Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

КЛАСИЧЕСКА ИТАЛИЯ - ВЕНЕЦИЯ - РИМ - ФЛОРЕНЦИЯ - СТАНДАРТЕН ВАРИАНТ - ТРЕТИ МАРТ

Номер на оферта

/

228499

Дати & цени

Цената включва

- ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
- СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
- ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ;
- ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ.

Цената не включва

- ПОСЕЩЕНИЕ НА ГАЛЕРИЯТА УФИЦИ;
- ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
- СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКА ПРОГРАМА (2-3 EUR НА ЧОВЕК);
- ГРАДСКИ ТАКСИ;
- МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
- РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е деветдневна и включва 2 нощувки в областта на Венеция - Лидо ди Йезоло или Тревизо, 3 нощувки в Рим, 1 нощувка в района на Монтекатини Терме (Флоренция) и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Венеция, Верона, Пиза, Рим, Тиволи, Флоренция. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

ПЪРВИ ДЕН - 02.03.2019 – 18:30 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер ПловдивСофия за тези, които желаят/ 22:00 ч. – отпътуване от София, от Централна автогара София – сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 21:30 ч. Отпътуване по маршрут СофияБелградЗагребЛюблянаВенеция. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН - 03.03.2019 - Следобед - пристигане в Лидо ди Йезоло/ Тревизо. Настаняване в хотела. Нощувка

ТРЕТИ ДЕН - 04.03.2019 - Закуска. Разглеждане с екскурзовод забележителностите на Венеция: разходка с корабче от Пунта Сабиони до „Сан Марко” (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията), пл. „Сан Марко”, базиликата “Сан Марко”, двореца на Дожите (отвън), моста на въздишките, моста Риалто. Свободно време. Привечер - завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 05.03.2019 - Закуска. Отпътуване за Рим през Верона. Разглеждане на Верона (Арена ди Верона, къщата на Жулиета, площад „Бра”, площад „Ербе”). Късно вечерта – пристигане в Рим. Настаняване в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - 06.03.2019 – Закуска. Екскурзоводска програма в Рим (комбинирана – с автобус и пешеходна): Колизеума (отвън), хълма Капитолия, Форо Романо (отвън), пл. “Венеция”, Бароков Рим: пл. “Навона”, Пантеона (входната такса е около 3 евро и не е включена в цената), пл. “Испания”, фонтана Треви. Завръщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - 07.03.2019 – Закуска. Разглеждане на Ватикана с екскурзовод: пл. „Св. Петър”, базиликата “Свети Петър” (ползва се метро; всички туристи са задължени да ползват слушалки за базиликата – цена около 2 евро на човек – заплащат се на място). Следобед: свободно време; възможност за посещение на Ватиканските музеи (с доплащане на място при група от минимум 25 човека – около 30 евро на човек, което включва такса за вход и екскурзоводска беседа на български). Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - 08.03.2019 - Закуска. Разглеждане на Тиволи – живописно градче в околностите на Рим, приютяващо вилите на римските първенци от древността до наши дни. Възможност за разглеждане на Вила д’ Есте. На обяд - отпътуване за Монтекатини. По пътя – разглеждане на Пиза – двора на чудесата с Катедралата, баптистериото и наклонената кула. Вечерта – пристигане в Монтекатини Терме. Настаняване в хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - 09.03.2019 - Закуска. Разглеждане на Флоренция с екскурзовод: църквата “Санта Кроче” (отвън), катедралата “Санта Мария дел Фиорe”, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици с доплащане 33 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в галерията, която е около 20 евро, се плаща на място. Посещението се организира при минимум 15 участника. Местата за посещение на галерията Уфици са ограничени и групата може да е от максимум 25 човека. Записваме до изчерпване на местата. Важно: при разглеждането на Флоренция автобусът оставя и взима групата от центъра на града, без да се налагат ползване на градски транспорт и пр. допълнителни разходи и затруднения. Вечерта – отпътуване по маршрут ФлоренцияЛюблянаЗагребБелград - София.

ДЕВЕТИ ДЕН - 10.03.2019 - Вечерта - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  3 Март 2024 - Италия |  3 Март 2024 - Рим

Избрани оферти