Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лисабон

КЛАСИЧЕСКИ ЛИСАБОН

Номер на оферта

/

197236

Дати & цени

Цената включва

*самолетен билет на а/к България Еър София – Лисабон – София * 7 нощувки със закуски и вечери в хотел „Амазония” *http://www.amazoniahoteis.com/*** в центъра на Лисабон
* трансфер летище – хотел – летище
* обиколка на Лисабон с екскурзовод на български
* медицинска застраховка с покритие 2 000 евро
* водач от фирмата

Цената не включва

*Туристическа такса престой в района на Лисабон ако бъде въведена
*Допълнителните екскурзии
*Разходи от личен характер

Програма на пътуването

КЛАСИЧЕСКИ ЛИСАБОН
16.10-23.10.17
7 нощувки със закуски и вечери в центъра на Лисабон
Програма на екскурзията:

Първи ден - понеделник. Отпътуване за Лисабон в 20.50.Кацане на летище Лисабон в 23.00. Посрещане и трансфер до хотела.Настаняване. Нощувка.
Втори ден - вторник. Закуска. Обзорна екскурзия на Лисабон /4 часа/: туристическа програма в квартала Белен с основните забележителности на града: Кулата Белен, манастира на Йеронимитите и Паметника на Първооткривателите, главния булевард на Лисабон, Площада на Свободата, старинните квартали Алфама, Байша и площад Росио. Нощувка.
Трети ден - сряда. Закуска. По желание: целодневна екскурзия с високоскоростен влак или автобус до Порто . Вечеря .Нощувка.
Четвърти ден - четвъртък. Закуска. По желание: екскурзия в Двореца Ажуда, Моста 25 април, статуята на Христос, двореца Келуж – Португалския Версай /4 часа/.. Вечеря .Нощувка.
Пети ден - петък. Закуска. Свободен ден. Вечеря .Нощувка.
Шести ден - събота. Закуска. Свободен ден. Вечеря Нощувка.
Седми ден - неделя. Закуска. Целодневна екскурзия в най-известните португалски курорти на Атлантическото крайбрежие Кашкайш и Ещорил /8 часа/: Посещение на нос Кабо де Рока – най-западната точка на Европа. Свободно време за обяд. Разглеждане на Кралския Дворец в Синтра - удивителна средновековна крепост от 13 век, паметник на ЮНЕСКО. Посещение на замъка Пена. Вечеря . Нощувка.
Осми ден - понеделник. Закуска. Освобождаване на хотела до 12.00. Оставяне багажа на рецепция. По желание:целодневна екскурзия /9 часа/ в Томар, Баталя, Назаре, Алкобаса и Обидуш . Продължителност на екскурзията: 8.30.ч - до 17.30.ч. Вечеря Трансфер до летище Лисабон. Излитане за София в 23.50.
Девети ден - петък. Кацане на летище София в 5.50 ч.

Цена 1290 лв до 15.06.17
Цена 1350 лв след 15.06.17





Цената включва :
*самолетен билет на а/к България Еър СофияЛисабонСофия * 7 нощувки със закуски и вечери в хотел „Амазония” *http://www.amazoniahoteis.com/*** в центъра на Лисабон
* трансфер летище – хотел – летище
* обиколка на Лисабон с екскурзовод на български
* медицинска застраховка с покритие 2 000 евро
* водач от фирмата

Цената не включва :
*Туристическа такса престой в района на Лисабон ако бъде въведена
*Допълнителните екскурзии
*Разходи от личен характер

Екскурзии по желание при мин 25 души
ФатимаНазаре - Баталя – Обидош (цена 58 EUR)
По време на тази екскурзия ще посетите: Фатима – третия по значимост център в католическия свят /след Йерусалим и Ватикана/, посещаван ежегодно от милиони поклонници; Манастирът от 14 в. в Баталя /UNESCO/, Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия, където ще имате свободно време за обяд; Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески, датиращи от 17 в. Освен на прекрасната и вдъхновяваща атмосфера, в Обидош можете да опитате и типичната за португалците джинджиня (шоколадова чашка, в която се сипва типичен португалски алкохол).
Посещавани обекти и входни такси:
Базиликата във Фатима - безплатно
Манастира Баталя – 6 EUR , деца до 14 год. – безплатно, лица над 65 г. – 2,50 EUR, в неделя - безплатно
бароковата църква Nossa Senhora da Nazar?, където се намира чудотворната икона на Дева Мария
Обидош – градините на замъка – безплатно.
Цена на джинджиня в Обидош – стандартно 1 EUR, а подобрените версии струват 1,50-2 евро.

Порто (58 евро)
Порто е перлата на португалския север. Амфитеатрално разположените къщи си играят с окото, греещи в оранжево, жълто, червено. Центърът на Порто с характерните старинни къщи е паметник на световната култура на ЮНЕСКО. В Порто може да опитате от всичко – да се възхищавате на впечатляващата гледка към стария квартал Рибейра и шестте моста над река Доро, свързващи Порто с Вила Нова де Гаия - Дон Луиш I, Дона Мария Пия, Сао Жоао, Арабида, Фрейшо и Инфанте на борда на някое от многобройните туристически корабчета /ако остане време/ или пък да отпочинете в някое от многобройните кафенета с чаша портвайн в ръка.
Посещавани обекти:
Катедралата на Порто - вход : свободен
двореца Болса - Вход: около 9 EUR.
моста Дон Луиш – има пешеходна зона, можете да се разходите по него
възможност за посещение на винарска изба с дегустация на Портвайн – 10 евро

Кабо да Рока – Кашкаиш – Ещорил (38 EUR)
Разглеждане на Кабо да Рока – най-западната континентална точка на Европа, Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 век в предградие, предпочитано от аристократите. И до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия. Разглеждане на яхтеното пристанище, казино Ещорил и неговите градини.
Посещавани обекти:
Кабо да Рока – може да закупите сертификат, че сте посетили най-западната континентална час на Европа, цена около 20 EUR.

