Начало / Екскурзии / Екскурзии - Патра

КАРНАВАЛЪТ В ПАТРА 2020 + 2 БОНУСА НАФПАКТОС и СОЛУН

Номер на оферта

/

230793

Дати & цени

Цената включва

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.01.2020

ЦЕНА на турист в двойна стая хотел 3* : 455 лв.
Доплащане за единична стая: 150лв
Дете до 12 г настанено с 2 възрастни: лв

РЕДОВНА ЦЕНА:

На турист в двойна стая хотел 3* : 495 лв.
Доплащане за единична стая: 150лв
Дете до 12 г настанено с 2 възрастни: лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Лицензиран автобусен транспорт
3 нощувка със 3 закуски , 1 обяд и 2 вечери в хотел KIANI AKTI 3 * в района на Патра
!!! БОНУС– Разходка в Солун
!!! БОНУС -Посещение на град Нафпактос (популярен и като Лепанто)
Екскурзоводско обслужване по маршрута;
Медицинска застраховка 5000 еu/ ЗАД Армеец за лица до 64.99 г
Всички пътни и магистрални такси;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Сититур на града с ВКЛЮЧЕН ТРАНСФЕР и възможност за наблюдаване на парада за 2-та дни-30 лв
Участие и възможност за дефилиране по време на карнавалните шествия през 2-та дни, закупуване на тематичен карнавален костюм и включени напитки по време на парада-250 евро;
Посещение на Антична Олимпия с включени входни такси -60 лв;
Доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 64 г. до 85 г
Входни такси на туристически обекти
Сити такса
Лични разходи
***Възможност за тръгване от Кърджали и Хасково-35 лв
***Възможност за тръгване от Пловдив-30 лв

Програма на пътуването

КАРНАВАЛЪТ В ПАТРА 2020 г
УНИКАЛЕН ПРАЗНИК НА ЖИВОТА,
ИЗПЪЛНЕН С ЦВЕТОВЕ И МУЗИКА
+ 2 БОНУСА
„Булесите” ,„Играта на скритото съкровище”,Големият парад на малките”,„Бурбули”,
Уличен театър, Нощният парад
са само част от МАГИЯТА на тази
ВЕЛИКОЛЕПНА ЦВЕТНА ФИЕСТА
28.02.2019-03.03.2020
5 дни / 3 нощувки
!!! 455 лв !!!
Тръгване от Кърджали-Хасково-Пловдив-София!!!
Карнавалът в Патра („Патрино карнавали”) е най-големият в Гърция и сред най-популярните в цяла Европа. Той се организира в чест на бога на виното Дионисий, а легендите разказват, че посред зима хората зоват чрез различни пиршества божеството да се събуди и да се прероди, довеждайки отново пролетта.

Програма
1-ви ден
Отпътуване от София в 23:00ч по маршрут София– ГКПП Кулата– Иоанина– Нафпактос – Патра. ВЪЗМОЖНОСТ за тръгване от Кърджали-Хасково-Пловдив. Нощен преход.
2-ри ден
Сутринта БОНУС посещение на НАФПАКТОС- ще разгледаме елегантния град ,построен около нос и обримчен с венецианска крепост.Крепостните стени стигат чак до морето. Ще посетим Венецианското пристанище, паметника на Сервантес и Фетие Джамия. Продължаваме по мост Рио- Антирио .Пристигане в района на Патра. Настаняване в хотела. Обяд .Свободно време за почивка или разходка. Вечерта след 17:00 посещение на Патра и възможност да се насладите на нощния парад на Карнавала. Нощувка.
3-ти ден
Закуска .Време за КАРНАВАЛНИ СТРАСТИ : отпътуване към Патра – четвъртият по големина град в Гърция и третото по големина пристанище след Атина и Солун. Туристическа програма в Патра- църквата „СВ.АНДРЕЙ“ – най-големият православен храм на Балканите, в който се пазят мощите на светеца, върнати от папата през 1964 г.; пешеходната улица „Трио Наваро“ с множество кафенета и сувенирни магазини; площад „Псила Алония“. Ще се впуснем в емоцията на карналава: 14:00 Възможност да вземете участие в най-пищния и мащабен карнавал в цяла Гърция, именно в деня на най-пъстрите и вълнуващи КАРНАВАЛНИ ШЕСТВИЯ .Организират се балове, паради, състезания, детски карнавал, търсене на скритото съкровище и други мероприятияВ края на карнавала ритуално се запалва Кралят на карнавала, гърмят се фойерверки, навсякъде звучи музика и се слага край на карнавала. Връщане в хотела вечерта. Вечеря .Нощувка.
4-ти ден
Закуска. Ще се отправим към АНТИЧНА ОЛИМПИЯ . Посещение на археологическия обект и музея на Древна Олимпия – едно от най-големите светилища в Древна Елада, посветено на бог Зевс, и мястото, където са се провели първите Олимпийски игри през VII век пр. н. е., Музия на Историята на Олимпийските игри и Музея на историята на Разкопките . Олимпийският досег с пламък се провежда преди всяка олимпиада в древна Олимпия и обявява началото на олимпийските игри. Простият и символичен ритуал се извършва на олтара, който е в храма на Хера (Ираон). Прометей, призовавайки бога Аполон, запалва факлата с помощта на кухо огледало. За първи път е направена през 1936 г. за Олимпиадата в Берлин с помощта на кухо огледало, което е принадлежало на Атинския университет и е произведено в Германия. Научният директор на това първо докосване беше професорът по физика Салтерис Перистеракис.Връщане в хотела.Вечеря. Нощувка.
5-ти ден
Закуска . Напускане на хотела и отпътуване към България . По път се от отбиваме за разходка Солун. Късно вечерта пристигане в София

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Патра |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Патра |  Карнавали 2023 - Гърция |  Карнавали 2023 - Патра

Избрани оферти