Начало / Екскурзии / Екскурзии - Найроби

КЕНИЯ – Пулсът на Африка ...Сафари с почивка!

Номер на оферта

/

227918

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София-Найроби-София с летищни такси;
- Самолетен билет Момбаса–Найроби с летищни такси;
- 3 нощувки на пълен пансион (закуска, обяд и вечеря) по време на сафари;
- Всички трансфери и сафарита по време на програмата с минибус;
- Вода в колата по време на сафари и трансферите;
- Входни такси за резерватите;
- Личен опитен местен водач – шофьор с английски език;
- Трансфери хотел – летище в Момбаса;
- 4 нощувки на съответното изхранване в Момбаса ;
- Застраховка медицински разноски асистънс на Алианц с покритие 10 000 евро;

Цената не включва

- Виза за Танзания – $50 (заплаща се на летище при влизане в страната);
- Допълни екскурзии и атракции;
- Услуги неупоменати в програмата;
- Напитки по време на сафари;

Програма на пътуването

Индивидуално пътуване по Ваши дати БЕЗ група и водач от България. За конкретна дата и цена, моля, изпратете запитване.

*****************************************************

Необятни савани изпълнени с огромни диви стада. Заснежени планини на екватора. Традиционни племена придаващи душа и колорит на тези вълнуващи земи. Добре дошли в Кения. Когато мислим за Африка, най-често мислим за Кения. Това е усамотения силует на акацията на фона на простиращ се във вечността хоризонт. Това е тучното, украсено с палми крайбрежие на Индийския океан. Това е Голямата рифтова долина заплашвала някога да раздели континента на две. И гъстата гора напомняща за сърцето на континента. Това е страна на епични ландшафти възбуждаща нашата дълбока страст към този толкова специален континент.

ПРОГРАМА

Ден 1 СофияДубай

Полет от София за Дубай (16:10-22:05 ч.)

Ден 2 ДубайНайроби - Амбосели (Обяд / Вечеря)

Връзка със следващ полет за Найроби (02:20-06:25 ч.). Уреждане на визови формалности. Сърдечно посрещане на летището от наш партньор, след което се отправяте към първата си сафари дестинация – национален парк Амбосели (ок. 5 часа с кола). Амбосели принадлежи към елита от национални паркове в Кения и е лесно да се разбере защо. Енигматичността му се състои в стотиците стада големи слонове, движещи се на фона на една от най-внушителните гледки в Африка – връх Килиманджаро (5895 метра). Най-високият връх в Африка се простира над южната граница на парка, изплуваща от облаците обикновено в зори и на залез. Освен гарантираните наблюдения на слонове, тук също ще видите антилопа Гну и зебри, както и лъвове, гепарди и хиени. Паркът е дом на над 370 вида птици и има приятно мек, сух климат. Пристигате в Ol Tukai Lodge – www.oltukailodge.com, за обяд, а след това излизате на първото си сафари приключение в парка Амбосели. Връщане за вечеря и нощувка.

Ден 3 Амбосели – Нац. парк Цаво запад (Закуска / Обяд / Вечеря)

Рано сутринта ще имате възможност да направите още едно вълнуващо сафари в Амбосели и да полюбувате на красотата на Килиманджаро. След закуска се отправяте към следващата ви цел – национален парк Цаво Запад (Tsavo West) (ок. 5 часа с кола). По път ще имате отново възможност да срещате удивителните гледки на Кения. Цаво се състои от два отделни парка, Tsavo East National Park и Tsavo West National Park. Намира се в крайбрежната провинция на Кения между Найроби и Момбаса. Цаво е почти 22 000 км2, като е най-големият национален парк в Кения и един от най-големите в света. Паркът е разделен на две поради железопътната линия, която минава от Момбаса до вътрешността на Кения.Пристигате за обяд, а след това ще посетите извора Мзима (Mzima Springs) в комбинация със сафари в парка. Mzima Springs са серия от четири естествени извора в Tsavo National Park. Източникът на изворите е естествен резервоар под хълма Chyulu на север. Диапазонът на Chyulu е съставен от вулканична скала от лава и пепел, която е твърде шуплива, за да може реките да текат. Вместо това дъждовната вода преминава през скалата и може да прекара 25 години под земята, преди да се появи на 50 километра в Mzima. Природният процес на филтриране води до фантастично прозрачния поток на Mzima, който преминава през серия от басейни и бързеи. Два километра надолу от изворите потокът се блокира от втвърден поток от лава и отново изчезва под повърхността. Mzima е една от най-популярните атракции на дивата природа на Цаво благодарение на местните популации от хипопотами и крокодили. Изолирането на Mzima прави и двата вида зависими от водите: други източници са твърде отдалечени, за да могат да достигнат животните по суша.

Връщане за вечеря и нощувка в Kilaguni Serena Safari Lodge - www.serenahotels.com.

Ден 4 Нац. парк Цаво Запад – Цаво Изток (Закуска / Обяд / Вечеря)

Сутринта ще направите сафари преди закуска, след което се отправяте на изток към другата част на Цаво. Националният парк Tsavo East (на 2 часа път с кола) е един от най-старите паркове в Кения, разположен близо до град Вой в област Taita-Taveta на крайбрежната провинция, вътрешно от крайбрежието, който е 13 747 кв.км. Докато националният парк Tsavo West се намира и в провинция Кения, с площ от 9 065 кв.км. Паркът е открит през април 1948 година. Малко по-големият Tsavo East е по-скоро плосък, със сухи равнини, през които тече река Галана. Други характеристики включват платото Yatta и водопада Lugard – серия бързеи на река Галана, където крокодилите обичат да се къпят. Обядвате и излизате на следващото си сафари изживяване. В този парк може да видите биволи, гепарди, дуикер (малка африканска антилопа), жирафи, слонове, хиени, антилопа импала, леопард, лъв, мангусти, маймуни с черни лица, черни носорози и зебри.

