Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

КОЛЕДА 2019 ВЪВ ВИЕНА със самолет и екскурзовод на български език.

Номер на оферта

/

230119

Дати & цени

Цената включва

==>Самолетен билет София - Виена - София на авиокомпания "Bulgaria Air"
==>Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг. и чекиран багаж до 23 кг на турист;
==>3 нощувки със закуски в хотел "Ananas" 4* във Виена;
==>Трансфер летище - хотел - летище;
==>Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език;
==>Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
==>Посрещане на летище Виена и асистенция по време на престоя
==>Цялостна организация и обслужване на български език

Цената не включва

==>Разходи за градски транспорт (на място)
==>Застраховка "Отмяна на пътуване"
==>Пешеходен тур "Магията на Стара Виена" с местен екскурзовод на български език, при минимум 10 туристи: 20 €/ 39 лв. на турист
==>"Дворецът Шьонбрун - величието на Хабсбургите" с местен екскурзовод на български език, при минимум 10 записани туристи: 35 €/ 68 лв за възрастен
==>"Виенска гора - природа и история" - гр. Баден и манастира Хайлиген Кройц - с местен екскурзовод на български език, при минимум 15 туристи: 40 €/78 лв
==>Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание

Програма на пътуването

КОЛЕДА 2019 ВЪВ ВИЕНА
със самолет и екскурзовод на български език.

През декември Виена е нереалистично красива - бляскава и пищна - за всички гости, пристигнали специално, за да се потопят в уникалната празнична атмосфера. По време на Коледа площадите на Виена и централните пешеходни улици Graben, Kaerntner Strasse, Rotenturmstrasse блестят украсени с дизайнерски коледни свещи, многоцветни фенери и гирлянди, носи се аромат на прясно изпечени коледни сладкиши, карамелизирани ябълки, захарен памук и домашно греяно вино. Неповторима атмосфера и гарантирани незабравими коледни цветни емоции!
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


Условия за записване:

минимален депозит за записване -30% от основния пакет; доплащане до крайната цена - до 30 дни преди датата на отпътуване.
Валидна лична карта; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители!



=============================================================
Програма:



ДЕН 1, 23.12.2019

Отпътуване от летище София (Терминал 2) за Виена с директен полет на авиокомпания „Bulgaria Air” в 19:35 ч. Посрещане на летището във Виена. Трансфер до хотела (около 30 минути).
Информационна среща с екскурзовода - с полезна и практична информация, свързана с престоя. Нощувка.



ДЕН 2, 24.12.2019
Закуска.
Панорамна автобусна екскурзия на Виена с екскурзовод на български език: Къщата на Хундертвасер, впечатляваща с нестандартната си цветна фасада; Виенското колело (разположено в големия парк Пратер), река Дунав и малките пристанища на круизните кораби, булевард Рингщрасе и впечатляващите сгради на най-старата концертна зала Kursalon в градския парк, Виенската опера, дворцовия комплекс "Хофбург" - зимната резиденция на Хабсбургите, музеите-близнаци - на Изящното изкуство и природо-научния музей, Парламента със статуята на Атина Палада, емблематичната сграда на Кметството в стил неоготика, императорския театър, историческото кафене Ландман, "дантелената" църква Votivkirche, Университета, Борсата; бароковата църква Карлскирхе, Виенската филхармония с прочутата Златна зала и техническия университет, разположени на площад Karlsplazt, прочутия бароков дворец Белведере - една от най-впечатляващите сгради на Виена, бивша резиденция на великия пълководец - принц Евгений Савойски, а днес - картинна галерия, съхраняваща едни от най-прочутите картини на австрийския художник Густав Климт.
По желание /с доплащане/: "Магията на Стара Виена" с екскурзовод на български език. Старият градски център на Виена, обявен за паметник на световното културно наследство, ще ни посрещне с елегантната си празнична украса. Заедно ще надникнем в тайните на Стария Град, ще се разходим из уютните малки улички, ще разгледаме емблематични забележителности на Виена - катедралата Св. Стефан, чумната колона от 17-ти век, църквата "Св. Петър" - един от най-ярките образци на бароковата архитектура, историческата сладкарница Demel, площад Св. Михаил с едноименната църква, Хофбург - бивша резиденция на Хабсбургите от 13-ти век до 1918 г. с Швейцарския двор, Императорската съкровищница, Кралската капела, Испанската школа по конна езда и др.
Нощувка.



