Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ямбол

КУКЕРЛАНДИЯ В ЯМБОЛ

Номер на оферта

/

185586

Дати & цени

Цената включва

транспорт с лицензиран автобус
екскурзоводско обслужване
посещения според програмата
застраховка

Цената не включва

лични разходи

Програма на пътуването

КУКЕРЛАНДИЯ В ЯМБОЛ

КУКЕРЛАНДИЯ В ЯМБОЛ
МЕЖДУНАРОДЕН МАСКАРАДЕН КАРНАВАЛ
Посещение на Кабиленски манастир "Рождество Богородично".
Пъстър и зрелищен празник, който представя богатството в традициите на маскарадните игри от всички региони на България. Колоритът на фестивала се допълва с ежегодното участие на представители от Турция, Гърция, Хърватска, Македония, Словения, Ирландия, Румъния, Полша, Португалия, Индонезия и др. В изданията на празника участват хиляди кукери, сурвакари, бабугери от цялата страна. Събитието привлича публика от няколко десетки хиляди души – жители и гости на града. Езическите игри на маскираните е ритуален благослов за здраве, плодородие и благоденствие.
ПРОГРАМА
Отпътуване от Добрич в 05:30 часа от Младежки дом. Отпътуване от Варна в 06.15ч от ул. Антим-1. Пристигане в Ямбол около 10:00 часа. Пешеходна разходка в централната част на Ямбол. Свободно време за участие в Парада на маскираните., Разходка в Кукерград - със забавления, снимки, уличен театър, графити, творчески работилници , ще преминете през Алеята на гигантските маски , ще си закупите сувенири за спомен от Базара на сувенири и ще имате възможност да опитате от продуктите предложени на Базара на винопроизводители от региона, производители на млечни и месни продукти. Разглеждане на Ямболският безистен (покрит пазар) се намира в центъра на града –сега КИЦ. Той е единствената в България запазена сграда от този тип от периода на османското владичество. Построен е в периода 1509 – 1510 г. и е една от най-масивните постройки в Ямбол.
Свободно време за разходка и обяд. Следобед посещение на Кабиленски манастир "Рождество Богородично". Ако все още не сте посетили Кабиленски манастир, за да се изкъпете и да си налеете от неговата лековита вода, направете го! Според древните легенди манастирът съществувал от времето на Св. император Константин. Неговата майка Света Елена знаела за лечебните свойства на водата в Кабиленски манастир и често изпращала хора да й носят от нея. Към 17,30 отпътуване за Варна и Добрич.
Цена: 30 лева

Програма на Кукерландия за 26.02.2017
26 февруари (неделя):
ПАРАДЪТ НА МАСКИРАНИТЕ
Състезателно дефиле „Кукерландия” 2017 – ІІ част
10.00 – 14.00, Първа сцена
Празник без край
Втора сцена за изява на групите
10.30 – 14.30, Втора сцена
VIVA Кукерландия!
Заключителен концерт
14.00, Първа сцена
Постоянни събития по време на фестивала:
Кукерград
Инсталация на открито - територия за забавления, снимки, уличен театър, графити, творчески работилници
Алея на гигантските маски
Базар на сувенири
Базар на винопроизводители от региона, производители на млечни и месни
продукти (25-26 февруари)

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Ямбол |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Ямбол |  Карнавали 2023 - България |  Карнавали 2023 - Ямбол

Избрани оферти