Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бомбай

КРУИЗ ИНДИЯ, МАЛДИВИ И ШРИ ЛАНКА – МАГИЯТА НА ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН

Номер на оферта

/

229696

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София-Мумбай-София с прекачване през Истанбул на ‘’Турски авиолинии’’ с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и салонен багаж до 7 кг;
- Водач – придружител от туроператора;
- Полудневен тур на Мумбай с включен обяд на 15.02;
- Настаняване в категория Basic каюта;
- Пристанищни такси;
- Пълен пансион на борда на круизният кораб : закуска + чай и кафе, обяд, вечеря;
- Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, сауна, парна баня, кърпи за плаж, библиотека;
- Участие във всички мероприятия: игри, състезания, караоке, уроци по танци, тематични партита на борда на кораба;
- Жива музика, шоу програми, кабаре в театъра на кораба, вечерни партита на борда на кораба;

Цената не включва

- Такса обслужване към персонала на кораба – 12 евро на човек на ден, Заплаша се задължително на кораба на края на престоя. За деца от 4 до 13,99 години таксата е 50 % от цената на възрастен.
- Медицинска застрахова с покритие 10000 евро – 2 лв на човек на ден;
- Застраховка ‘’Отмяна на пътуване’’;
- Допълнителни екскурзии описани в програмата;
- Напитки, освен упоменатите като включени;
- Казино;
- Ползване на телефон, интернет;
- СПА услуги, фризьор , маникюр и педикюр, фитнес инструктор на борда на кораба;
- Медицински и фотографски услуги, пране на борда на кораба.
- Разходи от личен характер
- Виза за Индия – 145 лв.
- Виза за Шри Ланка – 5 Евро (заплаща се на рецепцията на кораба под формата на такса).

Програма на пътуването

Програмата е шестнадесетдневна и включва 14 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб Costa Victoria 5* - един най-луксозните и големи кораби на круизната компания Costa, в каюти категория Basic, пристанищни такси, самолетни билети, всички трансфери, водач–придружител от туроператора, забавления и развлекателна програма на борда, една полудневна обиколка на Мумбай с включен обяд в първия ден от програмата. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря, вода, кафе, чай. Лети се с авиокомпания „Turkish Airlines” (в пакетната цена са включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и малък салонен багаж до 7 кг).

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 14.02.2020 – 16:00 ч. - отпътуване от летище София за Истанбул. 18.20 ч. - кацане в Истанбул. 20:30 ч. - отпътуване за Мумбай. Нощен полет.

ВТОРИ ДЕН – 15.02.2020 – 05:15 ч. - пристигане в Мумбай. Посрещане на летището. Туристическа програма в Мумбай: полудневен панорамен тур на Мумбай с екскурзовод на български и с включен обяд (включен в цената). Мумбай е наричан от индийците „Градът на мечтите“. Той е не само финансов и търговски център, но и град с богато културно наследство. Посещение на Индийската порта, Фонтана Флора, булевард ’’Марина Драйв’’ - крайбрежната променана на Мумбай, откъдето се открива прекрасна гледка към Арабско море. Обяд. Трансфер до пристанището. Чекиране и настаняване на борда на круизния кораб. Свободно време. Нощувка на борда на кораба.

