Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Круиз - Средиземноморска магия - 10 дни от 30.04.2019 г.

Номер на оферта

/

227764

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет с авиокомпания „Алиталия” с включени летищни такси, един ръчен багаж до 8 кг и един чекиран багаж до 23 кг;
- Трансфери летище – хотел – летище в Рим;
- Трансфери хотел в Рим – пристанище Чивитавекия – хотел в Рим;
- 2 нощувки със закуски в централен тризвезден хотел в Рим;
- 7 нощувки на база обогатен пълен пансион с круизен кораб Costa Fortuna - настаняване в каюти категория Classic – богат асортимент от храна за закуска, обяд и вечеря + вода и чай от диспенсър по време на хранене;
- 1 или повече гала вечери с изискано гурме меню и подбрана селекция от продукти (изисква вечерно облекло);
- Множество забавления на борда на кораба;
- Програма с атрактивни игри;
- Фитнес център с най-съвременно оборудване;
- Пристанищни такси;
- Водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

- Такса обслужване към персонала - 10 евро на човек на ден;
- Медицинска застраховка с покритие 10000 евро – 2 лв на човек на ден;
- Допълнителни екскурзии описани в програмата;
- Напитки, освен упоменатите като включени;
- Хранене в Клуб ресторант Conte Grande 1927;
- Казино;
- Ползване на телефон, интернет;
- СПА услуги, фризьор , маникюр и педикюр, фитнес инструктор;
- Медицински и фотографски услуги, пране.

Програма на пътуването

------------------------

Програмата е десетдневна и включва две нощувки със закуски в Рим в централен тризвезден хотел, всички трансфери (летище – хотел – летище и хотел в Рим – пристанище Чивитавекия – хотел в Рим), седем нощувки на борда на круизен кораб Costa Fortuna в каюти категория Classic с включени пристанищни такси, водач–придружител от туроператора, забавления и развлекателна програма на борда. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря (пълен пансион). Лети се с авиокомпания „Алиталия” (с включени летищни такси, един ръчен багаж до 8 кг и един чекиран багаж до 23 кг).

ДАТА: 30.04.2019 г.

