Начало / Екскурзии / Екскурзии - Берлин

КОЛЕДНИ БАЗАРИ В БЕРЛИН, ГЕРМАНИЯ - самолетна програма с полет от София

Номер на оферта

/

208180

Дати & цени

Цената включва

Еднодневна екскурзия до Дрезден

Полудневна екскурзия до Потсдам за посещение на двореца "Сан Суси" с местен екскурзовод

Вечеря в типичен немски ресторант

Градски транспорт в Берлин (2,80 ЕUR - еднопосочен билет)

Цена на билет за телевизионната кула в Берлин (13 ЕUR)

Входни такси за Старата национална галерия (10 EUR); Стария музей (10 EUR); музея "Боде" (10 EUR); Новия музей (12 EUR); музея "Пергамон" (12 EUR) в Берлин

Входна такса за Картинната галерия в двореца "Цвингер" в Дрезден (10 EUR, за деца и ученици до 17 г. - безплатно)

Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание

Разходи от личен характер

Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).

Цената не включва

Полудневна екскурзия до Потсдам с посещение на двореца "Сан Суси "(с включена входна такса и местен екскурзовод), провежда се при минимум 20 туристи - Цена 59 лева (от 2 г.до 10 г.) / 82 лева (от 11 г.)

Вечеря в традиционен немски рестотант (по предварително изготвено меню, без включени напитки), провежда се при минимум 20 туристи - Цена 48 лева

Еднодневна екскурзия до Дрезден с туристическа програма в Дрезден, провежда се при минимум 20 туристи - Цена 69 лева (от 2 г.до 10 г.) / 89 лева (от 11 г.)

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Програма на пътуването

Самолетна екскурзия Коледни базари в Берлин, Германия с обслужване на български език.

Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания, включени в посочените цени!

ПЕРИОД НА ПЪТУВАНЕ: 15.12. - 18.12.2017
Цена на турист в двойна стая - 725 лева
Доплащане за единична стая - 190 лева

Хотел по програмата: Vienna House Easy Berlin 4* (или подобен)

Vienna House Easy Berlin" 4* (https://www.viennahuse.com/en/easy-berlin/the-hotel/overview.html) - Удобното местоположение на хотела предоставя лесен достъп до основните забележителности на Берлин. Модерните стаи са с интериор в свежи нюанси, семпли мебели, както и безплатен достъп до Wi-Fi.

Програма на предколедната екскурзия до Берлин

Ден 1 София - Берлин

Отпътуване в 6:00 ч. от Терминал 2 на летище София за Берлин с полет на авиокомпания „Bulgaria Air”. Кацане в Берлин в 07:15 ч. Панорамна обиколка на Берлин с местен екскурзовод на български език (около 3 ч.): Бранденбургската врата – най-известният символ не само на Берлин, но и на Германия; сградата на Райхстага, където от 1999 г. е седалището на германския парламент; запазената част от Берлинската стена; булевард „Унтер ден Линден” – една от главните и най-известните улици в града, получила името си от липите, които я украсяват; Берлинската катедрала – най-голямата протестантска църква в Германия; площад „Александерплац” – най-оживеното място в германската столица, и супермодерният площад „Потсдамерплац” – важен транспортен възел в центъра на Берлин, който в миналото се считал за най-популярното място за срещи на картата на политическия, обществен и културен живот на града. Трансфер до хотела. Оставяне на багажа в хотела за съхранение. Свободно време за обяд. Настанавяне след 14:00 ч. Свободно време за посещение на коледните базари (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

Ден 2 Берлин – Дворецът "Сан Суси" - 80 km

Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Потсдам за посещение на двореца „Сан Суси” с местен екскурзовод. Дворецът е построен от Фридрих Велики през 1745 г. по подобие на Версайския дворец, най-финият образец на рококо архитектурата в Европа. Дългата едноетажна сграда, увенчана от купол и с два кръгли павилиона отстрани, е заобиколена от поредица тераси и грижливо оформени пейзажни градини, разпрострели се на площ от близо 2 кв. км. Връщане в Берлин. Свободно време. По желание вечеря в типичен немски ресторант. Нощувка.

Ден 3 БерлинДрезден - 400 km

Закуска. Свободен ден в Берлин или по желание еднодневна екскурзия до Дрезден. Пешеходна разходка в стария град: дворецът „Цвингер“ – едно от най-значимите произведения на бароковата архитектура в Европа, превърнало се в символ на Дрезден; площад „Театерплац“ с Дрезденския замък – в миналото резиденция на саксонските курфюрсти и крале, а днес дом на пет музея; дворцовата църква „Света Троица“ – катедрален храм на Дрезден; Дрезденската държавна опера, наречена Операта на Зендер по името на архитекта, който я е построил; терасата на граф фон Брюл, известна с името „Балконът на Европа“, изградена през 16 в. като част от защитните укрепления на града, а днес едно от любимите места за разходка и отдих на местните жители с красива гледка към река Елба; църквата „Фрауенкирхе”; Княжеската процесия – знаменито стенно пано от майсенски порцелан, най-голямата порцеланова картина в света, изобразяваща 34 маркграфа, князе и крале, управлявали Саксония от края на 12 до края на 19 век. Свободно време за посещение на прочутите коледни базари. Връщане в Берлин вечерта. Нощувка.

Ден 4 БерлинСофия

Закуска. Tрансфер до летището. Полет за България на авиокомпания „Bulgaria Air” в 11.30 ч. Кацане на летище София в 14.40 ч.

Полезна информация:

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

В първия ден от програмата след пристигането на летището в Берлин туристическата програма с местния екскурзовод на български език започва непосредствено – от летището се навлиза директно в града, като следва панорамна обиколка с приблизително времетраене 3 ч. Следва трансфер до хотела. Багажът се съхранява в стая за багаж. Свободно време за обяд. Настаняването е след 14:00.

Допълнителна информация

Отстъпки за ранни записвания, включени в посочените цени!

ПЕРИОД НА ПЪТУВАНЕ: 15.12. - 18.12.2017
Цена на турист в двойна стая - 725 лева
Доплащане за единична стая - 190 лева

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Берлин |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Берлин |  Коледни базари - Германия |  Коледни базари - Берлин

Избрани оферти