ТРЕТИ ДЕН – 16.02.2020 – Мумбай – престой до 21:00 ч. Туристическа програма по желание: целодневен тур на Мумбай и Слоновия остров с доплащане 168 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника). Програмата включва посещение на Слоновия остров, известен с комплекса от скални храмове, посветен на бог Шива (в списъка на ЮНЕСКО); панорамна обиколка на Мумбай – квартала на богатите ‘’Джушу” с едноименния плаж, където се намират къщите на много от звездите на Боливуд; ул. ‘’Вийр Нариман Роуд’’ и квартала “Чърчгейт” – финансов и бизнес център на Мумбай, един от най-скъпите райони в цяла Индия; джамията ‘’Хаджи Али’’ – изящен пример за индо-ислямска архитектура; гара „Чхатрапати-Шиваджи“ или ‘’Виктория Терминус” (в списъка на ЮНЕСКО) – шедьовър, съчетаващ викторианска готика и класическа индийска архитектура. 21.00 ч. – отплаване. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 17.02.2020 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 18.02.2020 – Мангалор - престой от 08:00 до 18:00 ч. Акостиране на пристанището в град Мангалор (Индия), едно от най-големите пристанища в Индия. Туристическа програма по желание с доплащане 93 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника): посещение на крепостното съоръжение-наблюдателнца в Болор, построено от черен камък по времето на император Типу (1782-1799 г.); индуистия храм Кадри (X-XI в.) в Мангалор; католическия храм ‘’Св. Алуиз’’ в Мангалор, построен в 1878 г. от йезуитски мисионери. Интериорът на храма се отличава с картините на италианския художник Антонио Москени (1854 – 1905 г.); посещение на храма “Курдоли Гукарна’’, построен през 1912 г. и декориран със сцени от индуистката митология. Обяд. Завръщане на борда на кораба. 18.00 ч. – отплаване. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 19.02.2020 – Кочин - престой от 08:00 до 18:00 ч. Акостиране на пристанището в град Кочин (Индия) – столица на щата Керала. Туристическа програма по желание: целодневен тур в Кочин с доплащане 87 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника). Посещение на Холандския дворец (построен от португалците в 1555 г., разширен и реновиран от холандците в 1663 г., понастоящем е музей, съхраняващ най-значимите експонати от управлението на раджите на Кочин; eклектичната архитектура на двореца представлява традиционен за Керала стил, съчетан с европейски нюанси, като впечатляващи са орнаментите, представящи сцени от индуистката митология и Рамаяна). Обиколката продължава с посещение на синагогата и еврейския квартал на Кочин и църквата ‘’Св. Франсиск’’, една от най-старите църкви построени в Индия, построена в 1503 г., съхраняваща гроба на Вашку да Гама. Манастирът е паметник на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на базиликата ‘’Санта Круз’’ – една от най-красивите църкви в Индия. Наблюдаване на традиционен риболов с китайски мрежи, уникален за района на Кочин и привнесен от китайски мореплаватели и търговци през XIV век. Завръщане на борда на кораба. 18.00 ч. – отплаване. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 20.02.2020 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.Нощувка.

ОСМИ ДЕН – 21.02.2020 – 07.00 - акостиране на пристанището в Мале – столицата на Малдивските острови - това е кралският остров, където се намира дворецът и откъдето е управлявала малдивската кралска династия. Туристическа програма по желание – обиколка на Мале (продължителност 2 ч.) с доплащане 210 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с корабче, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника). Програмата включва президентския дворец (отвън); Националния музей на Малдивите; джамията Хукуру (1658 г.), Ислямския културен център, посещение на традиционен пазар и рибен пазар. Завръщане на борда на кораба. Свободно време. Нощувка

ДЕВЕТИ ДЕН – 22.02.2020 – Свободно време за почивка на борда на круизния кораб или възможност за допълнителни мероприятия. Нощувка на борда на кораба.

