Оферта номер: 229285

Израел, ЕСЕН 2019 - Страна на древност и съвремие

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Тел Авив и Екскурзии в Израел.

Израел, ЕСЕН 2019 - Страна на древност и съвремие
от 1578 лв.
Виж галерия
Дати и цена
22 ноември 2019 г. - Цена от 1578 лв.
Цената включва
Самолетен билет София - Тел Авив - София с редовен полет на АК Ел Ал с включен багаж;
Летищни такси;
1 нощувка със закуска и вечеря в района на Хайфа, хотел Eden Inn 3* или подобен;
1 нощувка със закуска и вечеря в Тиберия, хотел King Solomon 3* или подобен;
3 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем, хотел Paradise 3* или подобен;
Всички трансфери по програмата;
Транспорт с луксозен автобус с безплатен WI-FI, кат. туристически;
Всички екскурзии по програмата;
Саунд система със слушалки по време на туровете;
Екскурзовод на български език по целия маршрут;
Входни такси за обектите, посещавани по програмата;
Сертификат за хаджийство;
Водач, придружаващ групата по време на целия престой;
Медицинска застраховка с Асистънс към ЗАД Армеец с покритие 10000 евро.
Цената не включва
Такса обслужване за шофьорите и за местните екскурзоводи - 30 щат. долара / около 51 лв. общо на турист (заплащат се задължително на място)
По желание допълнителни мероприятия, предлагани от местните екскурзоводи (заплащат се на място):
Разходка с лодка по Галилейското езеро - 12 щатски долара / около 20 лв.
Обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро - 22 щатски долара / около 37 лв.
Нощен Йерусалим - 25 щат. долара / около 43 лв. (цената е променлива според броя на туристите)
По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката - Моля консултирайте се с наш представител;
По желание включване към застраховката на покритие за „Допълнителни рискове“ - Моля консултирайте се с наш представител;
Разходи от личен характер.
Екскурзия до Израел - Страна на древност и съвремие
Маршрут:
София - Тел Авив - Яфо - Кесария - Акра - Хайфа - Назарет - Кана Галилейска - Тиберия - Капернаум - Табха - планината на Блаженствата - Голан - Мегидо - Тиберия - Витлеем - Каср ал Яхуд - Йерихон - Кумран - Мъртво море - Йерусалим - Тел Авив - София

6 дни / 5 нощувки

============================================================

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

Човек в двойна стая: 1578 лв.
Единична стая: 1951 лв.
Трети възрастен на доп. легло: 1578 лв.
Дете до 6-10.99 г. на доп. легло: 1478 лв.

===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО ПО ДНИ:

ПЪРВИ ДЕН: София - Тел Авив - Яфо - Кесария - региона на Хайфа
Сборен час на летище София, Терминал 2 в 08:00ч. (задължително 3 часа преди полета). Полет София - Тел Авив на АК Ел Ал. Излита в 11:05ч.* Каца на летище Бен Гурион в 13:35ч.* Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишени, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района старото пристанище. Кесария - спирка на акведукта. Отпътуване за региона на Хайфа. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: региона на Хайфа - Акра - Хайфа - Назарет - Кана Галилейска - Тиберия
Закуска. Заминаване за Акрa, една от последните военни бази и столица на кръстоносците за повече от един век: цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, стария град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, разположен на брега на Средиземно море. Бахайските градини (отвън) и залива на Хайфа. Посещение на град Назарет; църквата Благовещение. Отпътуване за Кана - мястото на първото Христово чудо - претворяването на водата във винo на сватбата в Кана Галилейска. Заминаване за Тиберия. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: Тиберия - Капернаум - Табха - планината на Блаженствата - Голан - Мегидон - Витлеем
Закуска. Туристическа програма в района на Галилейското езеро: Капернаум - този древен град се споменава в Новия Завет като център на Христовата дейност в Галилея. Разглеждане на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър. Табха - мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба". Планината на Блаженствата, където Иисус е казал прочутата си проповед. Обиколка на Голанските възвишения, с прекрасна гледка към Галилейското езеро и красивите долини. Продължаване към долината Армагедон/Мегидон, която е спомената от Св. Йоан Богослов в библейската книга Откровение като място на последната битка между Доброто и Злото - панорамна гледка. Заминаване за Витлеем. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Витлеем - Каср ал Яхуд - Йерихон - Кумран - Мъртво море - Витлеем
Закуска. Посещение на литургията в базиликата „Рождество Христово“ във Витлеем - най-голямата забележителност на града и рождено място на Господ Иисус Христос. Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на Изкушенията, разположен в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Каср ал Яхуд - мястото на Христовото кръщение(възможност за ритуално потапяне във водите на река Йордан). Заминаване за Мъртво море - най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Панорамна гледка към Кумран. Свободно време за къпане и релакс. Завръщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Витлеем - Йерусалим - Витлеем
Закуска. Заминаване за Йерусалим: Посещение на Гетсимания (мястото на Христовата молитва и предателството на Юда), гроба на св. Богородица (с чудотворната икона на св. Богородица Йерусалимска), Елеонския хълм (мястото на Христовото Възнесение), символичния Кръстен Път (Via Dolorosa) - това e улицата, по която в древен Йерусалим Иисус Христос е носел кръста към мястото на Неговото разпятие - Голгота, храмовия комплекс на Гроба Господен и Голгота - най-святото място за Християнския свят. След поклонението програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на св. цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Кварталите на Стария град: християнски, еврейски, мюсюлмански, арменски; римската улица Cardo, “Стената на плача”, храмовия хълм с Купола на скалата. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

ШЕСТИ ДЕН: Витлеем - Тел Авив - София
Ранна закуска. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет Тел Авив - София на АК Ел Ал. Излита в 07:15ч.* Каца на летище София в 09:55ч.*

===============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
Тел Авив
Хотели - Тел Авив Забележителности - Тел Авив
Музей на еврейската Диаспора
Нови забележителности: Огромен аквариум в Йерусалим
Алея на праведните в Йерусалим