Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

Израел и Йордания - Гранд тур - 9НВ

Номер на оферта

/

225727

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж и летищни такси;
*2 нощувки със закуска и вечеря в района на Галилея;
*1 нощувка със закуска и вечеря в Аман;
*1 нощувка със закуска и вечеря в Петра;
*1 нощувка със закуска и вечеря в пустинята Вади Рум;
*1 нощувка със закуска и вечеря в Акаба;
*1 нощувка със закуска и вечеря в района на Мъртво море;
*2 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем;
*Екскурзовод на български език по целия маршрут;
*Луксозен автобус с безплатен WI-FI;
*Саунд система със слушалки по време на туровете;
*Всички трансфери по програмата;
*Всички екскурзии по програмата;
*Входни такси за обектите по програмата;
*Сертификат за хаджийство;
*Водач, придружаващ групата по време на целия престой;
*Медицинска застраховка асистънс ЗАД Евроинс с покритие 10 000 евро.

Цената не включва

*Такса обслужване за шофьорите и за местните ескурзоводи – общо 50 долара (заплащат се в Израел и Йордания);
*Разходи от личен характер;
*Допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание):
*Обяд на Галилейско езеро – 35 долара;
*Разходка с лодка по Галилейското езеро – 25 долара;
*Разходка на нощен Йерусалим – 35 долара;
*Застраховка "Отмяна на пътуване" (информация за нея - в офиса ни);

Програма на пътуването

Израел и Йордания - Гранд тур - 9НВ

Маршрут: СофияТел Авив/Яфо – Хайфа – Акра – Назарет - Галилейското езеро – Голанските възвишения - Аджлун – Джераш – АманМадаба – Небо – Керак – Петра – Вади Рум – MAKHARAS – Акаба – Ейлат – Масада - Мъртво море – Каср ал Яхуд – Йерихон – ВитлеемЙерусалим - София


Цена на човек в двойна стая:
16.10 - 25.10.2023 - 3798лв.



=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================


Програма:

-1-ви ден 16.10.2023 Летище Бен Гурион – Тел Авив/Яфо – Галилея
Сборен час на летище София, Терминал 2 в 08:00 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 11:05 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 13:35ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района старото пристанище. Отпътуване към Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Вечеря. Нощувка в района на Галилея.

-2-ри ден 17.10.2023 Хайфа – Акра – Назарет – Галилейското езеро – Голан
Закуска. Посещение на третия по големина град в ИзраелХайфа: уникалният храм на бахаите и цветните градини около него. Туристическа програма в столицата на кръстоносците от времената на кръстоносните походи – Акра: пешеходна разходка в стария град и пристанището. Посещение на град Назарет – разглеждане на църквата ”Св. Благовещение”, построена на мястото, където Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да ? съобщи, че ще роди Иисус. Обиколка покрай Галилейското езеро и Голанските възвишения. Вечеря. Нощувка в района на Галилея.

-3-ти ден 18.10.2023 Галилея – Аджлун - Джераш – Аман
Закуска. Отпътуване за Йордания. Разглеждане на ислямския замък Аджлун, построен високо, на хълм, от който може да се наблюдава красивата долина на река Йордан. Туристическа обиколка на Джераш - древен град населяван още от бронзовата епоха и известен като „Помпей на Средния Изток” със запазени до наши дни останки от римски храмове, театри, улици и сгради. Отпътуване за столицата на Хашемитското кралство – Аман. Панорамна обиколка на града. Вечеря. Нощувка в Аман.

-4-ти ден 19.10.2023 АманМадаба - Небо – Керак - Петра
Закуска. Отпътуване за Мадаба (на 30 км от Аман), едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. Градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникална мозайка от 6 век, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Следва посещение на планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясно време могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Мойсей умира и е погребан там. На върха са открити руини на манастирска църква от средата на IV век. В нея са запазени красиви мозайки. Продължаваме по пътя на кралете с посещение на замъка на кръстоносците Керак (столица на библейското царство Моав в древността) – построен от тамплиерите в средата на 12 век по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. В популярната култура замъкът Керак е забележителен с участието си във филма на Ридли Скот от 2005г. „Небесно царство“. Отпътуване към Петра. Вечеря. Нощувка в Петра.

-5-ти ден 20.10.2023 Петра
Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от Седемте нови чудеса на света. Градът е включен в листата за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), кралските скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите, Византийската църква с красивата цветна мозайка и Храмът на крилатия лъв. По желание има възможност за изкачване до Манастира, една от най-внушителните постройки в комплекса. Свободно време. Отпъуване за Вади Рум. Настаняване в пустинята Вади Рум в луксозен кемп. Традиционна вечеря в ресторант с невероятен изглед към пустинята. Нощувка.

