Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рио де Жанейро

КАРНАВАЛ В РИО - 10 дни / 7 нощувки

Номер на оферта

/

208178

Дати & цени

Цената включва

Vilamar Copacabana ***/* -
http://hotelvilamarcopacabana.com.br/ - € 1255

Разположен само на 100 метра от плажа Копакабана, хотел Vilamar Copacabana предлага модерна фитнес зала, сауна и слънчев басейн на покрива, Wi-Fi интернет, предлага климатизирани стаи с минибар, кабелна телевизия и самостоятелна баня. Хотел Vilamar е на 280 метра от метростанция Cantagalo и на 3,8 километра от стадион Lagoa. Международното летище Gale?o е на 26 км.

Copacabana Mar ***/* - http://copacabanamar.com.br/ - € 1375

Хотел Copacabana Mar се намира само на 2 пресечки от известния плаж Копакабана и предлага басейн на покрива с бар, фитнес зала и ресторант, климатизирани стаи с безплатен Wi-Fi интернет, кабелна телевизия, телефон и минибар. Хотел Copacabana Mar е на 50 метра от метростанция Cardeal Arcoverde и осигурява лесен достъп до други части на Рио. Плажът Ипанема е на 5 минути път с метро.

Olinda Rio **** - www.olindariohotel.com.br - € 1459

Разположен в централната част на плажа с прекрасна гледка към цялата крайбрежна ивица на Копакабана Olinda Rio се помещава в благородна сграда с класически архитектурен стил, построена през 1949 г., която запазва очарованието и блясъка на онази епоха.Гостите могат да се насладят на бразилска или френска кухня в ресторант Venezia, в европейска обстановка, с италиански мраморни подове, кристални полилеи, уютен дървен бар с кристали и спираща дъха гледка към океана.Луксозните суити имат панорамен изглед към плажа, климатик, телевизор, минибар, електронен сейф, минибар и безплатен Wi-Fi интернет.Хотелът предлага и качествена закуска на шведска маса.

Цените са на човек в двойна стая, в евро и включват:

- Самолетни билети София-Рим-Рио-Рим-София;
- Всички летищни такси;
- Посрещане и трансфери летище-хотел-летище;
- 7 нощувки със закуска в хотел в Копакабана;
- Застраховка медицински разноски;

Цената не включва

Лични разходи
- Екскурзии по желание
- Примерни екскурзии по желание на човек*:

Полудневен тур на стария град в Рио с други туристи - € 45
Корковадо и Захарната глава с обяд - € 147
Захарната глава - € 61
Корковадо и Тижука с джип - € 64
Джип тур до гората Тижука - € 54
Фавелите на Рио - € 33
Билет за Парада на победителите и двупосочен трансфер от/до хотела - € 120
* Цените на туровете са ориентировъчни и се потвърждават при резервация

Забележка: екскурзията е индивидуална и цената подлежи на потвърждение в зависимост от наличните места по полетите и хотелите. Всички турове в Рио са с трансфери от/до хотела с други туристи.

При желание може да се направят промени по програмата и да се включат посещение на водопадите Игуасу, Буенос Айрес и др.

Програма на пътуването

Над 2 милиона души на ден по улиците и над 200 самба училища. Започнал традицията си през 1723 г. той все още привлича с пищните си костюми, изпълнени с разкош и иновативност. По това време на годината никой не спи – улиците са изпълнени с хора, музика и веселие. Изживейте най-чаканият и вълнуващ фестивал в света – Карнавалът в Рио!


ПРОГРАМА

10дни/ 7 нощувки



12 февруари Отпътуване

Полет СофияРим с Алиталия (19:05-20:00 ч.) и следващ за Рио в 21:45.

13 февруари Рио де Жанейро - Купонът започва

Кацате в 07:00 ч. Сърдечно посрещане на летището в Рио от наш представител, който ще ви заведе до избрания от Вас хотел. Настаняване и свободно време за първи впечатления и аклиматизиране.

