Начало / Екскурзии / Екскурзии - Гуанджоу

КИТАЙ – ДРЕВЕН И СЪВРЕМЕНЕН

Номер на оферта

/

214457

Дати & цени

Цената включва

• 4 нощувки със закуски в хотели 4* в Пекин;
• 2 нощувки със закуски в хотели 4* в Сиан;
• 1 нощувки със закуски в хотели 4* в Ханджоу;
• 2 нощувки със закуски в хотели 4* в Шанхай;
• 2 нощувки със закуски в хотели 4* в Гуилин;
• 1 нощувка със закуски в хотели 4* в Гуангджоу;
• 12 обяда в местни ресторанти;
• 12 вечери в местни ресторанти;
• Самолетен билет: София – Пекин и Гуанджоу – София - подлежат на препотвърждение при записване и при промяна на стойността, разликата се доплаща към пакетната цена ( към 19.10.2017 – 660 €);
• Самолетен билет за вътрешните полети: Пекин – Сиан –Ханджоу (подлежат на препотвърждение по време на резервацията);
• Самолетен билет за вътрешните полети: Шанхай – Гуилин с включени летищни такси (подлежат на препотвърждение по време на резервацията);
• Билети за скоростен влаков: Ханджоу – Шанхай;
• Билети за скоростен влаков: Гуйлин – Гуангджоу;
• Екскурзоводско обслужване на английски и превод на български език от водача на групата;
• Климатизиран микробус;
• Трансфери: летище – хотел – летище;
• 1 вечеря „Патица по Пекински”;
• 1 вечеря с уникално акробатично шоу;
• всички закуски са на шведска маса;
• 1 бутилка минерална вода на ден;
• Входни билети във всички посещавани обекти, описани в програмата;
• Посещение на Забранения град;
• Посещение на Великата Китайска Стена;
• Посещение на Летения дворец;
• Посещение на Теракотена армия;
• Круиз по река Ли;
• Водач-преводач от "Роял Травел" при група от 10 човека;

Цената не включва

• Туристическа виза - 80.00 USD;
• Пари за лични разходи;
• Доплащане за единична стая – 458 USD;
• Бакшиши за шофьор и екскурзовод – 5 USD на ден на турист - (плащат се задължително на място);
• Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на човек – 22.00 лв. ( над 65 години доплащат);

Цената е валидна при група от 10 - 15 човека!
Необходими документи за издаване на туристическа виза:
• Mеждународен паспорт c валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Китай;
• Визов формуляр;
• 1 снимка паспортен формат;
• Ксерокс копие на първа страница на задграничния паспорт;
• Непълнолетни,пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверена декларация,преведена и легализирана на английски език.
Депозит: Резервацията се счита за потвърдена официално след внасяне на депозит в размер 2000 лв, остатъка от сумата 1 месец преди отпътуването.

Програма на пътуването

Пекин ,Сиан, Ханджоу, Шанхай, Гуйлин, Гуанджоу

24.04 - 07.05.2018 г.
/ПОТВЪРДЕНА ГРУПА/

Китай е една от най-старите цивилизации на света. Нейната история е отразена в писмени паметници, датиращи от над 5000 години. История, която разкрива етапите на развитието на този народ, различните династии, които са сменяли своето управление – Хан, Тан, Сунн, Юан, Мин и Цин, в протежение на дълъг период са създавали култура и с постигнатите от тях достижения, може да се гордее цялото човечеството.
Китай е разположен в източната част на Азия, на западния бряг на Тихия океан, с площ 9,6 милиона км2 и представлява една четвърт от площта на Азия, 1/15 от сушата на земното кълбо и се нарежда на четвърто място в света. По брой на населението Китай заема 1-во място в света и около 22% от населението на Земята.
Китай е мултиетническа държава – дом на 56 националности, които независимо от числеността си са равноправни помежду си. В Китай има различни религии – будизъм, даоизъм, ислям, католицизъм и християнство.