-6-ти ден 21.10.2023 пустинята Вади рум и красивия каньон MAKHARAS – Акаба
Събуждане и посрещане на прекрасния изгрев над пустинята! Закуска. Пустинята Вади Рум – известна още като Лунната долина. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман там и всъщност самият Лорънс в действителност се е подвизавал по тези места по време на Арабското въстание.Това място предствя една уникална природна забележителност, недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Огромни планини от пясъчник и гранит излизат, отвесни, от широки червеникави пясъчни долини до височини от 1700 метра и повече. Вади Рум е бил обитаван от много човешки култури от праисторически времена, като много култури - включително набатейците - оставят своя отпечатък под формата на петроглифи, надписи и храмове. Бедуинските племена все още живеят сред планините и техните големи шатри от козя козина са специална особеност на пейзажа. Настаняване в бедуинско селище в местността Вади Рум – домакините ще Ви посрещнат в пъстри модерни шатри и ще Ви нагостят с вкусен чай с мента и кафе с кардамон.
Следва двучасово сафари с джипове (включено в цената) - по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, изворите на Лорънс Арабски, както и на чудните форми на скалите в региона. Следва екскурзия до красивия каньон Makharas и скалата Seven Pillars of Wisdom, където ще имате възможност да се насладите на невероятни гледки към скалните образования. Отпътуване за курорта Акаба на Червено море. Градът е известен в цял свят с прекрасните възможности за гмуркане. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря и нощувка в Акаба.

-7-ми ден 22.10.2023 Акаба – Ейлат – Мъртво море
Закуска. Отпътуване за Израел. Попътно посещение на най-популярния израелски курорт Ейлат, на брега на Червено море. По желание(и ако остане време - заплаща се допълнително), посещение на най-голямата атракция на Ейлат - аквариумът и най-впечатляваща подводна обсерватория - стотонната стоманена кула, забита в морето, около която от естествени материали е изграден коралов риф. Заминаване за Мъртво море. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка в региона на Мъртво море.

-8-ми ден 23.10.2023 Мъртво море – Масада – Йерихон - Каср ал Яхуд – Витлеем
Закуска. Посещение на Масада - древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала (входна такса за Масада около 25$, в зависимост от броя на групата). Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Содом и Ен Геди. Заминаване за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на Изкушенията, разположен в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Каср ал Яхуд – мястото на Христовото кръщение(възможност за ритуално потапяне във водите на река Йордан). Отпътуване за Витлеем. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

-9-ти ден 24.10.2023 ВитлеемЙерусалим
Закуска. Ранно посещение на базиликата „Рождество Христово“ във Витлеем: най-голямата забележителност на града и рождено място на Господ Иисус Христос. Заминаване за Йерусалим: символичния Кръстен Път (Via Dolorosa), поклонение в храмовия комплекс на Гроба Господен и Голгота – най-святото място за Християнския свят. Посещение на Гетсимания (мястото на Христовата молитва и предателството на Юда), гроба на св. Богородица (с чудотворната икона на св. Богородица Йерусалимска). Програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на св. цар Давид и стаята на Тайната вечеря и “Стената на плача”. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

-10-ти ден 25.10.2023 ВитлеемЙерусалим – Лод – летище Бен Гурион – София
Закуска. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят една базилика наречена Църквата на народите, посветена на страданията Христови и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; храмът с гроба на Света Богородица. Отпътуване за град Лод - посещение на църквата свети Георги Победоносец и поклонение на гроба на светеца. Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за София в 17:15ч. Пристигане в София в 19:55ч.

================================================================

-Забележка:
*Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 20 човека;
*Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи – 20 дни преди реализирането на екскурзията;

-Условия за записване:
*Копие от международен паспорт;
*Депозит 500лв. на човек;
*Доплащане – 1 месец преди датата на заминаване;

-Необходими документи:
*Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
*За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
*Няма визови изисквания при пътуване в Израел и Йордания;

-В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*Ден след на подписване на договора до 61 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 50 лв;
*Между 60-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа депозита;
*Между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50%;
*Между 14-ия и 09-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
*При по-малко от 09 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията.

-За влизащи в Израел български граждани се изисква:
*Отпада изискването за PCR тест при отпътуване и при пристигане в Израел.

-За влизащи в Йордания български граждани се изисква:
*Отпада изискването за отрицателен PCR тест или изисквания за ваксина
*Задължително е попълване на декларация и генериране на QR код на HTTPS://WWW.GATEWAY2JORDAN.GOV.JO за всички, независимо дали са ваксинирани или не, както и представянето на валидна медицинска застраховка за периода на престой.

-Полетно разписание:
|LY 552|София|11:05|Тел Авив|13:35|
|LY 551|Тел Авив|17:15|София|19:55|

-Хотели по програмата:

|Място|Хотел|Нощувки|
|Назарет|GOLDEN CROWN OLD CITY or similar|2|
|Аман|Le Meneur or Merry Land or Olive 3* Hotel|1|
|Петра|Petra Night or Oscar 3* Hotel|1|
|Wadi Rum|Hasan Zawaideh or Rum Magic Deluxe Camp|1|
|Акаба|Qidrah or Dweik 2 or Crystal 3* Hotel|1|
|регион Мъртво море|DAVID RESORT DEAD SEA OR SIMILAR|1|
|Витлеем|MOUJNT DAVID / WHITE DIAMOND OR SIMLAR|2|

-Допълнителна информация:
*Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването.
*Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв.
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Застраховка „Отмяна от пътуване“: Георграфски свят ООД предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офисите на фирмата.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004230/20.12.2022 на "ЗД ЕВРОИНС", гр. София, бул. "Христофор Колумб" 43

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Есен 2023 - Израел |  Есен 2023 - Тел Авив

Избрани оферти