Начало / Екскурзии / Екскурзии - Абу Даби

КРУИЗ - ПЕРЛИТЕ НА ОРИЕНТА - COSTA SMERALDA

Номер на оферта

/

209435

Дати & цени

28 февруари 2025 - 09 март 2025 г. - Цена от 3091 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ „ФЛАЙ ДУБАЙ”;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
1 БР. САЛОНЕН БАГАЖ ДО 7 КГ;
2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 4* В ДУБАЙ;
7 НОЩУВКИ НА ПЪЛЕН ПАНСИОН НА БОРДА НА COSTA SMERALDA;
ПРИСТАНИЩНИ ТАКСИ;
ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА НА ДУБАЙ;
БОГАТ АСОРТИМЕНТ ОТ ХРАНА ЗА ЗАКУСКА, ОБЯД, СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ + ВОДА И ЧАЙ ОТ ДИСПЕНСЪР;
МНОЖЕСТВО ЗАБАВЛЕНИЯ НА БОРДА НА КОРАБА - ТЕАТЪР С РАЗЛИЧНИ ПОСТАНОВКИ ВСЯКА ВЕЧЕР, ДИСКОТЕКА, БИБЛИОТЕКА, БАСЕЙНИ, ВЪНШНИ ДЖАКУЗИ БАСЕЙНИ И СОЛАРИУМ, ШЕЗЛОНГИ И КЪРПИ ЗА БАСЕЙН;
ПРОГРАМА С АТРАКТИВНИ ИГРИ – КАРАОКЕ, СПОРТНИ НАДПРЕВАРИ, УРОЦИ ПО ТАНЦИ, ЖИВА МУЗИКА, ТЕМАТИЧНИ ПАРТИТА ВЕЧЕР;
ФИТНЕС ЦЕНТЪР С НАЙ-СЪВРЕМЕННО ОБОРУДВАНЕ;
ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

КЕТЪРИНГ В САМОЛЕТА ПО ВРЕМЕ НА ПОЛЕТА;
БАКШИШИ;
СИТИ ТАКСА В ДУБАЙ;
ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ КЪМ ПЕРСОНАЛА НА КОРАБА – ЗАПЛАЩА СЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА МЯСТО: 11 ЕВРО ВЪЗРАСТЕН НА ДЕНОНОЩИЕ; 5,50 ЕВРО ЗА ДЕЦА 4-14Г.; ДЕЦА ПОД 4 Г. - БЕЗПЛАТНО;
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ, ОПИСАНИ В ПРОГРАМАТА;
НАПИТКИ, ОСВЕН УПОМЕНАТИТЕ КАТО ВКЛЮЧЕНИ;
НЯКОИ РЕСТОРАНТИ;
КАЗИНО;
ПОЛЗВАНЕ НА ТЕЛЕФОН, ИНТЕРНЕТ;
СПА УСЛУГИ, ФРИЗЬОР, МАНИКЮР И ПЕДИКЮР, ФИТНЕС ИНСТРУКТОР;
МЕДИЦИНСКИ И ФОТОГРАФСКИ УСЛУГИ, ПРАНЕ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВА С ПОКРИТИЕ 10000 ЕВРО – 2 ЛВ НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР;
ГОРИВНА И/ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, АКО ТАКАВА СЕ НАЛОЖИ.

Програма на пътуването

COSTA SMERALDA е един от най-новите круизни кораби на Costa Cruises, който ще Ви даде възможност да се насладите на лукс, висококласно обслужване и най-модерни технологии и архитектурни инвенции, поставени в услуга на свободното време, развлеченията и почивката на гостите.

Програмата е десетдневна, с 2 нощувки със закуска в хотел 4* в Дубай, самолетен билет с АК „Флай Дубай“, всички трансфери по програмата, 7 нощувки на борда на круизен кораб Costa Smeralda 5* в каюти от избраната категория с включени пристанищни такси, панорамна обиколка на Дубай, забавления и развлекателна програма на борда, водач–придружител от туроператора. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря (пълен пансион) и междинен бюфет. Лети се с авиокомпания „Флай Дубай” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и малък салонен багаж до 7 кг).