ДЕСЕТИ ДЕН – 23.02.2020 – Свободно време за почивка на борда на круизния кораб или възможност за допълнителни мероприятия. 20.00 ч. – отплаване. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 24.02.2020 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб. Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН – 25.02.2020 – Коломбо - престой от 08:00 ч. до 17:30 ч. Акостиране на пристанището в Коломбо (Шри Ланка). Туристическа програма по желание: целодневна панорамна обиколка на Коломбо с доплащане 85 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника). Обиколката включва посещение на стария град - пазара Пета, Канелените градини, старата сграда на Парламента, фотопауза пред църквата „Света Лучия“, храмовия комплекс „Гангарамая“ и помещаващия се в него храм „Сеема Малака“, парка Вихарамахадеви, Националния музей на Коломбо и храма „Келания“. Завръщане на борда на кораба. 17.30 ч. – отплаване. Нощувка.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН – 26.02.2020 2020 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб. Нощувка.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН – 27.02.2020 – Мармагао - престой от 08:00 до 17:00 ч. Акостиране на пристанището в Мармагао (Индия). Мармагао е основният пристанищен град на щата Гоа. Градът е бил важен търговски и отбранителен център по време португалското присъствие (около 450 години), на което се дължи и силното португалско и католическо влияние в тази част на Индия. Туристическа програма по желание: целодневен тур Мармагао – Стара Гоа – Панаджи с доплащане 93 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника): посещение на Стара Гоа – столица на Португалска Индия (1530 - 1843 г.), впечатляващ с комплекса от църкви (в списъка на ЮНЕСКО), сред които базиликата ‘’Бом Жезус’’ (съхраняваща мощите на Св. Франциск Ксаверий - XVI в.), църквата ‘’Св. Франциск от Асизи’’, храма ‘’Св. Катерина’’ и др.; посещение индуисткия храм ‘’Шанта Дурга’’; посещение на плантация за подправки с включен традиционен обяд; панорамна обиколка на град Панаджи (столицата на Гоа, известна и като Нова Гоа) с посещение на Латинския квартал, където са разположени множество заведения, галерии и магазини и впечатляващ със своята архитектура в португалски колониален стил. Завръщане на борда на кораба. 17.00 ч. – отплаване. Нощувка.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН – 28.02.2020 – 08h00 - акостиране на пристанището в Мумбай. Следобед туристическа програма по желание: посещение на филмовите студия и снимачни площадки на Боливуд с доплащане 203 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника. По аналогия на Холивуд в САЩ, индийският Боливуд е един от най-големите производители на филми в света с мултимилионна аудитория и продажби. Посещение на най-известните снимачни студия „Филмалая“ и „Филм сити“, разположени в северната част на Мумбай. Завръщане на кораба. Нощувка.

ШЕСТНАДЕСЕТИ ДЕН – 29.02.2020 - Трансфер рано сутрин до летището в Мумбай за полет до Истанбул в 06:55 ч. 11:30 ч. - пристигане в Истанбул. 14:45 ч. - отпътуване от Истанбул за София. 15:05 ч. - пристигане в София.

ДАТА: 14.02.2020 – 29.02.2020

Цена на човек според настаняването:

Вид настаняване Вътрешна двойна каюта Двойна
каюта с прозорец Двойна каюта с балкон
Цена на човек в двойна каюта 3 445 лв. 4 085 лв. 4 678 лв.
Цена на дете до 17 г., настанено в каюта с 2-ма възрастни 2 275 лв. 2 675 лв. 2 975 лв.
Цена на дете до 17 г., настанено в каюта с 1 възрастен 3 345 лв. 3985 лв. 4 578 лв.
Цена на трети или четвърти възрастен* 2 845 лв. 3245 лв. 3545 лв.

*Възможността за настаняване подлежи на препотвърждение

Цените за всички останали видове настаняване се предоставят при запитване.

Цените са валидни до изчерпване на каютите по заложените в пакета цени.



ВИДОВЕ КАЮТИ:
Basic: „Гарантирана каюта“ – това е каюта с най-ниска възможна цена, без точна локация. На коя палуба ще е каютата се разбира при получаването на круизен билет и не подлежи на промяна. Каютата в която ще бъдете разпределени може да е същия или по-висок клас. Няма възможност за избор на смяна на вечеря. Изключение от това правило са притежателите на Коста клуб карти Pearl,които имат това право. На борда на корабите от тип “neo”, вечерята е на принцип open seating за всички.

Полетно разписание:
Заминаване 14.02.2020 г.
СофияИстанбул – Мумбай
16:00 SOF - IST 18:20
20:30 IST - BOM 05:15* + 1 ден

Връщане 29.02.2020 г.
Мумбай – Истанбул - София
06:55 BOM - IST 11:30
14:45 IST – SOF 15:05

Продължителност на полетите:
София - Истанбул - около 1 ч. и 20 мин.
Истанбул – Мумбай - около 6 ч. и 15 мин.
Мумбай - Истанбул - около 7 ч. и 05 мин.
Истанбул - София - около 1 ч. и 20 мин.

Забележка: За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането и двукратна виза за Индия.


Забележка: Записалите допълнителни екскурзии пропускат обяда на борда на кораба.

Забележка: Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмата в сравнение с тук описаните. Седем дни преди отпътуването си туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма. Тази програма включва всички упоменати в програмата мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Бомбай |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Бомбай |  Екзотична почивка 2024 - Индия |  Екзотична почивка 2024 - Бомбай

Избрани оферти