ЦЕНИ на човек:
Вътрешна двойна каюта Classic: 1888 лв.
Двойна каюта с прозорец Classic: 2199 лв.
Двойна каюта с балкон Classic: 2455 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 30.04.2019 – Отпътуване от София за Рим с полет на авиокомпания „Алиталия” в 19:05 ч. Пристигане в Рим в 20:00 ч. Трансфер и настаняване в централен тризвезден хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 01.05.2019 – Закуска. Възможност за пешеходна програма на български език „Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия (с доплащане 50 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 15 участника. Трансфер до пристанище Чивитавекия. Качване на борда на кораба. 19:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 02.05.2019 – Ла Специя – престой от 09:00 до 21:00 ч. Възможност за целoдневна екскурзия с влак и екскурзовод на български до Чинкуе Тере – доплащане 69 лв., екскурзията се провежда при група от минимум 25 човека, в цената е включен билет за железницата от Ла Специя до Чинкуе Тере. Чинкуе Тере е едно от най-красивите места на Лигурската ривиера – това са пет села (Монтеросо ал Маре, Вернаца, Корниля, Манарола и Риомаджоре), сгушени на една тясна ивица между морето и стръмните склонове на планините. Селцата са построени на самия средиземноморски бряг, на малки, чудно красиви заливчета и по стръмните скали. Достъпни са с помощта на специално построена железница. Посещението на Чинкуе Тере може да се превърне в едно от най-впечатляващите преживявания в живота Ви, от което завинаги ще запомните чудните картини на многоцветните къщи, накацали една върху друга по скалите и надвиснали сякаш над морската шир, на островърхите камбанарии на прекрасни църкви, на терасовидно обработените хълмове, засадени с лозя и маслинови дървета, представляващи истински апотеоз на човешкия труд, полаган поколения наред, благодарение на който всъщност съществуват тези магически места. Екскурзията включва: екскурзоводско обслужване на български и билет за железницата, която води до селата със слизане за разходки и фотопауза в Риомаджоре, Манарола и Вернаца. Завръщане на борда на кораба. Екскурзията налага известно ходене пеша и изисква удобни обувки и дисциплина от страна на участниците, за да се изпълни успешно слизането и качването на групата на три гари и завръщането й на борда на круизния кораб. Железницата е единственият начин да се посетят селата сухопътно. Наличният път е само за леки коли и се ползва само от живущи в Чинкуе Тере. Завръщане на борда на кораба. 21.00 ч. – отплаване. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 03.05.2019 – Генуа – престой от 08:00 до 18:00 ч. Възможност за пешеходна обиколка на Генуа с екскурзовод на български език – старото пристанище, двореца Сан Джорджо (отвън), катедралата "Сан Лоренцо" (отвън), Палацо дукале, „Пиаца де Ферари, къщата на Христофор Колумб, Порта Сопрана, „Пиаца Сан Матео“, дворците по „Виа Гарибалди“ (отвън), които са в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство (с доплащане 50 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 25 участника. Свободно време за разходка из стария град, по пристанището или за разглеждане на Аквариума на Генуа – един от най-големите в Европа. Завръщане на борда на кораба. 18.00 ч. – отплаване. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 04.05.2019 – Марсилия – престой от 08:00 до 18:00 ч. Възможност за пешеходна обиколка на Марсилия с екскурзовод на български език – квартала на Старото пристанище, Катедралата, булевард „Канебиер”, базиликата „Нотр-Дам-дьо-ла-Гард“ (цената на билета за влакчето до базиликата, която е около 8 евро не е включена в пакетната цена на екскурзията). Екскурзията е с доплащане 70 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 25 участника. Завръщане на борда на кораба. 18.00ч – отплаване. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 05.05.2019 – Барселона – престой от 08:00 до 18:00 ч. Възможност за панорамна обиколка на Барселона с екскурзовод на български език: “Саграда Фамилия”, парка „Гюел“ (разходка из парка, таксата за вход в парка е включена в цената на допълнителната екскурзия), хълма „Монджуик“, площад „Колумб”, площад „Испания”, площад „Каталуня”, „Ла Рамбла”, Готическия квартал (с доплащане 85лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се организира при минимум 25 участника. Завръщане на борда на кораба. 18.00 ч. – отплаване. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 06.05.2019 – Валенсия – престой от 08:00 до 18:00 ч. Възможност за разглеждане на Валенсия с екскурзовод на български език (с доплащане 85 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място): старата централна порта от XIV в. Торрес Серанос, разходка из малките тесни улички на града, преминаване през Палао Генералидад Валенсиана, площад „Пласа де ла Вирхен”, базиликата на Дева Мария на изоставените, покровителка на града, трите порти на Катедралата, музей Алмоина – център на древноримското градче, площад „Пласа де ла Рейна”, църквата и кулата „Св. Каталина”, кръглия площад „Пласа Редонда”, централния пазар – един от най-големите в Европа, площад „Пласа де Аюнтамиенто”, Кметството. Свободно време около час. Панорамна обиколка с автобус през Северната гара, арената за кориди и парка Градините на Турия – изключително красив парк, намиращ се в старото корито на река Турия, който пресича целия град и впечатлява със зеленината и спокойствието, градините с цветя, спортните съоръжения и артистични сгради. Обиколката продължава към най-модерната част - Града на Изкуствата и науките – природо научен и архитектурен парк, състоящ се от 6 сгради: Дворец на изкуствата „Кралица София” (валенсианската опера), Хемисферик (кино-планетариум), Умбракле (ботаническа градина, пешеходна алея и музей на открито), музей на науките „Принц Филип” (интерактивен музей, в който основно правило е „пипай“), Агора (зала за събития и спортни състезания), Океанографик (най-големият аквариум в Европа). Обиколката се организира при минимум 25 участника. Завръщане на борда на кораба. 18.00 ч. – отплаване. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – 07.05.2019 – Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.