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ДАТА: 28.02.2025 - 09.03.2025

Цени на човек в лева според настаняването:

Двойна вътрешна каюта:
Цена на човек в двойна каюта - 3091 лв.
Цена на човек в индивидуaлна каюта - 3808 лв.
Цена на трети или четвърти възрастен - 2750 лв.
Цена на дете до 17 г. + 2 възр. - 2273 лв.
Цена на дете до 17 г. + 1 възр. - 2953 лв.

Двойна каюта с прозорец:
Цена на човек в двойна каюта - 3425 лв.
Цена на човек в индивидуална каюта - 4483 лв.
Цена на трети или четвърти възрастен - 2791 лв.
Цена на дете до 17 г. + 2 възр. - 2325 лв.
Цена на дете до 17 г. + 1 възр. - 3260 лв.

Двойна каюта с балкон:
Цена на човек в двойна каюта - 3635 лв.
Цена на човек в индивидуална каюта - 4833 лв.
Цена на трети или четвърти възрастен - 2831 лв.
Цена на дете до 17 г. + 2 възр. - 2379 лв.
Цена на дете до 17 г. + 1 възр. - 3459 лв.

Настаняването в една каюта на 3-ма или 4-ма човека изисква препотвърждение от страна на туроператора.

Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори не са включени в цената и се заплащат се на място – 12 eвро на турист на ден.

ВАЖНО: При нощувки в Дубай туристите заплащат задължително туристическа такса – 15 дирхама (около 4 щатски долара) на стая на нощувка при настаняване в хотел 4 звезди. Заплаща се директно от клиентите на рецепцията на хотела.

=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 28.02.2025: Полет СофияДубай 14:25 ч. Пристигане в Дубай в 21:25 ч. Трансфер до хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 01.03.2025: Закуска. Полудневна панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български. Обиколката включва: модерния крайбрежен квартал „Дубай Марина“; разходка из Палм Джумейра – изкуствено създадения остров във формата на палма; фото-пауза при хотел „Атлантис“ – бижуто на Палмата; най-емблематичната сграда в Дубай – седемзвездния хотел „Бурж ал Араб“ (фотопауза на плажа Джумейра оупън бийч); пазара Мадинат Джумейра, Мол Дубай, разположен до най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“. Възможност за посещение на Бурж Халифа с доплащане 169 лв. за възрастен и 159 лв. за дете до 11 г. - включва резервация за точен час и изкачване до панорамната площадка на 124-ия етаж със скоростен асансьор – заплаща се в България, а не на място. Трансфер до пристанището на Дубай. Качване на борда на кораба. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 02.03.2024: Туристическа програма по желание: посещение на Магическите градини (с доплащане 115 лв. за възрастен и 105 лв. за дете до 17 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и входна такса; организира се при минимум 30 участника). Това е цветна градина, простираща се на площ от 72 хил. кв. м, което я превръща в най-голямата подобна градина в света, с над 45 милиона засадени цветя. Сред забележителностите от цветя са флоралният часовник, пъстроцветните пауни, пеперуденият парк и ароматната градина. Следобед - туристическа програма по желание: сафари в пустинята с включена барбекю-вечеря и атракционна програма – продължителност около 6 часа (с доплащане 133 лв. за възрастен и 112 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт от/ до хотела и описаната програма; осъществява се на сборен принцип с други туристи и обслужването е на английски език). Около 15:00 ч. отпътуване с джипове 4х4 към пустинята. Офроуд по пясъчните дюни. След залез слънце – вечеря на блок - маса в бедуински лагер, арабско кафе, чай, безалкохолни напитки и вода, наргиле и традиционни арабски танци. На разположение са камили за кратка разходка и рисуване на ръцете с къна. Трансфер до хотела. Следобедната екскурзия не е подходяща за бременни жени, за деца до 6 г. сафарито е отговорност на родителите и се разрешава след подписване на документ за съгласие. Завръщане на кораба около 21:00 ч. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 03.03.2025: Дубай – Закуска. Свободно време. Отплаване в 13:00 ч.

