Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кападокия

КАПАДОКИЯ - АНТАЛИЯ - КОНЯ със самолет и автобус от/до ВАРНА и БУРГАС, 19.04.18

Номер на оферта

/

220441

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут на отиване
- 1 нощувка със закуска в Истанбул, в хотел 3*.
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Коня, в хотел 3*.
- 2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия, в хотел 3*.
- 2 нощувки All inclusive в хотел 4* в района на Анталия.
- Трансфер хотел-летище в Анталия.
- Билет за чартърен полет Анталия – София с включени летищни такси и багаж.
- Трансфер с автобус София - Варна
- Екскурзоводско обслужване в Истанбул, Коня и Кападокия от местен лицензиран екскурзовод на български език, който ще пътува с групата
- Пешеходна обиколка на историческия център на Истанбул с екскурзовод на български език
- Туристическа програма в Коня с екскурзовод на български език
- Туристическа програма в Кападокия с екскурзовод на български език
- Мед. застраховка в ЗАД „Алианц България“, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 г.

Цената не включва

- Входните такси за музеите:
1.Крепоста Ючхисар - 7 турски лири
2.Национален парк Гьореме - 30 турски лири
3.Долината Зелве - 10 турски лири
4.Древния град Каймаклъ - 25 турски лири
5.Гробницата на Мевляна, Коня – без входна такса
6.Медресето Каратай в Коня – 5 турски лири
- Посещение на атракционно заведение в Кападокия с програма с шоу на дервишите (15 мин.), с вечеря и напитки (без лимит местно производство)– 20 евро
- Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания, с включени лека закуска преди полета, сертификат и чаша шампанско – 120 евро
- Екскурзия до Сиде и Манавгат – 50 евро
- Разходи от личен характер и бакшиши.
- Допълнителни екскурзии в Истанбул: Вечеря с програма в Ориент Хаус Босфорус - 40 евро, дневна разходка с корабче по Босфора – 15 евро. Туровете в Истанбул се осъществяват при записани минимум 20 човека.
- Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години - доплащане 10 лв.
- Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години - доплащане 20 лв.
- Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“, гр. София, бул. „Княз Ал. Дондуков“ № 59, ЕИК 040638060, тел. 08 930 23 55
- Разходи от личен характер и бакшиши.
- Доплащане при записани по-малко от 20 човека за тръгване от: В. Търново - 25 лв. на човек; от Габрово - 20 лв. на човек; от Казанлък - 15 лв. на човек, от Ст. Загора - 15 лв.
- Разходи от личен характер и бакшиши.

Програма на пътуването

ИСТАНБУЛ - КАПАДОКИЯ - АНТАЛИЯ - КОНЯ
отиване с автобус от Варна и Бургас, връщане със самолет

6 нощувки, от които:
- 1 нощувка със закуска в ИСТАНБУЛ
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Коня
- 2 нощувки със закуски и вечери в КАПАДОКИЯ
- 2 нощувки на база All Inclusive в АНТАЛИЯ

Цена на човек в двойна стая: 558 лв.
Трети възрастен: 548 лв.
Единична стая: 744 лв.
Дете 2-11.99 г. с 2-ма възрастни: 470 лв.


ПРОГРАМА
Първи ден 19.04.2018
Отпътуване от Варна в 05:00 ч. от Антим 1 до Арх.Музей, От Бургас в 07:00 ч. - ОМВ х-л Мираж. Пътуване по маршрут Малко ТърновоИстанбул. Пристигане в Истанбул около обяд. Следва пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод на български и разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ” (отвън). Настаняване в хотела. За да има вечерта ви подобаващ завършек, ви предлагаме вечеря с шоу програма в Ориент Хаус Босфорус, където ще имате възможност да се насладите на невероятните нощни гледки към Златния рог и Босфора, разкриващи се пред вас по време на нощния круиз (доп. заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.

Втори ден 20.04.2018
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време или по желание разходка с яхта по Босфора. Предстои ви вълнуващо пътешествие с яхта по Босфора и възможност да се запознаете с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул (доп. заплащане). Около обяд отпътуване за Коня - градът на танцуващите дервиши, наричани още „мистиците на исляма“. Безспорно най-известният дервиш е Мевляна Джелаледин Руми - един от най-тачените суфи-мистици и най - четените суфи - поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най-либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му оказали влияние върху най-големите интелектуалци, като Шекспир, Андерсен и др. Настаняване в хотел в Коня. Вечеря. Нощувка.

Трети ден 21.04.2018
Закуска и освобождаване на хотела. Туристическа програма в Коня с посещение на мавзолея на Мевляна гробницата на Руми, джамията на големия събеседник и учител на Мевляна – Шемс от Тебриз, медресето Каратай– считано за един от големите университети в средновековна Анатолия. Отпътуване за Кападокия. Попътно разглеждане на „долината на любовта“ и фото пауза между уникалните скалисти образования. Следва долината Дербент, наречена още розовата долина, едно от най интересните създания на природата. Посещение на местността „Пашабаг“ известна още под името „долината на Симеон“. Смята се, че на това място е водил отшелнически живот Свети Симеон. Обяд(срещу доп. заплащане). Пристигане в Кападокия, настаняване в хотел. Вечеря. По желание организиране на тематична вечер с ориенталски танци(срещу доп. заплащане). Нощувка.

Четвърти ден 22.04.2018
Любителите на силните усещания в 05:30 ч. сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, ще имат възможност да се включат в допълнителна екскурзия - Полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 - 50 мин. Закуска. Туристическа програма в Кападокия с посещение на древния град Каймаклъ, открит през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му по близо 100 тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоръжения - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Отпътуване за живописното градче Ючхисар, където е разположена едноименната крепост и най-високата точка в Кападокия. Наричат това място природен скален замък, съхранил множество тунели и галерии, разположени сред удивителни скални образования. Екскурзионната програма продължава с националния парк Гьореме - център на ранното християнство. Огромният манастирски комплекс в Гьореме впечатлява с изящните си рисунки, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Посещение на долината на приказните комини Зелве, където оформените под въздействието на вятъра и водата вулканични форми ще ви върнат още веднъж в мистичността, за да оставят у вас незабравими спомени. В традиционното грънчарско ателие, ще се запознаете с техниките на местните занаятчии. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Пети ден 23.04.2018
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Анталия. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Шести ден 24.04.2018
Закуска. По желания екскурзия до античния град в Сиде и водопадите в Манавгат. В миналото Сиде е бил важен търговски и научен център, обграден със силни крепостни стени, разположен на живописен полуостров. Градът изживява своя златен век през римския период. В него е имало голяма Агора и антична търговска улица с множество павилиони и магазинчета. Тук все още могат да бъдат посетени добре запазените монументи от древни епохи, разказващи за славното минало на района. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Седми ден 25.04.2018
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет за София. Пристигане на летище София. Трансфер с автобус София - Варна.


ГРАФИК НА ТРЪГВАНЕ:
Варна 05:00 ч. от Антим 1 до Арх.Музей
Бургас 07:00 ч. от ОМВ х-л Мираж

ПОЛЕТНИ ДЕТАЙЛИ
25.04.2018 връщане от Анталия 14:35 – София 16:15
Авиокомпания Bulgaria Air Тип самолет: A 319

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кападокия |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кападокия |  Оферти от Варна - Турция |  Оферти от Варна - Кападокия

Избрани оферти