Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пекин

КИТАЙ И ХОНГ КОНГ - 27.10.2017

Номер на оферта

/

198801

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

• Самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул - Пекин; Хонг Конг – Истанбул – София с включени летищни такси към дата 10.05.2017 - 176 евро/ 344 лв. При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на билета, разликата се доплаща към пакетната цена.
• Самолетен билет за вътрешен полет Сиян – Шанхай с включени летищни такси
• Самолетен билет за вътрешен полет Шанхай – Хонг Конг с включени летищни такси
• 9 нощувки със закуски в подбрани хотели 3*/4* - 2 н. в Пекин, 1 н. в Женгжоу, 1 н. в Сиян, 3 н. в Шанхай и 2 н. в Хонг Конг
• Трансфер Пекин – Женгжоу с влак стрела
• Трансфер Женгжоу – Сиян с влак стрела
• 1 вечеря в китайски ресторант или в хотела в Пекин
• 6 обяда в китайски ресторанти
• Климатизиран транспорт
• Входни такси за всички включени в програмата музеи и обекти
• Билет за Телевизионната кула в Шанхай
• Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата при минимум 16 пътуващи
• Всички трансфери, упоменати в програмата
• Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на ЗАД”Армеец”
• Водач на групата през цялото пътуване при минимум 16 пътуващи

Цената не включва

Цената не включва:

• Обяди и вечери, които не са посочени в програмата като включени
• Задължително: бакшиши в хотелите и ресторантите – 5 $ на ден на човек (60 $), заплащат се в Китай.
• Разходи от личен характер
• Билет за спектакъла „Династията на Златната Маска” в Пекин с включен трансфер – 35 евро/69 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
• Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 25 евро/49 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
• Посещение на акробатично шоу в Шанхай – 35 евро/69 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
• Еднодневна екскурзия до водния град Zhujiajiao – 70 евро/137 лв на човек с включен обяд (при минимум 10 записани туриста).
• Еднодневна екскурзия до о-в Макао – 145 евро/285 лв.
• Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD на човек. Заплаща се в България.
• Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗАД "Армеец" - възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини

Повече на: http://www.reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/388-ekzotika/2347-china-hong-kong2

Програма на пътуването

КИТАЙ И ХОНГ КОНГ - 27.10.2017
Палитра от древна култура и ултрамодерен лукс
Дата на отпътуване: 27.10.2017

На човек в двойна стая: 2235 евро

Плащане: При резервация се внася депозит в размер на 1800 лв. Доплащане 40 дни преди пътуването.

Неслучайно Китай от местен език се превежда като “Страната в центъра на света”. Без съмнение и в наши дни преводът обрисува съвсем точно най - многолюдната държава в света, с една от най-древните цивилизации и водеща световна икономическа сила. Каним ви да се потопите в тайните на тази уникална държава, която съчетава в себе си хилядолетна история, грандиозни архитектурни творения от стари времена (като Великата Китайска стена, Теракотената армия), световни изобретения на човешкия гений (като барута, компаса и лунния календар), древни религии и медицина, грандиозни ултрамодерни сгради и нечуван технотронен бум.


ПРОГРАМА:



1 ден /27.10.2017/ СОФИЯ - ИСТАНБУЛ
Полет от София с Турски авиолинии в 21:40ч. Кацане в Истанбул в 23:05ч.

2 ден /28.10.2017/ ИСТАНБУЛ - ПЕКИН
Полет от Истанбул в 01:25 и кацане в Пекин в 15:25ч. Посрещане от представител на фирмата партньор.
Трансфер и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel 4* или подобен. Свободно време. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

3 ден /29.10.2017/ ПЕКИН
Закуска.
Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.
Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и над 8700 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство.
Обяд в китайски ресторант (включен в цената).
Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.
Посещение на Небесния храм – това е един от най-значителните исторически паметници на Китай, свидетелстващ за високото равнище, до което е достигнала средновековната китайска архитектура. Тук китайските императори отдавали почит към небето и се молели за добра реколта. Това е най-големият архитектурен комплекс, почитащ небето в света.
Денят ще завърши с посещение на фабрика за перли - традиция отпреди 500 г. и една от най-ценените стоки в древността. Свободно време за вечеря.
Връщане в хотела.
Допълнителна екскурзия: Вечерта възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – (35евро/69 лева). Нощувка.