ПЕТИ ДЕН – 04.03.2025: Мускат - престой от 09:00 ч. до 19:00 ч. Туристическа програма по желание: полудневна обиколка на Мускат с екскурзовод с превод на български – продължителност около 4 часа (с доплащане 118 лв. за възрастен и 98 лв. за дете до 17 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване с превод на български от страна на водача-придружител на групата; организира се при минимум 20 участника): квартала Муттрах, джамията Султан Ал Кабус (има строго изискване за облеклото: мъже – дълги панталони, тениски или ризи с къс/дълъг ръкав; жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с дълъг ръкав до китките, шал за главата; не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи), фото-пауза при крепостите Джелали и Мирани, фото – пауза пред двореца на султан Кабус, посещение на музея на оманската култура – Баит Ал Забаир. Завръщане на борда на кораба не по-късно от 18.00 ч. – отплаване. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 05.03.2025: Плаване в открито море. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 06.03.2025: Доха (Катар) – престой от 07:00 ч. До 16:00 ч. Туристическа програма по желание: полудневна обиколка на Доха – „перлата в короната на Катар“ с екскурзовод с превод на български (с доплащане 165 лв. за възрастен и 153 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване с превод на български от страна на водача-придружител на групата; организира се при минимум 20 участника): разглеждане на изкуствено създадения остров Перлата (The Pearl), на пазара Вакиф и панорамния път Доха Корниче (Doha Corniche), както и на културния и търговски комплес Катара Културал Вилидж (Katara Cultural Village) – най-големият и многолик проект на Катар, място с множество картинни галерии, арт инсталации, концертни зали и театри; посещение на музея за ислямско изкуство. Завръщане на борда на кораба най-късно в 14:30 ч.; 16:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – 07.03.2025: Абу Даби (ОАЕ) – престой от 08:00 ч. до 23:00 ч. Туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Абу Даби с екскурзовод на български, включен обяд и посещение на арабския Лувър – продължителност около 8 часа (с доплащане 195 лв. за възрастен и 185 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване, изискан обяд на блок маса в Абу Даби, входна такса за Лувъра и описаната програма; организира се при минимум 25 участника). Столицата на Обединените арабски емирства е в същото време и най-голямото от общо седемте емирства, което впечатлява с луксозните вили и дворци, с кристалните сини води на залива и крайбрежните острови. Турът започва с посещение на третата по големина джамия в света – величествената „Шейх Зайед“ (има строго изискване за облеклото: мъже – дълги панталони, тениски или ризи с къс/ дълъг ръкав; жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с дълъг ръкав до китките, шал за главата; не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи). Програмата продължава с фотопауза при хотел Emirates Palace. Обяд. Посещение на арабския Лувър – първият музей в Арабския свят, посветен на моста между източното и западното изкуство. Този уникален музей представя историята на човечеството от тpетото xилядолетие пp. н.е., пpез Средновековието, Ренесанса, неокласицизма до нашето съвремие в 12 различни галерии, всичките подредени съвършено под впечатляващия 180-метров купол, през който слънчевите лъчи преминават като „дъжд от светлина и сенки“. Музеят е шедьовър на архитекта Жан Нувел. Представени са над 600 произведения, от които 300 са предоставени от парижкия Лувър за ползване за период от 10 години. Сред тях са творби на Пол Гоген, Пикасо, Ван Гог, Леонардо да Винчи, както и древни паметници и произведения на изкуството от Близкия Изток. Завръщане на борда на кораба най-късно до 19:30 ч.; 23:00 ч. – отплаване. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – 08.03.2025: Дубай – Корабът акостира в 08:00 ч. Освобождаване на каютите. Трансфер до хотела в Дубай. Туристическа програма по желание - полудневен тур в старата част на Дубай с екскурзовод на български - продължителност около 4 часа (с доплащане 92 лв. за възрастен и 82 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български; организира се при минимум 15 участника). По време на обиколката ще направите фотопауза при Дубай Фрейм – причудливия небостъргач във формата на рамка, който съвсем отскоро украсява дубайския пейзаж, но вече се превърна в един от символите, ще видите джамията Джумейра и квартала „Ал Фахиди“ – сърцето на стария Дубай - с пазара за подправки и злато. Завръщане в хотела. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – 09.03.2025: Дубай - освобождаване на стаята – в 06:00 ч. трансфер до летището. Полет Дубай-София - 09:40 ч. - 13:25 ч.

Допълнителна информация

Посочените цени са с приложена отстъпка 3% за ранно записване и са валидни до 2 месеца преди датата на отпътуване.

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Абу Даби |  Екскурзии - Дубай (ОАЕ) |  Екскурзии - Абу Даби |  Круизи 2024 - Дубай (ОАЕ) |  Круизи 2024 - Абу Даби

Избрани оферти