ДЕН 3, 25.12.2019
ЧЕСТИТА КОЛЕДА! Закуска.
По желание /с доплащане/: "Дворецът Шьонбрун - величието на Хабсбургите" с екскурзовод на български език. Шьонбрун е любимата резиденция на императрица Мария Терезия. Интериорът на двореца е подобаващо величествен - с изрисувани тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти. Паркът към двореца е по френски образец - с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтани. Дворецът и обширните му градини разказват за над 300 години история, свързана с живота на Хабсбургите. Ще надникнем в залите, където са се провеждали важните държавни тържества, в работните кабинети на императорите, в техните спални и бални зали, и ще научим за съдбата на прочутите обитатели. Като един от най-добрите образци на архитектурния стил рококо и барок, дворецът Шонбрун заедно с парка и зоологическата градина от 1996 година са включени в списъка със Световно културно наследство на ЮНЕСКО.
Свободно време за самостоятелна разходка в градините на двореца и посещение на коледното село. За 26-ти път в празнично украсения параден двор на Шонбрун, ще бъде разположен един от най-красивите коледни базари на Виена. В романтичен императорски стил 80-те къщички-работилници, наредени около огромната коледна елха, ще предложат на гостите си лимитирани ръчно изработени изделия, красиви коледни украси от стъкло, дърво, керамика, хартия, както и горещо греяно вино, току-що изпечени сладкиши, джинджифилови сладки и много други ароматни изкушения.
По желание /с доплащане/: Гала пакет в концертна зала Kursalon: Вечеря от 18:00 ч. и концерт с класически произведения от Моцарт и Йохан Щраус от 20:15 ч. в концертна зала Kursalon с един от най-добрите оркестри в музикалния свят на Виена (ограничени места; изисква се 100% плащане след заявка и потвърждение).
Нощувка.



ДЕН 4, 26.12.2019

Закуска. Свободно време или екскурзия по желание:
По желание /с доплащане/: "Виенска гора и Баден - природа и история" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език (Продължителност: около 4 часа). Ще се запознаем с някои от най-интересните забележителности, разположени в красивата планина Виенска гора, на юг от Виена. През романтичната долина Хеленентал и покрай историческата вила Майерлинг ще стигнем до Баден, сгушен в живописната долина на река Швехат. Градът, още от римски времена, е известен с лечебните си термалнии извори, а днес е скъп спа курорт с елегантна архитектура в стил "бидермайер". Към културната му история принадлежат имената на Моцарт и Бетовен, които са живели и композирали тук. В градския парк на Баден се намира прочутото най-старо казино на Австрия, разположено в красива постройка в ренесансов стил от края на 19-ти век. В централната пешеходна зона на града със запазен старинен облик ще видим къщата на Бетовен, централния площад, кметството, лятната резиденция на Франц Йосиф, чумната колона от 18-ти век, фонтанът на Фердинанд, градския театър и др.
Средновековният действащ цистерциански манастир Светия Кръст /Heiligen Kreuz/ пази гробовете на последните представители на династията Бабенберг. В светата обител ще разгледаме бароковата църква, чумната колона, разположена в основния двор, а в манастирската "лафка" ще имате възможност да си купите ръчно изработени сувенири и домашно вино, произведено от монасите в манастира.
Свободно време.
Трансфер до летището. Отпътуване за България с директен полет на авиокомпания България Ер в 16:20 ч.
Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация.

=============================================================


ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА
Хотел Austria Trend Hotel ANANAS 4* е модерен хотел, удобно разположен на около 15 мин. пеша от една от най-големите търговски улици на Виена - Maria Hilfer Strasse. До Виенската опера и пешеходната зона в Стария Град се стига за по-малко от 15 минути с удобен градски транспорт.
В хотела: просторно лоби, ресторант, бар, кафене, сувенирен магазин, информационно бюро, интернет достъп - компютър на разположение на гостите, както и Wi-Fi връзка в стаите и общите части.
В стаите: Стаите са просторни и модерно обзаведени и разполагат с WC, душ, мини бар, климатик, телефон, сейф, интернет връзка /безплатно Wi-Fi/, SAT-TV, луксозно спално бельо и козметика в баните.
=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ по желание (заявяват се и се заплащат предварително):

==>Електронна карта за градски транспорт, за цялата градска мрежа за 72-часа: 19 €/ 37 лв на турист (Картата е поименна, с фиксирана валидност; не може да се преотстъпва на друго лице, изисква се съответствие по лична карта при проверка; Цената включва административна такса в размер на 1,90 €). Препоръчваме предварително закупуване на карта за градски транспорт, която осигурява спокойствие и сигурност по време на придвижванията из града;

==>Пешеходен тур "Магията на Стара Виена" с местен екскурзовод на български език, при минимум 10 туристи: 20 €/ 39 лв. на турист; Ползва се градски транспорт; Продължителност на тура: около 1 1/2 ч.

==>"Дворецът Шьонбрун - величието на Хабсбургите" с местен екскурзовод на български език, при минимум 10 записани туристи: 35 €/ 68 лв за възрастен; 30 €/ 58 лв за деца от 6 до 17,99 г. (Включва входна такса, ползване на слушалки и обслужване на български език от местен лицензиран екскурзовод); Ползва се градски транспорт; Продължителност на тура: около 1 1/2 ч.

==>"Виенска гора - природа и история" - гр. Баден и манастира Хайлиген Кройц - с местен екскурзовод на български език, при минимум 15 туристи: 40 €/78 лв на човек (Включва лицензиран автобусен транспорт и обслужване на български език от местен лицензиран екскурзовод); Продължителност на тура: около 4 ч.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Коледни оферти 2023 - Австрия |  Коледни оферти 2023 - Виена

Избрани оферти