Добре дошли в Рио - границата между модерния свят и екзотиката. Това е пресечната точка на религии от цял свят и един уникален начин на живот, довел до зараждането на най-великия фестивал в света. Огромната територия с многоцветна флората и фауната съчетана с удивителни приказно-красиви плажове. Смесицата между изключителни и феноменални гледки, лежерната самба във всяко крайбрежно заведение ще Ви накара да попивате нарастваща емоция, докато в един момент се усетите, че искате повече и повече и още ...

14 февруари Полъх от миналото Закуска

Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане или екскурзии.

Днес може да разгледате стария град с исторически църкви, манастири, главната катедрала на града, както и сгради построени в колониален стил. Може да се разходите до някои от малките магазинчета и кафенета запазили духа на отминали времена. Връщане в хотела.

15 февруари Ритъмът на джунглата Закуска

Днес ви предлагаме да посетите дъждовната гора Тижука, където се намират стотици видове растения и диви животни, много от които застрашени от изчезване и се срещат само в Атлантическата дъждовна гора. Растителността е толкова гъста, че учените са изчислили, че температурата на околната среда в околните райони е била понижена с до 9°C. В гората ще откриете също около 30 приказни водопада. А след това може да посетите фавелите на Рио, където живее около 20% от населението на града. До 70/80-те години фавелите не фигурират изобщо на картата на Рио. След редица неуспешни опити да елиминира фавелите, правителството решава да разработи проект за облагородяването им, така днес повечето от тях са електрифицирани и водоснабдени, фигурират на картата на града, и отпадъците се събират редовно. Свободен следобед и нощувка.

16 февруари Корковадо и Захарната глава Закуска

Днес може да се качите до най-известната статуя в Бразилия Исус Христос. След 20 минутно пътуване през красивата тропическа гора и уникални гледки към плажовете на Рио пристигате на върха, където Ви очаква Христос Спасителя. Тази гледка не се повтаря никога. Гледали сме я на хиляди картички и филми, но изживяване на живо не може да бъде описано. След това продължавате към квартала Урка, от където вземате въжената линия за известната Захарна глава с уникалните гледки на 360 градуса над Рио и океана.

17 февруари Парада на победителите

Свободно време за самостоятелно разглеждане. Днес може да се отправите към пристанището, за да отплавате на релаксиращ круиз из залива Гуанабара, от където ще може да се насладите още веднъж на приказни гледки към Рио и околностите.

Връщане в хотела за кратка почивка, защото след това ви предстои най-грандиозното изживяване на годината в Рио – Парада на победителите от Карнавал 2018, който се провежда в последната нощ от Карнавала с дефилирането на шестте най-добри школи. Бразилският карнавал е уникална комбинация от португалска и африканска култура. След като португалците колонизират Бразилия, те донесли първоначално фестивалът на храната като „последно ядене” преди великите пости. Постепенно във времето влиянието на африканската култура в Бразилия довела до нови ритми, музика и танци, превръщайки карнавала в парти, както е известно днес. Трансфер от хотела, билет за парада и трансфер обратно до хотела или купон до сутринта.

18 & 19 февруари Рио – както го предпочитате Закуска

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане и плаж.

В тези дни може да посетите известния квартал в Рио - Санта Тереза. Далеч от плажа и високо на един хълм, Санта Тереза е квартал на Рио, застроен със стари колониални къщи и имения. Тук има прекрасни магазини за продажба на занаятчийски украшения, големи ресторанти и барове. Мястото също е идеално за бурен нощен живот. Една от частите на Санта Тереза е посветена на изкуството - музиканти, художници, студенти и други творци се събират, за да пазаруват, ядат и пият сред красивите колониални имения.

20 февруари Рио – Рим Закуска

Закуска. Вземете си довиждане с Рио, защото всеки, стъпил в този магичен град, някога пак се завръща. Отправяте се към летището и излитате за Рим (16:05-07:00+1 ч.)

21 февруари Рим - София

Следващия полет за София е в 15:20 ч. Пристигате на българска земя в 18:15 ч.).

Тагове

Оферти - Бразилия |  Оферти - Рио де Жанейро |  Екскурзии - Бразилия |  Екскурзии - Рио де Жанейро |  Екзотична почивка 2024 - Бразилия |  Екзотична почивка 2024 - Рио де Жанейро

Избрани оферти