ДЕВЕТИ ДЕН – 08.05.2019 – Чивитавекия – 08:00 ч. – напускане борда на кораба. Трансфер до хотела в Рим. Възможност за разглеждане на Ватикана (пл. “Св.Петър”, базиликата “Св. Петър”) и на Ватикански музеи с екскурзовод на български с доплащане 95 лв. за възрастни и 75 лв. за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки в музеите и такса за вход. Посещението се организира при минимум 15 участника, налага се ползване на метро. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – 09.05.2019 – Закуска. Свободно време. Хотелът се освобождава до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение на рецепцията. 12.20 ч. - трансфер до летището за полет до София в 15:20 ч. Пристигане на летище София в 18:15 ч.

=============================================================

ОПИСАНИЕ НА КОРАБА

Круизният кораб Costa Fortuna e построен и изпълнява круизи от 2003 г. Тогава е бил най-големият по тонаж и капацитет на пасажери кораб на компанията Costa, но днес, в сравнение с по-новите круизни кораби, Costa Fortuna е по-скоро среден по големина. Представител на клас Fortuna, по дизайн и концепция корабът се смята за наследник на старите италиански презокеански лайнери, на които са кръстени и част от заведенията на борда. Той е много елегантен и удобен за пътуване, оборудван с всички удобства и опции за развлечение, спорт и пълноценна почивка, присъщи на круизен кораб на европейска компания от неговия ранг, но с повече дух, чар и топла атмосфера.
Каюти - от 1358 каюти на борда на Costa Fortuna, 522 са каюти с балкон, а останалите се разделят на вътрешни, външни с прозорец или илюминатор, малки и големи апартаменти. Характерно за круизна компания Costa, каютите на Fortuna са сравнително просторни, много удобни и с доста гардеробно пространство, което при някои круизни компании е недостатъчно. Те са разделени на 2 класа – Classic и Premium, като втория дава допълнителни предимства и удобства на пасажерите, настанени в тях.
Ресторанти - предимно средиземноморска кухня, но също и варианти за любителите на северноамерикански храни като бургери, хот-дог и стек се предлагат в ресторантите на борда на Costa Fortuna. В три от тях – Michelangelo, Raffaelo и Cristoforo Colombo може да хапвате безплатно – от бюфет или по меню, а ако искате да посетите по-специалния Club Conte Grande ще трябва да заплатите около €25 за вечеря.
В цената на круиза влизат и вода и чай от диспенсър по време на хранене, а всички останали поръчани напитки се заплащат.
По време на стандартен едноседмичен круиз с Costa Fortuna се организират 1-2 гала вечери, когато е необходимо да бъдете облечени с официално облекло. През останалите вечери, спортно-елегантен и полуофициален стил е достатъчен, а на обяд и закуска може да носите обикновени ежедневни дрехи, като избягвате потници и боси крака.

Заведения, включени в цената на круиза

Ресторант Michelangelo 1965
Най-големият ресторант на борда на Costa Fortuna, разположен на две палуби и осигуряващ луксозна и елегантна обстановка за спокойно хапване на закуска и обяд от бюфет и възможност за дълги, приятни вечери по меню и обслужаване от любезни сервитьори.
Отворен за: закуска, обяд и вечеря
Резервация: изисква се само за вечеря. Прави се предварително - часът за хранене се избира от вас (за каюти Premium) или круизната компания (за каюти Classic) в началото на круиза. Възможните часове за хранене са 18.30 и 21 ч.

Ресторант Raffaelo 1965
Това е по-малкият основен ресторант на борда, отворен само за вечеря. Там, както и в по-големият Michelangelo 1965, може да избирате от меню предястия, супи, основни ястия с риба, месо, вегетариански ястия, десерти.
Отворен за: вечеря
Резервация: изисква се само за вечеря - както в ресторант Michelangelo 1695

Ресторант-бюфет Cristoforo Colombo
Приятен ресторант на самообслужване и голямо разнообразие от храна сервирана пред вас на бюфет, с неангажираща атмосфера и възможност да хапнете набързо. Вечер Cristoforo Colombo се превръща в пицария с обслужване. Ресторантът се намира на горните палуби 9 и 10 и има грил секция за бургери и хот дог и маси на открито.
Отворен за: закуска, обяд и следобедна закуска; вечер – само за пица
Резервация: не е необходима

Заведения с допълнително заплащане
Клуб ресторант Conte Grande 1927
Ресторант за изискана вечеря. В Conte Grande 1927 ще се насладите не само на превъзходни специалитети, приготвени от майстор-готвачи, но и на романтична обстановка и красивa панорамнa гледкa, благодарение на разположeнието му високо на 11-та палуба. Заплаща се €25 за вечеря от предястие, супа или паста, основно ястие и десерт. Отделно се заплащат напитки и 15% такса обслужване.
Отворен за: вечеря
Резервация: изисква се. Може да се направи на бюро информация или на специални интерактивни екрани, разположени на публични зони на борда.

