Оферта номер: 160170

Южноафриканско Приключение - 8 нощувки - 18.11.2018 г.

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Кейптаун и Екскурзии в ЮАР.

Южноафриканско Приключение - 8 нощувки - 18.11.2018 г.
от 7300 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
• Самолетни билети на Турски авиолинии София – Истанбул – Кейптаун и Йоханесбург – Истанбул – София с включени всички летищни такси;
• Самолетни билети за вътрешните полети; Кейптаун – Водопади Виктория и Водопади Виктория – Йоханесбург с включени летищни такси;
• 3 нощувки в хотел Southern Sun The Cullinan 4* в Кейптаун;
• 2 нощувки в хотел Kingdom at Victoria Falls 4* на Водопади Виктория, Зимбабве;
• 1 нощувка в хотел Premier Hotel Or Tambo 4* в Йоханесбург;
• 2 нощувки в хотел Kwa Maritane Bush Lodge 4* в Пиланесберг;
• Всички закуски в хотелите по програма;
• 7 вечери по програма;
• Виза за ЮАР - 65 лв на човек, издава се предварително от посолството на ЮАР в София, за получаването на която се попълва визов формуляр и се предоставят лично в посолството валиден задграничен паспорт, две снимки и набор документи, съгласно изискванията на посолството. Профи Травъл Център оказва съдействие при попълването на формуляра. След записване ще получите подробна информация за всички документи и процедурата за получаване на туристическа виза за ЮАР;
• Всички трансфери, турове и сафарита, описани в програмата;
• Входни такси за резерватите и за разглежданите обекти;
• Местно екскурзоводско обслужване;
• Подробна туристическа информация за Южна Африка и Зимбабве;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
• Застраховка „Кражба, загуба, забавяне на личен багаж по време на пътуването по вина на превозвача“ на ЗАД „Армеец”;
• Водач - преводач;
* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (20.04.2018) са в размер на 945лв на човек и се фиксират към датата на доплащане – 07.09.2018, поради честата им променливост!
Цената не включва
• Доплащане за единична стая: при запитване;
• Полет с хеликоптер над водопада Виктория, Зимбабве: 150 USD на човек;
• Посещение на остров Ливингстън, Замбия: 170 USD на човек (при мин 10 записани). Включва трансфери, закуска на открито, водач-преводач и местен опитен гид;
• Виза за Зимбабве – кандидатства се предварително електронно и се заплаща и издава на летище Victoria Falls (Zimbabwe)
– цена на еднократна виза: 30 USD на човек;
– цена на двукратна виза: 50 USD на човек (само за записаните за о-в Ливингстън);
• Виза за Замбия: 20 USD на човек, заплаща се лично при влизане в страната само за тези, които решат да посетят остров Ливингстън, Замбия;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 30 лева на човек;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
• Напитки по време на хранене и лични разходи.
Южноафриканско Приключение

Кейптаун – Нос Добра Надежда – Стеленбош – Водопади Виктория – ЙоханесбургПретория – Совето – Резерват Пиланесберг

11 дни / 8 нощувки

ДАТИ: 18.11 - 28.11.2018 г. - ГАРАНТИРАНА ГРУПА!

-------------------------------------------------------

ЦЕНИ на човек - ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО:

Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група 15 – 20 туристи: 7300 лв.

ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА!
Жена за комбинация в двойна стая, без доплащане за единична!

=================================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=================================================================

ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА:

- Перфектно съчетание на цена с качество и професионално изготвен маршрут с най-интересните туристически места в Южна Африка и ЗимбабвеКейптаун и Нос Добра Надежда, сафари в африканския буш, Сън Сити, Совето, Йоханесбург, Претория и Водопадите Виктория!
- Посещение на най-известния винопроизводителен район в Южна Африка и дегустация на изискани вина в специално избрана винарна!
- Среща с пет от големите на Африка - лъв, слон, хипопотам, африкански бивол и жираф - сутрешно и следобедно сафари в националния парк Пиланесберг!
- Включен круиз по залез слънце с корабче по река Замбези!
- Гарантиран хотелски комфорт и качество – настаняване в подбрани 4* хотели!
- Включени 7 вечери по програма.
- Запазени места по полетите и резервирани всички хотели по програма.
- Опит и традиция при организиране на групови пътувания до Южна Африка! Тази програма се предлага за девета поредна година.