ПРОГРАМА:

1 ден – Отпътуване от летище София, терминал2 в 12:10 ч. с авиокомпания Аерофлот за Пекин.
2 ден – Пристигане в китайската столицата в 09:50 ч. Посрещане от представител на фирмата-партньор. Трансфер. Настаняване в хотел "Plaza" 4* (или подобен). Обяд. Свободно време за почивка. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.
3 ден – Закуска. Посещение на Тян ан Мън – най-големият площад в света, построен през 1417 г, служил за вход към Имперския дворец. Посещение на Имперския дворец, по известен като „Забранения град”, построен в началото на XV век на мястото на двореца на монголския хан Кубилай и в продължение на почти пет века, дом на 24 императора от династиите Мин и Цин. Разглеждане (отвън) на Националния театър за сценични изкуства. Обяд. Следобед разглеждане на Храма на небето, построен през 1420 г, който първоначално е бил на платформа, за да се принасят жертви на небето по време на династиите Мин и Цин. Сградите и парковете отразяват древната китайска мисъл – „Небето е кръгло и земята е квадрат“. Вечеря „Патица по пекински”. Нощувка.

4 ден – Закуска. Посещение на Великата китайска стена – едно от „Седемте чудеса на света” и символ на китайската цивилизация, строена от много императори от различни династии от V век пр.н.е. до XVI век сл.н.е. в северен Китай и служила за преграда срещу нахлуващи варварски племена. Обяд. Следобед, посещение на гробниците на династия Мин и водещия до тях „Път на духовете”. Тук се намират 13 гробници на китайски императори. Посещение на „Чанглинг” – най-голямата и красива гробница с много забележителни статуи, връх на китайската скулптура. Разглеждане на Олимпийския парк с лекоатлетическия стадион „Птичето гнездо”, където се проведоха летните олимпийски игри през 2008 г. Вечеря. Нощувка.
5 ден – Закуска. Посещение на прекрасния „Летен дворец” – най-голямата и добре запазена имперска градина, където китайското изкуство за аранжиране на градини достига своя връх – невероятна мозайка от зелени хълмчета, рекички и красиви павилиони се съчетават по неповторим начин. Посещение на храма „Йонгхе Лама” – най-големият и най-запазен ламаиски будистки храм извън Тибет, построен през 1649 г. за резиденция на принц Йонг от династия Цин, но след като той става император и се премества в Забранения град, сградата е превърната в храм. Обяд. Разходка по „Нанлугу” – 800 метрова алея в централен Пекин с над 7 века история, съществуваща още от времето на династия Юан през XIII век. В днешно време алеята е известна с кафенета, барове, магазини на занаятите. Вечеря. Нощувка.
6 ден – Закуска. Полет до Сиан – древната столица на Китайската империя. Разходка по градските крепостни стени, построени върху основите на древния забранен град Танг. Стените са високи 12 метра, широки 15-18 м, с ров около тях – най-старото запазено отбранително съоръжение в Китай. Обяд. Разходка по площада пред огромните „Камбанна” и „Барабанна” кули, който отбелязва географския център на древната китайска столица и където се кръстосват северната, южната, западната и източната улици. Вечеря в местен ресторант. Настаняване в хотел Lee Garden (или подобен). Нощувка.
7 ден – Закуска. Посещение на историческия музея „Шаанкси”, считан за една от съкровищниците на Китай. Разглеждане на уникалната, световно известна „Теракотена армия” – археологическа находка от времето на първия китайски император Цин Шихуан, на повече от 2200 години. Всичките 8102 керамични войни са в реален размер и заедно с конете и каляските са строени в бойни формации. Обяд. Връщане в града и посещение на огромната „Пагода на дивата гъска”, построена през 652 г. във времето на династия Тан. Пагодата е била убежище за многобройни будистки писмена, донесени от Индия. Вечеря. Нощувка.