Замъците на Синтра и Кейлуж (38 EUR)
Първо ще разгледаме Националния дворец в Кейлуж от 18 век, който е един от най-внушителните дворци в стил Рококо, построен от крал Педро де Браганса и ползван за кралска резиденция. В Синтра има възможност за посещение на Паласио Насионал Синтра – дворецът е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20 век; величествения замък Пена, построен през 19 век на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски; Кинта де Регалейра UNESCO – загадъчен романтичен замък с отлично поддържан парк с езера, пещери, извори, фонтани. Една от най-големите атракции е обърнатата кула, която е вкопана на дълбочина 27м под земята, а по спираловидно стълбище се слиза до кладенец с невероятно мозаечно дъно. Кулата има 9 площадки, които които се асоциират с "Божествена комедия", в която Данте описва деветте кръга на ада, рая и чистилището, които вървят отгоре-надолу. Мистичната кула се свързва с алхимични и зловещи масонски ритуали.
Посещавани обекти :
Националният дворец Кейлуж
вход дворец: възрастни (18- 64 год.) – 8,50 EUR, деца (6-17 год.) – 7 EUR, над 65 год. – 7 EUR
вход градини: възрастни (18- 64 год.) – 3,50 EUR, деца (6-17 год.) – 2,50 EUR, над 65 год. – 2,50 EUR
Кинта де Регалейра
вход: възрастни (18-64 год.) – 6 EUR, деца (6-17 год.) – 4 EUR, над 65 год. – 4 EUR
Замъкът Пена (работно време: от 10:00 ч. До 18:00 ч.)
вход за градините и двореца: възрастни (18-64 год.) – 11,50 EUR, деца (6-17 год.) – 9 EUR, над 65 год. – 9 EUR, семеен билет (2 възрастни + 2 деца) – 39 EUR
вход само за градините: възрастни (18-64 год.) – 6,50 EUR, деца (6-17 год.) – 5 EUR, над 65 год. – 5 EUR, семеен билет (2 възрастни + 2 деца) – 22 EUR
Паласио Насионал Синтра
вход: възрастни (18-64 год.) – 8,50 EUR, деца (6-17 год.) – 7 EUR, над 65 год. – 7 EUR


Евора (38 EUR)
Евора UNESCO е един от най-античните градове в Португалия с над 2000-годишна история и е отличен пример за архитектурата на португалския златен век. Градът е истински музей на открито с огромен брой добре запазени забележителности, които напомнят за античното и средновековно минало на Португалия. От периода на влияние на Римската империя са съхранени акведукта „Агуа де Прата” и римският храм, който е най-запазеният подобен паметник на територията на страната. Храмът е издигнат в чест на богинята на лова Диана, като днес от него могат да се видят впечатляващите 14 коринтски колони, както и част от антаблемана. Интерес представляват и готическата катедрала, централния площад Праса до Жиралдо, крепостните стени и още над 500 ренесансови сгради
Начин на плащане:
При записването се плащат 30% от цената. Пълната сума трябва да се плати най-късно
до 3 седмици преди началото на екскурзията. При отказ от 1 месец до 2 седмици до датата на отпътуването се удържат 20% от пакетната цена плюс направените до момента разходи за резервации и други плащания. При отказ от 2 седмици до 3 дена от датата на пътуването се удържат 75% от пакетната цена. При отказ по-малко от 3 дена от датата на отпътуването се удържа цялата сума.
Необходими документи: Пътува се със задграничен паспорт със срок на валидност 6 месеца след датата на пътуването или само с лична карта. Няма визови и други специфични санитарни изисквания.
Важно! Пътуващите на възраст до 18 години трябва да представят писмено родителско съгласие, заверено нотариално, от двамата родители, респ.от непътуващия родител, оригинал и 1 копие, че родителите са съгласни детето им да пътува в чужбина само и да посочат, кой ще отговаря за него по време на екскурзията.
Лица, непритежаващи лична карта, пътуват задължително с редовен задграничен паспорт.

При пътуване в чужбина Ви препоръчаме да си направите допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ, за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото Ви пътуване, ако се наложи да го анулирате поради непреодолими обстоятелства, като злополука, заболяване, смърт, съкращаване или прекъсване на пътуването, закъснение или отмяна на самолетен полет, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадената екскурзия или почивка. Сумата за сключването й не се възстановява при неосъществяване на пътуването.
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистънс на Уника – гр. София, ул.„Юнак“ 2.
Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗА „Лев Инс" – гр. София.


Фирмата си запазва правото за промени в последователността изпълнението на услугите в програмата, както и за промени в цената при чувствително поскъпване на горивото и/или някои от услугите.
За чувствително поскъпване на горивото и услугите се счита увеличението на цените с или над 5%.
Предупреждение за несъбран минимален брой туристи – 7 дена преди датата на пътуването.

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Лисабон |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Лисабон |  Ранни записвания 2024 - Португалия |  Ранни записвания 2024 - Лисабон

Избрани оферти