Връщане късния следобед в Ashnil Aruba Lodge (http://www.ashnilhotels.com/ashnil-aruba/) за вечеря и нощувка.

Ashnil Aruba Lodge се намира в сърцето на националния парк Tsavo East. Местоположението му е великолепно, само на няколко часа от морския бряг на Момбаса, 5 часа спокойно шофиране от Найроби и се намира на брега на язовир Аруба, който е построен през 1952 г. като спортно място за развлечение в парка. Няколко напоителни дупки наблизо привличат диви животни и забелязването на животни е лесно, защото паркът е разположен в равнинна местност. Всички стаи в Ashnil Aruba Lodge са вдъхновени от Африка. Всяка включва кът за сядане, гардероб и самостоятелна баня с вана, душ и безплатни тоалетни принадлежности. Ресторанта предлага ориенталска и интернационална кухня, както и разнообразие от традиционни африкански ястия. На разположение е 24-часов румсървис. Ако желаете, тази вечер може да направите вечеря в саваната като завършек на едно приказно сафари приключение (доплащане).

Ден 5 Нац. парк Цаво Изток – Момбаса (Закуска / Вечеря)

Последен ден за сафари! След ранна закуска днес ще направите пешеходна разходка в резервата, за да се запознаете отблизо с неговата природа. За тези, които обичат птиците, може да се присъедините към нашия специалист орнитолог, който ще ви отведе на обиколка през парка, за да научите за различните видове птици. След това отпътувате за Момбаса (3 часа с кола), където се настанявате в хотел по Ваш избор на брега на Индийския океан.

Ден 6/7/8 Момбаса (Закуска / Вечеря)

Закуска и свободни дни за почивка. Нощувка.

Ден 9 МомбасаНайробиДубай (Закуска)

Закуска и последен ден за плаж преди трансфера ви до летището на Момбаса и полет за Найроби, откъдето излитате със следващ полет за Дудай (22:00-04.15+1 ч.).

Ден 10 ДубайСофия

Последния Ви полет за София е в 10.45 ч. и пристига в България в 15.10 ч.



*******************************



ЦЕНИ според избор на хотел в МОМБАСА



Voyager Beach Resort **** All Inclusive

https://www.heritage-eastafrica.com/voyagerbeachresort/officialwebsitehtml

Този курорт е на 10 км от центъра на Момбаса, амеждународното летище Moi е на 25 минути път с кола. Хотелът предлага просторни стаи с балкони с гледка към тучни градини или Индийския океан. Има 24-часова рецепция и открит басейн.Климатизираните стаи в хотел Voyager Beach Resort са декорирани в сини и бели цветове. Всяка разполага с вентилатор на тавана и малък кът за сядане с телевизор с кабелни канали. Всички стаи имат собствена баня с душ. Има разнообразни развлекателни програми, като Пътуване по 7-те морета и акробатични шоута. Гостите могат да се отпуснат край басейна или да играят трапезни игри в игралната зала.

При мин. 4 човека

Април-Юни - € 1780
Юли-Октомври - € 1935

При мин. 6 човека Април-Юни - € 1715 Юли-Октомври - € 1875



Waterlovers Beach Resort ****+ Полупансион

www.waterlovers.it

Waterlovers Beach Resort се намира на плажа Дани и предлага панорамен морски изглед, открит басейн, ресторант и безплатен Wi-Fi и е на 35 километра от Момбаса. Стаите са в стил суахилисъс средиземноморски нюанси, самостоятелна веранда с изглед към океана. Ресторант Tides се намира до басейна и сервира средиземноморски ястия, приготвени с местни продукти. В бара на плажа Ocean Spirit се предлагат коктейли и напитки.Дейностите в комплекса и околностите включват гмуркане с шнорхел, кану-каяк, гмуркане с водолазна екипировка, кайт и уиндисърфинг. Има също денонощна рецепция, градина, детска площадкаи велосипеди под наем.Националният резерват Shimba Hills е на 30 минути с кола.


При мин. 4 човека

Април-Юни - € 2095 Юли-Октомври - € 2185

При мин. 6 човека Април-Юни - € 2035 Юли-Октомври - € 2125

*****************************************************

Важно: Всички цени са за индивидуално пътуване от България с произволна дата на тръгване и се потвърждават в момента на резервация.

За конкретна дата и цена, моля изпратете запитване!

Възможни са промени в програмата по Ваше желание при резервация за удължаване на престоя.

*****************************************************

Необходими документи за пътуване:

- Международен паспорт валиден мин. 6 месеца след датата на връщане

*****************************************************

Забележки:
- Мин. брой хора за реализиране на програмата - 2
- Цени за деца и други типове стаи - на запитване
- Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

*****************************************************

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Допълнителна информация

При 6 и повече човека - 50 евро отстъпка на човек!

Тагове

Оферти - Кения |  Оферти - Найроби |  Екскурзии - Кения |  Екскурзии - Найроби |  Екзотична почивка 2024 - Кения |  Екзотична почивка 2024 - Найроби

Избрани оферти