Черна Африка! Дива Африка! Земя, богата на природни феномени, невероятна фауна, екзотични растения и спиращи дъха пейзажи.

=================================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 /18.11.2018, неделя/ СофияИстанбул

Събиране на групата на летище София за полет на Турски авиолинии в 21:15 за Истанбул. Кацане в Истанбул в 23:50.

Ден 2 /19.11.2018, понеделник/ ИстанбулКейптаун

Продължение за Кейптаун в 02:25 ч. Нощувка в самолета. Пристигане в Кейптаун в 12:35. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Southern Sun The Cullinan 4*. Панорамна обиколка на Кейптаун, включваща пъстрия квартал Бо-Каап, сградата на Парламента, заседаващ тук от януари до юни, Градините на бившата Холандска Източноиндийска компания и Пазарния площад. Пешеходна разходка по крайбрежната променада Victoria & Alfred Waterfront, предлагаща както вкусни морски деликатеси в множеството рибни ресторанти, така и възможност да се чуе на живо негърски диксиленд или да се посети аквариума, събрал морски видове и от двата океана. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 3 /20.11.2018, вторник/ Кейптаун - Нос Добра Надежда

Закуска. Целодневна екскурзия до полуостров Кейп (на около 65 км от Кейптаун), където се намират нос Добра Надежда и нос Кейп Пойнт. Изкачване с атрактивна железница до Кейп Пойнт. Усещането, че сте на края на света и безбрежната морска шир дават онова чувство за свобода на духа, което прави мястото незабравимо. Посещение на нос Добра Надежда, известен като най-югозападната точка на Африканския континент. Свободно време за обяд в ресторант в близост до Болдърс Бийч. Посещение на Болдърс Бийч и наблюдение на колонията от „Очилати пингвини“, които гнездят тук. Нa връщане обратно към Кейптаун - посещение на ботаническата градина Кирстенбош, разположена на площ от 528 хектара, от които около 40 хектара са култивирани и съхраняват около 9 000 вида от общо 22 000 растителни вида южноафрикански растения. Връщане в Кейптаун. Вечерта – по желание вечеря в местен ресторант. Нощувка.

Ден 4 /21.11.2018, сряда/ Тейбъл Маунтийн – Стеленбош

След закуска ни предстои да се качим с кабинковия лифт до Тейбъл Маунтин (в зависимост от метеорологичните условия тази екскурзия ще се изпълни в деня с най-добра видимост) и да видим една от най-хубавите гледки в света - планината ту се скрива в облаци, ту се облива в ярка светлина. Горе могат да се видят уникални цветя, типични само за това кътче на планетата. Красиви пътеки отвеждат до козирки, сякаш нарочно изваяни от природата, откъдето се откриват невероятни гледки към атлантическото крайбрежие и града. Програмата ни продължава с пътуване до Стеленбош - най-известният винопроизводителен район в Южна Африка. Заселен през ХVІІ в. от хугеноти, търсещи спасение от преследването им в Европа, Стеленбош е съхранил не само архитектурния стил на първите френски заселници, но и техните традиции в отглеждането на лозя. Пешеходна разходка из красивия град с посещение на местния етнографски музей. Свободно време за обяд. Следва дегустация на изискани вина в специално препоръчана винарна. Връщане в Кейптаун, вечеря в хотела и нощувка.

Ден 5 /22.11.2018, четвъртък/ Кейптаун – Водопади Виктория

Закуска и свободно време. Отпътуване от Кейптаун с директен полет до Водопади Виктория, Зимбабве. Кацане на летище Victoria Falls, посрещане, трансфер и настаняване в Тhe Kingdom at Victoria Falls 4*. Вечеря в хотела или при подходящи метеорологични условия включена Бома-вечеря под открито небе, където в топлата прегръдка на звездната вечер ще опитате местни специалитети, под ритъма на традиционни африкански песни и танци. Нощувкa.

