Начало / Екскурзии / Екскурзии - Йоханесбург

Южна Африка, Зимбабве, Замбия и Ботсвана с Водопада Виктория - потвърдена

Номер на оферта

/

185752

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
• Самолетен билет с Turkish Airlines - София – Йоханесбург и Кейп Таун – София с включен багаж до 40кг;
• Самолетен билет Йоханесбург – Водопада Виктория с включен багаж до 20 кг;
• Самолетен билет до Касане – Кейп Таун с включен багаж до 20 кг;
• Всички летищни такси;
• Всички трансфери по програмата;
• 1 нощувка със закуска в Йоханесбург в хотел Peermont Metcourt 3* или подобен;
• 2 нощувки със закускa в района на водопада Виктория в хотел The Kingdom 3* или подобен;
• 2 нощувки със закуски, обяд и вечери в Национален парк Чобе Chobe Safari Lodge или подобен с включени по два броя сафари на ден;
• 4 нощувки със закуски в Кейп Таун в хотел Protea Hotel by Marriott Cape Town Breakwater Lodge или подобен;
• 1 вечеря с музикално артистично представление в Маркос Ресторант в Кейптаун;
• Медицинска застраховка за периода на пътуване с асистанс и покритие 10 000 евро;
• Полудневна обиколка на Йоханесбург;
• Полудневно посещение на водопада Виктория;
• Посещение на Замбия и град Ливингстън;
• Следобедно сафари в Национален Парк Чобе в Ботсвана;
• Сутрешно сафари в Национален Парк Чобе в Ботсвана;
• Eднодневна екскурзия на Кейптаун и планината Маса с включен билет за въжената линия;
• Еднодневна екскурзия от Кейптаун до Нос Добра Надежда, пътуване с теснолинейката Летящия Холандец и посещение на плажа Boulders за наблюдение на пингвини;
• Еднодневно посещение от Кейптаун на градовете Paarl town, Franschoek и Stellenbosch с включена дегустация на вино;
• Екскурзовод на английски с превод на български;
• Представител от България по време на цялото пътуване;

Цената не включва

Цената не включва:
• виза ЮАР – 65 лева – подава се лично в посолството на ЮАР в София
• Виза Зимбабве – след електронно одобрение и попълнен формуляр, на място на летище се заплащат 30 $.
• такса за обработка и подаване на документите за визи за ЮАР и за Зимбабве – 20 лева;
• Входна такса за водопада Виктория - 30$ (заплаща се на място)
• Шоу програма и „Бома-вечеря” (”Boma” ресторант) с местни специалитети – 75 евро.
• Допълнителни вечери в Кейп Таун, които ще бъдат предложени преди заминаване;
• Sunset Cruise – 40 $ + входна такса за парка- 10$ (заплаща се на място)
• Разходка с лъв – 150 $
• Рафтинг – 140 $ + входна такса за парка- 10 $ (заплаща се на място)
• Бънджи скок над водопада – 150 $
• Хеликоптер над водопада 12 мин. - 140 $ + входна такса 12 долара (заплаща се на място)
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 30 $

Програма на пътуването

Екскурзия до Африка
Южна Африка, Зимбабве, Замбия и Ботсвана с Водопада “Виктория”

Маршрут: Йоханесбург – Водопада Виктория – Ливингстън – Чобе - Касане - Кейп Таун - Нос Добра Надежда – Франчук – Стеленбош

Дата: 27.03.2017 – 07.04.2017
11 дни / 9 нощувки/ 9 закуски / 2 обяда / 3 вечери

Потвърдена!
Водач на български език по време на цялото пътуване!

Това е едно от най-красивите места на Земята. Кейптаун е вторият по население град в Южна Африка и най-големият в района. Разположен е в подножието на планината Тейбъл, която се бори за място в класацията на Новите седем чудеса на света. Зад нея се вижда легендарният Дяволски връх, а Картината се допълва от красиви бели плажове и полуостров Кейп, известен с уникалната си флора, пълноводните реки и природата, като цяло. В Кейптаун хората имат друго усещане за живота. Те живеят за да се радват и наслаждават. Ако някога отидете там, не пропускайте да отделите малко време и да се разходите из зелените долини сред пъстрите цветя, да видите кристалночистите реки и спиращите дъха планини. Ще усетите спокойствието и хармонията, които са присъщи за това уникално място.


Програма:

1-ви ден 27.03.2017: СофияИстанбулЙоханесбург
Излитане от София с полет на АК „Turkish Airlines” в 21:25 ч. Кратък престой на летище Ататюрк в Истанбул и полет до Йоханесбург в 00:50 ч.

