водни каскади и дори пясъчен плаж край залив с изкуствени вълни. При подходящи метереологични условия денят приключва с романтична вечеря под открито небе в африканския буш. Нощувкa.

Ден 7 /18.03.2018, неделя/ Пиланесбърг – Совето – ЙоханесбургПретория

Закуска и отпътуване за пещерите Стеркфонтейн (132 км, 2,00 ч.) - едни от най-известните палеонтологични обекти в света, неслучайно наричани „Люлката на човечеството“. В тях са намерени следи от австралопитек (първият човек). Следва панорамна обиколка на Совето и централната част на Йоханесбург. Совето е най – голямото предградие в Южна Африка, където по време на апартейда са се помещавали много от революционерите на страната включително и Нелсън Мандела. Продължаваме към Претория – административната столица на ЮАР, наричана още “Градът на джакарандите”. Обиколката ни започва с фото стоп при Парламента и Президентството – Union Buildings, откъдето се разкрива великолепен изглед към целия град. Разглеждане на централния площад с великолепно запазените сгради на кметството. Късния следобед - трансфер до Йоханесбург (45 км, 40 мин.) и настаняване в Premier Hotel Or Tambo 4* или подобен (в близост до летище). Включена вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 8 /19.03.2018, понеделник/ Йоханесбург – Водопади Виктория

Закуска. Отпътуване от Йоханесбург с полет в 11:25 до Водопади Виктория Зимбабве. Кацане в 13:05, посрещане, трансфер и настаняване в The Kingdom at Victoria Falls 4*. Свободно време за обяд и кратка почивка. По залез слънце включен круиз по река Замбези - едно прекрасно изживяване, изпълнено с романтика и красота. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 9 /20.03.2018, вторник/ Водопади Виктория

Закуска. Днес е нашата панорамна обиколка на водопадите Виктория, описани за първи път през 1855 г. от великия пътешественик и изследовател Дейвид Ливингстън като най-божествената гледка, която някога е виждал. Водопадите поразяват и до днес със страховитата си мощ и красота. Изумрудените води на река Замбези се спускат в 130-метрова пропаст и се разбиват на хиляди водни пръски в отсрещната скала. Долу, на десетки метри дълбочина, бушуващата вода е притисната от двете високи стени на пролома и продължава пътя си под множество дъги, които ту се появяват, ту изчезват. Свободен следобед с възможност за допълнителни мероприятия по желание - полет с хеликоптер над водопадите или езда на слонове. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 10 /21.03.2018, сряда/ Водопади Виктория – ЙоханесбургЛондон

Свободно време след закуска. Трансфер до летището за полет до Йоханесбург в 13:55. Кацане в Йоханесбург в 15:35 и продължение същата вечер за Лондон в 20:15. Нощувка в самолета.

Ден 11 /22.03.2018, четвъртък/ ЛондонСофия

Кацане в Лондон в 05:25 и продължение за София с полет в 08:10. Пристигане в България в 13:15 същия ден. Край на програмата.

=================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

• Цената е валидна при група от минимум 15 туристи;
• За посещението на Южна Африка и Зимбабве вече не се изисква ваксинация за жълта треска!!!
• Необходими документи – валиден международен паспорт минимум 6 месеца от датата на заминаване, попълнен договор на туроператора и депозит от 2000 лв на човек ;
• Подаването на документите за виза за ЮАР се извършва четири седмици преди отпътуване. Необходими са 2 актуални снимки, паспорт, попълнен формуляр с лични данни и набор от документи, за които ще бъдете уведомени при записване;
• Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път;
• Краен срок за събиране на групата: 15.12.2017;
• Доплащане на общата цена на пътуването: 12.01.2018;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора заедно с доплащането на пакета.
• Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1.64 BGN и 10 ZAR = 1.26 BGN към 11.09.2017 г. и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3%, туроператора си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към момента на доплащане, който е 12.01.2018 г. Взима се под внимание курс продава на ОББ.
• Туроператорът не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвачите.
• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, туроператора не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.

--------------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=================================================================
Кейптаун
Хотели - Кейптаун
Парк Крюгер - туризъм сред дивата природа
Боулдърс бийч – прочутите пингвини на Южна Африка
Кейптаун - перлата на Южна Африка