4 ден /30.10.2017/ ПЕКИН - ЖЕНГЖОУ
Закуска.
Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно опашката на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай.
Обяд в китайски ресторант (включен в цената).
Следва фото пауза пред Олимпийския парк – там през 2008 г. за първи път в Китай се провеждат олимпийски игри. Най-впечатляващият спортен обект е Пекинският национален стадион, който е наречен „Птичето гнездо“ заради специфичната му конструкция.
Следобед - трансфер до жп гарата, свободно време за вечеря и отпътуване с влака стрела до Zhengzhou. (3,5 часа), 2"ра класа. Пристигане късно вечерта в Женгжоу, посрещане от местния представител на фирмата, настаняване в хотел Zhengzhou Holiday Inn Express Hotel 3* или подобен в Женгжоу. Нощувка.

5 ден /31.10.2017/ЖЕНГЖОУ - ШАО ЛИН - ЛОЯН - СИЯН
Закуска, напускане на хотела.
Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на на кунг-фу демонстрация.
Обяд в китайски ресторант (включен в цената).
Трансфер до гарата. Oтпътуване от Лоян около 15 ч. с влака стрела за Сиян (2 часа), 2"ра класа. Пристигане в Сиян. Настаняване в хотел Skytel Xian Hotel 4* или подобен. Свободно време. Нощувка.

6 ден /01.11.2017/ СИЯН – ШАНХАЙ
Закуска, напускане на хотела.
Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г.
Обяд в китайски ресторант (включен в цената).
Обиколката продължава минавайки край добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Следва Bell and Drum Tower square (площада на на двете кули на камбаната и барабана), известен с двете сестри сгради – едната известна като „сутрешна камбана”, другата като „вечерен барабан”. В древен Китай, особено от времето на династията Юан (1271-1368), барабаните са били използвани, за да сигнализират за отброяване на времето и като аларма при извънредни ситуации. При свободно време разходка в арабския квартал.
Трансфер до летището в Сиян за вечерен полет до Шанхай (около 2 часа). Късно кацане и настаняване в хотел Zhoungxiang hotel Shanghai 4*. Нощувка.

7 ден /02.11.2017/ ШАНХАЙ
Закуска.
Шанхай– деловата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.
Туристическата обиколка на Шанхай започва с посещение на Нефритения Буда, Историческия музей на Шанхай и известната Телевизионна кула, наричана “Перлата на Изтока”, от втората зала на кулата се разкрива невероятна гледка над града. Обяд в китайски ресторант (включен в цената).
Следва посещение на Бунд, Нанджин Роуд и Централния площад, и фабрика за коприна. Шанхай е известен като родното място на коприната. Свободно време за вечеря.
Допълнителна екскурзия: Разходка с корабче по р. Хуан Пу (25 евро/49 лева). Нощувка.

8 ден /03.11.2017/ ШАНХАЙ – ЖУЖИЯО – ШАНХАЙ
Закуска.
След закуска свободно време или по желание екскурзия до Zhujiajiao – около 6 часа (70 евро/137лева)– Венеция на изтока, нарича се така заради многото канали, разделящи града.
Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с водни канали, с много старинни живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години, става преуспяващ с производството на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Има включен обяд по време на екскурзията.
Следобед завръщане в хотела. Свободно време за вечеря.
Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (35 евро/69 лева). Нощувка.

9 ден /04.11.2017/ ШАНХАЙ – ХОНГ КОНГ
Закуска.
Трансфер до летището и полет до удивителния Хонг Конг, разположен на повече от 200 острова. Трансфер до хотела в Хонг Конг и при възможност настаняване – Hong Kong Regal Oriental Hotel 4*.
Панорамната обиколка на града започва с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Следва посещение на залива Репълс бей с колоритния парк и плажа известен с пъстрия даоистки храм. Свободно време. Нощувка.

10 ден /05.11.2017/ ХОНГ КОНГ - МАКАО
Закуска. Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао (145 евро/285 лв.). Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао (не е включен обяд). Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”.
Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (ЮНЕСКО), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (ЮНЕСКО), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (ЮНЕСКО). Ферибот до Хонг Конг. Нощувка.

11 ден /06.11.2017/ ХОНГ КОНГ - ИСТАНБУЛ
Закуска. Освобождаване на хотела и оставяне на багажа в стая за багаж. Свободно време. Вечерен трансфер до летището и полет с Турски авиолинии в 23:15ч.

12 ден /07.11.2016/ ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Кацане в Истанбул в 06:10ч. Полет за София в 08:45 и кацане в София в 09:10ч.

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Пекин |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Пекин |  Есен 2023 - Китай |  Есен 2023 - Пекин

Избрани оферти