Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

КОЛЕДНИТЕ БАЗАРИ НА ВИЕНА ВЕЧЕ СА ОТВОРЕНИ И НИ ОЧАКВАТ НА 12 ДЕКЕМВРИ!

Номер на оферта

/

231070

Дати & цени

Цената включва

==>Самолетен билет София-Виена-София на авиокомпания България Ер с включени летищни такси
==>Ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг на турист;
==>3 нощувки със закуски в хотел Ananas 4*;
==>Панорамна автобусна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език
==>Пешеходен тур "Магията на Стара Виена" с местен лицензиран екскурзовод на български език
==>Трансфери летище-хотел-летище;
==>медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на ЗАД Армеец с покритие 5 000 евро;
==>Водач по време на пътуването и престоя

Цената не включва

1. Електронна карта за градски транспорт - цялата градска мрежа за 72-часа: 19 €/ 37 лв на турист;
2. Посещение на двореца "Шонбрун" с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса) при минимум записани 15 туристи: 55 лв за възрастен;
3. "Музеят на Сиси и императорските апартаменти" - с местен екскурзовод на български език при мин. 10 записани туристи – 55 лв за възрастен;
4. "Виенска гора - природа и история" - замъкът Лихтенщайн и гр. Баден - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език при минимум 15 записани туристи: 75 лв (на място се заплаща входна такса за замък Лихтенщайн: 8 € на турист)
5. Билет за класически концерт с произведения на Моцарт и Щраус в концертната зала Wiener Kursalon
Цена: от 116 лв.;
6. Вечерен тематичен круиз по Дунав - 88 лв на човек (19:00-22:00 ч.)
7. Вечеря в традиционен ресторант тип "хойриге": 50 лв.
8. Посещение на Аутлет център Parndorf - 59 лв на турист при минимум 12 записани туристи;

Програма на пътуването

МАГИЯТА НА ПРЕДКОЛЕДНА ВИЕНА - 12.12.2019
самолетна екскурзия с екскурзоводско обслужване на български език, включен чекиран багаж до 23 кг. в пакетната цена!
Дата на заминаване: 12.12.2019

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден 12.12.2019
Среща на летище София, Терминал 2 и отпътуване с директен полет на авиокомпания България Ер за Виена в 14:50 ч. Трансфер (около 30 минути).
Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод на български език - Къщата на Хундертвасер и "Hundertwasser Village"; увеселителния парк "Пратер" с един от символите на Виена – Виенското колело; булевард Рингщрасе, изграден на мястото на старата крепостна стена; Виенската опера; "Хофбург" - зимната резиденция на Хабсбургите, площад Мария Терезия с музея на изящните изкуства и природо-научния музей (музеите-близнаци); парламента със статуята на Атина Палада; Кметството в стил неоготика; императорския театър и историческото кафене Ландман; "дантелената" църква Votivkirche; Виенския университет и още - Карлсплац с бароковата църква Карлскирхе и Музикферайн, където се провежда Новогодишният концерт на Виенската филхармония; двореца Белведере - една от най-впечатляващите барокови сгради на Виена и други.
Настаняване. Информационна среща. Свободно време. Нощувка.

2 ден 13.12.2019
Закуска.
Пешеходен тур "Магията на Стара Виена" с местен екскурзовод на български език (ползва се градски транспорт) - Старият градски център на Виена, обявен за паметник на световното културно наследство, ще ни посрещне с елегантната си празнична украса. Заедно ще надникнем в тайните на Стария Град, ще се разходим из уютните малки улички, ще разгледаме емблематични забележителности на Виена - Операта, хотел Захер, Албертина, величествената готическа катедрала Св. Стефан, златната чумна колона от 17-ти век, църквата "Св. Петър" - един от най-ярките образци на бароковата архитектура, историческата сладкарница Demel, площад Св. Михаил с едноименната църква. В Хофбург - бивша резиденция на Хабсбургите от 13-ти век до 1918 г., ще видим Националната библиотека и църквата на августинците, Швейцарския двор със Императорската съкровищница, Кралската капела - където пее хора на виенските момчета, Испанската школа по конна езда, където белите жребци липицани изпълняват елементи на висша дресура под звуците на произведения на Моцарт и Щраус, градината с къщата на пеперудите, паметника на Моцарт и др. Разходката ще приключи в близост до един от най-големите коледни базари на Виена - на площад Мария Терезия.
По желание /с доплащане/: Посещение на музея на Сиси и императорските апартаменти с местен екскурзовод на български език - ще разгледаме великолепните салони и стаи с мебелировка от края на 19-ти век в двореца Хофбург и ще научим интересни и любопитни факти за живота на най-известната императорска двойка – Франц Йозеф и красивата му съпруга Сиси, успяла да остави своя красив отпечатък върху дворцовия живот във Виена. За вкуса и личните предпочитания на Сиси, известна със своята екстравагантност, ще разберем от гимнастическия салон, банята, спалнята, салоните за закуска и приеми...
Свободно време.
По желание /с доплащане/: 19:00 ч. - Вечеря на круизен кораб по река Дунав с тематична музика на живо.
Нощувка.