Ден 6 /23.11.2018, петък/ Водопади Виктория

Закуска. Днес е нашата панорамна обиколка на водопадите Виктория, описани за първи път през 1855 г. от великия пътешественик и изследовател Дейвид Ливингстън като най-божествената гледка, която някога е виждал. Водопадите поразяват и до днес със страховитата си мощ и красота. Изумрудените води на река Замбези се спускат в 130-метрова пропаст и се разбиват на хиляди водни пръски в отсрещната скала. Долу, на десетки метри дълбочина, бушуващата вода е притисната от двете високи стени на пролома и продължава пътя си под множество дъги, които ту се появяват, ту изчезват. Свободен следобед с възможност за допълнителни мероприятия по желание - полет с хеликоптер над водопадите, езда на слонове или разходка с лъвове.
По залез слънце включен круиз по река Замбези - едно прекрасно изживяване, изпълнено с романтика и красота. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 7 /24.11.2018, събота/ Водопади Виктория – Йоханесбург

Закуска и свободно време. По желание посещение на остров Ливингстън в Замбия. Уникална възможност за наблюдение на водопадите от страната на острова както и плуване на самият ръб на водопада в така наречения Дяволски басейн. Трансфер до летището за полет до Йоханесбург. Кацане в Йоханесбург в следобедно време, посрещане, трансфер и настаняване в хотел Premier Hotel Or Tambo 4* Включена вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 8 /25.11.2018, неделя/ ЙоханесбургПретория – Пиланесберг

Закуска и отпътуване за пещерите Стеркфонтейн - едни от най-известните палеонтологични обекти в света, неслучайно наричани „Люлката на човечеството“. В тях са намерени следи от австралопитек (първият човек). Продължаваме към Претория – административната столица на ЮАР, наричана още “Градът на джакарандите”. Обиколката ни включва фото стоп при Парламента и Президентството – Union Buildings, откъдето се разкрива великолепен изглед към целия град. Следва трансфер до националния парк Пиланесберг – третия по големина в страната. Пристигане и настаняване в хотел Kwa Maritane Bush Lodge 4*. В късния следобед джип сафари из резервата с местен рейнджър и първа среща с представители на Голямата петорка. Връщане в лоджа, вечеря и нощувка.

Ден 9 /26.11.2018, понеделник/ Пиланесберг

Рано сутринта – вълнуващо джип сафари и нови срещи с дивите животни. Връщане в резервата за късна закуска. Свободно време за почивка в Kwa Maritane Bush Lodge или по желание посещение на бляскавия „Sun City“ в близост до резервата. Построен като реплика на Лас Вегас, този голям център на хазарта и удоволствията в Южна Африка, поразява с фантазията и замисъла на своите архитекти. Комплексът от 4 хотела е разположен в кратера на отдавна угаснал вулкан, превърнат в красив тропически парк с плавателно езеро, огромни басейни, водни каскади и дори пясъчен плаж край залив с изкуствени вълни. Денят завършва с романтична вечеря под открито небе в африканския буш (при подходящи метеорологични условия). Нощувка.

Ден 10 /27.11.2018, вторник/ Пиланесберг – Совето – ЙоханесбургИстанбул

Закуска и отпътуване към Йоханесбург с включено посещение на Совето, най - голямото предградие в Южна Африка, известно от времето на Апартейда и свързано с името на Нелсън Мандела. Следва панорамна обиколка с автобус в централната част на Йоханесбург и свободно време за обяд и последни покупки в търговската зона Rosebank center. Трансфер до летището за полет до Истанбул в 19:10. Нощувка в самолета.

Ден 11 /28.11.2018, сряда/ ИстанбулСофия

Кацане в Истанбул в 05:45 местно време и продължение за София с полет в 08:35. Пристигане в България в 08:50. Край на програмата.

=================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

• Цената е валидна при група от минимум 15 туристи;
• За посещението на Южна Африка и Зимбабве вече не се изисква ваксинация за жълта треска!!!
• Необходими документи – валиден международен паспорт минимум 6 месеца от датата на връщане, попълнен договор и депозит от 2000 лв на човек ;
• Подаването на документите за виза за ЮАР се извършва четири седмици преди отпътуване.
• Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път;
• Краен срок за събиране на групата: 20 юли 2018;
• Доплащане на общата цена на пътуването: 7 септември 2018;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в офиса на ПРОФИ ТРАВЪЛ заедно с доплащането на пакета.
• Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1.593 BGN и 10 ZAR = 1.32 BGN към 20.04.2018 г. и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3%, Профи Травъл Център си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към момента на доплащане, който е 07.09.2018 г. Взима се под внимание курс продава на ОББ.
• Профи Травъл не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвачите.
• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, туроператорът не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.

=================================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=================================================================
Кейптаун
Хотели - Кейптаун
Парк Крюгер - туризъм сред дивата природа
Боулдърс бийч – прочутите пингвини на Южна Африка
Кейптаун - перлата на Южна Африка