БАРОВЕ И ЗАВЕДЕНИЯ
Costa Fortuna предлага 11 заведения, в които може да се забавлявате или да се отпуснете на по питие с компания: джаз бар, дискотека, клуб за танци, където може да танцувате и да се учите на всякакви танци от самба до валс, бар за пури, пиано бар и други. Всички напитки – и безалкохолни и алкохолни, които поръчвате в тях се заплащат според цени в меню. Ако имате намерение да консумирате повече, може да спестите малко разходи като предплатите за All Inclusive пакет за напитки, който Costa предлага. Повече информация за тях може да получите от вашия круизен консултант.

УСЛУГИ НА БОРДА
Спорт, релакс и забавления
Макар Fortuna да не предлага такова голямо разнообразие от места за спорт и забавление в сравнение с по-новите кораби от флотилията на Costa или някои кораби на американските круизни компани, все пак на борда има възможност и за двете.
Който търси релаксиращи процедури, терапии или разкрасяване, може да посети СПА център Club Salute Saturnia, който разполага с парна баня, сауни, джакузи, топъл басейн и стаи за различните спа процедури.
Следните дейности са включени в цената на круиза:
Спортно игрище – открита площадка, на която може да се играе баскетбол, тенис или футбол
Басейни – корабът разполага с 3 външни басейна с различна големина. Един от тях е с подвижен покрив, а на друг е изградена малка водна пързалка.
Джакузита - Освен в СПА центъра, на откритата горна палуба на Costa Fortuna може да релаксирате в още 5 джакузита, но без заплащане.
Фитнес – фитнеса на борда на Costa Fortuna се намира в СПА зоната. Там може да правите кардио и силови упражнения, както и да участвате в индивидуални или групови уроци по танци, йога или аеробика (повечето се заплащат)
Писта за джогинг
Библиотека и стая за игри
Театър Rex – театър на три нива, където всяка вечер се организират забавни програми, спектакли и малки концерти

Допълнителна такса се плаща за:
Спортни и танцови тренировки и уроци - с изключение на някои фитнес тренировки с инструктор, останалите се заплащат на цена средно по €10
СПА център Salute Saturnia и всички процедури в него
С деца на круиз
За да осигури едновременно развлечения за децата и безгрижна почивка на родителите, Costa развива специална програма Costa Kids Program, която обединява всички занимания и професионалната грижа за малките пасажери, със и без техните родители по време на круиза:
• детски карнавали, пица партита, уроци по италиански, пластика, рисуване, танци за деца, много игри, спортни състезания, музикални вечери; диско партита;
• 2 тематични веч?ри за деца с предвидено детско меню;
• занималня и детска градина за деца от 3 до 11 години – безплатна до 1.30 ч. през нощта.
Тези дейности са включени в цената на круиза и са организирани и водени от обучени внимателни, добре обучени за работа с деца млади служители на Costa. Провеждат се почти през целия ден: от 9 до 12 ч., от 15 до 18 ч. и от 21.30 до 23.30 ч. и са съобразени с възрастта на децата, които са разделени на 4 групи:
• Mini club – деца от 3 до 6 години;
• Maxi club – от 7 до 11 години;
• Teen Junior – от 12 до 14 години (само за някои круизи);
• Teen – от 15 до 17 години.

Интернет
По време на вашия круиз с Costa Fortuna може да ползвате интернет чрез:
• Wi-Fi връзка от собствен компютър, телефон, таблет или друго устройство, до която има достъп във всички общи части и някои каюти;
• кабелен интернет на настолни компютри в интернет кафе на борда на кораба

Фиксираната цена за всяка от опциите е €0.50/минута, които се начисляват на вашата бордна карта, освен ако не предплатите пакет за 1 или 3 часа, когато цената на минута пада до €0.13. В допълнение се плаща и такса €3 за активация на личния достъп до интернет на кораба.