3 ден 14.12.2019
Закуска. Свободно време за самостоятелни разходки из коледните базари, посещение на музеи или шопинг.
По желание (с доплащане): Посещение на Аутлет център Parndorf - Парндорф е първият аултет център за дизайнерски стоки, отворил врати в Австрия през 1998 година. В него се предлагат дрехи, обувки, чанти и аксесоари, декорация и детски играчки на повече от 130 световни марки. Аутлет центърът е разположен на 37 декара площ и напомня малко историческо градче с типична австрийска архитектура. Всяка марка има свой бутик, в който предлага модели от колекциите си от последните една или две години. Между сградите и магазините има приятни алеи за разходка, добре поддържани градини и зелени площи, различни кафенета и ресторанти.
По желание (с доплащане): Вечеря в традиционен ресторант тип "хойриге" с тристепенно меню (гулаш с домашен хляб, виенски шницел с гарнитура, щрудел с ванилов сос) с музикални изпълнения на живо.
Нощувка.

4 ден 15.12.2019
Закуска.
Освобождаване на стаите. Свободно време.
По желание (с доплащане): "Величието на двореца Шонбрун" (ползва се градски транспорт) - Дворецът и обширните му градини разказват за над 300 години история, свързана с живота на Хабсбургите. Ще надникнем в залите, където са се провеждали важните държавни тържества, в работните кабинети на императорите, в техните спални и бални зали, и ще научим за съдбата на прочутите обитатели. Като един от най-добрите образци на архитектурния стил рококо и барок, дворецът Шонбрун заедно с парка и зоологическата градина от 1996 година са включени в списъка със Световно културно наследство на ЮНЕСКО.
В свободното време - разходка из градините на двореца, където традиционно всяка година пред голямата коледна елха е разположен един от най-красивите коледни базари на Виена - истинска романтика в императорски стил!
По желание /с доплащане/: "Виенска гора - природа и история" - замъкът Лихтенщайн и град Баден /Продължителност: около 4 часа/. Екскурзията ще ви запознае с някои от най-интересните забележителности на юг от Виена - в красивата планина Виенска гора. Преминавайки през малки китни градчета, ще стигнем до приказния замък Лихтенщайн, откъдето започва историята на едноименния род. Замъкът, като собственост на известната фамилия, е построен през 13-ти век и преживява дълга история, сменя собствениците си, но е възстановен и сега могат да се посетят оригиналните помещения. От красивата средновековна крепост се откриват удивителни панорамни гледки. Внушителните помещения с изрисувани стени със сцени от ловни и увеселителни пиршества, с кристални огледала и стъклописи съхраняват оръжия, картини и ценни колекции от старинни предмети. По време на 1-часовата беседа ще се потопите в атмосферата на Средновековието и ще ви разкажем любопитни истории за този славен род, който и до днес съществува.
През романтичната долина Хеленентал и покрай някогашната ловна вила Майерлинг, в която австрийският престолонаследник принц Рудолф и баронеса Мария Вечера намират своята трагична гибел през 1889 г. ще стигнем до Баден, сгушен в живописната долина на река Швехат. Градът, още от римски времена, е известен с лечебните си термалнии извори, а днес е скъп спа курорт с елегантна архитектура в стил "бидермайер". Към културната му история принадлежат имената на Моцарт и Бетовен, които са живели и композирали тук. В градския парк на Баден се намира прочутото най-старо казино на Австрия, разположено в красива постройка в ренесансов стил от края на 19-ти век. В централната пешеходна зона на града със запазен старинен облик ще разгледаме още къщата на Бетовен, централния площад, кметството, лятната резиденция на Франц Йосиф, чумната колона от 18-ти век, фонтанът на Фердинанд, градския театър и др.
Трансфер до летището. Отпътуване с директен полет на авиокомпания България Ер в 20:55 ч. за София.


Полетно разписание България Ер*:
FB409 12.12.2019 SOFVIE 14:50 15:35
FB410 15.12.2019 VIESOF 20:55 23:25
*Възможни са промени

Възможни са размествания в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявените турове!
=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА
Хотел Austria Trend Hotel ANANAS 4* е модерен хотел, удобно разположен на около 15 мин. пеша от една от най-големите търговски улици на Виена - Maria Hilfer Strasse и на 10 минути пеша от известния пазар Naschmarkt. Разстоянието до площад Karlsplatz (района на Стария град) е 2 км. До Виенската опера и пешеходната зона в Стария Град може да се стигне и с удобен градски транспорт за по-малко от 15 минути - с директна автобусна линия до района на Операта.
В хотела: просторно лоби, ресторант за закуска, кафене, сувенирен магазин, информационно бюро, интернет достъп - компютър на разположение на гостите, както и Wi-Fi връзка в стаите и общите части.
Стаите са просторни и модерно обзаведени и разполагат с WC, душ, мини бар, климатик, телефон, сейф, безплатна Wi-Fi интернет връзка/, сателитна телевизия, луксозно спално бельо и козметика в баните.
=============================================================

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Last minute оферти - Австрия |  Last minute оферти - Виена

Избрани оферти