8 ден – Закуска. Полет до Ханджоу – град известен със красотата на заобикалящата го природа и с богатото си културно наследство. Посещение на „Хучинютан” – музей и магазин на китайската традиционна медицина и на къщата на Ху Ксуеян, неговия създател, наричан „Царя на медицината на юг от Янцзъ”. Обяд. Посещение на „Пагодата на Шестте Хармонии” на брега на река Цянтан – осмоъгълна сграда построена на тринадесет нива, висока 60 метра. Настаняване в хотел "Relax" 4* (или подобен). Вечеря. Нощувка.
9 ден – Закуска. Отпътуване с високоскоростен влак до Шанхай – оживен търговски център на Китай, известен като „Париж на Изтока”. Посещение на „Бунд” – крайбрежен булевард в централната частна града, по протежението на който са разположени впечатляващи сгради в европейски стил от началото на XX век – банки, търговски дружества и чуждестранни представителства. Обяд. Посещение на градините Ю‘юан, построени в средата на XVI век, любимо място за отдих и разходка на старите хора в Шанхай сред зеленина, езера, каменни островчета и красиви павилиони. Посещение на „Ченхуанмиао” известен като „градинския пазар“, построен през XV век, по времето на династията Минг, изпълнен с магазинчета за антики и занаятчийски изделия. Вечеря в ресторант с програма – уникално акробатично шоу. Настаняване в „Ramada Wujiaochang” (или подобен). Нощувка.
10 ден – Закуска. Посещение на Шанхайския музей – една от водещите атракции в мегаполиса – открит през 1994г., съдържащ уникални колекции от картини, бронзови и порцеланови изделия. Посещение на „Храма на нефритения Буда” , построен през 1882 г. за дом на две статуи, едната на седящ, другата на легнал Буда, направени от бял нефрит, които са били пренесени от един монах от Бирма. Обяд. Посещение на улица „Синтианди” в центъра на града, превърнала се в една от местните туристически атракции заради уникалния си архитектурен облик, обградена от древни стени, но с модерен интериор – магазини, барове, кафенета и тематични ресторанти. Разходка из „Тианжифан” – парка на изкуствата и булевард Нанджин, примамващ хиляди туристи със своите магазини и луксозни бутици. Вечеря.Нощувка.
11 ден – Закуска. Полет до Гуйлин – една от най-привлекателните дестинации в Китай. Гледки към фантастичните хълмове „Фубо”, известни по цял свят с шеметните си отвесни склонове, започващи директно от река Ли. Обяд. Посещение на „Седем звезден парк“, чието име произлиза от легендата за седем звезди, паднали от небето и образували седем върха в планината. Настаняване в хотел "Plaza" (или подобен). Вечеря. Нощувка.
12 ден – Закуска. Круиз по река Ли, простираща се на 84 километра от Гуйлин до градчето Яншуо, разположено фантастично между отвесните стени на обловърхите, зелени хълмове по течението на реката. Обяд. Плаването по река Ли дава възможност за изключителни гледки към този карстов район. Посещение на Яншуо, очарователно малко градче, изпълнено с малки хотелчета, магазини за сувенири и ресторанти. Разходка по най-старата улица „Уест”, която е на повече от 1400 години. Трансфер обратно до Гуйлин. Вечеря. Нощувка.
13 ден – Закуска. Трансфер до ж.п. гара Гуйлин за отпътуване с високоскоростен влак до Гуанджоу – един от най-големите градове в Китай, бързо развиващ се икономически център. Посещение на възпоменателните зали „Сун Ят-Сен” и „Чен” – арт-музей, с едни от най-добре запазените примери на древна китайска архитектура в района. Обяд. Разходка до „Храма на Шестте Дървета Баниян” – древен будиски храм, построен в средата на VI век, по времето на династията Лианг, който е на девет нива. Настаняване в хотел "Canton". Вечеря. Нощувка.
14 ден – Закуска. Трансфер до международното летище в Гуанджоу за полет в 11:00 ч за България. Кацане в София в 22:00 ч

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Гуанджоу |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Гуанджоу |  Майски празници - Китай |  Майски празници - Гуанджоу

Избрани оферти