2-ри ден 28.03.2017: Йоханесбург
Пристигане в Йоханесбург в 10:25 сутринта. Трансфер до хотел Peermont Metcourt – 3* или подобен. Свободно време за обяд. Настаняване в 14:00 ч. Следобяд обзорна обиколка на Йоханесбург - най-големият финансов, търговски и индустриален център на ЮАР. Започваме със Совето - известен район, където е живял Нелсон Мандела и много други африкански лидери.Ще посетим неговата къща, както и мемориалът Хектор Петерсон. Продължаваме към Карлтон център с най-високaтa сградa в Африка. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

3-ти ден 29.03.2017: Йоханесбург – Водопадът Виктория
Закуска. Трансфер до летището за полет към съседната страна – Зимбабве, за да посетим най-големия водопад в Африка - Виктория. След пристигане траснфер и настаняване в хотел The Kingdom 3* или подобен, в близост до водопада. Продължаме деня си с кратък преход през джунглата и 2-часова обиколка на най-големия и красив водопад на континента. Водопадът Виктория - едно от седемте природни чудеса на света, наричан „гърмящия дим” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве. Площта, която заема и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса. Привечер връщане в хотела и *по желание – от 19:00 шоу атрактивна програма и „Бома-ресторант” - вечеря с местни специалитети, музика и танци. Нощувка.

4-ти ден 30.03.2017: Замбия
Закуска и след това полудневна екскурзия до съседна Замбия. Ще посетим град Ливингстън и едноименния музей и ще се полюбуваме на водопадите от друг ъгъл. В следобедните часове ви предлагаме да се включите в една от многобройните допълнителни дейности, които се предлагат на територията на Замбия и Зимбабве. Това може да е разходка с краля на саваната - величественият лъв; повдигащ адреналина бънджи скок над водопада; делта планер над водопада; рафтинг или плаване с корабче по течението на река Замбези - четвъртата по големина речна система на африканския континент. В края на деня, приятно уморени, ставате жертва на магнетично-червените речни вълни и прословутия африкански залез. Нощувка.

5-ти ден 31.03.2017: Националния Парк Чобе в Боствана
Закуска и освобождаване на хотела. По желание полет с хеликоптер над водопада. Следва трансфер до съседна Ботсвана. Продължаваме към Природен парк Чобе, където ще ни посрещнат в Chobe Safari Lodge или подобен. След пристигане и настаняване в лоджа, следва обяд и почивка. Ранния следобед започва Вашето първо сафари, в което ще имате възможност да видите различни животни по време на разходката с открити джипове. Вечеря и нощувка.

6-ти ден 01.04.2017: Парка Чобе - Сафари
Ранно утринно джип сафари. Завръщане в лоджа. Закуска и свободно време за почивка край басейна. Обяд и в 16:00 часа може да се насладите на следобеден круиз по река Чобе. По време на круиза ще зърнем и съседна Намибия. Завръщане в лоджа, вечеря и нощувка.

7-ми ден 02.04.2017: Боствана - Кейп Таун в ЮАР
Ранно сутрешно джип сафари. Ще се завърнем в лоджа за закуска, след което ще освободим стаите. Трансфер до град Касане, откъдето е полета ни за Кейп Таун. Кацане късния следобед. Следва трансфер до хотел Protea Hotel by Marriot Cape Town Breakwater Lodge или подобен, намиращ се в близост до района на големия търговски и развлекателен център Waterfront - старото пристанище, преустроено като място за отдих и развлечения. Нощувка.

8-ми ден 03.04.2017: Кейп Таун – планината Маса
Закуска. Следва изкачване на Table Mountain - планината Маса - символ на града, отстояща на 1 080 метра надморска височина, откъдето се открива изключително красива гледка към част от него, ако времето позволява. Изкачването става със специална въжена линия и въртяща се кабина на 360 градуса. За любителите катерачи има пешеходни пътеки. Скалните масиви са твърде отвесни. Продължаваме деня си с обиколка на Кейп Таун. Ще посетим пешеходно централната част на града Company’s Garden, чието име идва от Датската компания, която започва изграждането на градините през 1652 г. с цел да ги направи място за изхранване на екипажите на своите кораби, които спирали тук с товарите си с подправки по пътя между Европа и Източните Индии. Днес на територията на градините могат да се видят лоджите за робите, които са построили голяма част от града, настоящата сграда на Парламента, Планетариума и Южноафриканския музей Iziko, седалището на англиканската църква на Южна Африка – катедралата St. George, националната библиотека на Южна Африка, Голямата Синегога, Tuynhuys – сградата се използва за специални събития от президента. Ще разполагате с кратко време за освежаване и в 18:30 е среща в лобито на хотела за вечеря с музикално артистично представление в Маркос Ресторант с типична африканска кухня, музика и танци. Завръщане в хотела и нощувка.

