Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

КОЛЕДА – ВИЕНА – БУДАПЕЩА – автобус от Варна, Шумен, Велико Търново, Плевен

Номер на оферта

/

227878

Дати & цени

Цената включва

- ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС;
- СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
- НА 24.12 - ВЕЧЕРЯ В ТРАДИЦИОНЕН УНГАРСКИ РЕСТОРАНТ С МУЗИКАЛНА И ТАНЦОВА ПРОГРАМА;
- НА 25.12 - ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛА С БОГАТО МЕНЮ И МУЗИКА НА ЖИВО;
- ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА БУДАПЕЩА;
- ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА БЕЛГРАД;
- ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА;
- ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ.

Цената не включва

- ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
- МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
- РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ ПО Р. ДУНАВ;
- РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка със закуска в Будапеща, 3 нощувки със закуски и вечери във Виена (вкл. вечеря на Бъдни вечер) и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Виена, Баден, манастира „Свети Кръст” и на Будапеща. Настаняването е в хотели 3 или 2 звезди (периферно разположени).

ПРОГРАМА

21.12.2018 - 00.05 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). Спирка в Шумен (пред хотел “Шумен”) – 01.30 ч., във Велико Търново (пред хотел “Етър”) в 03.30 ч., в Плевен (пред хотел “Балкан”) в 05.30 ч. Отпътуване по маршрут ПлевенСофияБелград - Будапеща. Късно вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.
22.12.2018 - Закуска. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 15 евро, не е включена в цената на екскурзията). Около 15.00 ч. – отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела. Вечеря (включена в цената). Нощувка.
23.12.2018 - Закуска. Сутринта - панорамна обиколка с екскурзовод: двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер. Пешеходна разходка из старата част на града: паметника на Мария Терезия, Площада на героите, двореца Хофбург (отвън), ул. “Грабен“, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, „Кертнерщрасе”, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Свободно време за разходка из коледните базари на града. Вечеря (включена в цената). Нощувка.
24.12.2018 - Закуска. Полудневна екскурзия до манастира „Св. Кръст” и до Баден - курортно градче в околностите на Виена. Следобед: възможност за факултативно разглеждане с екскурзовод на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 42 лв. за възрастни и 20 лв. за деца под 19 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещенната германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Коледна вечеря в ресторанта на хотела (включена в цената). Нощувка.
25.12.2018 - Закуска. Свободен ден за посещение за разходка из централната част на града, посещение Пратера, коледни базари и пр. По желание – посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод с доплащане 28 лв + такса за вход (при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 14 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 20 участника). В този ден се налага ползване на метро. Около 19.00 ч. - отпътуване по маршрут ВиенаБудапещаБелградСофияПлевенВелико ТърновоШуменВарна. Нощен преход.
26.12.2018 - Вечерта – пристигане във Варна с междинни спирки в Плевен, Велико Търново и Шумен.

ЦЕНА: 559 лв.

Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2-ма възр. - 469 лв.
Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възр. - 499 лв.
Доплащане за настаняване в индивидуална стая - 120 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 209 лв.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Коледни оферти 2023 - Австрия |  Коледни оферти 2023 - Виена

Избрани оферти