Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

КОЛЕДА ВЪВ ВИЕНА И БУДАПЕЩА - автобусна програма от ВАРНА, В. Търново и Плевен

Номер на оферта

/

210459

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с луксозен автобус;

1 нощувка със закуска в Будапеща;

3 нощувки със закуски и вечери във Виена (вкл. вечеря на Бъдни вечер);

Водач-придружител;

Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и пр.

Обявените специално, че са с доплащане, екскурзии;

Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден).

Програма на пътуването

Автобусна екскурзия Коледа във Виена и Будапеща с отпътуване от Варна, Шумен, В.Търново и Плевен

Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка със закуска в Будапеща, 3 нощувки със закуски и вечери във Виена (вкл. вечеря на Бъдни вечер) и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Виена, Баден, манастира „Свети Кръст” и на Будапеща. Настаняването е в хотели 3 или 2 звезди (периферно разположени).

ПЕРИОД НА ПЪТУВАНЕ: 22.12. - 27.12.2017

ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА:
Цена на възрастен в двойна / тройна стая - 549 лева
Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2 ма възр. - 439 лв.
Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възр. - 469 лв.
Единична стая - 669 лева
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 209 лв.

Програма на екскурзията

Ден 1 22.12.2017

00.05 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). Спирка в Шумен (пред хотел “Шумен”) – 01.30 ч., във Велико Търново (пред хотел “Етър”) в 03.30 ч., в Плевен (пред хотел “Балкан”) в 05.30 ч. Отпътуване по маршрут ПлевенСофияБелград - Будапеща. Късно вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2 23.12.2017

Закуска. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 13 евро, не е включена в цената на екскурзията). Около 15.00 ч. – отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

Ден 3 24.12.2017

Закуска. Сутринта - панорамна обиколка с екскурзовод: двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер. Пешеходна разходка из старата част на града: паметника на Мария Терезия, Площада на героите, двореца Хофбург (отвън), ул. “Грабен“, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, „Кертнерщрасе”, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Свободно време за разходка из коледните базари на града. Коледна вечеря в ресторанта на хотела (включена в цената). Нощувка.

Ден 4 25.12.2017

Закуска. Полудневна екскурзия до манастира „Св. Кръст” и до Баден - курортно градче в околностите на Виена. Следобед - възможност за факултативно посещение с екскурзовод на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 38 лв. за възрастни и 18 лв. за деца под 19 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещенната германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

Ден 5 26.12.2017

Закуска. Свободен ден за самостоятелно посещение на музеи, разходка из централната част на града, посещение на Пратера и пр. По желание – посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод с доплащане 26 лв + такса за вход (при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 14 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 20 участника). В този ден се налага ползване на метро. Около 19.00 ч. - отпътуване по маршрут ВиенаБудапещаБелградСофияПлевенВелико ТърновоШуменВарна. Нощен преход.

Ден 6 27.12.2017

Вечерта – пристигане във Варна с междинни спирки в Плевен, Велико Търново и Шумен.

Допълнителни програми с доплащане:

Дворецът Шьонбрун - Цена 26 лева на турист
Посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата (таксата за вход в двореца, която е около 14 евро, се плаща на място). Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина на Шьонбрун – една от най-старите в Европа.

Съкровищницата на Хабсбургите - Цена 38 лева (за възрастен) / 18 лева (за деца и младежи до 19 г.)
Посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – с доплащане. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещенната германска римска империя, редица ордени и лични вещи на императорите и техните роднини. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Last minute оферти - Австрия |  Last minute оферти - Виена

Избрани оферти