9-ти ден 04.04.2017: Кейп Таун - Нос Добра Надежда
Закуска. Целодневна екскурзия до най-южната точка на континента Африка – Нос Добра Надежда. Пътят ни минава по крайбрежието на Атлантическия океан, където се намират едни от най-красивите райони на Кейптаун - Ривиерата на Южна Африка - Sea Point, Bantry Bay, Clifton, Camps Bay. Ще спрем в Hout Bay за круиз до Острова на тюлените, след което нашият тур продължава по изключително красивия панорамен път – Chapmans Peak, който ни отвежда до Нос Добра Надежда. Ще посетим Стария фар, от който се открива панорамна гледка към мястото, където се събират двата океана – Индийски и Атлантически. Изкачването става с теснолинейката Летящия Холандец. Срещу допълнително заплащане и по желание обяд в ресторанта на края на света - „Двата океана”, с меню морски деликатеси. След обяда продължаваме до Boulders – мястото, където живеят в естествена среда колония пингвини. Връщане към хотела по брега на Индийския океан с кратка спирка в ботаническата градина Кирстенбош. Нощувка.

10-ти ден 05.04.2017: Кейп Таун - Пaрл - Франчук – Стеленбош – Кейп Таун
Закуска. Целодневна екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун. Paarl town – градът известен с това, че е допринесъл с налагането на езика африканс като втори официален в страната. Ще посетим Паметника на Езиците, от където се открива прекрасна гледка към града и ще спрем във ферма за дегустация на вино. Продължаваме към Franschoek (в превод „френското ъгълче“), известно с първото място в страната, където се заселват французи протестиращи срещу каноните на средновековната католическа църква и Инквизицията. Включена е винена дегустация. Ще имаме свободно време за обяд (на свободна консумация). Последната ни спирка и обзорна екскурзия днес, е на втория град построен след Кейптаун – Stellenbosch. След последната дегустация на вино, ще се завърнем в Кейп Таун. Нощувка.

11-ти ден 06.04.2017: Кейп Таун – Истанбул
Закуска. Свободно време до обяд или по желание круиз до о-в Robben, където се намира един от най-строгите затвори в страната - затвора, който е бил използван за политически затворници, включително и Нелсън Мандела (билет за круиза ?25 долара). Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет Кейп Таун – Истанбул. Кацане в Истанбул в 04:50 часа на 07.04.2017 г.

12-ти ден 07.04.2017: Истанбул - София
Кратък престой на летище Ататюрк и полет за София в 07:50 часа. Пристигане в София в 09:10 сутринта.

Цени:
На човек в двойна стая: 3380 €/ 6610 лв.
На човек в единична стая: 3830 €/ 7490 лв.

Документи за подаване на туристическа виза за ЮАР:
• Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца, считано от датата на напускане на Южна Африка
• Копие от резервация за двупосочен самолетен билет
• 2 снимки паспортен формат
• Вярно попълнена визова анкета (предоставя се в офисите на туроператора при задействане на услугата)
• Ваучер за хотелско настаняване или копие от направена резервация за такова.
• Подробно извлечение от банкова сметка на пътуващия или кредитна карта задължително с подпис и печат от обслужващата банка на всяка страница. Трябва съвсем точно да са отразени входящите и изходящи парични потоци за последните 3 месеца. Крайното салдо трябва да е положително и да надвишава сумата от 500 евро на седмица престой. Разпечатката следва да бъде на английски език или преведена от лицензирана преводаческа агенция
• Служебна бележка от местоработата на пътуващите. Задължително на английски език с подпис и печат на фирмата. В служебната бележка трябва да е ясно упомената заеманата от пътуващия длъжност, от кога е на този пост, каква е месечната му заплата за последното полугодие и, че за датите на престоя в ЮАР той ще бъде в редовен годишен отпуск (платен или неплатен)
• При пътуване с деца, ако пътуват само с един родител или без родители трябва да се представи нотариално заверено пълномощно на английски с разрешение за напускане на страната, заедно с акта за раждане на детето, също, преведен на английски и заверен с апостил.

Условия и Забележки:
• При записване се внася 2000 лева депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди заминаване;
• Офертата важи при минимум 15 туристи;
• Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв;
• Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
• Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване;
• Посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени преди заминаване;
• Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
• Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Срокове за анулации и неустойки:
• при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
• между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
• между 45-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
• при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Тагове

Оферти - ЮАР |  Оферти - Йоханесбург |  Екскурзии - ЮАР |  Екскурзии - Йоханесбург |  Екзотична почивка 2024 - ЮАР |  Екзотична почивка 2024 - Йоханесбург

Избрани оферти