Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

Израел от 838лв-самолет,такси,водач,закуски,вечери

Номер на оферта

/

221493

Дати & цени

Цената включва

• самолетен билет Варна-Тел Авив-Варна с включен салонен багаж до 10 кг
• летищни такси
• 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* във Витлеем (хотел Shepherd Bethlehem 3* http://www.shepherdbethlehem.com/ или подобен)
• екскурзовод на български език по целия маршрут
• луксозен автобус с безплатен WIFI
• саунд система със слушалки по време на туровете
• всички трансфери по програмата
• всички екскурзии по програмата
• входните такси за обектите по програмата
• сертфикат за хаджийство
• водач на групата от България
• медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.

Цената не включва

Цената е валидна за туристи, навършили 65 години.
Програмата се предлага за всички възрасти, лица под 65 години пътуват с доплащане от 50 лв.


• бакшиши – 5 долара на турист на ден, които се заплащат в Израел
• доплащане по желание за допълнителен багаж 20 кг - 170 лв.

Програма на пътуването

Израел 65+ и приятели

Йерусалим, Витлеем, Йерихон, Каср ал Яхуд и р. Йордан, Мъртво море, Лод, Тел Авив и Яфо

ДАТА: 05.10.2018г

ЦЕНА: 838 лв

Цената е валидна за туристи, навършили 65 години.
Програмата се предлага за всички възрасти, лица под 65 години пътуват с доплащане от 50 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден Среща с водача на групата на летище Варна в 10:45ч. Директен полет за Тел Авив в 12:45ч. Пристигане на летище Бен Гурион в 14:45ч. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение с неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове. Посещение на района на старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

2 ден Закуска. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим. Разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Туристическа програма в Йерусалим. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за него напомнят една базилика, посветена на страданията Христови и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието - Голгота; храмовият комплекс Божи гроб - най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) - гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ - голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

3 ден Закуска. Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос в река Йордан. Заминаване за Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

4 Ден Закуска. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България в 15:35ч. Пристигане на летище Варна в 18:10ч.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Златна възраст - 55 + - Израел |  Златна възраст - 55 + - Тел Авив

Избрани оферти