Волтаж на борда: Контактите в каютите са с променлив ток на: 220-115 Волта/60Hz. От съображения за безопасност, електрически уреди не могат да бъдат използвани в каютите с изключение на електрическите самобръсначки; гладенето в каютите, е строго забранено. Всяка кабина разполага със сешоар.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Чуждестранна валута: Еврото е официална валута на борда на корабите на Costa.

Забележки: За пътуването Ви е необходима валидна лична карта или паспорт.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Пешеходна програма на български език „Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия (с доплащане 50 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 15 участника;

Целoдневна екскурзия с влак и екскурзовод на български до Чинкуе Тере – доплащане 69 лв., екскурзията се провежда при група от минимум 25 човека, в цената е включен билет за железницата от Ла Специя до Чинкуе Тере. Екскурзията включва: екскурзоводско обслужване на български и билет за железницата, която води до селата със слизане за разходки и фотопауза в Риомаджоре, Манарола и Вернаца;

Пешеходна обиколка на Генуа с екскурзовод на български език – старото пристанище, двореца Сан Джорджо (отвън), катедралата "Сан Лоренцо" (отвън), Палацо дукале, „Пиаца де Ферари, къщата на Христофор Колумб, Порта Сопрана, „Пиаца Сан Матео“, дворците по „Виа Гарибалди“ (отвън), които са в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство - доплащане 50 лв. при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Обиколката се провежда при минимум 25 участника.

Пешеходна обиколка на Марсилия с екскурзовод на български език – квартала на Старото пристанище, Катедралата, булевард „Канебиер”, базиликата „Нотр-Дам-дьо-ла-Гард“ (цената на билета за влакчето до базиликата, която е около 8 евро не е включена в пакетната цена на екскурзията). Екскурзията е с доплащане 70 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 25 участника;

Панорамна обиколка на Барселона с екскурзовод на български език: “Саграда Фамилия”, парка „Гюел“ (разходка из парка, таксата за вход в парка е включена в цената на допълнителната екскурзия), хълма „Монджуик“, площад „Колумб”, площад „Испания”, площад „Каталуня”, „Ла Рамбла”, Готическия квартал (с доплащане 85лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се организира при минимум 25 участника.

Разглеждане на Валенсия с екскурзовод на български език (с доплащане 85 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място): старата централна порта от XIV в. Торрес Серанос, разходка из малките тесни улички на града, преминаване през Палао Генералидад Валенсиана, площад „Пласа де ла Вирхен”, базиликата на Дева Мария на изоставените, покровителка на града, трите порти на Катедралата, музей Алмоина – център на древноримското градче, площад „Пласа де ла Рейна”, църквата и кулата „Св. Каталина”, кръглия площад „Пласа Редонда”, централния пазар, площад „Пласа де Аюнтамиенто”, Кметството. Панорамна обиколка с автобус през Северната гара, арената за кориди и парка Градините на Турия – изключително красив парк, намиращ се в старото корито на река Турия, който пресича целия град и впечатлява със зеленината и спокойствието, градините с цветя, спортните съоръжения и артистични сгради, Града на Изкуствата и науките – природо научен и архитектурен парк, състоящ се от 6 сгради: Дворец на изкуствата „Кралица София” (валенсианската опера), Хемисферик (кино-планетариум), Умбракле (ботаническа градина, пешеходна алея и музей на открито), музей на науките „Принц Филип” (интерактивен музей, в който основно правило е „пипай“), Агора (зала за събития и спортни състезания), Океанографик (най-големият аквариум в Европа). Обиколката се организира при минимум 25 участника;

Разглеждане на Ватикана (пл. “Св.Петър”, базиликата “Св. Петър”) и на Ватикански музеи с екскурзовод на български с доплащане 95 лв. за възрастни и 75 лв. за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки в музеите и такса за вход. Посещението се организира при минимум 15 участника.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Круизи 2024 - Италия |  Круизи 2024 - Рим

Избрани оферти