Оферта номер: 229286

Израел и Йордания, ЕСЕН 2019 - Разширен тур с Акаба, Ейлат и Масада

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Тел Авив и Екскурзии в Израел.

Израел и Йордания, ЕСЕН 2019 - Разширен тур с Акаба, Ейлат и Масада
от 2230 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
Самолетен билет София – Тел Авив – София с АК България Еър
Летищни такси
1 брой чекиран багаж на пътник
Трансфери по програмата
Входно-изходни такси на границата с Йордания - 50 $
7 нощувки със закуски в хотели 3*/4* (2 във Витлеем, 1 в Акаба, 1 в Петра, 1 в Аман, 2 в Тверия)
2 нощувки във Витлеем (Хотел Paradise 3* или подобен);
1 нощувка в Акаба (Хотел Raid Hotel Aqaba 3* или подобен);
1 нощувка в района на Петра (Хотел Edom 3* или подобен);
1 нощувка в Аман (Хотел Saray Hotel 4* или подобен);
2 нощувки в района на Тиберия (Хотел Astoria 3* или подобен);
7 вечери
Еднодневна екскурзия до древният град Петра
Входна такса за Петра
Туристическа обиколка в Джераш
Панорамна обиколка на Аман
Туристическа обиколка на Йерусалим
Посещение на Витлеем, река Йордан, Галилейско море, Капернаум, Табха, Назарет, Тверия
Местен екскурзовод на български/руски език
Слушалки по време на беседите
Свидетелство за хаджийство
Водач на групата от България;
Медицинска застраховка с Асистънс към ЗАД Армеец с покритие 10000 евро.
Цената не включва
Входна такса за Масада около 25$ (цената е променлива и се влияе от броя на туристите)
Нощен тур на Йерусалим – 25$ (цената е променлива и се влияе от броя на туристите)
Разходи от личен характер
Такса обслужване за екскурзоводите на място - по 5 $ на ден (40 $) на човек
Допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на място
По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката - Моля консултирайте се с наш представител;
По желание включване към застраховката на покритие за „Допълнителни рискове“ - Моля консултирайте се с наш представител;
Екскурзия до Израел - Разширен тур с Акаба, Ейлат и Масада

Маршрут:
София - Тел Авив - Витлеем - Йерусалим - Масада* - Ейлат - Акаба - Петра - Шобак - Мъртво море - Мадаба -
Небо - Аман - Джераш - Тверия - Назарет - р. Йордан - Табха - Капернаум - Лод - Яфо - Тел Авив - София

8 дни / 7 нощувки

============================================================

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

Човек в двойна стая: 2230 лв.
Единична стая: 2558 лв.
Трети възрастен на доп. легло: 2230 лв.
Дете до 6-10.99 г. на доп. легло: 2005 лв.

===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО ПО ДНИ:

ПЪРВИ ДЕН: 24.10.2019 София - Тел Авив - Витлеем

Отпътуване от летище София 18:00 ч с АК Bulgaria Air. Пристигане на летище Бен Гурион в 20:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 25.10.2019 Витлеем - Йерусалим

Закуска. Посещение на Витлеем и базиликата „Рождество Христово”, на чието място е роден Иисус Христос. Пешеходна обиколка на Стария град на Йерусалим. Разходка из арменския, арабския и еврейския квартал на града по „Виа Долороса“ (Пътя на Страданието), по който е вървял Исус към Голгота. Поклонение на Божи гроб - след което всички вече са хаджии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 26.10.2019 Витлеем - Масада - Ейлат - Акаба

Закуска. Разглеждане на светите места: Маслиновия хълм - мястото на Възнесение Христово, Гетсиманската градина и базиликата в нея. Посещение на Масада - древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала. Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Сдомом и Ен Геди. Отпътуване за Йордания. Попътно посещение на най-популярния израелски курорт Ейлат, на брега на Червено море. *По желание, и ако остане време (заплаща се допълнително) посещение на най-голямата атракция на Ейлат - аквариумът и най-впечатляваща подводна обсерватория - стотонната стоманена кула, забита в морето, около която от естествени материали е изграден коралов риф. Преминаване на границата с Йордания. Настаняване в хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:27.10.2019 Петра

Закуска. Закуска. Отпътуване за „Изгубения град” Петра - едно от новите Седем чудеса на света. Върви се около час пеша из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от старинния град. Градът е разположен в естествено укрепената планинска долина Вади Муса. Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. По време на обиколката ще се докоснете до историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните скали на каньона преди повече от 2000 години. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 28.10.2019 Шобак - Мъртво море - Мадаба - Небо - Аман

Закуска. Отпътуване за столицата на Хашемитското кралство. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) - построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Свободно време за къпане в Мъртво море - най-ниската точка на сушата на планетата. Пътуване до Мадаба (на 30 км от Аман), едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. В продължение на два века (от V до VII) стотици мозайки са подредени в църквите на Мадаба и обикновените домове, като тази, покриваща пода на гръцката православна църква „Св. Георги”, е най-впечатляваща (оригиналният размер на мозайката е 15,6 х 6 м - 94 кв. м, като само една четвърт е запазена до днес). Пътуване към планината Небо, едно от най-почитаните свети места в Йордания, и посещение на мястото, където се твърди,че е погребан Мойсей. Аман - панорамна обиколка на града. При възможност и ако остане време посещенние на Цитаделата и археологическия музей. Настаняване в Аман. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 29.10.2019 Аман - Джераш - Тверия

Закуска. Туристическа обиколка на Джераш - древен град населяван още от бронзовата епоха и известен като „Помпей на Средния Изток” със запазени до наши дни останки от римски храмове, театри, улици и сгради. Преминаване на границата с Израел. Настаняване в хотела в Тверия. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 30.10.2019 Назарет - р. Йордан - Табха - Капернаум - Тверия

Закуска. Отпътуване за Назарет и разглеждане на базиликата „Благовещение”, работилницата на Йосиф, параклиса „Св. Архангел Гавраил” и православната църква с кладенеца на Дева Мария. Отпътуване за река Йордан, където Исус Христос е покръстен от Йоан кръстител. Следва обиколка по местата, където Исус е извършвал чудеса около Галилейско море - Табха (мястото където е станало чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби - възможност за обяд в ресторант, където сервират същия вид риба, с който Исус е нахранил петте хиляди човека); следва планината на Блаженството, където Исус избира дванайсетте си ученика измежду всички свои последователи; разглеждане на руините на древния Капернаум, където в къщата на Симон (Петър) е живял самия Исус. Вечеря. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 31.10.2019 Тверия - Тел Авив - София

Закуска. Отпътуване за Тел Авив. Посещение на църквата с гроба на свети Георги в Лод. Разглеждане на стария град Яфо (Яфа): Мостът на желанията, старото пристанище, часовниковата кула. Трансфер до летище „Бен Гурион”. Отпътуване за България в 19:30 ч. Пристигане на летище София в 22:25ч.

===============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
Израел и Йордания - 7НВ от Варна
от 1998 лв.
Израел и Йордания - 7НВ от Варна
7 нощувки
Самолет
Тел Авив
Хотели - Тел Авив Забележителности - Тел Авив
Музей на еврейската Диаспора
Нови забележителности: Огромен аквариум в Йерусалим
Алея на праведните в Йерусалим